Nokia N8 - moje skusenosti

  • 186 príspevkov
  • Anonym (bez overenia) 11.01.2011 - 22:21

    Mam Nokiu N8 mam v nej Firm 111.030.0609.01.01 Nemam rad nejake zbytocne nahravanie aplikacii nanovo a tak podobne. No niekedy sa mi zda ze uz nejako na niektore veci akoby nestihala. Mohol by mi niekto povedat ci by som mal upgradnut na
    Belle Refresh (111.040.1511) a preco? zhrnut kratko plusy minusy. Dik

  • Picos12.01.2011 - 08:54 Trvalý odkaz

    Velmi pekne zhrnute, dobre sa to cita. Zaujimalo by ma, aky je pocit pri prechode z Androidu 2.2 na Symbian 3. Celkove aka je rychlost N8 v porovnani s Desire. Zatial som cital len znechutene reakcie majitelov, ktori prechadzali naopak zo Symbianu 3 na Android. Ako su na tom hw tlacitka na odblokovanie a to pod displejom. myslim spracovanie. Nevrzgaju gumovo - plastove konce ?

    gudy12.01.2011 - 10:14 Trvalý odkaz

    Problemy s krytom sa na mojej ciernej verzii nevyskytuju a ani nepresvita tlacitko svieti krasne len ramik okolo. Kedze pouziva mail .............@ovi.com nemam snim najmensie problemy ak notifikaciou z Fony.sk myslis sledovanie temy tak je to ok az na diakritiku. Co sa tyka GPS pouzival som ovimaps na N5800 a stacilo mi to na N8 som este nemal tu cest lebo sedim v praci a momentalne nemam cas cestovat niekam inde ako domov ale mozem povedat ze signal ma slusny kedze polohu (lokalizaciu na facebook) mi bez problemov urci aj v obchodnych centrach alebo v byte. Tiez sa netreba bat ze na neskorsiu vymenu baterie bude potrebna navsteva servisu vybera sa velmi lahko treba odsrobovat tie dva male srobky a uz to pojde priemerne zrucny majitel "torxu c.5" za minutu nema co robit. N8 mozem aj ja hodnotit len kladne a som dost spokojny. Co sa tyka baterie tak mne vydrzi max 1 a pol dna. Ale N8 moje ocakavania naplnila.

    gudy12.01.2011 - 14:10 Trvalý odkaz

    nehadam sa moze byt mne ako beznejsiemu uzivatelovy uple postacuje lebo klasicke maili idu ok

    ZraLOCK12.01.2011 - 14:17 Trvalý odkaz

    ale ved ja som tiez beznejsi uzivatel a ide o to ze je to klasicky mail v txt formate bez priloh. Doteraz s nim nikdy ziadny mobil nemal problem, iba tato n8. nechapem a verim, ze update to vyriesi.

    7wcsnurka12.01.2011 - 14:50 Trvalý odkaz

    na zelenej tiez nepresvita,licovanie je premiove..bat 2dni,opera mobile v pohode,mail nepouzivam...
    Len ma serie absencia aplikacie na fulltilt

    mcvrabec12.01.2011 - 15:41 Trvalý odkaz

    mam zelenu a tiez sa nevyskytuju ziadne problemy ci uz s krytom alebo presvitanim tlacitka. Chvalabohu zatial nemam ziadne problemy s funkcnostou a hodnotim tento telefonik velmi kladne. Na zaciatku ma velmi prijemne prekvapilo, ze fonik si vsetky nastavenia teda mam na mysli internet, sms ci mms nastavil uplne sam!!! Samozrejme, ze sa s nim este stale zoznamujem ale odporucil by som jeho kupu lebo zatial je to najlepsi fon aky som doteraz mal. Pochvalil by som na zaver este autora prispevku za velmi pekne a objektivne napisany clanok.

    gudy12.01.2011 - 18:12 Trvalý odkaz

    ZraLOCK
    koniec koncov na to tie udaty su tak hadam to spravia

    Richard Hombauer12.01.2011 - 22:34 Trvalý odkaz

    som tu cez nokiu n8. Uz teraz lutujem, ze som odlozil galaxy s. Pripojim sa k wifi. Ako tu siet potom vymazem, aby sa mi k nej n8 stale nepripajala? Klavesnica je hrozna. Kde je bodka po zadani dvoch medzier? Kalendar katastrofa. Emailovy klient otrasny. Toto ma konkurovat Galaxy S? Htc to polozi vydrzou baterie, to uznavam. No nic, idem si dalej zvykat. Toto je moj treti pokus par dni vydrzat s N8. Zacal sa strasne.

    ZraLOCK12.01.2011 - 23:36 Trvalý odkaz

    riso, to ze nevies pouzivat telefon nie je dovod na to, aby si ho zatracoval. Miesto pristupu odstranis v nastaveniach, pripojenie, nastavenia, cielove lokality. Bodka za dvojitou medzerou nie je ani na PC ani nikde v pravidlach strojopisu, aj ked uznavam, ze je ta ficurka z androidu navykova. Kalendar je v pohode a s ostatnym s tebou suhlasim ;)

    Michal13.01.2011 - 00:13 Trvalý odkaz

    K tomu e-mailu: Kolko mas nastavenych vybratych e-mailov zo zlozky (Prijate) ? Ak mas vela mailov v konte, aspon 200, nepojde to vybrat a zastavi sa to. Niektore Symbiany s tym maju problemy. Aj moja N97, preto pouzivam konto na Ovi.

    Richard Hombauer13.01.2011 - 00:49 Trvalý odkaz

    Na to vymazanie som nakoniec prisiel, ale dik zralock. Dve bodky som prvy raz videl na blackberry a je to najdolezitejsia vec pri pisani. Uz som si nastavil mail na exchange - gmail. Konecne mam vsetky kontakty aj kalendar prepojeny s google. Uz len to chce nejaku normalnu aplikaciu na kalendar (zralock, ja kalendar vyuzivam na 100 %, potrebujem mesacny nahlad ako na calendar pad pre android, porad) a je to. Kodovanie mailov z gmailu, odkedy mam nastaveny nie gmail, ale gmail cez exchange, neblbne. Vyskusaj zralock. Nazov servera daj mail.fony.sk, meno heslo klasika, mozno to pojde. :)

    gudy13.01.2011 - 09:54 Trvalý odkaz

    RISO viem ze mas pod menom napisane The G.O.D a rukami ti preslo urcite viac fonov ako mne ale taku silnu kritiku si N8 nezasluzila na to co potrebujes ty je rada E. N-kove nokie su skor hracky nie az tak velmy pracovni nastroj. Ja viem ze od "vlajkovej lode" clovek ocakava bezchybnost ale vieme ze to tak nefunguje. Dufam ze sa ti casom zapaci a najdes si v nej to svoje ako ja a pravdepodobne asi aj ZraLOCK

    ZraLOCK13.01.2011 - 14:47 Trvalý odkaz

    symbian-freak.com prave upozornil na aktualizaciu aplikacii v zariadenia so symbian^3.

    aktualizacia sa skutocne nachadza medzi aktualizaciami SW, balicek ma 1086kb. snazil som sa dopatrat ake vylepsenia ponuka, no nic som nezistil a tiez o tom neinformuje ani symbian-freak.com.

    pozor, nejde o update firmveru, ten zatial zostava na povodnej verzii 011.012

    Richard Hombauer13.01.2011 - 18:10 Trvalý odkaz

    gudy, si na omyle. funkcne je N8 idealny nastroj pre mna. ver mi. ale prakticky... :(

    dnes cesta na oravu, vyskusam konecne naostro mapy. zistenie? pomale reakcie, pri pohybe bez navigacie (aktualna poloha) sa nikde nedozviem aktualnu rychlost. hlas stiahlo pekne z databazy, to sa mi pacilo. ale dufal som, ze tu slovensku dominu uz davno vymenili. ako som zistil, nie. coskoro menim na anglictinu alebo cestinu. pri ziline zamrznutie. pomaha az restart telefonu. Za 30 km pred oravskou lesnou mi dvakrat zhasol a zablokovalo displej. druhykrat pred najdolezitejsou odbockou. ta navigacia je fajn, ale sofera tak strasne odputava od cesty, ze neviem. ale dobre, je zaadarmo a nie je vobec najhorsia. grafika super, nalezato aj pekne zobrazuje aktualnu rychlost.

    e-maily - dnes som exchange doladoval asi pol hodiny. jednoducho netahalo maily. nakoniec bol problem v APN, vyriesene cez pripraveny profil t-mobile wap. ale odpovedat na maily neviem doteraz, vzdy sa aplikacia zavrie.

    ked mam prijatu spravu alebo zmeskany hovor, neupozorni nan setric s hodinami?

    pani, ja nechcem sabotovat tuto temu a uz sem ziadnu kritiku na N8 pisat nebudem. ale za tie peniaze je toto podla vas dobry telefon? ved uz sa mi po par hodinach smiala aj priatelka s iPhonom 3G. ach...

    dnes som porovnal fotoaparaty N8, Galaxy S a N82. som zvedavy na vysledky. :) N8 ma kazdopadne najmensiu ohniskovu vzdialenost, a to je dost velka vyhoda.

    Knoxville13.01.2011 - 18:52 Trvalý odkaz

    Teraz si ma Richard nechal na velkych pochybach... N8 som chcel aj napriek chybam snou spojenymi ale teraz som zostal dost zaskoceny.Asi treba skutocne zvazit,ci to za tie peniaze stoji...

    ZraLOCK13.01.2011 - 19:55 Trvalý odkaz

    riso velmi dobre vies, ze nokia svojimu apdejtmi firmveru vzdy fon vysperkuje k dokonalosti. v prvotnych verziach fw boli vzdy problemy, hlavne mrznutie, dokonca nefunkcnost niektorych zabudovanych aplikacii. spomeniem len napr. ako u N95 narastla po updatoch ramka, alebo napr. pri E71 fotak ubral z ruzovej farby a podobne.

    ja nikoho nenutim aby si N8 kupil a som rad, ze tu pises aj kritiku. sam slepo N8 neobhajujem a zazlievam jej niektore nedokonalosti, ale za tie prachy by som nic lepsie (co mne vyhovuje) nekupil.

    keby som sa rozhodoval znova, kupil by som si ju zas.

    mail som pisal, ze je nefukcny, mne sa ani fony.sk na exchange nepodarilo rozbehat.

    gudy13.01.2011 - 20:25 Trvalý odkaz

    No neviem Pani ja som sa zatial nestretol z nicim co by mi nechodilo tak ako potrebujem okrem prveho zmrnutia hned jak som ho kupil navigaciu som skusal len tak s principu po meste a ok no asi som idealny uzivatel :D jenine co ma trapy ze neviem najst nieco ako showmyPC alebo nieco podobne aby som si mohol cez N8 pozerat moj PC poripade odtial stiahnut nejake vec Nechcem dookola obhajovat ako AJFONISTA urcite ma N8 nejake muchy a ako je pri nikii zvikom bude aj par hodne zlych kusov. ale ako hovoril ZraLOCK budu updaty a tie budu riesit problemy tak ostava len cakat

    Picos13.01.2011 - 21:46 Trvalý odkaz

    Povodne som N8 mal v plane, ved som aj tu na fore o nej zalozil temu. Cital som o nej a citam dodnes vsetko, co sa da. Jasne osobna skusenost je osobna ale precitajte si ine hlavne ceske fora a zistite, ze N8 ma nie muchy ale riadne tucne srsne. To, ze by Nokia novymi verziami fw vychytala tieto zavazne nedostatky / mrznutie, sekanie, uplne vytuhnutie - sposobene zakladnou doskou atd / neverim. E52 dodnes nie je uplne vyladena a tu som takisto svojho casu chcel a sledoval o nej info. Zial musim aj ja napisat, ze by som neriskoval taku sumu za N8 a potom si buchal hlavu alebo telefon o stenu. Bodaj by sa to Nokii podarilo, aj ked neverim, drzim palce.

    ZraLOCK13.01.2011 - 22:28 Trvalý odkaz

    picos o ziadnych srsnoch neviem. Ziadne mrznutie sekanie ci vytuhnutie som za tri tyzdne nezazil. Telefon je plne funckny aj jeho cela paradna vybava. Pokojne si kup nieco ine, ale ja s tymto mobilom nemam najmensi problem a mozem sa na neho v plon rozsahu spolahnut.

    Picos13.01.2011 - 22:37 Trvalý odkaz

    ZraLOCK, samozrejme nemam osobnu skusenost, ja som si kupil DHD, aj ked povodne som chcel prave N8 a to dokonca aj so synom, ktory uz mal plne zuby Iphonu 3G. Konstatujem vsak, ze su zial plne fora zufalych majitelov N8. Osobne sa mi N8 paci, mal som v ruke jej repliku vo Finesse v case ked sa este nepredavala a chvilu som sa hral aj so zivou N8. Zelam ti, aby ta N8 nesklamala a obdivujem ta pre tvoju odvahu do nej ist prave z Desiru. Ak by sa naozaj Nokii podarilo ju odladit na uroven stability napr. Desiru, tak je to uzasny mobil. Som zvedavy na N9 a na jej novy system.

    ZraLOCK13.01.2011 - 23:58 Trvalý odkaz

    nuz ja som vedel do coho idem, takze ziadna odvaha. aj ked prva N8 ktoru som drzal v ruke bola ta moja az po jej zaplateni. predtym som ju ani len nazivo nevidel, ani jej maketu.
    pouzival som takmer vsetky smartfony od nokie a nevidel som jediny dovod bat sa. vedel som co ponuka a co asi mozem od takeho fonu cakat. ja som totiz symbian :lol:

    tie chyby co som opisal v prom prispevku ma trocha zamrzeli, softverove sa hadam napravia (ak nie, pomozeme si moddingom a apliakciami) no a tie hradverove si vsimat nebudeme.

    ak by bol fon pre nejakeho svojho srsna ako vravis nefunkcny, bude nasledovat reklamacia.

    ... no a casom sa opat s elanom vrhnem do dalsej novinky od nokie ;)

    Poldi14.01.2011 - 14:49 Trvalý odkaz

    ...mam N8 od konca oktorba. Kupovana v swiss a teda autom aj ja jazdim prevazne v swiss. Nepoznam to tu ako na Sk a navigaciu pouzivam velmi casto. To boj nakoniec aj dovod preco prave N8, aj ked symbian. Riso, zaskocilo ma ale tvoje zmrznutie telefonu, mne sa zatial nic take pocas navigovania nestalo. To ze zablokovalo a zhaslo display je vecou nastavenia, to sa da odstanit (osobna skusenost). Vcera som presiel na Ovi maps verziu 3.06, vsetky moje poika z predoslej verzie si to zapamatalo a funguje uz aj multitasking. Mam subjektivne pocit ze cele prezeriane map je rychlejsie.. Moje ocakavania zatial navigacia od nokie na to ze je "kostenlos" splnila. Setric s analog. hodinami zial nevie upozornit na zmeskane udalosti. Preto som si nastavil setric "player". Nemas sice analogove hodinky ale digitalne, ukazuje ale zmeskane udalosti, datum, cas a v pripade pocuvania hudby aj prehravanu skladbu.

    Michal15.01.2011 - 17:42 Trvalý odkaz

    A ma este aj Symbian 3 a N8-cka ma taky problem, ze ked sa manipuluje s kartou, vyberie sa a potom sa vlozi naspat, tak sa Spravy ukladaju do C:/pamat tel..A vy vzdy musite zvolit opat E:/ alebo F:/.
    Takiso to robi pri prac si PC, ked je zvoleny rezim Velkokapacitna pamat..>robi to aj N8??

    cejko16.01.2011 - 11:47 Trvalý odkaz

    Dumbo moznost zmeny ukladaciej pamate uz nie je mozna.

    dzulio16.01.2011 - 12:14 Trvalý odkaz

    @gudy skus pohladat nejaky program co ma v nazve VNC alebo VPN

    dusan21116.01.2011 - 17:05 Trvalý odkaz

    chlapy ja polozim asi blbu otazku ako je to s aplikaciamy musia sa instalovat len symbian^3 alebo pojdu aj 9.4 ? Moc tomu nerozumiem, nie je to jedno? Inac som uzivatel n82 tak som zvedavy ci by niektore fungovali na n8. A neviete nejaku recenziu kde by sa porovnavali tieto 2 fony spolu?

    Denis16.01.2011 - 17:36 Trvalý odkaz

    Na porovnanie pozri phonearena.com a takisto nakukni do ucebnice Slovenskeho jazyka.

    gudy16.01.2011 - 17:59 Trvalý odkaz

    ja som presiel z N82 a 5800 a som spokojny co sa tyka aplikacii tak stahujem hlavne z ovi store a tam mas filter nastaveny podla toho aky mas MT ale ked mi do mailu hodis nejaku aplikaciu ktoru mozem rovno insatalovat (bez hack. certifikacia,podpis....) tak ti to kludne skusim a dam ti vediet

    zralock niesom isty lebo napriklad skype z 5800 mi nezobralo

    Michal16.01.2011 - 18:33 Trvalý odkaz

    A kam sa ukladaju spravy? Do pamate telefonu, alebo do velkokapacitnej?

    ZraLOCK16.01.2011 - 18:41 Trvalý odkaz

    gudy mas pravdu, teraz ma napadlo, ze ani starsia aplikacia facebook nefunguje na N8, iba nova primitivna ap: socialne siete.

    Dumbo v menu som nenasiel moznost vyberu pamate kam sa ukladaju spravy. subory prijate cez bluetooth sa zobrazia v schranke prijatych sprav, ale automaticky su ulozene v E pameti

    dusan21116.01.2011 - 20:26 Trvalý odkaz

    ja som pred mesiacom zobral 5230 ( riadnu volovinu som spravil ) a potom som zacal spekulovat ,ze novy fon. Aplikacie som do 5230 natisol skoro vsetky z n82 dokonca aj isli len ten fonik jakosi nechcel ist (RAM) skoro stale mrzol.Rozmyslal som aj o 5800 ale vlajkova lod je vlajkova lod vid n82 ktoremu akosi neviem najst konkurenciu a Denis aj mne to "y" tam cudne pripadalo ale co uz

    ZraLOCK23.01.2011 - 22:52 Trvalý odkaz

    konecne sa mi podarilo plnohodnotne nastavit mail for exchange pre gmail s tymito nastaveniami:

    * Gmail Exchange ActiveSync server address: m.google.com
    * Gmail Exchange ActiveSync domain: google
    * Gmail Exchange ActiveSync user name: Your full Gmail address (e.g. me@gmail.com)
    * Gmail Exchange ActiveSync password: Your Gmail password
    * Gmail Exchange ActiveSync TLS/SSL required: yes

    synchronizacia kontaktov, kalendara a uloh tak funguje takmer v sekunde. je to dokonale

    radOFF20.02.2011 - 14:44 Trvalý odkaz

    Zdravim.. po case aj som sem nakukol.. Xcem sa opytat.. Oplati sa este ta N8?? alebo uz mame nieco lepsie?? Mne zalezi hlavne na GPS dakujem...

    ZraLOCK20.02.2011 - 14:56 Trvalý odkaz

    no neviem ako komu sa oplati, ale ja by som si ju po dvoch mesiacoch kupil zas. GPS je vpohode, zatial naj z doterajsich nokii - hlavne kvoli rychlemu pripojeniu aj v budovach, no a ked k tomu pridam volnu aplikaciu nokia maps, tak si myslim, ze vo svete mobilov nema konkurneciu

    radOFF20.02.2011 - 15:07 Trvalý odkaz

    ved prave... free GPS ma asi len nokia.. alebo sa mylim?

    gazda25.02.2011 - 11:05 Trvalý odkaz

    Prosim Vas ty co uz tu nokiu mate dlhsie, ako je na tom vydrz telefonu na jedno nabitie? a je to teraz po aktualizacii softveru lepsie? A oplati sa este teraz kupit tento telefon?

    ZraLOCK25.02.2011 - 13:59 Trvalý odkaz

    ja mam vydrz cca jeden a pol dna, ale to nikdy nejdem do uplneho vybitia, cize by mozno vydrzal aj dlhsie, lenze ja si nemozem dovolit riskovat vybitie. pritom som stale online, cize aktivne datove prenosy no a k tomu bezne pouzivanie, volanie, sms, net, zachodove hry a pod.

    ci sa oplati? to musis zvazit sam.

    gazda25.02.2011 - 14:24 Trvalý odkaz

    No naslo by sa nieco lepsie na nasom trhu? Ide my hlavne o vydrz baterie, dobre foto a video, GPS Wifi je samozrejmost :) ... na operacnom systeme si nepotrpim.

    ZraLOCK26.02.2011 - 00:21 Trvalý odkaz

    dobre foto ma kopa mobilov, N8 ma najlepsie.. wifi a gps su tiez skoro v kazdom druhom mobile, nokia dava navigaciu gratis. nic lepsie nenajdes....

    gudy26.02.2011 - 11:32 Trvalý odkaz

    vydzr bat. 1,5 dna max ale stale online + 1-2 hod hovoru denne. presvitanie tlacitka len strieborne verzie. SW Problemy hlavne T-debile brendacia tie ich upravy SW vedia dost znehodnotit fon a vsebocne som si zvykol ze operatori maju nejaku horsu kvalitu fonov.
    U mna vsetko v poriadku zatial. Len mi zmizol Wigett socialne siete a neviem ho dostat spat ani Hard resetom ani update nepomaha

    ZraLOCK26.02.2011 - 22:30 Trvalý odkaz

    nedavno vysiel update socialnych sieti, nebolo to tym?

    gudy27.02.2011 - 09:27 Trvalý odkaz

    asi nie lebo mi vyhlasilo kriticku chybu wigwt bol odstraneni ale nechce so mi to koly hluposti posielat na servis ja s tym nejako vybabrem len este neviem ako

    Picos28.02.2011 - 20:53 Trvalý odkaz

    Ludia to je na tom fakt ta N8 tak zle ? Luky 42 tu popisuje problemy takeho razu, ze by som pri nich mobil davno hodil o stenu a mohol by mat fotak najlepsi na svete. Vsade na forach citam nove a nove problemy so softom a teraz najnovsie aj s displejom novych verzii, ktory udajne chyta fialovu farbu. Som strasne citlivy na veci, ktore nefunguju tak ako maju a znervoznuju ma. Svoj I8910 HD som predal, nakolko casto mrzol pri spojeni s wifi. No ale, aby mi mobil za vyse 400 Eur robil taketo psie kusky ako citam o N8, no teda ???

    luky40228.02.2011 - 21:11 Trvalý odkaz

    Dnes som odniesol moj telefon na reklamaciu. Prilozil som tento sprievodny list:

    S P R I E V O D N Y L I S T K R E K L A M A C I I
    Mobilny telefon: Nokia N8-00
    SN: xxxx
    Zakaznik: xxx
    Tel.c.: xxx

    Tento sprievodny list prikladam k reklamacii mojho mobilneho telefonu. Sucastou je aj CD, na ktorom su videa a fotografie, ktore dokumentuju niektore z problemov, ktore su opisane nizsie.
    Toto je uz moj druhy telefon Nokia N8. Prvy sa po piatich dnoch nedal zapnut, pricom vzdy svietila kontrolka nabijania. Vymenili mi ho za novy kus, tento. Bohuzial este v ten den mi nefungovali hardverove tlacidla, nastavenie hlasitosti, fotoaparat, ani tlacidlo vypnutia/zapnutia. Preto som ho zapnuty odovzdal na reklamaciu. Prisiel mi za takmer 3 tyzdne, teda sa medzitym vybil a potom fungoval normalne. Technik teda urcil, ze nema zavadu. Neviem, kde sa ten telefon cely ten cas nachadzal, ale po dvoch tyzdnoch mi pracovnicka T-Mobile volala, ze zabudlo zapisat Blokovaci kod. Ten som jej nadiktoval a do 2 dni bol telefon naspat. Tri tyzdne som cakal na to, ze mi povie, ze mu nic nie je, pricom ked som ho odovzdaval, pracovnicka videla, ze tieto tlacidla nefunguju.
    Prave preto som urobil niekolko videi, na ktorych jasne vidiet, co ten telefon robi, pretoze technikovi sa za 15 minut co sa nim zaobera, nic nemusi prejavit. Bohuzial nemam natocene vsetky problemy, pretoze nemam pri sebe vzdy iny telefon, s ktorym by som to mohol zaznamenat a casto na to ani nemam cas. Potrebujem dost nervov na to, aby som rozdychal, ze zas nieco nefunguje. Telefon ma viac rozculuje, ako mi sluzi. Neda sa plnohodnotne vyuzivat, pretoze sa stane nieco prave vtedy, ked ho najviac potrebujem. Dal som za neho 279EUR a mam s nim len a len problemy. Velmi lutujem, ze som tuto „vlajkovu lod“ vobec niekedy kupil. Podla P 623 OZ „ak ma telefon sucasne 3 odstranitelne chyby, mam pravo na vymenu tovaru.“

    ZIADAM TEDA O VYMENU TOVARU, NIE O OPRAVU,
    PRETOZE BOLA SPLNENA TATO PODMIENKA.

    ,,Rovnake pravo, teda vratenie penazi alebo vymenu tovaru ma spotrebitel aj v pripade, ak:
    - sa na MT v zarucnej dobe vyskytnu sucasne 3 odstranitelne chyby,
    - ak sa rovnaka chyba, ktora bola pri reklamacii najmenej dvakrat odstranovana, vyskytne tretikrat
    - ak predavajuci reklamaciu nevybavi v zakonnej lehote maximalne 30 dni”

    V mojom pripade su to tieto zasadne 3 chyby /bez ohladu na moznost, alebo nemoznost opravy/:
    1. chybny displej
    2. chybna bateria
    3. zle vyhotovenie hardveroveho tlacidla ,,menu“, ktore cele naokolo svieti
    4. celkova nestabilita mobilu spojena s jeho zamrzanim, samovolnymi restartmi a zlym fungovanim aplikacii

    Zachytene problemy:
    1. Displej – Ciernu farbu zobrazuje s odtienom cervenej az fialovej. Vidno to hlavne pri pozerani filmov. Neskor som na internete zistil, ze nie som sam a dozvedel som sa, ze sa to vyskytuje pri blokovacej obrazovke. Taktiez som si stiahol „vzorove fotografie“, na ktorych vidno pravo tuto cerveno-fialovu farbu tam, kde ma byt cierna /Foto 1 – Fialovy odtien v hornej casti hodin, Foto 2 - stvorceky, ktore maju byt sede az cierne, su do fialova/
    2. Mrznutie – Casto sa stava, ze telefon nereaguje vobec, resp. reaguje len na urcite povely – potrebne je pridrzat tlacidlo vypnutia/zapnutia a telefon sa vypne /Video 1 – telefon nereagoval na spustenie e-mailoveho klienta, pricom neboli spustene ziadne ine aplikacie. Po restarte telefonu fungoval normalne, Video 2 – pri prezerani fotografii sa telefon zasekol, po chvili fungoval normalne, Video 3 – telefon sa snazil doplnit galeria, bohuzial sa dlhu dlho nic nedialo, po restarte sa to hned dokoncilo a galeria fungovala normalne/
    3. Setric displeja a podsvietenie - Casto sa stava, ze sa nezapne setric displeja a nefunguje ani ovladanie podsvietenia, pricom obidva su nastavene /Video 4 - na telefone je nastaveny setric Prehravac hudby, zapnutie po minute a Casovy limit osvetlenia 30 sekund. Po 30 sekundach sa osvetlenie nevypne. Po 1 minute sa sice zablokuje displej, setric sa nezapne a taktiez displej stale svieti. Toto sa mi raz stalo vecer a nevsimol som si to, telefon bol samozrejme rano vybity. Video 5 - Takisto sa setric nezapne ani po blokovani displeja/ Taktiez sa mi samo meni nastavenie osvetlenia displeja a setrica – myslel som si, ze to robi aktivacia setrenia energie – ale tieto nastavenie sa mi menia aj vtedy, ked tato moznost nebola aktivovana
    4. E-mailovy klient - Po urcitom case prestane e-mailovy klient stahovat maily. Aj ked dam synchronizovat, ziadne maily nestiahne, pricom na pocitaci vidim, ze nove maily mam. Po restarte telefone opat funguje bez problemov a maily stiahne okamzite
    5. Internet - Prestane fungovat pripojenie na internet – vstavany prehliadac, Opera Mini, Nimbuzz... Po restarte sa pripojim normalne. Mam pripojenie od T-Mobilu. Mozno prave tento problem sposobuje, ze nemozem stiahnut maily, az po restarte, tak ako som pisal vyssie
    6. Fotoaparat - Pri uploadovani fotografie na

    Anonym (bez overenia)28.02.2011 - 21:38 Trvalý odkaz

    Pocuvaj ma ty zachyteny problem:

    1) Toto je vseobecny problem konstrukcie displejov a nie konkretneho kusu. Ak neveris, pozri sa na Nokie ktore vysli pred N8, ale aj na niektore modely ostatnych vyrobcov.
    2) Mne sa tiez stava ze telefon nereaguje vobec ked mam zablokovane klavesy. Taktiez sa mi stava ze ked otvaram 4mpix fotku s velkostou 2.5MB tak telefon a aj galeria su spomalene. To iste sa mi stava aj na telefonoch inych znaciek.
    3) Displej ti svieti dokedy? Snad nie az do vybitia baterie.
    4) Aj mne casto prestane emailovy klient stahovat emaily, hlavne vtedy ked ziadny novy neprisiel. Ale za 5 minut vidim na pocitaci ze mi prave prisli nove maily.
    5) Za body 5 aj 4 moze aj sprostredkovanie internetu od operatora. Vyrobca telefonu negarantuje dostupnost a kvalitu sluzieb.
    6) Mne sa to stalo tiez, ale s tym rozdielom ze nezamrzol, iba vyhodil chybovu hlasku. Btw, FB je doplnkova aplikacia ktora telefonu na funkcnosti neubera.
    7) Tieto programy ti nikdy nenapisu realnu vydrz akumulatoru - z jednoducheho dovodu - nevedia merat odber z akumulatoru. Plati nieco podobne ako v bode 6.
    8) Sw alebo Hw problem, toto uz moze byt na reklamaciu. Toto iste mi robila 5230 a update to vyriesil, odvtedy ani raz.
    9) Viac aplikacii, vyssia spotreba. Takze co je horuce? Baterka? Co je to dost horuci? 70 st. C?
    ...

    Sorry, ale dalej uz sa mi tie tvoje lammacke bludy nechce citat. Asi si este nemal v ruke telefon s OS inej znacky a nevies objektivne porovnat.