Dilema: Samsung Galaxy S7 vs. Xiaomi Mi5 Pro

  • kuco 27.11.2016 - 13:48

    Jaroslav vezmi si OnePlus 3T a budeš mať vyhraté. Žiadny problém LTE frekvencie alebo si priplat 200e a môžeš mať najlepší lagovaci fon na svete Galaxy S7. Je smutne ze do tak dobre vybaveneho smartu daju odpad ako je TouchWiz

  • ondrakomous27.11.2016 - 17:08 Trvalý odkaz

    hele s7 neni pomaly telefon, na netu jsou srovnavaci videa s iphonem 7 a jsou tam rozdily ve vterinkach, tady neni o cem, s7 je nejlepsi android. skoda note 7 byl jeste o maly kousek lepsi.

    Michal27.11.2016 - 17:52 Trvalý odkaz

    To je sice pravda ale ja osobne by som uz telefon s touchwizom nikdy nechcel. Na druhej strane je skoda ze OP uz nespolupracuje s Cyanogenom.

    ondrakomous27.11.2016 - 18:13 Trvalý odkaz

    jak to ze ne? vcera vysel cyanogen 14 na OP, luxusni je takovy to prejeti rukou, jak ti zobrazi informace na displayi, tak to sem jeste nevidel

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne27.11.2016 - 18:19 Trvalý odkaz

    To vie OxygenOS odkedy vysiel Oneplus 3 heh. A teraz co pridali kontrolu ci je telefon vo vrecku je to prudko pouzitelne. + Wake on raise, double tap 2 wake, same uzitocne veci. Mne pravda az tak nechybaju, ale zrychluju interakciu so zariadenim.

    Z tychto dvoch, S7. Xiaomi je urcite lakava znacka, mnohym vyhovuje a si ich zariadenia pochvaluju. Ale tuna "na doma" , ak clovek nepotrebuje nutne dual sim, a pre tych, co chcu telefon hlavne pouzivat a mat nejake zaujimave funkcie naviac, je Samsung lepsia volba.

    Oneplus je skor pre geekov. Ocenit jeho kvality, nedokaze kazdy...

    ondrakomous27.11.2016 - 18:30 Trvalý odkaz

    u xiaomi jsou problem LTE frekvence, bez toho ses dneska vyrizenej, mi5s je podstatne drazsi jako mi5, mi5 je s cenou kolem 300euro, to je polovina ceny samsungu s7, o tom se uz da uvazovat, mi5s ma horsi fotak, bylo to v recenzich, ze klasicka mi5 fotila lepe, druha vec je 821 snap vs 820 pry je to jen kosmeticka uprava, cili daleko vic se vyplati klasicka mi5, nebo zminovane one plus3 tam navic dostanes opravdu cisty soft a jedny z nejrychlejsich aktualizaci plus LTE, jeste je vyborny asus zenphone 3 a honor 8, honor 8 byl skoro ve vsech recenzich hodnoceny jako nejlepsi telefon, skoro tomu zacinam verit.

    shaggy27.11.2016 - 18:37 Trvalý odkaz

    "Double tap 2 wake" som musel vypnut. Vzdy ked som vybral fon z vrecka tak chcel vytacat 19-miestne cislo. A na stole to nefungovalo - Xperia Z3c.

    S7 ide dostat Nougat. Podla beta testerov to zatial vyzera dobre. Rozsiria sa aj moznosti AOD.

    ondrakomous27.11.2016 - 19:02 Trvalý odkaz

    na nexusech bude 7.1.1 6decembra.

    Daor3228.11.2016 - 10:21 Trvalý odkaz

    Mam HONOR 8 a zatial plna spokojnost... telefon by som len a len odporucil... co sa tyka vyberu medzi Xiaomi a Samsungom, tak bez dedinskeho LTE je xiaomi nepouzitelny telefon

    jardo.suster@g…28.11.2016 - 10:41 Trvalý odkaz

    z tychto dvoch jednoznacne s7, ja znacku xiaomi vnimam ako zabavku pre geekov, nie ako daily driver device..mam v okoli par technicky nezdatnych ludi ktori si to zakupili "lebo lacne" a teraz si buchaju hlavu o stenu..

    kuco28.11.2016 - 14:34 Trvalý odkaz

    ..a co cakali v tych deodexed rom s skoro cistym Androidom? Toto je to presne, ludia chcu mat v smartfone co najviac hovadin aby sa mohli v tom hrabat a ukazovat. My uz chceme mat vsetko v tych smartoch a potom samozrejme cakame ze to ma fungovat a nelagovat korektne. Ked zbadaju cisty OS tak su z toho zhrozeny

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy28.11.2016 - 15:06 Trvalý odkaz

    Kuco hadam nas nechces presvedčiť ze miui je "skoro cisty" android?
    Pri ponuke cina 400 a korea 470€ by nemal nikto váhať :)

    kuco28.11.2016 - 15:15 Trvalý odkaz

    no dobre vzal som to globalne ale uzivatela necaka v nom to co v TouchWiz,, ci?

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy28.11.2016 - 15:42 Trvalý odkaz

    Zjavne si miui nikdy nevidel.
    V miui je "vsetko" a hlavne to co nechces.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne28.11.2016 - 16:46 Trvalý odkaz

    ja nechcem vediet co je odex a deodex, ja chcem aby som mal bezpecny smartfon, ktory nebude posielat do Ciny overovacie SMSky pre tych co sa rozhodnu vyuzivat MiCloud, a nechcem ani aby sa moje tuknutia klaves ukladali niekam na cinske servery. Nechcem travit hodiny citanim, ako odomknut bootloader, co je bootloader, recovery, wipe, atd... byt betatesterom, ak nechcem to, co mi ako softver ponuka vyrobca, kvoli akymkolvek pohnutkam...

    Ak niekto hani touchwiz a chvali MIUI, tak vela toho o Androide nevie. Mal smo S7 Edge pol roka, predal som ho z inych ako SW dovodov, a prave softver bola ta lepsia cast toho telefonu. Vedel vela veci, ktore v cistom Androide ani nie su. A este jeden usmevny fun fact. Za cisty Android sa povazuje ten od Googlu (ten, v ktorom su Google aplikacie a Google launcher a Google ikony), a nie AOSP, co je naozaj cisty Android :)

    Touchwiz bol pomaly za cias S3 mozno, ked dennik hovorov sa nacitaval par sekund a bolo ho treba precistit, ked logy a data aplikacii zaplnali suborovy system a bolo z casu na cas treba urobit factory reset. Dnes nic take nehrozi, kazdy vykonny moderny smartfon ma tieto obdobia davno za sebou.

    Skor ma strasi ta otazka bezpecnosti. A to ako k tomu ludia pristupuju "mne sa to stat nemoze" a o par dni na to "mozes sa mi pozriet na telefon, nejak mi blbne"...

    ondrakomous28.11.2016 - 16:58 Trvalý odkaz

    jojo, ze je xiaomi levny je prave diky tomu, ze tam je "cinsky cervicek", samsung mel velice podobnou aferku, ze pres predinstalovanou klavesnici odesilal kompletne vse, protoze tahle klavesnice nesla odinstalovat a mela opravneni ke vsemu, apple ma zase "americkyho cervicka", kdy se do telefonu jde dostat pres siri, jediny bezpecny os je podle me je OS10 od blackberry, ten byl programovany od zacatku pro bezpecnost, ale taky jsem cetl, ze bb meli nejakej backdoor taky, takze ono to neni s tou bezpecnosti uplne tak zhavy. respektive dneska na to uzivatele kaslou. dneska nemas spukromi, napr. facebook je propojeny se vsim. takze je uplne jedno jaky os pouzivas, holt je to proste tim, ze trzni podil androidu je pomalu k 90%. microsoftu se taky neda verit vubec, kor kdyz desitky odesilaji komplet vse. pokud to neodskrtas. nejsilnejsi je podle me cyanogenmod bez gapps a zasifrovanej, tam bych rek, ze treba u one plus 3 muzes fakt dostat relativne bezpecnej android.

    kuco28.11.2016 - 18:56 Trvalý odkaz

    Dobre myslim ze tato debata sa uberá iným smerom a chalan asi dosť zo všetkých "hesiel a zaklinadiel" o Androide. Používal som dosť dlho TW aby som si dovolil písať o lagovani a podobne. Ak sa zmenilo správanie TW vďaka vykonnemu hw tak nech sa tešia majitelia. Pravda veľmi nepoznám MiUi ale bude to hádam lepšie ako pri TW. Akože mitusy okolo odosielania informácií a neviem com si nechajte pre seba. Konta mate všade zalogovane po serveroch také nikde niesu vaše údaje bezpečné. Nech chalan nevyhadzuje kopu peňazí hneď za S7 a možno radšej nech si kúpi Note4 keď TW je najlepšia voľba a potrebuje srandicky v Androide

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne28.11.2016 - 19:57 Trvalý odkaz

    To nie su "mitusy".......
    a nie, nemame ich zalogovane kade tade. Nesud inych podla seba.

    ondrakomous28.11.2016 - 20:22 Trvalý odkaz

    wayne, on ma v podstate pravdu, tvoje soukromi konci v momente, kdy se prihlasis do gapps, je uplne jedno jestli mas xiaomi, nebo samsung, velkej bratr stejne vi vsecko, kdyz k tomu pripojis facebook, tak nemas soukromi, proste soukromi jako takovy davno prestalo existovat. xiaomi muze byt teoreticky tisikrat bezpecnejsi jak apple, vzdycky zalezi na chytrosti uzivatele. na applu ti staci zjiskat pristup k icloudu a dostanes kompletne vsechno, ze by byl samsung buhvijak bezpecny, tomu neveri nikdo, touchwizz je rychly diky silnejsimu hardwaru, to je taky naprosta pravda, zkus si nekdy android 6 na samsungu a3-2015, to nejde normalne spustit jak se to seka, ale s tim se obecne potyka i apple, kdy tady na fony sk bylo jasne napsany, ze iphone 5s beha pomalu na ios 10, urcite ti vyrobci by to dokazali lepe optimalizovat, ale jim se ani nechce, potrebujou prodavat. rozdil mezi xiaomi a samsungem je hlavne v celkovy politice a mysleni firmy, xiaomi jsou takovy "kocovnici", kteri nemaji prakticky jedinou svoji tovarnu, po vzoru applu, samsung jsou "drici" ti to vymysli pro 50-60% mobilniho prumyslu, baterky, chipsety, procesory, pak udelaji fatalni krpu a smeje se jim "celej mobilni prumysl", to je zakon schvalnosti, note 7 byl nejlepsi telefon, kterej se letos nepoved, s7 je o trosku slabsi, ale je fakt vyborna. xiaomi za 300 budiz, ale za 400 to je moc! mi5 za 300 je libovy, mi5s za 400 to prehnali.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease28.11.2016 - 20:38 Trvalý odkaz

    Chvíľu som používal Redmi 3 Pro. Bez registrácie MI účtu to pomaly ani nešlo zapnúť. Furt to chcelo využívať nejaké Xiaomi služby. Kopec aplikácií nie, že nešlo vymazať, nedali sa ani deaktivovať (včetne tých od Google).
    Ptedajca uvádzal 100% sk jazyk. V skutočnosti cca 85% zvyšok english. Na rosypaný čaj som nenarazil.
    HW slušný za tie prachy. Aj to bolo vcelku plynulé (na to, že MIUI je podľa mňa mamut).
    Najväčšie KO bolo, že mi nešlo LTE v Bratislave.
    Reku to neni možné. Veď 1800 MHz to má..
    .. Chvíľu mi trvalo, kým som zistil, že O2 používa 800MHz aj v mestách. Takže B20 nie je žiadna IBA vidiecka frekvencia.

    ondrakomous28.11.2016 - 20:41 Trvalý odkaz

    jojo, to je pravda, to je smer MIUI, kterej totalne "pohrbi" celou komunitu, protoze ten login bude integrovanej v systemu a pak ani Einstein nepomuze, vzdycky jsem to vystornoval jako na jabku, pozdeji, pozdeji, nikdy. zase bych to tak nedramatizoval, prihlasis se na ucet do Chiny a ses sledovanej, paneboze no a co, to by soudruzi museli sledovat miliardy a to je normalni paranoia, jenom vyhodnoceni takovych udaju by trvalo miliardu svetelnych let. to sou maximalne data, ktery vyuzijes pro "marketing plysaku". musite toho maximalne vyuzit ve vlastni prospech, hlavne pouzivat hashtagy xiaomi, to soudruzi oceni. nezapomente, ze software je jenom jedna cast skladacky. nejucinejsi ochrana je hardwarova, nebo byt kompletne bez pristupu na net, gps, to uz vysledujes jenom pres signal presnost 3-5 metru podle bts. tak pred rokem jsem potkal kluka bez mobilniho telefonu. teda tvrdil to v nemocnici, kdyz ho prijimali. "nemam mobil, "ale co kdyz lhal?