Nokia N97- neustale restartovanie a mrznutie

  • 12 príspevkov
  • Michal 02.02.2010 - 18:42

    Zdar, s Nokiou N97 mam len neustale problemy. Je to velky, resp. zlozity phone. Ale cim viac funkcii, tym vacsie riziko, ze vam odide. Ale aj tak si myslim, ze je to dobry mobil...
    No proste, raz som tu uz cosi podobne pisal, ale necakal som, ze to bude robit kazdy tyzden..
    Kedykolvek zamrzne, mobil sa napr. vybije, vypne a uz sa neda zapnut. Da sa zapnut iba klavesovou kombinaciou, ktoru mi tu uz niekto poradil, ked som s nou mal prvyraz problem. Vzdy, napr. pri instalacii zamrzne, musim ho vypnut, potom, ked ho chcem zapnut, neda sa, displej je biely, a pomoze uz len ta klavesova kombinacia.
    Mobil mam od Vianoc. Novy softver bol dostupny uz dlhsie, (myslim, ze v oktobri) a dnes tusim vysiel novy firmwer. Boli sme sa pytat aj v T-cku. Tam samozrejme nevedia, co to moze byt, nic take tam este nemali. Ale v Ryboteli, v TN, povedali, ze vraj T-Mob. tam ma nejaky vadny soft.
    Neviem, ale bolo to uz potom? co som si ho upgradoval...
    Ak niekto ma N97 a ma s nou taketo problemy, urcite mi rozumie...

  • ZraLOCK02.02.2010 - 19:26 Trvalý odkaz

    odporucam naformatovat velkokapacitnu pamat potom aj pamatovu kartu a nakoniec aj samotny telefon potom urob update firmveru podla tohto navodu:
    http://www.fony.sk/forum/viewtopic.php?t=8003

    po update rozmyslaj co instalujes, problemy moze sposobovat niektora z aplikacii.
    moze to byt vsak aj hardwerovy problem, potom ti neostava nic ine, iba reklamacia u predajcu

    Michal02.02.2010 - 19:36 Trvalý odkaz

    Aha, takze ak si teraz upgradujem Firmware, ktory tusim vysiel dnes, tak staci, jednoducho zalohovat data z velkokapacitnej pamate a pamate telefonu a mozem stahovat. Len neviem, ci treba zalohovat aj velkokapacit., lebo aj ked sa mi zrestartuje, tak v nej vsetko ostane. Ale nie v pamati telefonu.

    ZraLOCK02.02.2010 - 19:38 Trvalý odkaz

    ak po update obnovis zalohu, budes tam kde si bol predtym, pretoze pravdepodobne s obnovenim zalohy sa problem vrati. udaje si samozrejme archivuj, ale po update nic neobnovuj zo zalohy, vsetky tri pamate nechaj ciste - naformatovane. nahod si kontakty a skusaj fon, ci bude porucha pokracovat. ak nie, mas vyhrate a mozes pomaly instalovat veci znova. rozmyslaj, ktora app ti system zblbla

    cejko02.02.2010 - 22:05 Trvalý odkaz

    v Trencine je servis nokia, tak chod tam a nech ti sformatuju fon a nahraju najnovsi fw. Neinstaloval si do mt aplikacie ktore nie su kompatibilne s tymto mt ? Ja mam N97 uz viac ako pol roka, obcas sa mi resetne, no to co popisujes sa mi este nestalo.

    Michal02.02.2010 - 22:31 Trvalý odkaz

    Skusim vsetko postupne, ak nepomoze standardna pomoc cez Software Updater, pojdem s tym do servisu, potm uz neviem...
    Dik za rady, keby nieco, napisem.

    kuco03.02.2010 - 04:17 Trvalý odkaz

    Postupuj ako ti chlani radili a ked nepomoze tak posluchni Cejka. Neviem ako na slovensku ale v UK mali vadne serie N97 a hlavne Orange UK ,,bol som aj osobne v predajni lebo este vtedy som sa aj zaujimal o nu ale predavac ma hned upozornil na vadnu seriu a aj ich vracali. Mozno ma Dumbo jednu taku alebo nevedomost novacika s60 :)

    Michal03.02.2010 - 18:44 Trvalý odkaz

    Takze softver aktualizovany, ale stale su nejake problemy.
    Napr. na zaciatku mala aplikacia Software Updater problemy vyhladat aktualizacie. Potom to slo a soft. je aktualny.
    Ale je tu este jeden problem. Content Copier (cez ktory si chcem obnovit data) mi moj telefon nevie identifikovat, nevie ho najst. A neviem preco.. Azda preto, ze som pred aktualizaciou naformatoval iba velkokapacitnu pamat..? nie, to si nemyslim.. tak potom preco mi nejdu obnovit data spat do telefonu..?

    EDIT: Takze plany poplach. Telefon bol pripojeny, ale iba v mobile. V PC Suite nebol pripojeny nijaky telefon. Musel som zapnut sprievodcu pripojenim a teraz uz obnovujem.
    Aktualny softver v telfone, udaje o par hodin tiez :). Uvidime, co s nim este bude a kolko s nim budem mat problemov...

    cejko05.02.2010 - 20:06 Trvalý odkaz

    N97 teraz intenzivne nevyuzivam, ale fw som si prehral na najnovsi. Zatial som si vsimol rychlejsie nacitavanie stranok.

    Michal06.03.2010 - 15:25 Trvalý odkaz

    no, FW tam mam posledny. 2/feb mi My Nokia ponukla novy dostupny softver. Este v ten den som upgradol a odvtedy uz sa to nestalo. Restaroval sa parkrat, ale uz sa dal vzdy zapnut. Mal som aj vcera podozrenie, ze sa uz nezapne, ked som menil jazyk.. Ale nastastie s novym FW uz ide ako ma.