Dva centy v zisku

  • huje® 02.06.2012 - 12:15

    "Pokles hodnoty akcií z 38 na 28 dolárov za necelé dva týždne sú toho jasným dôkazom." A môžu odkúpiť späť. Čistý vývar je super :-) Alebo ešte počkajú ? ;-)

  • Manobb02.06.2012 - 14:36 Trvalý odkaz

    "Kyslík pomaly ale isto sfarbuje územie Slovenska na modro"
    - veru, veru, stráááášne pomaly modráci kreslia tie modré mikrofliačky na mapu

    Ja sa už teraz teším na to veľké PR vyhlásenie, kedy z večera do rána sa zmení status zákazníkov, ktorí teraz potrebujú telefonovať a SMS-kovať a potom budú potrebovať odrazu už najmä dátovať.

    Hujer, spomeň si potom na tento príspevok ...

    Richard Hombauer02.06.2012 - 16:34 Trvalý odkaz

    Manobb, myslím, že to s tým provokačným tónom už poriadne preháňaš.

    Manobb02.06.2012 - 19:31 Trvalý odkaz

    Rišo, v tejto brandži sa pohybuješ už nejaký ten čas. Preto som presvedčený o tom, že si aj Ty po toľkých rokoch dokážeš vytvoriť názor aj na taktické postupy slovenských operátorov, resp. na marketingové ťahy operátorov. Veľmi dobre vieš, že nie je všetko len čierno-biele. :-)

    Rišo, ja neverím na zázraky. Nič sa totiž nedeje samoúčelne a bez impulzu.
    OK, možno sa viac sústreďujem na dianie okolo modrákov, ale aj to má svoj dôvod. Bol som u nich od prvého momentu a sledoval som každý ich krok. Tak som videl aj veci, ktoré iným (čo sa modrákom nevenovali až tak podrobne) možno unikli.

    Rišo, keď príde ten deň "D", tak zrejme aj Tebe pripomeniem tento príspevok ...

    P.S.: Inak, toto je Tvoj portál, takže nie je problém Manobb-a tu vymazať ... Ak si myslíš, že to preháňam, tak ma vymaž. Len mi prosím nechci brať môj názor. To sa totiž nedá.

    P.P.S.: Rišo, ak sa opýtaš v Západakove, koľkí vodiči jazdia rýchlosťou 130 km/h (hoci sú to cesty konštrukčne stavané na rýchlosť max. 80 km/h), tak Ti vo výskume vyjde, že nie veľa zákazníkov chce na tých cestách jazdiť 130 km/h. Nie sú totiž samovrahovia. Pri pomalej sieti si samovraha zameň za zákazníka bez ochoty dlho čakať na stiahnutie nejakého väčšieho dátového súboru.

    Keby však takú možnosť mali už dnes, tak ten pomer by bol jasne iný. Ľudská vlastnosť je totiž prirodzene daná: takmer každý chce byť lepší, rýchlejší a šikovnejší ... Nie každý však má také možnosti.

    Takže Rišo, nebuď zbytočne precitlivelý na Manobb-a. :-)

    galaxi02.06.2012 - 22:09 Trvalý odkaz

    V podstate O2 ovečky keď nemajú 3G tak nepotrebujú surfovať potom to zvrtnú o 180 stupňov.

    Bonyek@azet.sk03.06.2012 - 17:17 Trvalý odkaz

    Manobb, ver tomu že nie si sám ktorý sledoval/uje dianie(a nielen) okolo modrákov, možno že mi nejaké veci aj unikli, napriek tomu mám nazbierané(praktické, nie len teoretické ako poniektorych) skúsenosti by sa dalo povedať ako nikto iný, nebudem ich ale vypisovať do každej diskusie(aj tak ich málokto ocení ;-) ), dosť som toho napísal na ich vlastne fórum, väčšinou to boli podnety na nekorektné fungovanie služieb, popr.problémy technického alebo bezpečnostného charakteru, ani po opakovaných vyzvach však v mnohích prípadoch buď nereagovali vôbec, alebo problém nepriznali. Viac krát ich upozorňovať nebudem, a všetky tie chybičky zistené pri praktických skúsenostiach(sú ich dosť) odteraz využijem v môj prospech, ako napr.tebou veľakrát spomínaná platnosť kreditu. Platnosť si predĺžim(sice len o dobu ako pri dobití najnižšou sumou) kedy, a koľkokrát by som chcel bez ďalších poplatkov.
    Alebo napr.balíček DN, ako je známe, v 3G sieti je rýchlostne obmedzené na 256kbit/s, jednoduchým "trikom" využitím chyby v systeme(mimochodom na ktorú som sa pýtal/upozornil už dosť dávno aj na o2 fóre, diskusia je dodnes bez odpovede, a na ktorú mi poslali zo zák.centra len SMS odpoveď že u nich je všetko OK, a mám si správne nastaviť mobil, alebo ho vymeniť, :-) )je možné využívať DN v 3G sieti plnou rýchlosťou.
    Mnoho ďalších, a podrobnosi si zatiaľ nechám pre seba(ešte ma tu zmažu, alebo dostanem BAN(an) ako na o2 fóre... :-D ;-)
    Ps.
    Richard, ja si myslím že tentoraz poriadne preháňaš ale ty.!
    Jeho "provokačný" tón nie je o nič vyšší ako hociktorého iného spoludiskutujúceho. A aj keď niektoré z jeho príspevkov nemusím, na tomto nič vážne prehnané nevidím, je to len môj názor. ;-)

    galaxi03.06.2012 - 18:52 Trvalý odkaz

    Tiež si myslím, že Manobb sa slobodne vyjadruje a na margo O2 aj trefne. Fony však neplatí mano ale tí čo vymyvajú mozgi.

    Manobb03.06.2012 - 22:50 Trvalý odkaz

    Ďakujem za podporu tým, čo si vážia názor iných, aj keď im možno nie vždy je aj "po chuti".
    Považujem za oveľa správnejšie diskutovať vecne (hoci niekedy aj menej príjemnejšie), ako sa len usmievať a pretvarovať a za chrbtom ohovárať.

    Vždy rád budem diskutovať a "biť sa" argumentami a snažiť sa nájsť spoločný výstup, resp. v prípade rozporov snažiť sa získať diskutujúceho na svoju stranu.

    P.S.: Mňa neplatí žiadny z operátorov a tak to je dobré, lebo mám voľnosť v názoroch ... Či má voľnosť v názoroch aj Rišo, to už vie len on. Myslím si však, že ak si niekto zadáva u média inzerciu, tak to médium istým spôsobom (večším či menším) už stráca voľnosť, lebo dobre vie, že keď niektorého inzerenta "zotrie", tak ďalšie zadanie reklamy u neho už s najväčšou pravdepodobnosťou nezíska. Preto sa média dnes z hľadiska voľnosti názorov delia na menej závislé a viac závislé ... Aké sú fony.sk ? .... hmm, myslím si, že mali už aj lepšie časy ...

    Richard Hombauer03.06.2012 - 23:17 Trvalý odkaz

    manobb, tak z prehanania na adresu O2 si presiel az na nemiestne obvinovanie Fony.sk zo zavislosti na operatorskej reklame. Vidis tu jedinu reklamu mobilneho operatora?

    Lenka Ivančíková03.06.2012 - 23:21 Trvalý odkaz

    To, ze pises provokacne a niekedy aj zbytocne prispevky je fakt. Obcas bez vypovednej hodnoty, bohuzial...Hlavne na Hujera. naco vyvolavas flame? Nikomu sme nikdy neupierali pravo na vlastny nazor, ak je podany vecne. A pokial nemas problem s porozumenim textu, Riso o nazore nepisal nic. Iba o provokacnom tone tvojich prispevkov. Pokial mas sebareflexiu, uznas, ze to tak naozaj obcas je. A ty si hned brilantne vydedukoval, ze mal na mysli provokaciu smerom k O2. Co ked myslel ostatnych citatelov? To ti nenapadlo? Fony nikdy nenadrziavali ziadnemu z operatorov, to by si ako casty citatel mal vediet. Pises ako utlacovane chudatko a dakujes za verejnu podporu! Vsetko Ok? Ty sa chces "bit" za svoj vlastny nazor, ale druhym ho upieras a hned sa pohorsujes? Ved aj Riso ti napisal svoj nazor na tvoj prispevok! A to, co pises v poslednom prispevku je skoda komentovat. Naozaj, ubohe...

    Manobb04.06.2012 - 01:26 Trvalý odkaz

    RE: Rišo
    Rišo, zaujímavá dedukcia.
    Svoju nezávislosť som síce vzťahoval na operátorov, ale (ne)závislosť Tvoju a portálu som vzťahoval všeobecne k inzerentom (bližšie som nešpecifikoval). Niekedy možno stačí čítať dvakrát - predýchať a až potom písať plamenný príspevok (myslené tentokrát v dobrom).

    Rišo, spomeň si na našu mailovú korešpondenciu spred pár rokov a to, ako si v nej spomínal tú "nezávislosť" vo vzťahu k možným súdnym sporom, ak si dovolíš tú nezávislosť trošku viac ako je milé väčším spoločnostiam. Nevysmievam sa, len konštatujem ... Médiá to majú v dnešnej dobe ťažké a len tie ekonomicky silné a nezávislé si môžu dovoliť aj nezávislosť slovom a písmom ...

    RE: Lenka
    Je z Tvojho postoja úplne zrejmé, že nepoznáš pozadie nášho vzťahu s Hujerom. Hujer si môj postoj vyprovokoval sám. Mimochodom, na moju ochotu uzavrieť s ním cez notársku zápisnicu stávku o 1.000 Eur o nepravdivosti jeho výroku na moju osobu už nereaguje. Prečo asi ?
    Práve preto si ho nevážim a práve preto sú aj moje reakcie na neho také, aké sú. U mňa tak zostáva iba obyčajným trapkom a tárajom.

    Všeobecne:
    Svoj negatívny názor na tento portál si zatiaľ zachovávam (naozaj z môjho pohľadu ste už boli aj lepší a viac to tu žilo .... teraz je tu mŕtvo, diskutujú dookola iba tí istí .... Hujer, galaxy a údajne aj "provokačný" Manobb).

    Len Vy redaktori s tým môžete niečo urobiť. Možno sa stačí menej venovať nezmyselným príspevkom na adresu diskutujúcich a napr. už teraz sa venovať investigatíve vo vzťahu k novej akcii oranžových, ktorá je za dverami. To od Vás napríklad ja ako čitateľ očakávam. Žiaľ, zatiaľ márne.

    Ak sem totiž čitateľ má chodiť častejšie ako len 1-2 krát za 2 roky (pri výmene svojho telefónu), tak tu musí nájsť aj niečo viac, ako sú len recenzie telefónov .... Čím skôr to pochopíte, tým lepšie pre tento portál (to si naozaj myslím a takto to vnímam)

    Prajem pekný večer, dobré a najmä aktuálne info zo zákulisia diania v "špecifickom" slovenskom mobilnom biznise ...

    Manobb04.06.2012 - 01:38 Trvalý odkaz

    A teraz to najhlavnejšie:
    Ako čitateľ a užívateľ služieb slovenských operátorov od Vás očakávam, že budete na strane čitateľov a budete hájiť ich záujmy.

    Žiaľ, ani napr. v kauze prepadávanie kreditu ste to (slovenské médiá vo všeobecnosti) nezvládli. Trvalo dlhé 3 roky od vypuknutia tejto kauzy (marec 2009) , kým sa platnosť kreditu vrátila na celú dobu platnosti SIM (produkty EASY) a nie len na jej 1/4, či dokonca i menej ....

    Mali ste búšiť, tlačiť a podporovať napr. ASSS, ktorá v tom zostala úplne sama a bez financií z dôvodu krátenia dotácie. Že ste o tom nevedeli ? Hmm, možno stačilo iba viac sa o to zaujímať.

    Tých káuz v neprospech klientov by sa zaiste našlo viac, len stačí chcieť to zanalyzovať a venovať sa tomu. Iba prepisovanie tlačových správ je totiž podľa môjho názoru pramálo pre dobré médium (opäť myslené vo všeobecnosti) ...

    Nezávislosť je totiž drahá, veľmi drahá .... :-)

    Lenka Ivančíková04.06.2012 - 01:57 Trvalý odkaz

    V utorok bude tlacovka Orangeu. Po nej sa na Fony.sk dozviete zarucene info bez zbytocnych spekulacii. :)

    galaxi04.06.2012 - 09:03 Trvalý odkaz

    Ja som sám sebou. Podporujem to čo je výhodné pre všetkých a vytvára predpoklad konkurencie, zlacnenia dát a volaní na našom špecifickom trhu. Keď bude konkurovať O2 dobrou cenou, tak podporím aj hujerka, ktorý je úbohy v tom, že tvrdí, že je nezávislý, neplatený ale napriek tomu vyzdvihuje drahé a nekonkurenčné O2 ako naposledy O2 Filipa, ktorý skončil fiaskom.

    galaxi04.06.2012 - 09:05 Trvalý odkaz

    Lenka v útorok to zrejme bude hektické.

    galaxi04.06.2012 - 09:09 Trvalý odkaz

    Rišo, Manobb má kus pravdy či uznáš alebo nie. Moj pohľad na Fony: ide dolu vodou a čo mu výrazne napomôže je lepšie sa starať a zháňať aby ste stáli viac za povšimnutie.

    Manobb04.06.2012 - 20:27 Trvalý odkaz

    "Po nej sa na Fony.sk dozviete zarucene info bez zbytocnych spekulacii."

    Lenka, Lenka, zajtra bude väčšina čitateľov tie novinky prioritne hľadať na úplne inom serveri a nie len Ty zaiste vieš, ktorý to bude. (áno, ten konkurenčný)

    A dovolím si dopredu prejudikovať i to, že počet diskusných príspevkov na tom portáli niekoľkonásobne prekročí počet príspevkov tu.

    Dôvod ?
    Ten je jasný, len Vy v redakcii si ho nie a nie pripustiť. Žiaľ.

    Manobb04.06.2012 - 20:30 Trvalý odkaz

    Uff, skoro som zabudol na to najpodstatnejšie:

    Lenka, k dnešným meninám Ti prajem všetko najlepšie, veľa tvorivých nápadov k témam článkov a množstvo spokojných čitateľov.
    Ale hlavne, veľa zdravia, úprimných priateľov a splnené priania.

    P.S.: Lenka je veľmi pekné meno. Naozaj. :-)

    Lenka Ivančíková05.06.2012 - 02:28 Trvalý odkaz

    Vdaka Manobb, cenim si to. :-)

    Patrik Butkovský05.06.2012 - 12:15 Trvalý odkaz

    Neda mi nereagovat na temu "uberania sa dole vodou" pretoze fony pozorujem uz dlhsiu dobu. Ak si toto bude Rišo citat urcite bude vediet kto som a preco som mu pisal. Fony ako stranka, poviem to na rovinu, nemaju cim zaujat. Ale preco? vsak robime recenzie najnovsich telefonov.....NESTACI.....ludia chcu vidiet nove ponuky operatorov,akcie,videa,gadgety. Dnesna konzumna spolocnost baží po informaciach a tento server im tu prilezitost nedava. Samozrejme nechcem urazit fony ani nic podobne :) je to len diskusia. Ked som pisal Risovi mail dufal som ze sa v nom prebudi nieco ako nadcenie, lenze on ma neistým spôsobom odsúdil koli "informaciam co sa o mne daju najst na nete" co doteraz neviem ake su a dal mi spravit nejake videjko, ok beriem, chce vidiet ako by to malo vizerat.Lenze to je zbitocna strata casu ked aj on dobre vie, ze mam atelier a ze asi amater nebudem. Fony by sa mali prebrat a ist si za svojim. Vsak Vas status je "zijeme telefonmi" tak sa do certa zdvihnime a nieco preto urobme :) Dufam ze si to Riso rozmysli a da mi prilezitost pretoze fony som si oblubil uz strasne davno a chcem aby tu bolo takych ludi 1000 denne len koli tomu ze si maju co precitat, pozriet nejaku reportaz, review atd :)

    Dakujem