Diskusia: LG v Q2 2019: mobilná divízia stále v strate (hospodárske výsledky)

  • LaRock30.07.2019 - 16:49 Trvalý odkaz

    A cuduju sa? Keď ani len takú námahu si nedajú aby uviedli v EÚ nosné vlajkové lode.. V50 a hlavne G8 plus distribúcie týchto fonov posledné mesiace roky vrámci EÚ sú dnes a hrúza.. Sami si kopu vlastný hrob..

    Roman30.07.2019 - 19:53 Trvalý odkaz

    Som sa zasmial, že na vine je agresivita čínskych značiek, ktoré dokážu nastaviť cenu nízko. A čo bráni LG aby nastavilo cenu nižšie nič to je len nenažranosť výrobcov ako čo najviac vyžmýkať zákazníka. Ja osobne som tiež kedysi býval taký len Samsung, LG, Sony, HTC lebo oni sú na trhu čo najdlhšie reprezentujú kvalitu. Možno to tak bývalo ale po istom čase prišli na trh čínsky výrobcovia a čo človek zistil, že za zlomok ceny dostane to isté ako u renomovaných značiek a kvalita tá tam nehrá rolu nech si hovorí kto čo chce ale keď si človek kúpi vlajku a je jedno či od Sony, Samsung, Huawei alebo Xiaomi kvalita tam je lebo je to vlajka ale ľudia by skôr kvalitu mali hodnotiť podľa strednej alebo nízkej triedy ak tam dokáže výrobca predávať kvalitu tak takého uznávam. A ešte k tomu nechápem politiku LG a Sony (HTC nerátam to je stratený prípad) prečo naspravia nejakú pecku do strednej triedy? Niečo so Snapdragonom 730 2-3 o niečo lepšie kamery v zadu a cenu nastaviť do tých 400€. Taký telefón by išiel ako teplé rožky a nie to LG siaha v strednej triede po mediateku a špekuluje tam s nižšou RAM a HD+ rozlíšeniami a Sony to isté pchá do strednej triedy Snapdragon 630 dá tam malú batériu a pýta za to štartovné cca 350 eur. Tak naozaj tomu nerozumiem aj Samsung si to konečne uvedomil a prerazil s A50 a A70, ktoré sú zaujímavé kúsky tak prečo to nevie aj niekto iný. To potom ľuďom neostáva nič iné len podporiť tú čínu, ktorej aj ja osobne tlieskam zato, že dokáže vyrábať zaujímavé modely.

    Roman31.07.2019 - 05:17 Trvalý odkaz

    In reply to by Nightmare

    Ja netvrdím, že LG je na tom zle ale ak nezmení svoj postoj a neprispôsobí sa trhu tak podľa môjho názoru aj ten trh čoskoro opustí. LG určite nespasí predaj vlajkovej lode a to tiež sa vlajka ako tak začne predávať minimálne 3/4 roka od predstavenia keď nadobudne normálnu cenu. Celkom ma to mrzí lebo LG mám rád a ich vlajková rada v časom G2, G3, G4 bola vždy super ale potom z neznámych dôvodov to išlo dolu vodov. A ja som toho názoru, človek by nemal podporovať výrobcov, ktorý serú zákazníkovi na hlavu a ak LG nepride s niečim normalnym čo v skutočnosti nemá ani problém vyrobiť ale asi len nechce budem aj ja radšej podporovať čínu, ktorá je podiely cena / výkon niekde inde.

    LaRock31.07.2019 - 01:58 Trvalý odkaz

    In reply to by Roman

    Roman asi tak Xiaomi Mi9T je toho jasným dôkazom.. Či také Mi9 SE , ktorý z týchto vyššie spomenutých výrobcov ponúkne niečo také za takú cenu? Asi žiadny .. Alebo najnovšie honor 9x či 9x pro príp Huawei nova 5 alebo Lenovo Z6..
    Z fonov u nás dostupných má napadá ešte Nokia 8.1 a to je tak všetko, možno ešte Realme X je zaujímavý kúsok.. Ale u nás som Realme fony ešte nevidel reálne predávať, je to dcerska spolocnost patri pod Oppo ,nieco ako Honor vs Huawei ci Redmi vs Xiaomi

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn30.07.2019 - 23:24 Trvalý odkaz

    LG si kaka na hlavu uz dlho. Ich marketing a starostlivost o zakaznika su najslabsie spomedzi znamych znaciek. A dalsie klince do rakvicky pribudaju.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease31.07.2019 - 09:20 Trvalý odkaz

    "prečo naspravia nejakú pecku do strednej triedy? Niečo so Snapdragonom 730 2-3 o niečo lepšie kamery v zadu a cenu nastaviť do tých 400€. Taký telefón by išiel ako teplé rožky"

    Nezmysel. Veď spravili G7 Fit s S821. Behom chvíle klesol na 200€.
    A nič sa nedeje, pretože už sú za "horizontom udalostí".
    Ich vlajky klesajú najrýchlejšie na cene zo všetkých výrobcov. V30 je za 300, V40 za 500.
    A to je tiež point No Return. Divná cenová politika - damping, LG G5 a inovácie smerom na minoritu. To ich dostalo "dole".

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn31.07.2019 - 10:16 Trvalý odkaz

    In reply to by mental.disease

    Nie vsetky inovacie boli na minoritu. Uzke ramiky mali medzi prvymi, siroky objektiv mali medzi prvymi, citacku vzadu, 2K displej, always on na ips. Nevedeli to predat alebo predbehli dobu? 😁

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease31.07.2019 - 19:04 Trvalý odkaz

    In reply to by Ronn

    No v niektorých prípadoch určite predbehli dobu.
    Minoritne som myslel modularita, vymeniteľné batérie. Dôraz na odolnosť odolnosť, Hi-Res audio..