Diskusia: Bluetooth slúchadlá Sony WH-1000XM4 prinášajú vylepšený ANC a nové funkcie

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease07.08.2020 - 17:10 Trvalý odkaz

    Väčšina vylepšení je softvérovych. I Keď sú aj HW (náušníky, BT SoC, DSEE Extreme - to mi je lautr - mp3 nepočúvam).
    Zaujalo ma pripojenie k dvom zariadeniam naraz. Našťastie Sony prislubilo tento feature v novom fw na xm3. Som zvedavý čo sa tam ešte dostane 🙂
    Najdôležitejšia položka týchto 'geekovských' slúchadiel je zvuk. Údajne sa na mx4 zlepšila priestorovosť, detaily a dynamika. Budem musieť počuť.

    Ak niekoho zaujíma komplexné porovnanie xm3 a xm4:
    https://www.whathifi.com/advice/sony-wh-1000xm3-vs-sony-wh-1000xm4-head…

    Matej11.08.2020 - 23:15 Trvalý odkaz

    In reply to by mental.disease

    cau mental, pisali sme kedysi spolu o sluchadlach. Shanling M3s som predal este pred kupou sluchadiel, uz som pomalicky rozpredaval gadgety lebo nebolo na nic cas.
    Potom mi jeden clen ineho fora odporucil sluchadla Sony XB900N, v alze boli v zlave, za cca tretinu 1000XM3. Ze hudobne moc nezaostavaju, akurat maju slabsi NC a naladenie je basovejsie, ako z nazvu vyplyva. Po katastrofalnej predchadzajucej skusenosti s JBL, ktore mali len zakladny SBC kodek, hrali otrasne (hlavne po pripojeni k PC) a boli zalostne prebasovane, som bol skepticky.
    No a teraz mozem povedat, ze to bola asi najlepsia kupa aku som mohol spravit.
    Sony neskutocne pokrocilo v segmente BT sluchadiel. LDAC je radost, maju neuveritelne priestorove podanie (bavim sa teraz so 8D songami z youtube, aj ked to je nejaka chaba konverzia, priestorovost je uzasna v sluchadlach). NC aj ked je slabsi nez na XM3, mi stale celkom dostacuje v openspejsoch, a ta featurka, ze prilozenim ruky na muslu sa stisi hudba, a Ambient Sound zvyrazni okolite zvuky/hlasy, je uplne super.
    A v spojitosti s LG G7, ktora ma systemovy equalizer sa da aj ta prebasovanost stiahnut na prijemnejsiu uroven (ale aj na tie basy sa da zvyknut, lebo su prijemne clenite a nezastieraju ostatne frekvencie).
    Takze XM3 a XM4 musia byt uplna topka a urcite by som ich odporucal. Sam rozmyslam, ze ak sa vyskytnu XM3 v znizenej cene by som ich nadoma zobral, tak ma tie XB900n nahuckali