Na jeden záber: Nokia Lumia 1520

  • Veyron 13.02.2014 - 13:44

    No ono by to možno aj bol fajn telefón, hlavne Nokia určite stále vie robiť telefóny, len ten operačný systém možno teraz funguje fajn, no Windows je jedno veľké "kurvítko" s nie len plánovaným zastarávaním, ale hlavne plánovaným spomaľovaním až k totálnemu kolapsu. A i v hardvére poznať, že plánovali na čo najkratšie používanie, keďže osadili len 2GB pamäti, čo bude čo sa týka hardvéru hlavná bzrda (niečo podobné sa deje už dlhšie na windows laptopoch). Takže pokiaľ na prácu, tak rozhodne Note 3 a pokiaľ na zábavu, tak určite skorej One Max.

  • jarpo13.02.2014 - 15:08 Trvalý odkaz

    veyronko: Systém WP asi moc nepoznáš, keď si napísal, že 2GB RAM bude brzda hardvéru :D

    Baltazar Konvalinka13.02.2014 - 22:20 Trvalý odkaz

    Tak napísať v jednom príspevku ,že "Windows phone je jedno veľké "kurvítko" s nie len plánovaným zastarávaním, ale hlavne plánovaným spomaľovaním až k totálnemu kolapsu" a zároveň odporúčať Androidove telefóny svedčí o tvojej totálnej neznalosti mobilných OS. Radšej sa prosím vyjadruj k niečomu, čomu skutočne rozumieš.

    Veyron14.02.2014 - 00:32 Trvalý odkaz

    BK: Aha, takže ty máš nejaké iné skúsenosti?? S niektorým s Windowsov? Ja používam rôzne verzie Windowsu už od Windows 95. Za tie roky sa to síce výrazne zlepšilo, no stále vydávajú produkty a úplne hlúpymi chybami.
    Ale myslím, že baviť sa s obmedzencom, ktorý hodnotí telefóny len na základe toho, že majú Android, to asi veľký zmysel nemá...

    Jarpo: No to máš pravdu, netuším ako pracuje WP s 2GB ram, ale viem, že na klasickej verzii je to katastrofa a jadro systému je rovnaké. Ale neverím, že pri plnom využívaní multitaskingu na full HD tabletofóne to nenaráža na limity a že by to 1GB naviac spravilo viac než nejakých zanedbateľných 5-10 dolárov, zatiaľ čo do dlhodobejšieho používania by to určite poriadne pomohlo a to je hlavne to čo som ja chcel povedať - že dneska možno je tých 2GB super, no za rok to môže už byť ledva použiteľné, keďže webové stránky i nové aplikácie žerú stále viac a viac pamäti (čo je logické, keďže toho obsahujú viac a to hlavne čo sa týka grafiky).

    Marianxxx14.02.2014 - 01:13 Trvalý odkaz

    Ja mám Nokiu lumiu 925 s 1Gb ram a nesťažujem si. Skor si myslim že ta 2Gb ram bude viac využiteľná pre nasledujúce updaty ako wp 8.1 a ďalej..Uc browser je fajn vec konečne ste to spomenuli:) Je ešte jeden celkom zaujimavý prehliadač ktorý sa volá maxthon, ide rýchlo je jednoduchši ale Uc browser je zrejme zatial najlepši čo wp 8 ponúka.

    rado14.02.2014 - 01:31 Trvalý odkaz

    veyronko - v prvom rade si treba uvedomit ze wp neni hardwarovo nenazrany android..

    tvoje skusenosti s windowsom? tvoj nazor mi pride skor hatersky ako triezvy...2giga ram v telefone je viac ako luxus...pri plnom vyuzivani multitaskingu? zrejme nemas ani paru ako funguje...a webove stranky mi pridu ako dost zly priklad...

    Veyron14.02.2014 - 03:30 Trvalý odkaz

    kosmiklove - no popravde máš pravdu, že Microsoft Windows nepatrí medzi mojich favoritov, čo ale nie je zvláštne, nakoľko Windows má príšernú minulosť a aj v súčastnosti má stále určité "temné" stránky, a tiež veľa chýb. Ale súhlasím, že čo generácia, to stále lepší a lepší Windows.

    Android by som nepovedal, že je "nenažraný", skôr, že je veľmi prispôsobivý, čo platí dvojnásobne u novej KitKat verzii 4.4. Totižto dokáže fungovať rovnako s malou ramkou, ako aj s veľkou. Teda jedno koľko pamäti dostane a ako sa práve využíva daný telefón, Android za každých okolností vyťaží 100% ramky. Zatiaľ čo Windows vyťažuje ram podľa spustených aplikácií. Môj hlavný problém s Windowsom je ale ten, že čím dlhšie ho človek používa, tak tým horšie funguje. Za to najskôr môže jadro Windowsu, ktoré má zdieľané registre a to je asi hlavný rozdiel medzi Windowsom a ktorýmkoľvek UNIX systémom (i Androidom).

    Ale inak sa snažím byť nezaujatý aspoň do takej mieri ako mi to dovoľujú predošlé skúsenosti. Hlavne nepochopím neustálu obrovskú kritiku voči desktopovému Windows 8. Tiež som sa mu preto dlhšiu dobu vyhýbal, až som rozhodol s vydaním 8.1 na zmenu a je to rozhodne výrazne lepší systém než Windows 7 (ale podobné to bolo aj donedávna, keď sa tvrdilo, že Windows XP je lepší než Vista či Windows 7 a to bola neskutočná hlúposť...XPčka sú v porovnaní s ktorýmkoľvek novším systémom úplný brak).

    jarpo14.02.2014 - 09:08 Trvalý odkaz

    Veyron: Ale nemôžeš porovnávať klasický windows s WP. To je v poriadku, že beží na rovnakom jadre, ale je to oproti nemu úplne uzavretý systém a aj vďaka tomu, že sa nedajú robiť veľké úpravy si zachováva rýchlosť a stabilitu. Práve v tomto je klasickému windowsu bližší android, ktorý má viacej možností, ale ho aj ľahšie ,,zaserkáš". Nič proti androidu...
    A to spomalenie klasického windowsu som najviac vnímal na XP, ale v noších a najme sedmičke to nepozorujem. Osmička mne osobne tiež nesadla, preto som ju zrušil :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease14.02.2014 - 10:57 Trvalý odkaz

    Fakt nemôžeš porovnávať Windows pre PC a WP pre smartfony. 2GB RAM na laptope používa len Cvok a pre akýkoľvek mobilný OS je to momentálne s rezervou dostatočná hodnota.

    "sa tvrdilo, že Windows XP je lepší než Vista"
    A to stále platí. Microsoft, koli tomu umožňoval DOWNGRADE na XP a urýchlene pracoval na vydaní W7. Vista bol najväčší drek v histórii, som vtedy kupoval Thinkpad (2007) s pomali naj HW ani 4GB Ram nepomohlo, kto to používal vie o čom píšem proste zasekane pomalé až pribudli šediny. Pomohol downgrade na XP a ten noťas zrazu šlapal ako víno. V korporatnej a IT sfére sa Vista nikdy nepouzivala.

    Baltazar Konvalinka14.02.2014 - 15:59 Trvalý odkaz

    Takže na základe skúsenosti s XPčkom tu hodnotíš Lumiu 1520 so systémom WP8. Hmm si fakt borec.

    Veyron16.02.2014 - 01:33 Trvalý odkaz

    jarpo: No mne sa na osmičke páči, že to nabootuje v podstate okamžite a celý systém je neporovnateľne rýchlejší. Inak je to predsa úplne rovnaké ako sedmička. Ako jedine tam pribudlo Metro, ale kopec vecí je teraz viac po ruke ako predtým. Ako rozhodne nemám žiadne výhrady voči osmičke v porovnaní so sedmičkou.

    S tou Vistou to už dávno neplatí, presnejšie od Service Packu 2 a hlavne v spojitosti s adekvátnym hardvérom, to znamená minimálne 4GB ram a aspoň priemerný SSD disk (s 50k IOPS). Problém Visty bol ten, že ju pchali na nenormálne pomalé laptopy a s 512mb ramky, čo bol nenormálny extrém a úplná demenciu.
    Ale inak je pravda, že v dobe vydania bola Vista nedorobený OS a nenormálne dlhé updaty boli spočiatku na dennom poriadku.