Dilema: Samsung Galaxy S9 vs. iPhone 8

  • julo 01.07.2018 - 12:57

    Samsung Galaxy S8 Android P ešte dostane...

  • ondrakomous01.07.2018 - 13:05 Trvalý odkaz

    s tim bych moc nesouhlasil, softwarove je momentalne lepsi samsung, iphone cele vydani ios 11 provazely problemy, prakticky kazdy dalsi update prinasel chyby, na kazdym iphonu na pric radu se v updatech projevovaly fatalni chyby, nejhorsi ze apple zakazal downgrade kvuli tomu, ze se objevil jailbreak, to mi prijde jako vrchol, kdyz se zakaznik nemuze vratit zpatky na nizsi verzi. momentalne ios 11.4 trapi spotreba baterie, prakticky na vsech iphonech od 6s vyse je zvysena spotreba, z techto duvodu bych apple dneska nedoporucil.

    proste celej ten model je spatnej, montovali do telefonu slabej hardware, napr. malou kapacitu baterie, slaby pameti, nizky rozliseni displaye a updatuji porad, to zpusobuje chyby. samsung do vlajkovych lodi 2-3 roky montuje to nejlepsi, co je na trhu. se potom delaji jinak updaty, kdyz mas spickovy hardware. applu to staci, ale doplaci na to zakaznik.
    priklad. nedokazi si predstavit, ze iphone 8 bude pouzitelny napr. z hlediska baterie v roce 2020. updatovany bude, ale vzycky tam budou problemy zpusobeny zastaralym hardwarem, stejny problemy, ktery jsou na iphonu 5s, 6,7 dneska.
    jadro systemu je na iphonech odladeny, ale v momente, kdy do toho nainstalujes vsechny sluzby, icloud, ruzny synchronizace uctu, aplikace, tak jako celek je to nefunkcni, nevim jestli vyvojari dnes pracuji jinak, ale dost pravdepodobne ano.

    marek123401.07.2018 - 13:56 Trvalý odkaz

    Ak máš len tieto dva, radšej iPhone. Samsung je neohrabaný so zlou nadstavbou. Som androiďák, ale ak budem kupovať nový phone, pôjdem do OnePlus 6 alebo Huawei P20, P20Pro.

    Toto považujem za jeden z najlepších phonov vôbec. V bielej sandwhite farbe so zlatým.
    https://www.oneplus.com/sk/6/specs

    Peter01.07.2018 - 17:09 Trvalý odkaz

    LoL, iPhone? Nikdy viac v živote ! (A to mám Xko) To lepšia voľba je motorola g6 za 249€ ... hocijako môže niekto chváliť iPhone, že je lepší ako iná TOP konkurencia tak sa len z neho smejem, lebo to nie je pravda... (takto chvalia majitelia iphonov po prechode z 5 ročného 200€ Androidu) iPhone má výhodu iba v strihu videí priamo po ich natočení (all in one). I keď Android to už doháňa. Ináč v ničom nieje iPhone lepší a vo veľa veciach je omnoho horší ako lepšie Androidy...
    Z týchto dvoch spomenutých zariadení, určite Samsung S9.

    Peter Križian01.07.2018 - 18:46 Trvalý odkaz

    Oskar plne súhlasím, mám presne také isté skúsenosti.

    DoubleG01.07.2018 - 19:00 Trvalý odkaz

    Mal som podobnu dilemu, skoncil som nakoniec u samsungu S9. Po viac ako 2 mesiacoch pouzivania som maximalne spokojny, ziaden zasek, ziadne spomalenie systemu, aktualizacie su pravidelne. Za mna teda samsung.

    Scotty01.07.2018 - 21:19 Trvalý odkaz

    napíšem to takto...odmyslime si že sa jedná o iphone a samsung a že máme pred sebou dva no name telefony. Dalej myslím nemusím písať lebo každý vie ktorý z týchto dvoch je v každom smere lepší či už ide o displej, foťák, výdrž, pomer displej k telu atd atd...a ak niekto napíše že ten druhý má lepší softvér tak už ani s tým by som v dnešnej dobe nesúhlasil. Ja teda nevidím žiadnu dilemu. Aj tak si nikto nedá poradiť a vačšina si kúpi Iphone takže nech sa páči. Budte cool majte v zadu odhryznuté jablko a pozerajte sa už 4tý rok na ten istý dizajn a HD displej v roku 2018.

    ondrakomous01.07.2018 - 21:56 Trvalý odkaz

    cenove ted nejlepe od applu vychazi iphone 7 plus 128GB, iphone SE. 8 a 8 plus jsou modely vicemene, aby se nereklo, jsou prakticky identicky jak 7, jen procak je lepsi. to uz je lepsi si priplatit za X. ted je asi nejmene vhodna doba na koupi iphonu, za chvili predstavi nove modely a ceny pujdou dolu. kdybych si kupoval samsung, tak koupim radsi s8, note 8-cenove ted vychazi lepe, navic jsou cashbacky. specialne note 8 se vyprodava, ceka se na prichod note 9.
    upgrade iphonu 7 na 8 a samsung s8 na s9 se vubec nevyplati, jsou to perametrove prakticky identicky zarizeni jak ty lonsky, jenom ty lonsky se prodavaji za podstatne lepsi penize. navic nemyslim si, ze napr. samsung s7 edge je o tolik horsi jak s8, s7 edge se prodava za 360 a je prakticky identicky, vubec se divim, ze si ty novy modely nekdo kupuje, protoze se vubec nevyplati. s7 edge ma dokonce lepsi vydrz baterky jak tusim s8, s9. fotaky skoro stejny, procak se lisi akorat tabulkou antutu, pri normalnim pouzivani nepostrehnes rozdil.

    samsung ani apple neudelali za posledni dva roky poradnou inovaci, to si kazdej musi dobre promyslet, jestli se takovy telefon vyplati vubec brat, jenom protoze jsou nejnovejsi.

    markos901.07.2018 - 22:32 Trvalý odkaz

    kazdy ma daco do seba a ziadny neni jednoznacne najlepsi, ja som mal 5rokov len iPhony a teraz mam polroka note8, note je daleko zabavnejsi mobil ako iphone a ma krajsiu obrazovku aj fotky ale proste android a samsung.. polroka siel bez chybicky a teraz si zacina robit co chce :) mam rad svoj note ale aj tak mi chyba iOS a jeho ekosystem, proste kazdy nech si kupi na co je zvyknuty..

    ondrakomous01.07.2018 - 22:48 Trvalý odkaz

    to neni o zvyku, ale o chybach v systemu, na IOS BFU zadny chyby nevidi, protoze se nezobrazuji, chapes, ale priklad, spustim hudbu, zavru hudbu a apk bezi porad dal na pozadi, WTF.
    staci si projit tenhle seznam, protoze to je realita
    https://www.macworld.co.uk/news/iphone/ios-11-problems-fixes-3675251/
    jsou tam tisicovky stiznosti, na ktery apple vubec nereaguje, stovky vlaken bez odpovedi. nejvic se v tom vyziva the verge, kde radi kopiruji twittrovy prispevky nastvanych lidi. kdyby apple umoznil downgrade ios sem presvedceny, ze vetsina by se vratila zpatky na starsi verzi systemu. jenze pak by jim klesaly trzby, protoze bys novy hardware nepotreboval, nemluve o tom, ze ho zamerne zpomalovali, mozna proto ti prijde android vic userfriendly, kdyz ses u applu dlouho, coz ja jsem, tak ty zmeny vnimam negativne, at uz to jsou nesmyslny notche, chybejici audiojacky, skleneny zada, atd... nemluve o tom, ze apple znemoznuje uzivatelsky opravy telefonu, vsechno co je neoriginalni system identifikuje a znefunkcni, displaye, nebijecky..

    kolik stoji vymena zadniho krytu iphonu? kolik stoji nabijecka a sluchatka, hodinky? iphone je telefon pro cloveka, ktery muze za prislusentvi utratit stejnou castku jako za mobil. kolik te bude stat nakup alikaci, filmu atd.? takze porizovaci cena samsungu a applu je nesrovnatelna, protoze naklady, ktery jsou s uzivanim telefonu spojeny muzou byt obrovsky.

    markos901.07.2018 - 23:37 Trvalý odkaz

    ja aj na iphone aj na note8 pouzivam spotify a hbo go a google mapy a fotak a sluchadla apple airpods tie nastastie idu aj na note, plus dake hry a net samozrejme, na apple su ale aplikacie lepsie vyladene a chubajubmi apple watch velmi, tie su super, no a je pravda ze ios je posledny rok cista katastrofa same chyby ale tak slubili ze dalsi rok to budu ladit a ze to daju dokopy tak uvidime

    Matej02.07.2018 - 03:25 Trvalý odkaz

    http://novysamsung.sk/
    koncom juna skoncil cashback a dnes tu mame dalsi, este vyhodnejsi. Bonus na odpredaj stareho telefonu 160€ + 256GB karta. Myslim ze toto dost ovplyvni rozhodovanie :)

    PS.: Redakcia tiez by ste to mohli uviest ako novinku ;)

    DTN2702.07.2018 - 11:16 Trvalý odkaz

    Mam skusenost s obidvoma telefonmi. iPhone 8 som vydrzal pouzivat asi 2 mesiace, vadilo mi tam pomerne vela veci. Potom som kupil Galaxy S9+ a nemam sa na co stazovat. Vsetko ide bez problemov :) Ak ta zaujima nieco konkretne tak sa pytaj.

    Juraj 050602.07.2018 - 12:19 Trvalý odkaz

    Reakcia na Ondrakomous : Píšeš správne...

    Juraj 050602.07.2018 - 12:23 Trvalý odkaz

    Najlepšia voľba k pomeru ceny pri iPhone je 7/7 Plus. IPhone 7 plus som kúpil minulého roku,ako nový po príchode 8 Plus. Od kúpy iPhone 8 Plus má odradilo sklenené šasi. iPhone 7 Plus i bola pre mňa tá najlepšia voľba..

    Peter Fejfar03.07.2018 - 01:13 Trvalý odkaz

    Výbava S9 je nekompromisná. O výbave iPhone sa to povedať nedá.

    martian03.07.2018 - 01:27 Trvalý odkaz

    Oskar, nie je. Z mojho pohladu mu chyba S-pen :-D