Docs Pics - zaujimava android aplikacia

  • 1 príspevok
  • Richard Hombauer 03.06.2010 - 19:52

    Na HTC Desire mi najviac chybalo prezeranie fotiek ako na iPhone. V iTunes som mal urceny priecinok My Pictures z Windowsu ako hlavny na synchronizaciu fotiek. Vsetky priecinky s fotkami sa mi synchronizovali s ajfonom, ale (to podstatne!), vsetky fotky sa predtym zmensili na priblizne 1 Mpix. Viac dat v iPhone nebolo treba. 18 Mpix fotky z 550D by mi zahltili pamat raz-dva.

    Hladal som nejaky program, ktory by toto vedel nahradit. Vsetky fotky z Moje Obrazky by zmensovalo na udany rozmer a ukladalo do rovnakych zrkadlovych priecinkov. Tie by som potom hadzal na microSD kartu v Desire. Nic take som ale nenasiel.

    Tak som dnes dostal napad.

    V PC rad pouzivam program Picasa. Zmensuje mi fotky na 1600 x 1200 (alebo menej, ak chcem) a nahadzuje ich do online Picasa albumov. Potom len rodine posielam linky na jednotlive albumy a nemusim mailom posielat cele ZIP-ka.

    Hovorim si, ze musi existovat aplikacia pre Android, ktora nielen dokaze fotky na Picase prezerat (to je prakticky bezna funkcia), ale priecinky aj stahovat. A existuje. Vyskusal som viacero, fungovala len jedna - Docs Pics. Ta vyuziva online Google Docs aj Google Picasa. Ked podrzim na nejakom albume prst, ponukne sa "download folder" a pekne sa na pamatovu kartu stiahne cely priecinok zmensenych fotiek.

    zda sa to ako blbost, ale notebook nemam stale pri sebe a ludia sa stale pytaju na to, co mame doma nove. takto mam nielen vsetky fotky v dostatocnej kvalite zalohovane online na Picase, ale aj na pamatovej karte mobilu. Android ma u mna dalsie plus. :)