Eseries - pravidelna kontrola e-mailov nekontroluj

  • 17 príspevkov
  • Richard Hombauer 01.06.2007 - 17:13

    majitelia Symbian S60 3rd...

    dlhe roky som pouzival pravidelnu kontrolu cez POP3
    nadaval som vsak, ze E61 vie kontrolovat maily len kazdych 30 minut.
    skusil som IMAP4 a kontrola kazdych 5 minut bola umoznena. cumel som ako hlupy, ale nevadi...tesil som sa z objavu...
    taha to sice len hlavicky, kazdy mail musim stiahnut rucne, potom este aj prilohy PO JEDNEJ (pri POP3 som si zadal download do 1 MB a bolo), ale stale to bolo vsetko rychlejsie ako s BlackBerry.
    az do vcera...

    od vcera mi zahadne maily nekontroluje.

    tak som sa vratil naspat ku POP3, dal som 30-minutovu kontrolu a ani tu nic. zase stiahne maily az ked dam volbu "spojit". ale to mi staci potom aj Nokia 5300 a Java aplikacia Gmail. Ja potrebujem automatiku.

    takze:
    - viete, preco mi tu postu odrazu (2 dni) nekontroluje, resp. ste sa s tym uz stretli?
    - mailovy server mame vlastny, spolahlivy a kvalitny, v nom chyba nebude, pretoze ked zadam rucnu kontrolu, tak vzdy vsetko okamzite stiahne
    - E61 mam prave kvoli pohodlnym e-mailom spolu so zdielanim dat v TM.

    dakujem za kazdu skusenost a radu.

  • Angelika01.06.2007 - 17:24 Trvalý odkaz

    Nemam sice e61 ale skusal si restart pripadne reset?Robi ti to pri vsetkych kontach ci iba na fony? To je asi vsetko co by som urobila ja..

    Lenka Ivančíková01.06.2007 - 18:02 Trvalý odkaz

    Mne to obcas, ale fakt len obcas robi E50 ale aj SE P990i.Staci mi vzdy restartovat fon a zasa vsetko funguje.Ale u N70 mi to nechcelo dva dni fungovat,ked som menila internetovy ucet kvoli roamingu a zrazu to zacalo znovu fungovat samo od seba.Takze neporadim,ale stava sa to.;)

    Richard Hombauer01.06.2007 - 18:29 Trvalý odkaz

    zmena uctu nenastala.
    restart nepomohol.

    inak som sklamany, ze toto Nokia stale neriesi. skratka i600 kontroluje len kazdych 15 minut, ale naozaj zakazdym a spolahlivo. Este som vsak nemal Nokiu, ktora by tyzden spolahlivo kontrolovala moju schranku. Dufal som, ze E61, ako e-mailovy mobil, ale nie...

    najlepsie je prave svetielko, ktore az 2 hodiny blika po prijati posledneho mailu. to si neviem vynachvalit. lenze naco mi je, ked maily nekontroluje? :) je to zatial len par dni, tak sa pokusim najst pricinu.

    Richard Hombauer01.06.2007 - 18:38 Trvalý odkaz

    po restarte mi zatial E61 cez POP3 spravy kontroluje. uvidime, co bude dalej...a ako dlho jej to vydrzi. :)

    Lenka Ivančíková01.06.2007 - 18:40 Trvalý odkaz

    Co sa mailov tyka,som na vysost spokojna s P990i,lebo mam nastavenu kontrolu kazdych 10 min,da sa aj menej a vyhovuje mi prave ta blikajuca dioda vpravo hore,co upozornuje na nove spravy.A to,ze mi prestalo vyberat maily z uctu sa mi stalo zatial nastastie len dvakrat.Myslim,ze sa SE vstavany klient v tomto fonu vydaril.

    aquila01.06.2007 - 19:04 Trvalý odkaz

    s imapom ma E61 problem. resp 3.x FW to dost vylepsil. ale neni to ono.

    dalej sem treba restartovat ...

    Richard Hombauer01.06.2007 - 21:56 Trvalý odkaz

    zatial POP3 uspokojivo pracuje. a hlavne, taha cele mailove spravy do urcenej velkosti.

    ale momentalne mam nastaveny limit 199 kB...a ked som prijimal spravu text + obrazok 220 kB + obrazok 180 kB, stiahlo text a ten druhy. V prilohach som sa o prvom ani nedozvedel, len dole pod textom som objavil casom informaciu "pre stiahnutie celej spravy pouzite volbu VYBRAT". tak som "vybral" aj prvy obrazok, ale druhykrat aj ten druhy, takze momentalne sa ten mail sklada z prilohy 180 + 180 + 220 kB, aj ked ta prva je uplne rovnaky subor. holt, soudruzi nekde udelali chybu.

    mrzi ma len to, ze sa jedna o rok pouzivany softver, dokonca model E61 je tu dost dlho a ma niekolko verzii SW, a stale sa nedari riesit taketo problemy:
    - vyber vsetkych priloch naraz pri IMAP4 (alebo oznacenie viacerych a nie vyber po jednej)
    - vyber viacerych e-mailov naraz pri POP3 aj IMAP4
    - vyber len textu e-mailu pri POP3, ked prijmem text + video 2 MB, pri limite 199 kB mi stiahne bude vsetko alebo nic (podotykam, ze len pri POP3)

    skratka, chcelo by to nejaku kombinaciu POP3 a IMAP4 :)

    toto vsetko plati aj pre ostatne S60 3rd edition

    Richard Hombauer01.06.2007 - 21:59 Trvalý odkaz

    este dodam, ze IMAP4 ma velky potencial v zahranici. pri par kB stiahnete plno e-mailov (hlaviciek). myslim, ze sa mobil ani neodpaja, takze na jedno pripojenie kontroluje postu cely den a fakt vas to stoji len par kB (3 Sk je asi cena za 10 kB). a ked sa jedna o dolezity e-mail, stiahne opat najprv text. zase len par kB. a az ked chcete konkretnu prilohu, tak ju stiahne. podobne ako BlackBerry. takze nechcem IMAP4 zatracovat. len nedokaze v Nokiach tahat nasilu nic ine, len hlavicky. a ja by som rad maily do urcitej velkosti ako vo WIndows Mobile (skusenost z i600).

    aquila01.06.2007 - 22:07 Trvalý odkaz

    riesenie je profimail :)

    IMAP je celkovo taky divny. moc sa to neosvedcilo, cize ono to nema ani v zahranici potencial :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease02.06.2007 - 05:59 Trvalý odkaz

    sorry, asi neporadim. no najlepsi email ma wm for ppc. kontrola kazdu minutu, prilohy uklada na kartu, elegantne prepinanie medzi uctami, dokonala sprava priecinkov, velkost stahovanych sprav atd. akurat mi chyba vymazanie mailu zo servera a prijimanie iba vo vlastnej sieti, ale vraj su aj take mt co toto dokazu.

    Angelika02.06.2007 - 07:32 Trvalý odkaz

    Richard nic nie je bezchybne.. Bud budes mat jedno alebo druhe. Mne tiez prekazaju niektore chyby na mojom klientovi (sice uz mam starsi telefon..) ale pokial sa nevies s tym zmierit, bud zmen znacku, ine vychodisko asi nie je, alebo sa tiez zmier :D EDIT ta moja slovencina

    MM26.09.2007 - 19:24 Trvalý odkaz

    Mam E60, ta ista tragedia. Ze menezersky telefon... nehovoriac ak chcem surfovat a popritom mat pusteny navigaciu, tak aplikacia na pozadi sa po chvili potichu zavrie. Crep.

    Pri automatickom stahovani mailov som odpozoroval spravanie, ze ak sa mu mail z nejakeho dovodu skontrolovat nepodari (server je dole, pripojenie pouziva PC, nie je signal, ...), tak automaticku kontrolu vypne. Vskutku inteligentne.

    Aby som len nenadaval, na E60 je interny browser paradny, opera mini 4 sa mu blizi.

    cejko26.09.2007 - 22:05 Trvalý odkaz

    navigacia je dost narocna na ram, neviem k comu je dobre mat spustenu nav a zaroven surfovat. Vypnutie automat kontroly robi aj mne, no max raz za mesiac, tebe sa este nikdy nestalo ze by ti neskolaboval mail klient v pc ?

    simumarek26.09.2007 - 22:34 Trvalý odkaz

    Ja som presne preto presiel na imap4, teraz sa mi to uz tak casto nestava ale pre istotu mu davam obcas restart.

    MM27.09.2007 - 11:37 Trvalý odkaz

    navigacia je dost narocna na ram, neviem k comu je dobre mat spustenu nav a zaroven surfovat. Vypnutie automat kontroly robi aj mne, no max raz za mesiac, tebe sa este nikdy nestalo ze by ti neskolaboval mail klient v pc ?

    Dobry priklad na navigaciu zaroven so surfovanim: pohybujem sa po cudzom meste a chcem vediet kedy mi ide vlak.

    ad mail klient: skolabovat moze, ale po restarte bude kontrola fungovat (na pc aj na dumbphone), zatial co na e60 a podobnych sa proste vypne kym automatiku znovu nezapnem tak uz nic nestiahne

    cejko27.09.2007 - 12:03 Trvalý odkaz

    hmm, ty asi casto bludis a zaroven zistujes odchody vlakov... co sa tyka mailov, po restarte pc sa ti automaticky spusta mail klient ? Ked mt vypne automaticku kontrolu, vypise o tom oznamenie a aj pipne vystrazny ton, takze bez problemov to mozes opat zapnut.