Huawei Mate 9 - menej je niekedy viac

  • Borland 19.01.2017 - 19:57

    Negativne ladena recenzia. Nerozumiem. Pise sa o velkom displeji a nepohodlnom prehadzovani palca na hornu cast obrazovky. Ale ved ide o tabletofon. Nehovoriac o tom, ze system ponuka podarene ovladanie jednej ruky. To tusim nie je vobec spomenute. Dalej citam o zbytocnej QR citacke. Keby tam nebola, tak by to bolo spomenute ako minus.

    Uplne z cesty ale povazujem zmienku o nocnom rezime, jeho dvoch polohach uzavierky a nutnosti pouzit stativ, lebo budu snimky rozmazane a tym padom ma opticka stabilizacia limity. Toto je nezmysel. Dany rezim je rezim specialnych efektov koncovych svetiel, kde sa prvym stlacenim otvori uzavierka, cely cas snima prostredie (aj 30 minut) a naslednym druhym stlacenim sa uzavierka zavrie. Toto nema nic spolocne so stabilizaciou. Praveze ide o unikatny rezim telefonov Huawei a Honor, ktory ine telefony nemaju. Pocas burky sa tak daju zachytit blesky v plnej nadhere. Nocny rezim funguje klasicky cez jednu spust.

    Suhrnom musim povedat, ze som z recenzie sklamany. Po dlhej dobe.

  • jarpo19.01.2017 - 23:13 Trvalý odkaz

    Borland: Suhlasim s tebou. Tiez na mna recenzia posoby skor negativne, co ma ale prekvapuje, kedze inde som cital skor chvalu na tento telefon.

    Daor3220.01.2017 - 11:51 Trvalý odkaz

    Pripajam sa k ostatnym predomnou... z recenzie som sklamany, pisana je tak akoby bola uloha telefon co najviac zhodit, negativa su bud uvedene nepresne, su nepochopene funkcie telefonu alebo su to negativa vyplyvajuce z velkosti telefonu, ale s tymi si clovek tak obrovsky telefon kupuje, to sa neda vyladit softwerovo :-)

    Richard Hombauer20.01.2017 - 12:50 Trvalý odkaz

    Recenziu som dôkladne prečítal a opravil pár drobností. Nesúhlasím, že je písaná negatívne. Všetky tie prehnané moderné fičúrky od Huawei si mohli na vlajkovej lodi odpustiť. HDR vytvoríte len s 12 Mpix, fotografiu s pomerom 16:9 len pri 9 Mpix rozlíšení! Načo sú mi dva objektívy, keď pri super efektnom videu s rozmazaným pozadím dosahujú len HD rozlíšenie? Podobne predná kamera. Jej zaostrovanie je veľmi fajn, ale video natáča len v HD rozlíšení. Toto má byť pracovný nástroj. A je to len ďalšia hračka za 700 eur. A to je ten problém. Podľa mňa je recenzia písaná vo veľmi objektívnom duchu. Keby som ju písal ja, bolo by to podstatne horšie. Solídne slúchadlá v balení a podpora FM rádia nikde. Obal dodávaný k mobilu poteší, ale robí z neho škaredý kus plastu, ktorý sa nešmýka v ruke o nič menej než samotný mobil. Skrátka, fotoaparát neprináša žiadne poriadne prednosti a jeho potenciál je oveľa väčší. Podobne aj celého mobilu. Podobne, ako som sklamaný z viacerých vlajkových lodí konca roka 2016, som aj z tejto. Takže buďme radi, že to písal Matej. :D

    Matej Krajčovič20.01.2017 - 13:06 Trvalý odkaz

    Borland: "Nočný režim" v Mate 9 skutočne funguje tak ako píšem. Po stlačení spúšte sa fotografia postupne rozjasňuje, druhým stlačením "zatvorím uzávierku". Áno, ešte napríklad v staršom Huawei P9 funguje tento režim len cez jedno stlačenie. Je to uzitocna novinka, som zvedavý, či s updatom na Nougat pribudne aj sem.
    Režim koncových svetiel je úplne iný samostatný režim.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne20.01.2017 - 13:28 Trvalý odkaz

    Cital som viacero recenzii na Mate 9, pretoze ma zaujal, vsetky zle zneju takto podobne. Ak by som mal sudit podla recenzii mam z tohto telefonu zmiesane pocity aj ja. Na jednej strane pompezny vizual a specifikacie, na druhej strane softver vhodny tak do mid-range, nie do takehoto zariadenia. Ak Huawei chce, aby to bola vlajkova lod, musi byt ten model z ich linie najlepsi, musi ponuknut nieco, co ostatne zariadenia bud nemaju, alebo to musi robit lepsie.

    BMB20.01.2017 - 14:59 Trvalý odkaz

    aj mne pride tato recenzia ako prehnane negativna. fony.sk povazujem za seriozny web odkial cerpam info. toto bola ale trefa vedla. Mam ten fon a moj pohlad nan je takyto: ak clovek chce dual sim a to dual sim kupeny na SK s 2-rocnou zarukou a podporou SK sieti je toto asi idealna volba ak nie je problem uhlopriecka, ktora az ked chytite do ruky zistite ze to je v pohode. A ktomu clovek ziskava: vyborny fotak (a to som fotieval drahym zrkadlom) rychly a vyladeny system, 4GB ram, 64GB priestoru, vynikajuci displej, fantasticku bateriu, bezproblemovy chod, kovove a pekne telo, neskutocne rychle nabijanie, spickovy skener prstov na odomykanie a kopu dalsich veci... ja fakt neviem co by som mal chciet viac a to sa povazujem za narocneho uzivatela. Argumenty "Hrany na bokoch mohli byť menej ostré" hrany mi ozaj navadia, "EMUI mi nesedí tak, ako Sense od HTC alebo TouchWiz od Samsungu" mal so vela samsungov a bal som sa prechodu, ale dnes vidim ze nebolo treba sa bat, EMUI je paradny, " Kedy ste naposledy nejaký naskenovali vy" ta apka tam ozaj nezavadzia, skor by som pochvalil tie ostatne napr. baterku z tade spustem casto, "Prvým sklamaním je 9 Mpix rozlíšenie s pomerom strán 16:9" preco by malo byt 9Mpix malo? ideme z toho robit zvacseniny 30 na 30 na stenu? Je to moj prvy huawei a mozem povedat ze otvaram iba usta a to som rozmaznany z poslednych samsungov. a riesit ci plastovy obal ktory je v baleni je pekny alebo nie, alebo sluchadla, ktore aj tak ma kazdy svoje a nie jedny (ja mam doma asi 4-ro) mi pride naozaj odveci

    BMB20.01.2017 - 15:16 Trvalý odkaz

    a este pridam dalsie pozitiva. predinstalovane apky, ktore som v inych fonoch nikdy nepouzival tu pouzivam (prehliadac fotiek, prehravac hudby...), systeme nema prehnane vela tychto apiek a niektore sa daju v pohode odinstalovat, displej je velmi dobry a viditelnost na slnku je fakt dobra, praca s dvama sim je bezchybna, hw prevedenie je nadstadardne atd atd. skoncil by som otazkou. ak mam taketo poziadavky na telefon a tento mi ich splnil... aky iny od konkurencie sa da kupit? ja na tomto poli (aj vdaka tomu ze note 7 vyhorel a nebol ani dual sim) naozaj nevidim

    Borland20.01.2017 - 15:52 Trvalý odkaz

    Každý má právo na vlastný názor. Ja som povedal ten svoj. Telefón som mal a mám naňho iný pohľad. Kritizoval som popis fotenia cez nočný režim cez dlhú uzávierku, ktorý podľa mňa nemá so stabilizáciou čo dočinenia.

    Ďalej v recenzii nevidím žiadnu zmienku o prístupnosti druhej SIM, keď na prvej prebieha hovor. Nevidím žiadne info o skúšaní GPS (keďže sa teda už bavíme o pracovnom nástroji), nevidím zmienku o funkcii inak dobre spracovaného manažéra aplikácii, ktorý mi povoľuje uspať tú ktorú aplikáciu, a zároveň mi povoľuje pripájanie jednotlivých aplikácii len cez Wifi, alebo cez dátové spojenie. K tomuto vidím v recenzii len foto bez popisu. Kde je zmienka o ovládaní 1 rukou? Táto fičúrka je pri tabletofónoch sakra dôležitá. Z recenzie čitateľ nevie, či to tam je, alebo nie.

    Richard, aby si rozumel, ja neobhajujem telefón, ja som písal, že recenzia nie je dobre napísaná. Veľa vecí v nej chýba a neobjektívne sa vyzdvihujú len negatíva. Ak píšeš, že by si telefón zvozil ešte viac, je to bohužiaľ tvoja vizitka, ktorú ti nikto brať nebude a v prípade Mate 9 je poľutovaniahodná. Podpisuje to aj tvoja poznámka o obale, ktorý je súčasťou balenia telefónu. Presne práve pre toto výrobcovia už prestali dávať do balenia obaly. Lebo vždy sa nájde expert, ktorý ešte bude nadávať, že nejaký obal tam pridali.

    Inak súhlasím, že pre pomer fotky 16:9 je k dispozícii len 9MPx, to je fraška.

    ondrakomous21.01.2017 - 15:26 Trvalý odkaz

    recenze urcite neni negativni je jenom psana "osobite", tj. ze recenzentovi huawei proste nesedi a podle toho celou recenzi psal, mozna je lepsi se drzet "chladnokrevnych faktu". taky mi treba nesedi nadstavba huawei, kdyz sem zvykly na cisty android z nexusu, takhle v podstate muzu shodit cely telefon, bez toho aniz bych ho podrobne znal, kdyz se na to podivam z druhe stranky, z pohledu "obycejneho uzivatele", tak je to presny opak. ted zalezi jestli chce redaktor psat ve svoji osobni rovine, nebo se trosku stylizovat do role obycejnych smrtelniku, protoze ty napriklad zajima, jestli je software odladeny a prinasi spoustu vychytavek. takhle bych mohl pokracovat kapitolu po kapitole, fotka s pomerem 16:9 ma nizsi rozliseni, protoze to vychazi z rozmeru snimace, vetsina fotaku ma dneska defaultni 4:3, 3:2, 16:9 je porad okrajovy, uz jsme se o tom mockrat bavili, senzor 16:9 nikdo nevyrobi. 16:9 je prosto nepouzitelny na socialni site, je sice krasny na televizi macbooku, ale ten pomer stran je moc velky, respektive jedna strana je vzdycky moc dlouha, zkuste si nekdy takovou fotku vytisknout. huawei se proste drzi jakehosi zavedeneho trendu, ja bych treba chtel bezztratovy ctvercovy snimac 1:1. neco jinyho, kdyz clovek treba nataci videa a pousti si je potom na televizi, ale treba pokrocily compacty maji bezne deafaultne 4:3, 3:2 12mpx a treba ve ctverci je to 9mpx a to sou profi kapesni fotaky. pokud vyfotim treba cloveka na ohnisko 24, format 16:9, tak bude vypadat zdeformovany jak "palacinka". to mi vadi daleko vic, ze vyrobci neustale zkracuji ohniska, zabery jsou sice super sirokouhle, ale v krajich jsou deformovane. vzdycky se nastoli nejaky "trend" a vyrobci potom kopiruji jeden druheho, i kdyz co se tyka dualniho foceni, tak huawei pouziva monochromaticky senzor a treba LG pouzivaji kombinaci dvou ohnisek, ale porad ti vyrobci narazi na "obycejnou fyziku", kdy objektiv s chipem proste nejde vmestnat do tela, ktere je tluste pouhych 5-7mm.

    Richard Hombauer22.01.2017 - 11:58 Trvalý odkaz

    borland pockaj si na moje video, potom hodnot moj pohlad :) tieto tvoje druhe vyhrady su uz uplne ina salka kavy. tak si predstavujem kontruktivnu kritiku. k poznamke o dvoch sim: nejde o aktivny dual sim, druha sim je pocas hovoru nedostupna. ty si mal aktivny dual sim?

    marek123425.01.2017 - 05:01 Trvalý odkaz

    Ja som mal aktivny dual SIM Zenfone od Asusu a nie je to ziadna vyhra. Nic take ako prebieha druhy hovor nie je! Proste to zvoni a to je cele. Je to otravne lebo manualne musite zrusit druheho. Praktickejsie je, ked sa vam druhy nedovola, dostanete SMS a zavolate v klude spat. Pipa Vam to akurat do ucha lebo druha strana si mysli, ze nepocujete. Nikdy viac dual aktiv, prevziat hovor z druhej sim mozete ale prvy sa zrusi! Tolko o dual aktivnom telefone. Je to rovnaka blbost ako cakajuci hovor na jednej sim, niektorym hlupakom hlaska typu: na telefonnom cisle prave prebieha iny hovor nic nehovori a cakaju ako trpaci a pipaju vam do hovoru, ako keby horelo. Jednu vyhodu to ma... Na SIM 2 viete volat a zaroven cez SIM 1 surfovat na LTE, co pri pasivnom dual mozne nie je.

    Matej Krajčovič27.01.2017 - 17:10 Trvalý odkaz

    Mate 9 je u nás v redakcii znova, tentoraz aj s aktualizáciou. Predná kamera dostala konečne Full HD záznam videa a v notifikačnej lište sú späť aj ikony aplikácií, nie len číslo označujúce počet hlásení. Nočný režim pracuje tak ako predtým - najprv sa nastaví čas uzávierky (alebo hi ponecháte na automatiku) a následne len 1 dotyk na spúšť.

    BMB28.01.2017 - 22:27 Trvalý odkaz

    otazka znie co ste to vy za mobil vlastne testovali :-) normalne kupeny model uz dec ma vsetko od zaciatku

    Richard Hombauer30.01.2017 - 23:22 Trvalý odkaz

    to sa aj my pytame :-/ som rad, ze sme sa dopracovali k druhej (normalnejsej) vzorke.