Nokia N8

  • Martin Hombauer 21.01.2011 - 20:53

    Vystupná kvalita obrazu HDMI/foto ?

    Jedná nejasnosť (možno ho mám ešte krátko): Neviete poradiť s prezeraním fotiek z N8 na HD resp. FullHD telkách? Mám pocit, že pri prezeraní fotiek cez HDMI v inej aplikacii než NOKIA VELKA OBRAZOVKA (Nokia big screen) rozlišenie prezeraných fotiek nezodpovedá HD kvalite - je nižšie. Ďalšia vec: fotografie sa nedajú prezerať v priečinkoch - všetky ich zobrazuje (aj načitáva) naraz - amblok. Aplikácia "Photo broser 2" vidí fotografie v priečinkocj, ALE kvalita zobrazenia na FullHD / HD telke je nižšia než v aplikácii Nokia big screen. Alebo sa mýlim?! VEĎ N8-ka je predsa "MULTIMEDIÁLNE DELO" v ktorom prim hrá práve fotoaparát?! Mám ju cca 2 mesiace a myslím si, že je to stále najlepší produkt Nokie. Priznávam - možno niečo ešte neviem v tom prezeraní fotiek a videí... Zdravím, budem vďačný za radu

  • jgriri31.01.2012 - 10:55 Trvalý odkaz

    Trezor - peňaženka pre N8 (piny ku kreditkám, osobné údaje atď)

    Nemáte skúsenosť s jednoduchou a funkčnou aplikáciou na ochranu citlivých dát pre tento mobil? Ideálne v slovenčine alebo češtine.

    jgriri31.01.2012 - 15:41 Trvalý odkaz

    Vďaka, skusil som prvú verziu "HandySafe Pro 2.4.8 s3" 1,1MB ale po rozzipovaní zahlasilo chybu. Mam v N8 Annu, tak neviem... ale ďakujem.

    ŠTEFAN31.01.2012 - 20:32 Trvalý odkaz

    ja mám tiež ANNU (8.FEB BUDE AKTUALIZÁCIA NA BELLE) A MÁŠ HACKNUTÝ MOBIL,MOŽEŠ SKUSIŤ AJ STARŠIU VERZIU HANDY SAFE

    jgriri01.02.2012 - 14:17 Trvalý odkaz

    Dakujem vam kluci za tipy na mobilne penazenky. Mam este funkcnu aj Nokiu 6820 (plná otváracia hardverová qwerty klávesnica) a v tej je penazenka od vyroby... fajn jednoducha cez pristupove heslo. Mohli aj do N8 dat nejaky trezor. Asi uz pockam na Belle, nech sa netrapim zbytocne. Teraz mam asi 10 inych novych aplikacii a volnych uz len 88MB RAM pamäte. Musim si tie data asi v mobile usporiadat a zbytocnosti priebezne vymazavat. Chce to hlavne cas a skusat... Akysi som moc opatrny, asi preto, ze sa mi N8-ka velmi paci (alebo zeby vekom? 52). Ale aj tak, klobuk dole pred Nokiou, ze dala svetu takyto mobil. HD-video, fajn fotak, HDMI, citanie-prenos nosičov a medií cez USB, FM-vysielač, dvojaky system nabijania a VELA vela dalsich... Fini do toho, ved sme v jednom state - v EU a preto "kupujme vlastne vyrobky"... Tesim sa na Belle

    tomas09.02.2012 - 01:21 Trvalý odkaz

    No mam uz N8 aktualizovanu na belle a poviam vam - bol to strach a hroza lebo cez suit od Nokia to slo po dvoch dnoch - stale sa nieco nepodarilo a pod. Inak ocakaval som viac od Belle -- anna sa mi pacila viac. Ikony alebo resp. widgety sa mne osobne zatial nedaju prisposobovat a aplokacie ako hodiny ci pripomienky maju prisernu formu aj vzhlad - o prehravaci ani nehovorim-- no co uz - osud --- idem mom na X3 od LG, ked uz bude na trhu alebo Nokia N10 ak sa dockam

    Alena03.08.2013 - 23:49 Trvalý odkaz

    akoze Symbian nedokaze vypnut wifi? ved si pridajte na uvodnu obrazovku miniaplikaciu Zapnut/vypnut wifi. Ked si tento prepinac vypnete,telefon sa vam nepripoji k ziadnej wifi,nech ma akukolvek prioritu.A v nastaveniach internetoveho prehliadaca si treba nastavit v pripojeni moznost-vzdy sa pytat. A ja napr.som prepojenie HDMI-televizor vyuzivala bohate,ked som si chcela videa prehrat namiesto malickeho displeja na velkej televiznej obrazovke.Podla mna je to super vec.A zalezi ake ma pouzivatel naroky a poziadavky na telefon,podla toho s nim bude spokojny alebo nie.Ja som s tymto telefonom velmi spokojna,chcela som ho hlavne kvoli fotaku.Po tejto stranke splnil moje ocakavania.

    anonymous21.01.2011 - 21:08 Trvalý odkaz

    fel: budenie ked je mobil vypnuty dokaze aj bada...

    anonymous21.01.2011 - 21:29 Trvalý odkaz

    riki: Svojho casu som tiez nejaku dobu testoval tento mobil a som rad, ze niekto s nadhladom potvrdil to co som o nej hovoril. Ajked som bol za to sprdavany. Neni to zly mobil, to isto nie, ale kto uz nastupil na lepsie tak urcite ho N8 neocari.

    anonymous21.01.2011 - 22:23 Trvalý odkaz

    Jano: Budenie keď je mobil vypnutý, dokáže v tejto dobe každý novší mobil.
    To jedno malé tlačítko pod displayom sa mi tam zdá dosť smiešne.

    anonymous21.01.2011 - 22:55 Trvalý odkaz

    ZraLOCK: toto je najhorsie plus minus ake som kedy cital :(, toto vobec nie je objektivne hodnotenie. na kazdom jednom mobile najdem tiez tolko nedostatkov, ktore mne nevyhovuju...

    anonymous21.01.2011 - 22:57 Trvalý odkaz

    Darios: No vieš Richard zaspala/nezaspala, všetci predsa nemôžu robiť v Silicon Valley v Cupertine:)

    anonymous21.01.2011 - 23:16 Trvalý odkaz

    Andray: to nebodaj v ostatných OS nefunguje budenie pri vypnutom telefóne???
    dva mesiace pozerám aký smartfón si kúpim, ale ak je to tak, tak žiaden. Vie mi niekto potvrdiť či vyvrátiť či je to tak?

    anonymous21.01.2011 - 23:34 Trvalý odkaz

    Chester: Konecne clanok, na ktorom sa s risom viac menej zhodnem :)

    anonymous21.01.2011 - 23:42 Trvalý odkaz

    RVM: Zopar postrehov:
    ---
    Problem s wifi je znamym bugom, ktory ma byt vyrieseny v PR1.1 udpate v blizkom case. Kazdopadne, da sa jednoducho riesit zmenou priority konkretnej WLAN. Ja som si to nastavil raz a odvtedy sa mi N8 na wifi nepripaja.
    ---
    Nokia N8 utiahne klavesnicu, viackrat som prispieval na fony.sk prave z klavesnice pripojenej k N8 :) Utiahne tiez hard disk, pokial ma externe napajanie samozrejme. http://symbianworld.org/wp-content/uploads/2010/06/l_460_259_3C713E2C-2…
    ---
    Dovolim si tiez nesuhlasit so zaverom. N8 nepotrebuje surne nastupcu, jej hardwarova vybava je totiz dostatocna. Potrebne je dalej zlepsovat Symbian, vyriesit jeho hlavne nedostatky - ako napr. komfort pri pisani ci vstavany browser. Prave na tychto veciach sa pracuje, uz coskoro tu bude mensi PR1.1 update a potom velky PR2.0 update.

    anonymous21.01.2011 - 23:44 Trvalý odkaz

    RVM: Ako sa mozes na tomto clanku s Risom zhodnut ? To by som mohol tvrdit ja, kedze N8 vlastnim a pouzivam, ale ty ? Ci len preto, ze clanok celkovo vyznieva skor negativne ako pozitivne ? :)

    anonymous21.01.2011 - 23:48 Trvalý odkaz

    joker2: dakujem autorovi za cenný článok myslím že by mi pomohol pri rozhodovani ale určite by som privital plus minus HTC DESIRE ked je to technicky možné.

    anonymous21.01.2011 - 23:48 Trvalý odkaz

    Chester: To, ze ho nevlastnim neznamena, ze mi nepresiel rukami :) A tiez mam dlhorocne skusenosti so Symbianom, takze viem o com je rec.

    anonymous22.01.2011 - 00:02 Trvalý odkaz

    s: Chcem sa spytat, ci pri natačani videa, mobil automaticky preostruje, podobne ako uz SE vivaz?

    anonymous22.01.2011 - 00:52 Trvalý odkaz

    RVM: Nepreostruje. Je ale mozne stiahnut mod, ktory umoznuje preostrovanie za behu.

    anonymous22.01.2011 - 11:24 Trvalý odkaz

    fulminatrix : Mna celkom zaujal nazor R.Hornbauera na konci recenzie N8. Citujem:
    "ko aj HDMI kábel na pripojenie k televízoru. Predstavte si, že idete na chatu či hotel s moderným LCD-čkom, beriete si svoju N8-ku a kamošom len poviete, nech poberú USB kľúče s filmami, videami, hudobnými klipmi. Nokia bude plnohodnotným prehrávačom s USB vstupom a HDMI výstupom. Ovi store sa ponukou aplikácií drží celkom dobre, a tak si N8 jednoducho nezaslúži takú dávku kritiky, na akú som sa chystal nadýchnuť. Dobre Nokia, celkom dobre. Len tie rozmery a už-trochu-gýčové gumené puzdrá boli aktuálne tak pred dvoma-tromi rokmi."
    V clanku plus/minus vsak uz pise ze HDMI je zbytocne (na tom sa zhodneme), Symbian je hrozny hoci povodne ho az tak neodpisal, Ovi store je strasny a s trapnym staromodnym silikonovym puzdrom by sa mu telefon pacil este viac.
    Je mi jasne ze kazdeho nazor sa casom vyvija, hlavne ak sa jedna recenzia pise po 2 tyzdnoch pouzivania a druha po 2 mesiacoch. Je ale zvlastne pokial si zacne v niektorych ohladoch absolutne odporovat. Nie je predsa mozne takto vybaveny telefon, na ktory navyse uz vychadzaju aktualizacie a bude sa to len zlepsovat, takto strasne skritizovat. Obcas som mal pocit ze citam o skusenostiach s Nokiou C6. Samozrejme pravo na nazor neupieram a tiez vzhladom k cene musi byt N8 porovnavana s tymi najlepsimi, ale aj ked uznam nedostatky, tak z tohto clanku je po cely cas jasne citit odpor k danemu telefonu a to by sa stavat nemalo. Bud musel ten telefon autora niecim velmi nahnevat, alebo ma niekde vytetovaneho zeleneho robota....
    Hral som sa vcera nejaky cas s SGS, N8 a C7 a az tak velky dojem na mna samsung nespravil. Samozrejme telefon som mal k dispozicii mozno pol hodinu, ale aj po SW stranke som nasiel nielen vyhody androidu, ale aj vyhody S3. Android musi este tiez dotiahnut viacero veci, aj ked v Samsung uprave ma niekolko velmi sikovnych funkcii. Rozdiel v displayi SGS sice trochu bol, ale bol som prekvapeny aky maly. Rozhodne len koli displayu by som sa prenho nerozhodol.Ked sa k Nokii pridala zas vacsia vybava a kvalitnejsia konstrukcia, tak mi to celkom vychadzalo pomerne vyrovnane. Po stranke SW jemne v prospech SGS, po stranke HW zas v prospech N8, takze zalezi od toho kto ma ake priority. Na N8 navyse stale vychadzaju updaty a telefon sa neustale zlepsuje. Kazdopadne ani jeden z tej dvojice svojich majitelov nesklame. Mne osobne navyse uplne staci ze mi google monitoruje pocitac, nepotrebujem ich pustat este aj do mobilu :)

    anonymous22.01.2011 - 12:03 Trvalý odkaz

    Ahmed: Rovnako ma prekvapili diametralne odlisne nazory.Pokladam tento clanok za neprofesionalny a maximalne zaujaty. Toto by sa sefredaktorovi nemalo stavat.

    anonymous22.01.2011 - 12:39 Trvalý odkaz

    martin: N8 sa na SGS nechyta, vlastna skusenost. Okrem fotenia neviem v com by mala N8 navrch.

    anonymous22.01.2011 - 12:41 Trvalý odkaz

    polop: tak clanky RH boli vzdy tak trochu vysmech.

    anonymous22.01.2011 - 13:11 Trvalý odkaz

    hellwet: ja mam televizor z HDMI konektorom aj v moje izbe mam HDMI televizor tak isto aj moj notebook ma HDMI konektor ale nemam N8 ale wave a ked chcem ukazat fotky z dovolenky tak to mozem kludn urobit tak ze mobil pripojim cez usb notebook do televizii cez HDMI a je to

    anonymous22.01.2011 - 13:49 Trvalý odkaz

    fulminatrix: Okrem fotenia este rozhodne v konstrukcii. HDMI za dolezite nepovazujem, ale USB OTG je podla mna super. Ovi Mapy 3.6 su velmi dobre, dupom ked su zadarmo. Zas predavac v predajni kde som ich pozeral argumentoval tym ze jemu sa podarilo stiahnut cracknuty Navigon za pol hodiny... (neriesme to, ja sa snazim prechadzat stale viac a viac na original SW, ale chapem aj ludi ktori si to radsej hacknu).
    S3 mi viac vyhovoval aj koli tomu ze som zvyknuty na S60. Taktiez Nokia stale vedie pri multitaskingu a ten teda vyuzivam dost. Mozno je to aj zvykom, ze za ten kratky cas mi bol S3 prijemnejsi, casom by sa to mozno zmenilo. Na druhej strane podpora a frekvencia vylepseni S3 je podla mna na celkom slusnej urovni a osobne si myslim ze S3 este bude velmi zaujimavy. Na druhej strane uznavam ze Nokia mala dost casu na to aby vsetky tie zmeny a vylepsenia boli pritomne uz pri zahajeni predaja N8, avsak to pre man nie je dovod aby som ho odpisal. Taktiez Nokia bude vsetky updaty na S3 vydavat priebezne a budu hned dostupne pre vsetky S3 telefony. Kdezto Android vyda google a potom treba cakat kedy ho vyrobcovia prisposobia pre jednotlive modely, pricom niektore telefony sa ho uz docat nemusia vobec.
    Chapem ludi ktori radsej zvolia SGS a rozhodne je to velmi dobra volba. Display ma trochu lepsi (aj ked extra velky rozdiel to nie je) a uzivatelske prostredie je v sucasnosti trochu prijemnejsie. Verim ale ze aktualizacie S3 toho vela vylepsia, a HW zaklad N8 povazujem za lepsi. Slabsi procesor a RAM za nevyhodu nepovazujem, pretoze to je vsetko len o optimalizacii SW. Velmi dobre sa to da ilustrovat na priklade PC a PlayStation - pocas 5 rokov prejdu PC komponenty obrovskym vyvojom aby zvladali HW naroky novych hier a prisom PS zvlada celych 5 rokov tie iste hry v rovnakej grafike na relativne zastaranom HW.
    -
    Kazdopadne, nesuhlasim ze by SGS bol o triedu vyssie nez N8. Povazujem ich za cca. rovnocennych konkurentov a myslim ze N8 svoj plny potencial este len ukaze. Uznavam vsak ze v sucasnosti v niektorych oblastiach jemne zaostava.

    anonymous22.01.2011 - 14:23 Trvalý odkaz

    janko: to su skusenosti uzivatela, nie redaktora.

    anonymous22.01.2011 - 15:14 Trvalý odkaz

    hhh: Prečítajte si skúsenosti Richarda Hombauera

    anonymous22.01.2011 - 15:40 Trvalý odkaz

    s: Co vam pride divne na tom, ze si RH serie do papule? Vsak to robil vzdy.

    anonymous22.01.2011 - 16:17 Trvalý odkaz

    RVM: Samozrejme, su to "skusenosti majitela", nie recenzia telefonu. Takze subjektivita sa da pochopit v ovela vacsej miere ako pri recenzii. Recenzent musi uvazovat ako by jednotlive vyhody ci nevyhody prijimala vacsina ludi, zatial co v "skusenostiach majitela" staci vychadzat z vlastnych skusenosti. Potom sa samozrejme stretavame aj s takymi nazormi, ze by dotycny prijal radsej LED blesk ako Xenon, radsej 3 hardwarove tlacidla ako HDMI vystup a podobne. Niekedy ale predsa len treba mysliet aj na tych ostatnych - ja napr. nepouzivam Twitter, ale nenapisem ze by som radsej chcel infrared port (na ovladanie telky) ako podporu Twitteru :)
    ---
    Ja som si vedomy nedostatkov Symbian^3, tie sa ale daju riesit updatmi a z oficialnych zdrojov (a z leakov) vieme ze na tychto updatoch sa pracuje a pozname aj konkretne zmeny, ktore maju prist. Update na PR1.1 by podla vsetkeho mal prist uz v najblizsich dnoch, na PR2.0 (s 50 vylepseniami) niekdy v polke alebo koncom februara. Za dalsi nedostatok Symbianu mozme povazovat mensi pocet 3rd party aplikacii ako na Androide ci iOS. Aj v tomto ale vidno snahu o zlepsenie, podporu vyvojarov pri prechode na platformu Qt. Mnozstvo dennych downloadov z Ovi Store vyrazne rastie a bude rast s dalsim rozsirenim Symbian^3 zariadeni. To pochopitelne prilaka viac a viac vyvojarov, ktori budu chciet vyplnit dieru na trhu. Tieto nevyhody v sucasnosti kompenzuje hlavne hardware, ktory je podla mna v N8 najlepsi na nasom trhu (aspon teda z hladiska ktore zaujima mna - multimedia a konektivita). Prave preto by som N8 nemenil za ziaden smartfon ktory je momentalne na nasom trhu.
    ---
    O kazdom zariadeni sa da napisat vela pozitivneho ako aj vela negativneho. Zalezi len ako to dotycny namiesa a tak aj vyznie vysledok :) Netreba ale zbytocne dopredu zatracovat Nokiu a Symbian (aj ked suhlasim ze roky 2008 a 2009 prespali), nakoniec je to posledny velky europsky vyrobca mobilov (potom ako skoncil s mobilmi Siemens, a z Ericssonu sa stalo SE) a jedna z mala technologickych firiem ktore tu su. Nechceme predsa, aby si nas tu o 30 rokov chodili fotit Japonci, Korejci a Cinania ako do skanzenu. Ci ano ? :)

    anonymous22.01.2011 - 16:34 Trvalý odkaz

    jimmmy: Absolútne s tebou súhlasím, najmä s posledným, odstavcom. Roky 2008 a 2009 neboli pre Nokiu úspešné ako by si zrejme predstavovali, no aj tak vzniklo veľa fajn mobilov v týchto rokoch, čo už 5800 XM, prvý dotykáč od Nokie a pod, s týmito mobilmi je veľa ľudí spokojných dodnes, rovnako ako ja s 5530XM :) A dúfame alebo skôr verme, že NOKIA tu ostane ešte veľmi dlho, určite na to majú, hoci Samsung ako sa hovorí "zabil" s modelom STAR, kde sa predalo vyše 30 mil. kusov ale tak za tú cenu, dalo sa to čakať vlastne. A aj keď N8 nevlastním, čo je aj tak škoda.. :D obaja moji bratia kt. sú momentálne v UK ju majú a ich priateľky majú zhodou okolností IP4, ale NOKIA N8 ten boj vyhráva stále, takže tu niet o čom polemizovať :)

    anonymous22.01.2011 - 20:51 Trvalý odkaz

    Chester: WOW, porovnavat twitter s IrDA portom, to sa len tak nevidi :D:D:D
    Vsetko ostatne su len vyhovorky a snazenie sa ospravedlnit nokiu za svoje chyby ako vzdy... BTW to vzdy ked si ides kupovat nejaku elektroniku tak pozeras na to, aby bola vyrobena v Europe, lebo sa bojis Japoncov ? lmao

    anonymous22.01.2011 - 21:30 Trvalý odkaz

    fulminatrix: Nepovazoval by som to za nekriticke obhajovanie Nokie. Skor je v sucasnosti trend hovorit ze Nokia je uplne mimo a chvalit iba Androidy.
    Ja som v dobe ked bola Nokia jednoznacna jednotka pouzival Samsung a SE. K Nokii som sa dostal prvy krat pred 2 rokmi s E51 a zistil som ze najviac mi vyhovuju Nokie. Win7 a Android ma neoslovili, zelezi mi aj na kvalitnej konstrukcii s vyuzitim kovovych dielov a iP sa v 4 generacii dostal sice uz pomerne blizko, ale este 1-2 generacie pockam kym to zacne byt konecne konkurencie schopny telefon a nebude uz tolko obmedzovat.
    Navyse, nie kazdy ma zaujem menit mobil kazdeho pol roka podla toho co je prave v danej chvili najlepsie a prelietavat medzi znackami a roznymi OS. Loajalitu k znacke povazujem za uplne normalnu vec a tiez vela ludi nema zaujem skusat kazdu novinku, ked si raz an nieco zvykli a vyhovuje im to. To ze existuje nejake prevratna novinka ktora dosiahne super tabulkove parametre a vysoke hodnotenia od novinarov ktori su predsa len svojim sposobom rozmaznani, este neznamena ze iny, na prvy pohlad menej zaujimavy vyrobok nemoze pokryvat realne potreby ludi lepsie.
    K tomu miestu vyroby, nemam ziaden problem s azijskymi vyrobkami, aj auto mam Japonske, ale tiez nie je tak neobvykle ze ludia okrem znacky uprednostnuju aj krajinu povodu.

    anonymous22.01.2011 - 21:45 Trvalý odkaz

    hellangel: neviem preco ale tetio dojmy su hodne kriticke ku N8. Mam Galaxy S (predtym Hero) ale chel som N8, skoda ze ju v orange nemali. Android je super system, velmi lahko upravitelny, dostatocne mnozstvo aplikaci. Ale aj tak som chcel skusit N8. Zaujala ma halvne s HW vybovau, ktora je jednoznacne TOP na trhu. 12Mpx fotak s najvacsim cipom pouzitym v telefonoch, HDMI + USB host, toto povazujem za velmi dobre vecicky. TO ze tu autor clanku opisuje ze ci si to ma napojit u babicky k televizoru povazujem za pekny fail. Redukcie existuju. Ale prehrat si take video priamoz mobilu v telke a podobne srandy neboli spomenute. Najvacsie minus je OS, ale aj tu vidiet ze Nokia konecne kopla do vrtule a uvedomila si svoje chyby za uplynule roky. Hlasi stale updaty ktore odstrania chybicky krasy. N8 beriem ako dlhocakavany model a velky krok dopredu. na koniec by som len povedal , ze ak nieco chcem vidiet cierne tak to tak budem vidiet, ale ak niekto pise takto verejne cakal by som vacsiu objektivitu

    anonymous22.01.2011 - 21:55 Trvalý odkaz

    Chester: Ved v poriadku, ja som len reagoval na RVM-a, ked si precitas co napisal tak zaciatok twitter vs irda je totalba blbost, stred su same sluby a vyhovorky a koniec je zas odveci s tym skanzenom. Inak s tebou suhlasim.

    anonymous22.01.2011 - 21:59 Trvalý odkaz

    Knoxville: Citujem: " To ze existuje nejake prevratna novinka ktora dosiahne super tabulkove parametre a vysoke hodnotenia od novinarov ktori su predsa len svojim sposobom rozmaznani, este neznamena ze iny, na prvy pohlad menej zaujimavy vyrobok nemoze pokryvat realne potreby ludi lepsie".Myslim si, ze toto vystihuje uplne najlepsie celu podstatu tejto veci.Sam by som to lepsie nenapisal.

    anonymous22.01.2011 - 22:34 Trvalý odkaz

    RVM: Asi som zle napisal prispevok, lebo si nepochopil to co som nim chcel povedat. Alebo je problem u teba ;)
    ---
    Schvalne som pouzil absurdne porovnanie twitteru s IrDA, aby som upozornil na absurdnost porovnania HDMI vystupu s tlacidlami na priatie a zrusenie hovoru, spomenutom v clanku. Myslim ze je to z kontextu jasne aj pre priemerne inteligentnu osobu.
    ---
    Neviem ake vyhovorky alebo ospravedlnenia mas na mysli v strednom odstavci (jasne som sa nakoniec vyjadril ze Nokia roky 2008 a 2009 prespala), ale sluby tam samozrejme su. A co na tom ? Predstavenie Android 3.0 Honeycomb na CES 2011 nebolo iba o sluboch ? Ved tam spustili na tabletocoh video s ukazkou GUI a to bolo vsetko. Novinky z PR2.0 updatu pre Symbian^3 sme aspon mohli vidiet bezat nazivo na N8.
    ---
    Neviem co je odveci na mojom poslednom odstavci. Mozno tebe nehovori loyalita k znacke a uprednostnovanie lokalnych znaciek nic. U mna to tak nie je. Mozno by si sa mal ist pozriet do Japonska, ci USA, aby si videl do akej miery domaci uprednostnuju domace znacky.

    anonymous22.01.2011 - 23:20 Trvalý odkaz

    Chester: HDMI a tlacidla su HW zalezitosti, ale twitter a IrDA je uplne od veci porovnanie, mal si vymysliet nieco inteligentnejsie lebo je to nezmysel. Jedna vec je lojalita k znacke, s tym problem nemam, ale to s tym skanzenom je uz paranoja.

    anonymous22.01.2011 - 23:23 Trvalý odkaz

    SYPO: prečo nokia nezmenila aj hlavne menu?

    anonymous23.01.2011 - 00:25 Trvalý odkaz

    RVM: S tebou sa neda normalne debatovat. Ked argumentujem normalne, nepochopis pointu. Ked parafrazujem s nadsazkou, zacnes ma chytat za slovicka. Mali ta rodicia v detstve zapisat na debatny kruzok, urcite by ti to pomohlo.
    ---
    K tomu videu z predstavenia Honeycombu: nevedel som o tejto prezentacii, vychadzal som z toho ze pri predstaveni Android 3.0 tabletov (napr. Motorola XOOM) boli na nich prehravane len videa. Kazdopadne, nic to nemeni na skutocnosti, ze sluby su beznou sucastou marketingu vacsiny firiem, vratane Googlu.

    anonymous23.01.2011 - 00:59 Trvalý odkaz

    Chester: Bola sranda na debatnych kruzkoch ? :)
    Nejde o sluby, ja sa zabavam na tom, ze teraz v podstate nic nie je, nic nefunguje, ale to je v poriadku, budu updaty... :D ( nadsazka ;) )

    anonymous23.01.2011 - 01:35 Trvalý odkaz

    RVM: Nechodil som na debatny kruzok, ale hraval som na gitare na ZUS.

    anonymous23.01.2011 - 02:01 Trvalý odkaz

    Chester: Ja som hraval na klaviri :)

    anonymous23.01.2011 - 09:57 Trvalý odkaz

    hellangel: ano caaka sa na updaty ako u kazdeho OS. Nokiu momentalne chitila do ruk asi srpavna parta a zacali s nou konecne nieco robit a nie len tazit zo znacky. Ze sa caka na updaty? tak si zoberme taky iOS, trvalo skor 3 roky kym to je ako tak pouzitelny system a aj dnes ma hodne obmedzeni ak nieurobis jailbreak. Android (pouzivam uz rok) tomu to trvalo tiez par rokov a stale sa caka na dalsie updaty aby to bol lepsi OS. W7, o tom snad nemusim ludom co sa zaujmaju ani hovorit, ten system je nepouzitelny, je to iOS pred 4 rokmi. Podstatou je ze budu updaty a ze prinesu vylepsenia. Dolezite je aby sa toho chytila co najvacsia komunita ludi a dozadovala sa tychto updatov, pretoze vzdy existuju veci ktore treba vylepsit alebo pridat. osobne som symbian zavrhol uz davnejsie, posledny model co za to stal podla mna bola N95 )mam ju doma) ale N8 ma presvedcila ze Nokia sa skutocne posnazila a nebola to len velka reklama a vychvalovacky ako to bolo u N97. Osobne drzim palce a dufam ze Nokia bude porkacovat v dobrej praci, lebo bude to znamenat len jedno a to vacsiu konkurenciu na poli mobilov a z toho nemoze zist nic ine len lepsie ceny zariadeni pre koncovych uzivatelov.

    anonymous23.01.2011 - 13:25 Trvalý odkaz

    Chester: To je vsetko fajn, ale kolko rokov je tu iOS ci Android, a kolko zas Symbian ? iOS oslavi tento rok 4., Android 3. a Symbian 9. narodeniny... Osobne mi to zacina pripominat Windows Mobile a jeho update na verzie 6.5-6.5.3 az to nakoniec radsej zrusili... Nevravim, ze Symbian zanikne tiez, ale vsetci vieme, ze MeeGo je buducnost, nie Symbian. Proste HoneyComb aj iOS 5 su ochvilu tu, a Symbian potrebuje ovela viac ako len par updateov, ak si chce Nokia ziskat novych zakaznikov (a vobec udrzat tych starych).

    anonymous23.01.2011 - 14:46 Trvalý odkaz

    hellangel: ja som skor N8 hopdnotil ako celok, napisal som ze po HW stranke je telefon super. SW zaostava za konkurenciou (teda aj to je otazne,lebo symbian ma svoje vyhody oproti inym OS tak ako aj WM). Ja proste vidim v N8 krok dopredu od Nokie, snahu konecne napredovat a nie len vydavat za symbianomo cisla a pritom sa stale jednalo skoro o ten isty system. S3 vyzera ze tento trend u nokie pretrhne a zacni konecne pracovat na poriadnych teelfonoch a OS do nich. jednoducho N8 hodnotim ako velmi velke pozitivum z nokie. po dlhych rokoch doslo skutocne ku kroku dopredu. System je lepsi ako jeho predchodcovia, ale stale je to symbian s tym suhlasim. Mna rozhorcil tento clanok v tom ze bol pisany vyslovene negativne. Skoro vsetko v nom co bolo opisane ako negativum sa da prehodit na pozitivum (nemam na mysli blesk, ale naprikald take HDMI). N8 je urcite velmi dobre vybeveny multimedialny mobil len ho treba dotiahnut.

    anonymous23.01.2011 - 15:41 Trvalý odkaz

    csabasz: Ten,čo to tu napísal tento článok,ten asi nikdy nepoužíval digitálny foťák.Napíše,že vypálené oči xenónovým bleskom.Však sa dá nastaviť,aby neboli červené oči.Doteraz tu bolo vždy písané,že led blesk neni taký dobrý jak xenón a zrazu je to opačne.Ja som velmi spokojný z mojou N8-kou.

    anonymous23.01.2011 - 16:02 Trvalý odkaz

    Chester: Ja mam tiez radsej ledky. Neviem kedy som fotil naposledy s bleskom, ale svietidlo za to vyuzivam na dennom poriadku :)