Dilema: OnePlus 6 vs. LG V30

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne 18.06.2018 - 08:43

    Velmi tazka volba. Rozum krici jasne Oneplus. No su tu iste faktory, kvoli ktorym by som si kupil aj LG. Prvy - video v LOG formate, a plynuly zoom. Druhy - DAC na ktory su ale potrebne lepsie sluchadla. Treti - QHD Amoled. Stvrty - sirokac na fotoaparate. Ma zmysel, hlavne na party a pri vyletoch v mensich priestoroch, v budovach, viem si to predstavit v rukach realitaka atd. Ma ale aj nevyhody - hardver od LG - v telefonoch nema velmi vychyrenu povest. Servis - cez operatora alebo kamenne predajne (predava sa niekde vobec, neviem...?), tu je oneplus ovela flexibilnejsi. Velmi tazky vyber, asi bude zalezat na preferenciach pouzivatela. Pre mna Oneplus, pretoze je to taky pomysleny nasledovnik mrtveho Nexus rodu od Googlu. Som na holy system zvyknuty, viem si ho nakonfigurovat behom par minut podla svojich potrieb. Bloatware LG, Samsungu a Huawei ma skor irituje a vzdy ako prve hladam sposob ako sa ho zbavit, vadia mi veci ktore potrebuju alternativny ucet k tomu od googlu, a ktore ani nepouzivam. Snad to pomoze.

  • Knoxville18.06.2018 - 09:15 Trvalý odkaz

    Tu je velmi pekne,objektivne zhrnute kto sa ako vyzna v telefonoch ci uz globalne alebo z vlastnych pouzivatelskych skusenosti. Ale spat k teme: Este v septembri ked som vlastnil OPO 3 pre mna iny nastupca ako V30 neexistoval. Potom aj z financnych dovodov som zobral OPO 5 a doteraz tvrdim ze to bola pre mna najlepsia volba. Tym nechcem povedat ze V30 je zly fon ale ma urcite neduhy ktore spominal Wayne a mne tiez osobne vadia. Ostatnym absolutne nemusia. Vsetko je to subjektivne a o preferenciach pouzivatela k danej znacke.Ale za mna OPO 6...

    Lenka Ivančíková18.06.2018 - 10:30 Trvalý odkaz

    Ja som si pred mesiacom kupila LG V30 v O2. Kvoli sirokouhlemu fotoaparatu. Velakrat som na cestach lutovala, ze nemam sirokouhly objektiv, do ktoreho sa vojde viac. Navyse je oproti rovnako velkym konkurentom lahky, ma sikovnu nadstavbu a slusnu vydrz (narocny den vydrzi, cez vikend naijam raz za dva dni dni). Displej parada, dobre citatelny aj na priamom slnku. Sluchadla v baleni neurazia ani narocnejsieho zakaznika. Len ta rychlost...jediny kamen urazu. Snapdragon 835 je stale vykonny cipset, no v LG sa mi zda o nieco pomalejsi nez napr. v Sony. Nie je to nic vyrazne, ale ked na otvorenie videa v galerii cakam niekolko dlhych sekund, nie je to v poriadku. No celkovo kupu nelutujem a uz sa tesim na dovolenkove zabery. :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease18.06.2018 - 12:11 Trvalý odkaz

    No otvárať video v galérii niekoľko sekúnd naozaj nie je v poriadku.
    Jedná sa o natívnu galériu?
    I keď skôr si myslím, že chyba je v aplikácii ktorá to video otvára.
    Primárne stále používam LG so Snapdragon 808.
    Otvorenie videa: VLC 1s, MX player zlomok sekundy, apk videá ~ okamžite.

    Peter Križian18.06.2018 - 12:17 Trvalý odkaz

    Ja mám tiež V30 ale nečakám na nič, reakcie sú bleskové. Absolútne nevidím jediné negatívum toho mobilu. Displej, fotky, systém, aj batéria, všetko je z môjho pohľadu špičkové.

    Lenka Ivančíková18.06.2018 - 12:17 Trvalý odkaz

    ano, nativna app. celkovo galeria robi problem. obcas sa sama zavrie. niekedy trva dlhsi cas aj samotne spustenie fotoaparatu. v nasej recenzii to Matus nespominal, mozno je problem iba u mna. :)

    Peter18.06.2018 - 14:59 Trvalý odkaz

    mobily LG osobne nepoznam, ale na V30 sa mi paci iba lepsie rozlisenie displeja. Ostatok HW je jasne pre OP6. Moj dvojrocny OP3 som teraz posunul synovi a je nadseny z jeho vykonu a rychlosti. Holt cisty Android robi divy. No a OP6 je parada taktiez, zaroven este nie je na trhu ani mesiac a uz dorazila 4.aktualizacia, chlapci sa snazia :-)

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn18.06.2018 - 16:48 Trvalý odkaz

    Nemam skusenost s OP, ale posledne 4 roky pouzivam LG. Nie som zatazeny na znacku, ale u nas vychadza najlepsie pomer cena/vykon aj co sa tyka fotakov (okrem selfie).
    Cenovy rozdiel je asi 120 eur v prospech LG.

    Tomas18.06.2018 - 17:54 Trvalý odkaz

    Landov... Cisty Android divy nerobi. Divy robi optimalizacia. Aj cisty Android moze sekat, vid. Nokia.
    A to, ze mesiac od vydania ti prisiel uz 4. update je znamka toho, ze inzinieri v 1+ vydali nedokonceny soft, co je smutne, ale zaroven maju snahu vsetko dobehnut a opravit, co je na druhu stranu od nich pekne.
    Co sa tyka tejto dilemy, tak urcite ber 1+6, je to proste lepsia kupa, ktora takmer ani nema konkurenciu. LG jedine v pripade, ze absolutne chces a potrebujes ten sirokouhly fotak. Za mna 1+6

    korps18.06.2018 - 23:54 Trvalý odkaz

    pri oneplus pozor aj na jeho rychle nabijanie. Istym sposobom je to nevyhoda, ktora predrazuje telefon.Pokial viem Oneplus nepodporuje QC takze ak chcete rychlo nabijat, jedine origos nabijacky(treba si dokupit do auta, do kancelarie...su celkom drahe)Ine telefony cez ne rychlo pomocou QC nenabijete, takze ak si neskor kupite inu znacku smola.Pridete niekama kde nemaju dash nabijacku smola, nabijate pomaly.

    Peter19.06.2018 - 07:27 Trvalý odkaz

    nabijacka je sice samostatne drahsia, ale napr.ssom si kupil jednu do auta a dakujem za nu pri kazdom nabijani. Za hodinku je bateria full, kym kolega za hodinku nabije v aute ledva 20% :-)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy19.06.2018 - 08:59 Trvalý odkaz

    osobne si myslim ze ak das OP na nabijacku s QC3 tak sa bude nabijat rychlo. nie tak rychlo ako s original dash ale rychlejsie ako s nabijackou bez tohto standardu.
    napr k mojej nabijacke mam napisane toto:"Essential Phone uses an open charging standard called "USB Power Delivery" for charging (note that this is different from Qualcomm's Quick Charge technology). It can charge at up to 27W.

    For best results with third-party chargers, look for one that supports USB Power Delivery over USB Type-C. Most standard USB chargers will also work, but will not charge the phone rapidly."
    s mojou nabijackou nabijam telefon so standardom QC2-3 rychlo rovnako tak moj telefon sa s nabijackou QC3 nabija rychlo.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne19.06.2018 - 10:44 Trvalý odkaz

    Uz mam konecne QC3.0 nabijacku ale nemam ziaden oneplus telefon :) Aby som to odskusal :)

    Dano19.06.2018 - 12:26 Trvalý odkaz

    Ako sú na tom oba mobily s výdržou batérie?

    Lenka Ivančíková19.06.2018 - 12:39 Trvalý odkaz

    o vydrzi baterie sa docitas v nasich recenziach. :) za seba mozem povedat, ze pri ciernej tapete a beznom pouzivani nabijam LG V30 kazdy druhy den.

    Peter19.06.2018 - 19:09 Trvalý odkaz

    To snad zavisi od pouzivania, ci? Ja pouzivam OP6 ako pracovny telefon, takze kopec telefonatov, mailov, cely den wifi alebo data, BT spojeny s autom a smartwatch. Nabijam kazdy den s rezervou cca 20%. Za mna OK.

    Miloš23.07.2018 - 06:52 Trvalý odkaz

    Prosím vás má tu niekto One PLus 6? Kúpil som si ho pred pár dňami a mám pocit že môj OnePlus neobsahuje slow motion, lebo nemožem ho nikde nájsť. Vie mi niekto stým pomôcť?

    Miloš23.07.2018 - 06:59 Trvalý odkaz

    Ahojte Vie mi niekto poradiť ohladne OnePlus 6, kupil som si ho pred pár dňami , a neviem nájsť slow motion, či si ho musím nejak nadstaviť aby mi ho ukazovalo , alebo môj mobil je nejak vadny. Ďakujem za nejakú nápomocnú odpoveď.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.07.2018 - 07:30 Trvalý odkaz

    v aplikacii fotoaparat priloz prst na displej v dolnej casti kde je spust a tahaj nahor...