Huawei MediaPad

  • Martin Hombauer 17.12.2011 - 17:28

    anaj: v servisnom stredisku mi povedali, že nabíjanie cez microUSB nieje možné (asi nevedia, že má byť tablet vypnutý)
    prosím - nabíjanie cez USB je pomalé iba z PC, alebo to bude pomalé aj v aute?

  • Richard Hombauer09.01.2012 - 17:14 Trvalý odkaz

    Nabíjanie cez microUSB funguje stále a úplne normálne. Jediný problém je, že keď vás tablet upozorní na slabú batériu a vy ho nabijete cez microUSB, bude vás na vybitú batériu upozorňovať aj naďalej, hoci batéria bude nabitá.

    Richard Hombauer09.01.2012 - 20:32 Trvalý odkaz

    Tento tablet doma uspesne nabijame roznymi microUSB nabijackami pre Samsungy aj ine telefony. Hoci to obcas trva celu noc, nam to nevadi. Vami spominana nabijacka do auta ma vystup az 2 A, takze nevidim dovod, preco by nemala tablet nabijat, a dokonca to bude podla mojho nazoru podstatne rychlejsie nez pomocou beznych nabijaciek (vystup do 1 A).

    anaj09.01.2012 - 21:04 Trvalý odkaz

    Ďakujem za radu, aj za rýchlokurz o nabíjačkách ... :-)

    Igor Tomašec09.01.2012 - 23:09 Trvalý odkaz

    pošlete mi prosím návod na ten phone.apk ??

    autonabíjačku, microHDMI rôznej dĺžky a rôzne obaly zoženiem lacno

    johan25@azet.sk

    Igor Tomašec10.01.2012 - 00:42 Trvalý odkaz

    Autorovi by som dodal že zadný kryt ten, ktorý je nad SIM a microSD keď dosť často mením karty mi príde dosť labilný.

    ivica11.01.2012 - 22:41 Trvalý odkaz

    Tak už je to oficiálne, Huawei MediaPad dostane v priebehu tohto štvrťroka "zmrzlinu". To je čínska chobotina, že Gusto?

    Peter14.01.2012 - 00:11 Trvalý odkaz

    Ma uz niekto novy firmware z 9.1.2012 neviete co je nove?

    DoubleG14.01.2012 - 14:48 Trvalý odkaz

    Prave som aktualizoval. Pribudla podpora telefonovania a sms/mms. Inak nic extra, zatial testujem. Mozno rychlejsie reakcie, ale to ledva badat. Dufam ze tento update vyriesi problem s padanim browseru.

    radka14.01.2012 - 19:56 Trvalý odkaz

    Ahoj DoubleG,
    mozes prosim sem pastnut ako si aktualizoval? Mne samotny Huawei neponuka ziadnu aktualizaciu, takze neviem kde sa obratit. Funguje v pohode to telefonovanie a SMS? Zial ked sa o tom nezmienujes, tak presun aplikacii na SD kartu nie je stale este mozny , ci ?
    Na inom fore som sa k lutost a zialu docitala, ze je to chyba OS Honeycomb udajne to nevie tento OS a vraj to nevyriesi ani ICS tak neviem, neviem, pre Android ked zacinal v 1.6 az po Froya to bolo prave takto, potom to riesili a vyriesili a teraz ked doba pokrocuje a stale sa system vylepsuje a zdokonaluje, tak naraz BUM!!! a sme spät na zaciatku, nechaaaapem to. Inak je to vazne podareny kusok, skoda toho. Zas to moze byt cenova politika lepsich tabletov, aby sa predavali v vyssou vnutornou pamätou a tak jasne ze aj za vyssiu cenu. Inak mi to vazne nedava logiku. Dik za tvoj pripadny prispevok k tej aktualizacii.

    DoubleG14.01.2012 - 21:24 Trvalý odkaz

    Zdravim Radka.
    Tu je oficialny odkaz na stiahnutie FW z Huawei stranky. http://www.huaweidevice.com/tcpsdownload/downLoadCenter?category=&flay=… V stiahnutom zipku najdes aj prilozeny navod, inak v pc si zipko rozbal a celu zlozku dload presun na SD kartu mediapadu. Ak si ho mala zapnuty, tak ho vypni. Drz tlačitko + hlasitosti a zapni ho. Volume + drz stale dokym nevybehne zeleny Android panak. Potom tlacitko uvolni. Na konci celej aktualizacii vyskoci velke zelene OK s hlaskou aby si vybrala SD kartu. Tablet sa sam resetne a zacne bootovat. Zacne si nanovo tahat veci z FW a instalovat, tak to bude chvilku trvat potom. A odporucam vymazat cez citacku tu zlozku na karte pred vlozenim, lebo ja som si nechtiac zopakoval update este raz. Alebo mozes vlozit, ale nerestartovat tablet :)
    Hovor a sms som bohuzial neskusal, kedze nepouzivam SIMku a sprava pamate ostala rovnaka. Pamatovka je nadalej iba na okrasu.
    Stale verim ze ICS tento problem vyriesi, aj ked som sa tiez docital, ze ICS je iba mierne poupraveny Honeycomb. A ked bude na nas stryko google kaslat z vysoka, verim ze sa najde sikovny vyvojar s poupravenou ROMkou na nas Mediapad :)

    radka14.01.2012 - 22:30 Trvalý odkaz

    Zdavim DoubleG.
    mockrat dakujem za podrobny navod, este stale uvazujem ci sa do toho pustit, ci mi to stoji za to, ze pre telefonovanie na ktore mam vlastne mobil, pridem o zaruku. Osobne si myslim, ze firma Huawei ak upravila soft na tuto moznost, tak ju pravdepodobne dostaneme aj v ofiko aktualizacii na ICS, ktore je avizovane na tento stvrtrok. Tak si myslim, ze sa oplati pockat tie dva mesiace co bude. Nevahala by som ani minutu ak by tato popisana moznost upravila presun app. na SD kartu. Kazdopadne som si link ulozila aj s navodom na instalaciu a chvilocku este pockam co prinesie ICS.Musim sa priznat, ze sa tychto transakcii s ROM dost bojim, doteraz som nic podobne nerobila a neviem ci by som to zvladla a nieco nepotentovala. Aj tak ti este raz velmi pekne dakujem za tvoj cas a ochotu pomôct.

    radka14.01.2012 - 23:41 Trvalý odkaz

    pre DoubleG:
    cafko, este som sa chcela spytat, ked si tymto popisanym sposobom upgradol tu novu Ram /telefon+SMS/ zostali ti v tablete vsetky nainstalovane aplikacie a hry, alebo bol city na nule a je potrebne ho nanovo instalovat, potiazne kde si si ho zazalohoval ked SD je len na paradu? Diky moc, prajem pekny den.

    DoubleG15.01.2012 - 01:07 Trvalý odkaz

    Tak po update tablet vyzeral ako poprvom zapnuti, ale... niektore nastavenia sa mi obnovili z google uctu a niektore appky sa mi ozivili z marketu. Data doinstalovanych hier ako je gta, mi napriklad ostali v pamati, len som nainstaloval instalacku a vsetko bolo v povodnom stave. Hudba, fotky, videa na velkokapacitnej pamati ostali zachovane. Cize praca navyse bude akurat znovu prisposobit widgety a odkazy na home screene a hlavne prepnut rozlisenie tabletu na vysoke, to je tak vsetko z nastaveni.

    DoubleG15.01.2012 - 01:21 Trvalý odkaz

    Este dodam, ze tento update je oficialny od Huaweiu a pri tomto update neprides o zaruku. Tusil som, ze tento update neprinesie ziadnu zmenu v pouzivani sd, skor som veril ze mi pomoze pri castom padani prehliadaca. A z aj casti pomohl tento update. Tak ak nemas nejaky vacsi problem pri pouzivani, alebo ti nechybaju hovory a sms, nemusis robit tento update a pockaj radsej na ics. :)

    radka15.01.2012 - 13:22 Trvalý odkaz

    Cavko DoubleG,
    diky za doplnene informacie, je dobre urobit si obraz, a ak mozem, mapadla ma este jedna otazka: Slovencina dufam zostala, nezmenilo to jazyk? Ozaj este stale si tie hovory i SMS neodskusal, vobec ta to nelaka? Napriek tejto doplnenej moznosti telefonovania posluchnem tvoju radu a pockam o prinesie ICS, kedze som zatial nezaznamenala ziadne neduhy ani s padanim prehliadac, takze este raz dakujem

    pistolsBB15.01.2012 - 14:48 Trvalý odkaz

    DoubleG zdravim chcem sa ta opytat ci aj ten subor v Dload musi byt rozbaleny??...dik

    DoubleG15.01.2012 - 19:32 Trvalý odkaz

    Ahoj Radka: slovencina nie je ziadny problem, pri zapnuti hned vyjede ponuka na vyber jazyka, kde je slovencina na vyber. Simku som este neskusil, ale urcite vyskusam a dam vediet :-)
    PistolsBB: zdravim, subory v dload netreba rozbalit. Celu zlozku dload ako je, nakopiruj na sd.

    radka16.01.2012 - 20:16 Trvalý odkaz

    Nazdarek DoubleG, este raz dakujem

    tibi18.01.2012 - 14:18 Trvalý odkaz

    DoubleG spravil som upgrade FW, vsetko prebehlo ok, len po spusteni som nenasiel nikde ikonu na volanie??? da sa s tym nieco spravit? sms a mms funguje. dakujem za odpoved

    Igor Tomašec18.01.2012 - 16:35 Trvalý odkaz

    Ten upgrade na ICS je super, dík :)
    Pripomínam všetkým, ktorí by ste chceli
    microHDMI kábel
    USB vstup (na periférie ako USB, myš a pod.)
    ďalšie príslušenstvo

    kontaktujte ma na johan@azet.sk

    ivica18.01.2012 - 18:16 Trvalý odkaz

    na telefonovanie si treba stiahnuť aplikáciu phone.apk /nie je na markete!!!/

    tibi18.01.2012 - 23:07 Trvalý odkaz

    dakujem, ale po stiahnuti phone.apk a instalovani cez Astro mi vypisalo ze "uz je naistalovany existujuci balik s rovnakym nazvom a kolidujucim podpisom"??? co ted? :(

    DoubleG19.01.2012 - 00:42 Trvalý odkaz

    Neviem ako funguju hovory zatial, kedze som nepouzil simku, ale... v menu je aplikacia kontakty. Prave cez nich by to malo ist, ako to aj na inych androidoch je. Kontakty tam treba vlozit bud cez google konto alebo manualnym zadanim. Zo simky neviem ci zoberie kontakty, kedze gsm cast tabletu nemam este vyskusanu.

    majdo19.01.2012 - 23:54 Trvalý odkaz

    Prosim vas neviete daaky program pre media pad vdaka ktoremu by som mohol pozerat on-line Cz a SK televizie? Keby ste mi odpoved poslali na majdo-dk@azet.sk vopred dakukem :-)

    ivica21.01.2012 - 11:11 Trvalý odkaz

    Keď máš Orange riešenie je jednoduché, v nastavení mobilných sietí si zvoľ prístupový bod "Orange World" a cez wap.orangeportal.sk máš prístup k asi 12 TV staniciam. Nebude ale fungovať orange internet a preto po odchode z TV programu si musíš zase zvoliť prístupový bod "Orange Internet".

    radka21.01.2012 - 13:39 Trvalý odkaz

    Pre Ivica
    Ahoj, je dobre a v pohode ak sa pokusas poradit, tak by to malo byt, ze ak nieco viem podelim sa o to s ostatnymi, ale.....tvoje info.. nie su kompletne, tak napr. ta TV v Huawei, ja som uz nejaky ten piatok zakaznicka Orengeu a tak viem, ze tak take jednoduche s tou TV to u nich nie je. Orange nic neda ZADARA!!!
    Napriek tomu som to predsa len vyskusala a co?.....nic, nenasla som ziadnu moznost pouzit 12 kanalov TV /jasne ze som prepla na wap/. No pokial viem za pouzivanie TV v mobile sa PLATI!!! a dost krute lebo mas tam balik 180 MG za 2,90 € /ziadny iny neponukaju a vedia preco/ co staci tak na 20-30 min pozerania TV a potom soracik , dalsie data nad tento limit sa platia. Pripustam aj fakt, ze som zlyhala v hladani na wap.orangeportal, tak prosim rozved ten postup jednoducheho pristupu k 12 TV kanalom, kde presne a na co kliknut.

    ivica21.01.2012 - 15:01 Trvalý odkaz

    To je tá neznalosť zákazníkov, ale aj niektorých pracovníkov Orange! Orange síce ponúka špeciálny balík TV iba na 180 MB ale to sa týka najmä tých, ktorí nereflektujú na iné dátové pripojenie. TV cez wap môžeš čerpať z normálneho internetového pripojenia, teda pokiaľ máš výhodný tablet balík pre HuaweiMedia Pad vo výške 15.000 MB tak nemáš problém a nič!!! neplatíš navyše. Pokiaľ máš pochybnosti prever si to u sa odborníkov z expert linky Orange. Tiež som v minulosti bola na pochybách a niektorí pracovníci Orange poskytovali nepravdivé údaje. Toto wapové pripojenie cez wap.orangeportal.sk je troška kostrbaté. Pokiaľ už más nastavený prístupový bod Orange World daj si adresu: cwap.orangeportal.sk. Potom by sa ti mala načítať wapová stránka "Internet v mobile" a tu máš pod riadkom Správy samotné TV a video

    Michal21.01.2012 - 15:03 Trvalý odkaz

    Volanie mám odskúšané. Po upgrade FW som si nainstaloval phone.apk a volanie a smskovanie funguje.

    Igor22.01.2012 - 15:43 Trvalý odkaz

    Zdravim vsetkych, mam tento tablet ale s verziou androidu 3.2. Skusal som si stiahnut ten update ale vzdy mi vypise error pri updatovanie. Mozete mi niekto napisat a poradit, co s tym? bud napiste sem alebo moj email je igortomasec@gmail.com ak by ste si na mna niekto nasli cas bol by som naozaj vdacny.. hlavne, ze ako na ICS a ako na phone.apk
    diki :)

    ivica22.01.2012 - 16:40 Trvalý odkaz

    K sledovaniu TV slovenských českých: vhodná aplikácia na markete nie je. Sledovanie je možné cez orange world. Ale na androidforume.cz som objavila spôsob sledovania našich TV. Je to pri tablete Archos 101, sledovanie TV od mclama. Popísaný spôsob funguje aj na HuaweiMedia Pad. Opera nie k tomu potrebná! Pri skúšaní som však zistila, že je potrebné pripojenie cez wifi, inak obraz mrzne. A aj keď sú k dispozícii slovenské TV, mne sa ich doteraz rozbehať nepodarilo. České však fungujú dobre

    ivica22.01.2012 - 16:52 Trvalý odkaz

    Na ICS si musíš počkať, príde Ti len vydrž. Terajšie aktualizácie sú len čiastočné, pozri sa na diskusiu na str.5, tam máš odpoveď k phone.apk

    DoubleG23.01.2012 - 01:19 Trvalý odkaz

    Zdravim vlastnikov Mediapadu. Potreboval by som jednu radu, mozno mi pomozete.
    Potreboval by som rozchodit Ad Hoc siet na tomto tablete, kedze android ako taky kryje ad hoc pri hladani wifi. Dovod je ten, ze vo svojej N8 mam neobmedzeny internet a appku Joiku Spot, ktora vytvara ad hoc siet na pripojenie netu. Problem je ten, ze tu siet nevidim na Mediapade. Nasiel som na markete appku, ktora je funkcna iba na galaxy tabe, dokonca som sa hrabal v roote, no neuspesne. Riesili ste niekto uspesne tento problem? Dakujem za odpoved.

    pistolsBB23.01.2012 - 06:44 Trvalý odkaz

    nazdar skusal uz niekto prehrat DVD ..vob subor ? isiel vam obraz aj zvuk?? v akom prehravaci??......dik

    pistolsBB23.01.2012 - 06:46 Trvalý odkaz

    ake mate puzdra na tento tab?? a odkial??

    Frici24.01.2012 - 17:18 Trvalý odkaz

    Ahoj DoubleG,
    prosím ťa keĎ chcem aktualizovať MediaPad z Huawei stránky musím stiahnuť a naištalovať oba upgrade-y čo tam sú, či stačí iba ten najnovši? Ďakujem

    DoubleG24.01.2012 - 17:37 Trvalý odkaz

    Zdravím Frici,
    stačí iba ten najnovší firmware stiahnuť zo stránky.

    Frici24.01.2012 - 18:00 Trvalý odkaz

    Díky 2G,
    som si čital, aj predošle príspevky... a pisal si, že to vymaže aj aplikácie, stiahol som aplikaciu na zalohu aplikácií, ale ta mi bude asi na nič, keď ich vymaže všetky že? :D a otázočka ešte cez čo si inštaloval phone.apk, kde si to inštaloval? Ešte taka vec... keď si pustim video tak nejde zvuk alebo len časť... existuje niečo ako codec na video ako na pc a keď dam sluchátka tak ani mp3 nejdu pekne úplne blbne zvuk. Ale keď pustim film všetko ide.

    DoubleG24.01.2012 - 18:58 Trvalý odkaz

    Frici: Pokiaľ si zálohuješ na google účet veci ako aplikácie, nastavenia, tak oni sa postupne obnovia. Poprípade potom po zapnutí tabletu choď na market a oni sa nanovo stiahnu aplikácie. Niektoré bude treba doinštalovať, napríklad ja som GTA3 len nainštaloval zo správcu súborov a save hry ostal nedotknutý.
    V nastavenia-aplikácie nájdeš položku: inštalovať z neznámych zdrojov, to si zaškrtni ak nemáš. Potom si niekde cez google nájdi phone.apk, stiahni a nainštaluj.
    Možno po update sa vyrieši tvoj problém s hudbou a videom. Ja zatiaľ nemám problém, poprípade na markete si nájdi nejaký video player alebo prehrávač.

    Niekto sa tu dotazoval minule ako rozbehnúť na Mediapade TV. Treba si stiahnuť aplikáciu VPlayer. Do nej zadajte linky s funkčnými vysielaniami (na googli nájdete) a bude vám to frčať cez Wifi popr. na 3G v celkom obstojnej kvalite.

    Frici25.01.2012 - 23:15 Trvalý odkaz

    Ďakujem DoubleG,
    pomohol si mi!

    radka28.01.2012 - 13:21 Trvalý odkaz

    Ahoj DoubleG, vdaka za dobry typ ako nastavit a pozerat TV, len neviem najst funkcne linky na ceske TV, ak by si o nejakyh vedel, pleas poskytni sem link, slovenske fachcia perfektne, dik

    a este jeden dotaz k prevadzke. Da sa na tomto nasom HMP urobit obycajny reset-restart a ako? Niekedy by to bolo aj dobre a potrebne urobit, na mojom HTC DHD ked stlacim POWER tlacitko, tak mi ponukne moznosti: zatvorit,
    restartovat
    alebo zrusit
    toto neviem najst na Huaweii, Power tlacitko ho na hulvata vypne a ja mam na mysli ten klasicky restart ako na PC . Ak niekto zistil ako na to, prosim navodik, moc dakujem.

    q0s28.01.2012 - 14:51 Trvalý odkaz

    Nema niekto na predaj Huawei MediaPad? Dal by som 160€

    Igor28.01.2012 - 18:13 Trvalý odkaz

    radka mala na mysli asi tvrdý reštart.. to aj mne chýba.. Párkrát sa mi stalo, že sa neajko vypol a nešiel zapnúť a nejako napodiv som ho zapol tak (viackrát) že som držal to tlačidlo volume a power /ako pri update/ .. divné ale funkčné riešenie :D

    radka28.01.2012 - 20:14 Trvalý odkaz

    Ahojte, este raz dakujem za odpovede, tie ceske TV urcite vyskusam a aj ja mozno teraz trosicku prispejem.

    Nedalo mi to a hladala som dalej, az som natrafila a stiahla som si manual.sk z Huawei stranky a v nom som sa k tomu restartu docitala:

    "Keď je zariadenie HUAWEI MediaPad zapnuté alebo nefunkčné, stlačte a
    podržte tlačidlo Zapnúť/Vypnúť po dobu 10 sekúnd. Po uvoľnení tlačidla ho znova stlačte a podržte, kým HUAWEI MediaPad nezavibruje, čo znamená, že sa reštartuje."
    Mozno to bude niekto raz potrebovat, tak zatim ahoj.

    radka29.01.2012 - 19:27 Trvalý odkaz

    Ahojky DoubleG,
    ak mozem mala by som k tebe otazku s prosbou. Nie som zbehla v aktualizaciach typu "nainstaluj si sama", v tomto som teda lama.Doteraz som mala len updat cez OTA. Ked som si pozorne precitala po prelozeni ten navod od Huawei, vyvsatali mi tam nejake otazocky. Subor DLODAD skopiruj do korenoveho adresara karty....to je ktorý? Ten co sa ma udajne vytvorit ak neexistuje , teda tento: unlmt.cfg"?
    Lebo SD karta je beznadejne cista bez nejakych zloziek ci suborov kedze sa na nu neda moc toho premiestnit. Mam tam len zlozku fotky a hudba co som tam dala cez PC .Vopred dakujem za tvoj cas a pomoc.