Kvalita firmy Apple

  • 19 príspevkov
  • Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy 02.11.2018 - 22:17

    Cca pred 2 mesiacmi som kupil novy ip6s,po vybaleni z krabice bezal na ios 11.2 cize realne nebol starsi ako rok. Po update na 12 nefunguje nahravanie zvuku pri nahravani videa vstavanou aplikáciou a po par týždňoch pouzivania sa zacala stracat biela krycia farba pod sklom v miestach kde je displej prilepený... Ludia toto je ten top "vyrobca"? Preslo mi cez ruky desiatky telefonov ale s niecim takýmto som sa nestretol ani pri 100€ čínskych shitoch... [IMG]http://i63.tinypic.com/nh0y2d.jpg[/IMG] [IMG]http://i67.tinypic.com/2lveasy.jpg[/IMG]

  • TAMARA03.11.2018 - 08:12 Trvalý odkaz

    mne sa zdaaa ze oni ako keby separovali stare telefony a davali ich znova do obehu po rokoch ...ktovie ci 6s bola kedysi v skutocnosti 6s ... mozno to bola kedysi len obycajna sestka ... a predavaju mozno telefony ktore boli kedysi na reklamaciu ..

    martin04.11.2018 - 14:10 Trvalý odkaz

    reklamacia a dostanes new fon, neni co riesit.. i ked to je diskutabilne, ci ti to uznaju.. spodna cast fonu, mozu namietat, napriklad vkladanie fonu do nohavic.. osuchanie

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy04.11.2018 - 15:43 Trvalý odkaz

    matess telefon je bez jedineho skrabanceka. Odlepuje sa biela farba ktora je z vnutornej casti krycieho skla.

    martin04.11.2018 - 18:05 Trvalý odkaz

    oxy, zle som si to precital, tak to niet o com, vyrobna vada.. reklamacie, vymena za novy kus..

    Lenka Ivančíková04.11.2018 - 19:07 Trvalý odkaz

    este otazka: kde si ten telefon kupoval? oficialna distribucia?

    ondrakomous04.11.2018 - 22:44 Trvalý odkaz

    muzu rict, ze mi rukou prosly stovky iphonu a tohle jsem jeste nevidel, skoro to vypada, ze to nejaky expert natiral barvou. neco podobnyho jsem videl na samsungu na zadnim krytu, kdyz se dotycny snazil zamaskovat stopy po otevreni zadniho krytu, vetsinou se sedre barva po krajich krytu, kdyz se telefon otvira, to je jediny logicky vysvetleni, co me napada. nemyslim si, ze by u novyho kusu hrozilo nejaky sloupani barvy, spis bych to odhadoval na spatny repas celniho panelu, pokud chces mit jistotu nech si telefon otevrit dost pravdepodobne celni panel byl repasovany, nejaky zkusenejsi servisak to zarucene pozna.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy04.11.2018 - 22:54 Trvalý odkaz

    @Lenka kazdy telefon je pre niektorú krajinou oficialnou distribúciou :) snad Apple pre zapadne trhy nerobí horsiu kvalitu telefonov ako pre náš trh.
    @ondro je to novy zabaleny telefon so zarukou od normalneho predajcu.

    Lenka Ivančíková05.11.2018 - 00:15 Trvalý odkaz

    oxy, nie vzdy mas pri sedom dovoze istotu, ze v krabici najdes naozaj nepouzity a originalny vyrobok. :) dat rozbalenu krabicu do novych folii nie je ziadny problem. ako spomina Ondra, s niecim podobnym som sa za roky nestretla, a to v mojom okoli je velke mnozstvo roznych modelov iPhonov a rozne starych. Takze reklamuj, pokial je to naozaj novy kus, mozes prvy rok kdekolvek v autorizovanom servise.

    Richard Hombauer05.11.2018 - 00:52 Trvalý odkaz

    podla mna si kupil macku vo vreci. toto nie je mozne vybalit z normalnej distribucie. tipujem nejaku skladacku s neoriginalnym sklom po vymene rozbiteho displeja. :)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy05.11.2018 - 08:06 Trvalý odkaz

    telefon je kupovany z UK zo shopu kde som kupoval viac krat, vzdy seriozne aj ked sa jednalo o reklamaciu. nebojim sa ze by mi ho nevymenili kus za kus, ide len o to ze sa to dostalo do predaja.
    tento iphone bol oznaceny ako NEW v obchode maju aj sekciu "refurbished phone" tak je malo pravdepodobne ze ma chcel niekto z obchodu "ojebabrat".
    @ Lenka, mam kolegu ktory si nedavno objednal novu 7ku a prisiel mu telefon na ktorom sa odlepoval displej (telefon zo sk distribucie) samozrejme vymeneny kus za kus ale netvrdil by som ze take sa nestava :)

    Lenka Ivančíková05.11.2018 - 09:40 Trvalý odkaz

    oxy, nikde netvrdim, ze sa to nestava, pisala som, ze z toho mnozstva iPhonov okolo mna za x rokov som sa s nicim podobnym nestretla. Ved z IMEI telefonu sa na stranke Applu da overit, ci je telefon uplne novy a ako dlho plati zaruka. :) pokial bude vsetko v poriadku, mal by si mat narok na vymenu za novy kus.

    ondrakomous07.11.2018 - 10:09 Trvalý odkaz

    pod tim sklem je udelany nastrik bilou barvou a muze se stat, ze se barva sloupe, ale u novyho jsem to ještě nevidel, nicmene stat se to muze. co psala Lenka je pravda, da se zjistit, kdy byl telefon aktivovany a jestli byl novy, u zatavene krabičky jistotu nemas. bezne tuto informaci sdeluji na zakaznicke lince, nevim, jestli ji mate na Slovensku. další moznost je zadat imei na a strankach applu, vyplyvne ti to jak dlouho mas ještě záruku, pokud ses druhy majitel poznáš to velice snadno. na zakaznicke lince dokonce znaji i puvod telefonu, odkud například pochazi, kdy byl prvne aktivovany, atd...

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy07.11.2018 - 10:18 Trvalý odkaz

    vykonzultovane s eshopom, iphone je na ceste do UK a bude meneny kus za kus.

    ondrakomous07.11.2018 - 10:20 Trvalý odkaz

    dobry pristup, ze to vymeni kus za kus. to by se u nas nestalo.

    Matej07.11.2018 - 14:42 Trvalý odkaz

    sranda. ale aj tak, telefon vysiel koncom 2015, prinajhorsom to moze byt nejaky kus co 2 roky trcal niekde v sklade. mozno zle skladovanie sa na nom podpisalo...
    cez to IMEI si skusal vycitat info, ako ti tu poradili? ci to predsa len nie je refurbished ?

    inak, kolko ta vysiel (kludne sprava)? predpokladam ze nejaka dobra cena, ked si do toho isiel. ja by som si tiez uz celkom rad vyskusal iOS ale nechce sa mi platit tie nezmyselne sumy co tu pytaju za starsie zariadenia

    Peter10.11.2018 - 12:17 Trvalý odkaz

    Ja som mal Xko, na ktorom praskalo zadné sklo už od výroby a predny panel s displejom a tou plastovou obrubou nelicoval s ocelovou konštrukciou. Telefón kupovany v istores. Za plnú predajnú sumu pri zahajeni predaja kupovany v decembri 2017. Čiže nie sedy dovoz ani refurbished. Po 3 mesiacoch prepinač zvuku vyzvanania (ten posuvny knoflik hore v lavo) mal v mieste svojho pohybu vôľu a trošku sa svojvoľne hybal, pritom som ho použil max ani nie 1x do tyzdna, lebo stále mám hodinky na ruke ktoré mi oznamuju čo sa deje a zvuk mám skoro stále vypnutý, čiže som ho nepoužíval. Vkladanim do vrecka alebo inou manipuláciou sa nemohol poskodit pretoze bol "zapusteny" do originál apple "gumoveho" krytu, takže tam s nim nič nemohlo hýbať.
    Taktiež v hornej ľavej časti displeja kde je v niektorých aplikáciach krok späť, tak bola slabá citlivosť alebo niečo, lebo mi to nereagovalo na slabší dotyk, čo na iných častiach displeja nebol problém. Po 10 mesačnom používaní neviem povedať či sa ta citlivosť vyriešila nejako alebo som si na to zvykol a stlacal som silnejšie automaticky a neregistroval som to.

    Možno by som ešte našiel niečo ale toto mi napadlo hneď keď si spomeniem na iPhone X 256gb, ktorý sa mi konečne podarilo predať.
    Nehejtujem apple z toho že ich nemam rad, sú predrazeni a ... Ako sa tu určite niekto vyjadri, lebo aj naďalej využívam iPad, ktorý v oblasti tabletov je pre mňa zatiaľ topka, len som sa vyjadril ku tej top kvalite ich produktov. Problém s kvalitou spracovania som mal rovnako aj na apple watch 2 A taktiež na iPhone 6s. Takže by som nepovedal o kvalite ich produktov že sú topka, ale iba klasika v strednej triede posledných rokov.

    ondrakomous13.11.2018 - 11:59 Trvalý odkaz

    6s se porad prodava, ted je dokonce v blackfriday v akci na nekterych eshopech.