Nokia sprístupní navigáciu Here Drive+ pre všetky smartfóny s WP 8

  • rbt 10.07.2013 - 09:19

    35 EUR? Ako to dopadne na SLovensku a inde? ľudia si radšej kúpia lacný Android za 100 EUR a nahrajú si tam pirátsku navigáciu z internetu. Keďže WP toto neumožňuje, Nokia vlastne podporuje Android.

  • petris10.07.2013 - 11:05 Trvalý odkaz

    neexistuje jeden jediny dovod preco by to nokia mala spristupnovat pre inych vyrobcov windowsphone telefonov zadarmo.

    nokii patri najvacsi trhovy podiel vo winphone segmente. navigaciu ma uz v zaklade. u vyssich modelov celosvetovu. kupou nokie ziskate okrem navigacie aj ine exkluzivne nokia aplikacie. ak winphone tak urcite nokia. zabugovany android s bezpecnostnymi dierami nebrat.

    Peter Pavlinsky10.07.2013 - 11:31 Trvalý odkaz

    "ROBKO" myslis tu piratsku navigaciu, ktora na uvodny kontakt caka 20 min, ta na ktorej ked ti naviac treba nenajdes aktualizacie? Myslis tu ktoru musis kazdy pol rok cracknut? A co je lepsie kupit navigaciu do telefonu, ktory ma dobre a kvalitne telo, fotak, a dalsiu vybavu, alebo kupit najlacnejsi Android, kde ta navigacka bude sekat?
    Lebo ak ma niekto Lumiu za CCA 250 Eur (napr 720), tak si ma kupit Android fon za 100 koli navigacii?
    Nehovoriac o svetovej kvalite Here Drive +

    rbt10.07.2013 - 12:25 Trvalý odkaz

    Ale netrep. Na Android bežne stiahneš rôzne navigácie, kde bez problémov bežia stále aktualizácie, nemusíš ju teda každý pol rok crackovať, ako tu klameš. Osobne mám Sygic zakúpený a stál ma 6Eur a poviem Ti, je to ďaleko lepšia navigácia, ako tá Nokiácka, a to netvrdím len ja ale aj majitelia iPhone, kde je tiež. A tie klamstvá o zabugovanom Androide si nechaj. Dnes priemerné Android telefóny chodia naozaj dobre.

    rbt10.07.2013 - 12:27 Trvalý odkaz

    Svetovej kvalita Here Drive? Nedaj sa vysmiať, to môže napísať len nejaký trapko, čo nemal v ruke poriadnu navugáciu. Ano, pokiaľ si používal len tú od Nokie, tak si myslíš, aká je bohovská, ale keď skúsiš niečo poriadne, ako Sygic, tak zistíš, že tá Nokiácka je naozaj naprd 10 rokov pozadu za naozaj svetovými navigáciami pre fony.

    petris10.07.2013 - 12:53 Trvalý odkaz

    robko - kde presne v markete pre windows phone o ktorom je clanok a logicky by mala byt aj diskusia najdem ten tvoj svetovo uznavany sygic za 6 eur s dozivotnou bezplatnou aktualizaciou map celeho sveta? verim ze poskytnutie tejto informacie ci dokonca prilozenie odkazu priamo na market pre teba bude malina. jedine zeby si nepochopil otazku tak ako si evidentne nepochopil o com tu je rec.

    ozaj - teraz maju akciu na ten tvoj sygic: Europe & Russia len za 41.99 € . specialna info pre teba: len pre android a ios.

    tomas110.07.2013 - 14:43 Trvalý odkaz

    tiez som sa cudoval kde stoji sygic 6 € :)

    Peter Pavlinsky10.07.2013 - 15:05 Trvalý odkaz

    Nie, mal som v rukach viac telefonov, a stale mam, no viem ze kazda poriadna navigacka stoji okolo 50 Eur, a to ze ty svoju mas z akcie, ci z telekomu, neznamena ze to je cena pre bazneho cloveka. Ja len som narazal na vyznam, za kazdu cenu mat android na navigaciu.
    Cele portfolio Nokia navigacii je dobre urobene, co je lepsie nech posudia ludia

    buffer10.07.2013 - 17:54 Trvalý odkaz

    robko - ako tu uz pisali, Sygic je drahy, jednotlive lokacie su sice lacnejsie nez Here Drive+, ale ak by si chcel komplet svet, stoji ta 89.90, v letnej akcii 62.99. Pozri si priamo stranky Sygicu. Tych 6e si mozno zaplatil za akciove mapy len pre Slovensko..

    Druha vec, majitelia iPhone mozu tvrdit akurat tak prd, pretoze pre iPhone neexistuje Here Drive a ani nikdy nebude, existuje len aplikacia pre online mapy here.

    Tretia vec, este v case ked Sygic robil navigaciu aj pre ostatne systemy (Windows Mobile, Symbian, Bada) som mal Sygic pre Symbian a uz vtedy boli na Nokiach zdarma Ovi Maps. Porovnavali sme to este aj s mapami od Garminu (Mobile XT) a Sygic bol jednoznacne najhorsi (v tej dobe). Garmin bol ekvivalentny s mapami od Nokie, co sa tyka funkcnosti a kvality map.

    Na mapy od Nokie dnes nadavaju len dva druhy ludi - ty co ich nikdy nevideli a nepouzili, alebo ty, ktory ich skusali pouzivat pred mnohymi rokmi, ked boli v beta verzii a navigovali katastrofalne. Ale v tej dobe tusim este nejaky Sygic ani neexistoval.

    Poldik10.07.2013 - 19:42 Trvalý odkaz

    ahojte.. no ja som este na N78 jazdil so sygicom. Bol som spokojny. Pak som presiel na N8 a nokiacku navi a jazdim s nou dodnes. Skusal som aj new Sygic na Androide a je tiez super. Som ale zvyknuty na nokiacku a paci sa mi moznost naplanovat si cestu a pridavat body zaujmu od pocitaca, synchronizovat s tel a v aute uz nemusim s tym zasekanym symbianom vela riesit ;) ..zaujimalo by ma ale porovnanie symbianovej nokiacnej navi a tejto wp8 beta+ navi, su na totoznej funkcnej urovni?

    tomas110.07.2013 - 21:26 Trvalý odkaz

    ja pouzivam nokia mapy aj navigaciu a som s nou velmi spokojny.

    rbt10.07.2013 - 22:22 Trvalý odkaz

    Sygic som kupoval v akcii spolu s telefónom a fakt ma vyšla iba 6€. Kokrétne je to Sygic voucher edition. .-) Ja viem, že vám to Nokia fanatikom nepasuje do karát, ale je to fakt. Nokiu som používal možno 10 rokov, ešte pred smartfónmi, vtedy mala úroveň, ale posledné roky je Nokia len jedna veľká hanba. Vo firme sme hromadne používali Nokie, posledné 2 roky bola poruchovosť úplne katastrofálna. Teraz sa kupujú HTC, Samsung a iPhone. A poruchovosť išla dolu. Sused kúpil manželke Nokiu 800. Má iPhone a hodnotí Nokiu ako katstrofu, čo sa týka ovládania a funkcionality. Vyskúšal aj navigáciu, ale tiež vraj katastrofa. Keď potrebuje poriadne navigovať, požičia si radšej môj starý Garmin. Povedal, že už nikdy Nokiu nekúpi.

    petris10.07.2013 - 22:34 Trvalý odkaz

    ano robko najlepsie sa opisuju skusenosti bratanca babkinej sesternice zo stvrteho kolena. vyznie to potom uplne doveryhodne cele. jedinym fanatikom bojujucim proti nokii si tu ty. ci chces alebo nechces. a najkrajsie na tom celom je ze skusenost s touto nokiackou windows phone navigaciou nemas absolutne ziadnu.

    si uplne jasny robko. pocnuc nickom a konciac tymi tvojimi nazormi.

    Thim10.07.2013 - 22:37 Trvalý odkaz

    Neviem, čo tu plačete nad Sygicom, že je drahý. Je to najlacnejšia platená navigácia a je naša slovenská, peniaze ostanú tu. Nokia mapy sú síce kvalitné, ešte stále ich neviem opustiť a používam ich, aj keď som už Android pozitívny s väčším displejom. Sygic jednoducho odporúčam. Keď máte na benzín, zhruba 25€ nie je až tak veľa. Tzv. Ovi Mapy boli aktualizované raz za tri mesiace, dnes Nokia Mapy za 6-9 mesiacov, ale všetky mapy sveta naraz v jeden deň. Už len kvôli tomu sa vyplatí komerčná navigácia.

    rbt10.07.2013 - 23:41 Trvalý odkaz

    Si trápny, ja som jasne písal o názoroch susedas, ktorý tú navigáciu používal, nepísal som o svojich názoroch. Takže keď ani nevieš čítať, tak ťažko s Tebou diskutovať.

    rbt10.07.2013 - 23:44 Trvalý odkaz

    To petris: Ďaľším dôkazom toho, že nevieš ani len poriadne prečítať text na ktorý chceš reagovať je fakt, že mi vyčítaš, že som proti Nokii. Ja nie som proti, však som napísal, že som mal Nokiu 10 rokov. Ja som len napísal, že zaspala a klesla s kvalitou.

    petris10.07.2013 - 23:47 Trvalý odkaz

    robko tak je. suseda rodinu a oponenta v diskusii si nevyberies. tak to uz v tom zivote chodi.

    nemas ziadne skusenosti s niecim co tu kritizujes. tym som povedal uz uplne vsetko.

    rbt11.07.2013 - 09:20 Trvalý odkaz

    Sa som napísal práveže konkrétne skúsenosti človeka ktorého dobre poznám a ktorý tú navigáciu používal, ale výsledok je taký, že sa radšej vrátil k starému Garminu. Keď nevieš poriadne čítať, tak nepíš.

    Marian11.07.2013 - 10:58 Trvalý odkaz

    Neviem co riesite. Aplikacia GPS Voice Navigation pre WP8 vyuziva offline mapy MapQuest, Nokia ci Google. Stoji 6 ci 7E. Vo verzii zadarmo umoznuje hlasovu navigaciu do 80km, co bohate postacuje. Jedine co moze vadit analfabetom je to, ze je po anglicky.