Apple iPhone 7 Plus

  • Knoxville 08.09.2016 - 00:46

    Konecne konkurencie schopny fotak. Navyse stereorepro a vodeodolnost su super. Len tie rozmery a cena su take "Iphonovske"...

  • Richard Hombauer08.09.2016 - 04:22 Trvalý odkaz

    Dufam v dve veci: prepinanie rozlisenia foto / video priamo v ramci fotaku (bez nutnosti liezt do nastaveni mobilu). A konecne moznost nastavit defaultne 16:9 pri fotografovani.

    Vajda08.09.2016 - 06:35 Trvalý odkaz

    Čo z neho robí o 800 eur lepší telefón ako Xiaomi Redmi Pro?

    tiboro200708.09.2016 - 08:09 Trvalý odkaz

    Ja by som to aj bral ale asi este jeden rok pockam kym sa vratim k Apple. Dufam ze buduci rok urobia pokrok aj v dizajne lebo toto je nic moc. V puzdre sa to ani rozlisit nebude dat ktory je 7 a ktory 6s. A ten dualny fotak vzadu sa mi vobec nepaci, mohli to radsej spravit ako Huawei, len potom by asi kazdy hovoril ze to od nich odkopirovali

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.09.2016 - 08:30 Trvalý odkaz

    @Vajda:

    - Vykon. _Vsetky_ hry a aplikacia bezia plynule a maju pomerne narocne graficke efekty
    - Vodeodolnost
    - Kvalita displeja, lebo poriadne LCD je vzdy lepsie ako lacny AMOLED (aj napriek nedostatkom, ktore LCD maju)...
    - Softverova podpora a globalna podpora ekosystemu - ak chces vyuzivat akekolvek Xiaomi so sebelepsou podporou, si odkazany na komunitne forum a ak chces slovencinu, potrebujes odomknut bootloader, co, ak si novy, a na medzinarodnych forach nevykazujes ziadnu aktivitu, trva aj tyzdne. Ajfon dostane novy OS urcite dalsie 2 roky, mozno aj dlhsie, a vsetko bude 100% fungovat.
    - Kvalita kamery - iPhone 6S+ mal _najucinnejsiu_ stabilizaciu videa spomedzi smartfonov. Akoby bol pripevneny o stativ, alebo o cokolvek co zlepsi stabilitu..

    Mozno by som nieco nasiel este, alebo som nieco zabudol. Ci to ma cenu 800 eur, neviem. Samozrejme ajfon ma svoje nedostatky tiez...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.09.2016 - 08:33 Trvalý odkaz

    Tych 16:9 pride najskor buduci rok, v tych ocakavaniach somo skor skepticky, toto sa urcite nestane :)

    Zaujimave, ze okrem nadhodenia 4K videa nemal keynote ziadnu ukazku, co dokaze video, vzdy sa tym radi chvalia, pred rokom, ked mali konecne 4K tomu venovali celkom siroky priestor. Asi sami vedia, ze je to, povedzme, OK pristroj na fotenie, a uplne naprd na video, kvoli absencii portov.

    Andrej08.09.2016 - 09:19 Trvalý odkaz

    900 eur za fhd a ešte ktomu chýba rýchle a bezdrôtove nabíjanie a tá cena... to radšej ostanem u s7 edge ani note 7 nechcem lebo ma usb typ c

    Jojo08.09.2016 - 10:19 Trvalý odkaz

    Ja som najviac zvedavy na kapacitu baterky ked sa ju tak hanbia napisat, ani na keynote ju nespomenuli, len ze vydrzi NEUVERITELNU JEDNU hodinu viac ako 6s+..

    Sategi_8208.09.2016 - 11:37 Trvalý odkaz

    JojoTT - Vsak kapacita baterky je znama predsa (iked nie potvrdena). 6S+ drzi naozaj dlho a jedna hodka navyse sa asi strati ale itak je to pozitivum. Ja sa pohram s tou redukciou najprv a potom rozhodnem ci ist / neist do Plus-ka.

    Vajda08.09.2016 - 13:43 Trvalý odkaz

    @Wayne:

    - Xiaomi Redmi Note je celkom výkonný stroj, vo svojej triede možno najvýkonnejší. Chápem že iPhone bude mať lepší procesor, ale ten by tam pokojne vtrepalo aj xiaomi pri tej cene, bez najmenšieho problému.

    - Keby nemal vodeodolnosť bez fyzického home button a 3,5mm jacku, tak by to bolo v dnešnej dobe minimálne fakt zvláštne. To by xiaomi vyriešilo za 15e naviac aj s jackom a tlačidlom.

    - Xiaomi má tiež LCD display, a celkom kvalitný. Akurát verím že podanie farieb bude na iPhone lepšie, apple celkovo má vysokú úroveň displayov.

    - Softvérová podpora, LTE atď. To beriem. Ale po novom očividne sa snaží kopírovať ázijské trendy a pravdepodobne sa sústredí viac na čínu ako predtým. Ale tá softvérová podpora a LTE je úplne zanedbateľná keď človek žije v Šanghaji.

    - Kamera beriem. Ale ak by malo ale xiaomi o 100e naviac, možno by tam tiež vtrepali lepšie senzory a optickú stabilizáciu.

    - Naopak, Xiaomi má oproti apple aj značné výhody - 3,5mm jack, led dióda, dualsim, možno aj ram. Je Xiaomi lepší telefón? Asi nie je. Ale je 5x horší tak ako ja 5x lacnejší? Podľa mňa tam až 5x väčší rozdiel nie je.

    Tibor08.09.2016 - 13:53 Trvalý odkaz

    Vajda, mas urcite v mnohych veciach pravdu, hardware nie je proste to jedine dolezite. Iphone ma IOS a to je napriklad pre mna to najpodstatnejsie.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.09.2016 - 13:58 Trvalý odkaz

    Tak pocuj Vajda. Redmi Pro ma Helio X20/X25 a AMOLED. Najdi si tabulku so specifikaciami. Tie mediateky, nech maju aj 10 jadier, sa vykonom nechytaju. Grafika ma vykon tak 1/10 vykonu ajfonu. Fyzicky button je len cudlik co za moze zaniest spinou z prstov a uspinit. Toto nove prevedenie - podobne ako to ma aj napriklad oneplus je ovela, ovela praktickejsie. Ten gombik z Oneplus 3 je asi jedina vec, ktora ten telefon zatial drzi v mojom vlastnictve. Je to velmi navykove. Aj Redmi Note to ma lepsie, aj ked tam system obcas zaspal, a nereagoval...Ale to je uz na dlho, opisal som tu take (mozno viac negativne, ako pozitivne) skusenosti s Redmi Note 3 Pro. Mozes si to precitat. S MIUI som zacal v 2012, s Xiaomi v 2013, a mam ich celkom rad.

    Kup si Redmi Pro, kludne. Aspon uvidis, kolko casu a nervov to stoji dostat akykolvek novsi Xiaomi pristroj do pouzitelneho stavu.

    http://www.fony.sk/clanky/11193-xiaomi-redmi-note-3-pro-cinska-exotika-…

    Vajda08.09.2016 - 14:48 Trvalý odkaz

    K displayu. Moja chyba, na webe kde som to pozeral to mali chybne uvedené, je tam osadený Sharp AMOLED display.

    Inak ja som sa samozrejme nechcel hádať o hrubom výkone, je mi jasné že v tomto musí mať iPhone navrch oproti 200e telefónu.

    Home button, je záležitosť osobných preferencií, tak som to myslel, že ja by som to uvítal viac, ale neberiem to ako veľké negatívum, s tým problém nemám, to bol len subjektívny postreh.

    A podpora Xiaomi vs Apple je vážne ten najväčší rozdiel medzi nimi dvomi (aspoň podľa mňa). Kým nie sme v dobe, v ktorej čína okrem strojov kopíruje aj prístup, tak bude mať apple vždy naviac.

    Mojou pointou bolo, že niektoré to nezmyselné vychvaľovanie apple ja fakt za hranicou zdravého rozumu. Reči ako, že nový iphone má najdlhšiu výdrž zo všetkých iphonov, alebo koľko operácií sa vykoná počas spracovania jednej fotky... čisté PR nezmysly.

    Matej Krajčovič08.09.2016 - 18:25 Trvalý odkaz

    Súhlasím, myslím, že nejeden majiteľ iPhonu by rád bez váhania siahol napríklad po Note 7 / GS 7 edge, ak by v ňom bežal iOS.

    Ako dlhodobého používateľa mi nenapadá príliš veľa HW výhod iPhonu, snáď len 3D Touch (aj iOS aj developeri 3rd party apps ho využívajú skutočne na maximum) a paradoxne mechanický prepínač vibračného režimu.

    Roman Minárik08.09.2016 - 19:59 Trvalý odkaz

    TO dúfam aj ja, lebo Iphone je vo veľa možností až príliš obmedzený a ľudia majú radi slobodu aku-takú. :-)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne09.09.2016 - 12:03 Trvalý odkaz

    Este jedna vec mi tak napadla. 7 Plus je v podstate prvy, ktory ma sirokouhly a telefoto objektiv naraz. LG G5 to ma opacne, a cinske prevedenia maju 2 rovnake ohniskove vzdialenosti. Je to celkom haluz, pretoze, 56/2.8 miniobjektiv pokial viem, nepouzil nikto. ak sa tymto odfoti portret + sa pouzije gradient mapa zo sirokaca, bude to velmi zaujimave. Vedel by som si predstavit, ze v dalsej generacii predstavi apple nieco ako 3D fotky, ak by k fotaku pridal nejaky IR senzor, ktory zosnima scenu a vzdialenosti objektov tak do 3-10m napriklad. IR pravitka su dnes celkom bezne, a ak by z toho urobil nejaky modul fotak - snimac - fotak, mozno by to aj dobre vyzeralo.

    nieco taketo:

    https://www.youtube.com/watch?v=3ZYkFkK3Htw

    To by bol efekt, ktory by nove ajfony s lepsim dizajnom a OLED displejmi predaval nie na kila, ale na megatony...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne19.09.2016 - 12:10 Trvalý odkaz

    Fun fact:
    Pri snimani videa/foteni v slabom svetle je 2x zoom v skutocnosti 2x digitalny zoom zo snimky sirokouhlym objektivom, a nie zaber z teleobjektivu. Velka clona v tomto pripade prevazi dlhsie ohnisko, zrejme interpolovany vyrez je udajne kvalitnejsi ako vysoke ISO s clonou f/2.8.

    Zdroj: Fora macrumors (viac vlakien), ked pouzivatelia zakryli teleobjektiv a nic sa nestalo... Takze.. sa tele hodi akurat pri kvietkoch, pri zoome na vyletoch a ked pride v oktobri aktualizacia na mod portret. Ale ak to ma vyzerat ako pri Huaweioch, tak nie, diky.

    A este ked sa k tomu pripocita sycanie pri vysokom vykone, tak, sa mi zda, ze Apple sliapol trosku (trosku viac) vedla.

    Tomas19.09.2016 - 13:50 Trvalý odkaz

    Jediny dualny fotak, ktory sa mi paci, je na LG G5. Klasicka plus sirokouhla fotografia. Ajfon 7 by som urcite nekupoval kvoli fotaku, ale kvoli vacsiemu a ostrejsiemu displayu (lebo uz som si zvykol na velku uhlopriecku a niet cesty spat) a dobrej vydrzi. Ten dualny fotak mu akurat tak kazi dizajn.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne21.09.2016 - 17:49 Trvalý odkaz

    Tak uz to potvrdil aj Phill Schiller na twitteri. Pri snimani makro snimkov pri vzdialenosti < 10cm, a pri slabsom svetle sa pouzije sirokouhly objektiv, a nie tele, zvysok je len orez, resp. digitalny zoom. Navyse, teleobjektiv nie je stabilizovany.

    https://youtu.be/Aj3DW8DHl9A?t=56s

    Ak velky ajfon, tak 6S Plus je podla mna lepsia kupa...