Dilema: LG G6 vs. Huawei P10

  • ondrakomous 11.06.2017 - 14:14

    chybu asi neudela ani s jednim, ale celkove z tech novych telefonu se mi nejvic libi xioami mi6, soude podle recenzi, pak na druhe misto bych dal g6, huawei p10 na treti misto, huawei p10 jediny znam z obchodu.
    vyhody lg: vyborny fotaky,
    nevyhody: nikdy nevis, kdy dostanes updaty, jednoznacne nejhorsi firma, co se taka aktualizace, stary chipset
    vyhody huawei:rychlejsi updaty jak u LG, asi vykonnejsi chipset
    nevyhody: software, nekomu muze vyhovovat obsahla nadstavba, chybi hardwarove domovske tlacitko.
    osobne bych nevolil ani jeden z techto dvou telefonu, LG zastaraly chipset a huawai kvuli divnemu tlacitku pod obrazovkou.

  • LOL11.06.2017 - 15:11 Trvalý odkaz

    Zastaraly si mozno ty, ondracek. Nadstavba LG G6 je komplikovanejsia a viac da zabrat HW. Zastaraly HW nie je, SD821 je rok 2016, nema momentalne ziadne nedostatky, zvlada vsetko. Ma dobru cenovku. Updaty chodia rychlejsie ako na Huawei, netaraj hluposti. G4 mala update MM skor ako Huawei P8, G5 mala Nougat skor ako Huawei P9, ktory sa mota este so security updatmi z 1.januara 2017. Nastuduj si problematiku.

    To tvoje Xioami si mozes strcit za klobuk, nadstavba je najhorsia z tych troch, z uvodu nedoladena a chyba zakladna vlastnost - LTE800, ten kram tak uplne vypadava z hry. Zadny kryt sa zacne velmi rychlo skrabat. Ten telefon nema na SR/CR trhu momentalne co robit.

    Huawei P10 - Software nadstavba plynula, vyladena, toto ma dlhodobo Huawei dobre vychytane uz od P8. HW tlacitko nie je potrebne. Pouzivam ho cca. mesiac na testovanie a zatial nemal chybu. Tlacitko pod displejom je super, lepsia poloha ako vzadu. Nevyhodou je menej kvalitne video ako na G6, ale lepsi zvuk vo videu ako na G6. Mensie rozmery.

    Tie telefony si videl maximalne na obrazku a v obchode, takze sa nevyjadruj k niecomu, comu nerozumies.

    lacino8811.06.2017 - 15:24 Trvalý odkaz

    Ahoj, aj ja momentalne uvazujem medzi G6 a P10, ale musim napisat, ze tento clanok mi v nicom nepomohol... Ak by som potreboval specifikacia jedneho a druheho tak si ich najdem aj sam... Chýba Vam priame porovnanie, a hlavne vyjadrenie autora clanku k danej otazke... skopirovat recenziu G6 a P10, čapnut ich sem to nie je porovnanie..
    Ja som uvazoval takto:
    Po dizajnovej stranke je jeden aj druhy fajn, neurazia...Nie sommoc zastanca skleneho zadneho panelu, ale nie je to nic co by puzdro neporiesilo. Mne viac vyhovuje vacsi displej co nahrava LG.
    Fotak sa mi paci viac u LG, druha sirokouhla kamera je podla mna omnoho praktickejsia ako monochromaticka u P10. Brat ma LG G5 a ozaj ju aj pouziva dost casto. Hlavny fotak produkuje si myslim paradne fotky, minimalne tak dobre ako P10 ked nie aj lepsie.
    Po stranke vykonu a vybavi, ci mam skener vzadu ci v predu je mi jedno (pri LG si clovek zvykne rychlo na odomikanie dvojitym poklepanim ak je mobil na stole a ak ho mam v ruke tak prst mam hned pri tlacitku). Momentalne mam S7edge a tlacitko v predu bolo ok, akurat mi chybalo prave to zobudenie dvojitym poklepanim kedze som mal pred tym LG G4.
    Vykonovo su asi na tom podobne, ale pre mna osobne je vyhodnejsi Snapdragon ahlavne podpora hier pre adreno GPU. Plynulost systemu by nemala robit problemi ani u jedneho. Bateria taktiez na rovnakej urovni.
    Cenovosu na tom tiez rovnako, ak by som bral z orange tak je cena 590e - zlava na pausal, ak z eshopu tak sa cena u Huawei dostane o kusok nizsie ako u LG, cca okolo 500e ale uz sa jedna o mobily z dovozu a nie org. sk distribucia.
    U mna zatial vyhrava LG, fotak, displej, cpu, ...hlavne ani jeden z nich nema zahnuty displej, na ktory je problem zohnat kvalitne temperovane sklo ako to je na S7e.
    Jedine co ma od LG odradza je potencionálna hrozba vypalovania displeja.. tzv.duchovia.. mal som to na LG G4, a ma to aj brat na LG G5... ked dlhsie mate zapnutu napr. navigaciu po jej vypnuti vam aj na domovskej obrazovke je vydno prvky z navigacie. Tie po case zmyznu, ale je to otravne.. skrz to som vyreklamoval aj svoju LG G4.. U P10 neviem ci existuju nejake mozne skryte vady.

    deathwalker11.06.2017 - 16:14 Trvalý odkaz

    Kritizovať v roku 2017 nadstavbu, keď si stiahneš akykoľvek iny launcher? Vieš ako vobec Android ako System funguje? Asi nie, ked maš v hlave hoaxy o nadstavbach a rôzne ine realne hoaxy, ktoré širiš a už si z nich uplne zmagorený.

    Rad ti adresujem tebou povedane slova: "takze sa nevyjadruj k niecomu, comu nerozumies."

    Ta, taže tak.

    ondrakomous11.06.2017 - 17:28 Trvalý odkaz

    LG g6 mi nepřináší nic nového oproti například samsungu s7-papirove, LG je dobrá investice, pokud si telefon necháš na hodně let a vydrží ti, ale je tam spousta otazníků servis, rychlost aktualizace, LG pomalu vymira a mizí z pultu stejně jako třeba HTC. Huawei p10 je asi ve všech zmiňovaných ohledech lepší, servis, updaty, atd..takže bych asi vzal radši samsung, xiaomi mi6 bylo vyborne hodnocené hardwarove, proto sem ho zmiňoval

    lacino8811.06.2017 - 21:20 Trvalý odkaz

    Mal som LG G2, G4 a nechapem preco by mal byt problem zo servisom? A aktualizacie chodili pravidelne ako ine vlajkove lode. A co sa tyka toho vymierania tak to tiez nesuhlasim, LG ma stale vela dalsich modelov okrem vlajkovej lode, co sa o HTC povedat neda....Takze P10 ani nahodou nie je vo vsetkych smeroch lepsia... a sice nad Mi6 som uvazoval aj ja, ale chyba dolezite pasmo pre 4G, pamatovka (64GB je dakedy uz malo a za 128GB si uz treba dost priplatit + otaznik nad aktualnou vyladenostou systemu a moznou reklamaciou, kedze u nas si to clovek za rozumnu cenu nekupi), 3,5 jack by mi az tak nevadil...

    ML11.06.2017 - 21:50 Trvalý odkaz

    Presne tak, aj na Samsungu mi nevyhovoval Touchwiz kvoli chybajucim gestam, tak som tam nahodil Nova Launcher a som maximalne spokojny, ide ako namydleny blesk...

    ondrakomous11.06.2017 - 22:00 Trvalý odkaz

    problem je ten, ze kdyz si LG neudrzi cenu, tak za mesic dva bude stat 500, ale 400. to uz si pak kazdy musi zvazit, jestli bude investovat do neceho takoveho. kdyz prijdes do malyho obchodku mas tam v podstate 3 znacky samsung/apple/huawei. LG je dobra znacka, ale neni pro kazdyho, takovou investici musi clovek opravdu zvazit, protoze ten provar muze byt za 5-6 mesicu naprosto fatalni. servis je nesrovnateleny, protoze huawei se dari a je vsude, no a kdyz je vic rozsireny, tak o to vetsi podporu mas, pokud si napriklad koupis samsung s7 dostanes neskutecne kvalitni servis, nebavim se o sedivkach. vubec nevim, jak to je u LG, ale mam z toho celkove pocit, ze ani tady neni poradny zastoupeni, servis, proto to ani ty maly ochudky neberou, viz co jsem psal vyse. dneska je to znacka fakt pro "cistokrevny fans", LG je oblibeny v bazarovkach, protoze stoji v prumeru o 30-40 procent mene jak samsung, apple, asi se to neda vubec srovnavat huawei prodava třeba 100X vic mobilu jak LG. LG zachranuje amerika a rada V10, V20, ktera je v americe pravdepodobne velmi popularni, protoze amici to pribaluji k pausalum, byly tam nejaky startpacky, nebo neco takovyho, ale ta klasicka rada G je vis kde, skoda, ze uplne odpiskali tu modularni radu, protoze treba motorole se na tech modularnich telefonech docela dari, soude podle toho, ze vydali dalsi modularni telefon. u huawei mi zase vadi, ze se odklonil od dizajnu p9 a je to cistokrevna kopie iphonu 7, kdyz kopirovali pred 5 rokama, rikal jsem si, jo treba jednou prestanou, vymysli neco noveho, ale to je problem firmy huawei, ze oni jen kopiruji a kdyz prijde na lamani chleba, kdyz se muzou nekam dal posunout, tak selzou, p10 vysla v dobe, kdy nikdo jiny nemel vlajkovou lod, jenze ona v podstate nic novyho neprinesla, krome tisikrat opakovanyho dizajnu iphonu 7

    ondrakomous11.06.2017 - 22:41 Trvalý odkaz

    one plus jsou bastardi, kteri prestali prodavat 1+1,1+2,1+X a u novyho modelu si vzdycky nahodi brutalni marzi, protoze starsi modely vyradi z prodeje, takze zakaznik nema jinou moznost.

    Scotty11.06.2017 - 22:51 Trvalý odkaz

    nenazýval by som to že sú bastardi....posledný model bol úspešný a bol on záujem...to vedie spoločnosť k zvyšovaniu ponuky aby nasýtil dopyt čo vedie k zvyšovaniu ceny....pozri si zákon rastúcej ponuky...a neviem prečo hovoríš že si nahodí brutálnu maržu...ked stále su tie telefony lacnejšie ako telefony klasických výrobcov

    lacino8811.06.2017 - 22:55 Trvalý odkaz

    Pokial viem ja tak co sa tyka napr. samsungu tak na slovensku su len 2 renomovane servisne centra... vsetko ostatne nema zmluvu zo samsungom a mas mobil este v zaruke, tak opravou v takom servise o nu prides... + ked si kupim mobil, reklamujem aj tak tam, kde som ho kupil a dalej sa nestaram, je to vec predajcu aby ho posunul do servisu, nie moja... beriem ze samsung ma lepsi servis v tom, ze ak reklamujem priamo u samsungu tak mi pride servisak ku mne domov a opravi mobil ak vie, ak nie zoberie ho a potom donesie opraveny..
    A ta cena co si pisal, sa nedrzi ani u samsungu, mam s7e necele 3 mesiace, 2mesiace po kupe mi spadol z vysky pasa na polnej ceste pravdepoodbne na kamen (folia + sil.puzdro nepomohlo), do teraz ani raz sa mi nic take nestalo tak si vies predstavit ze aky som bol nasraty ked mi v servise povedali ze oprava stoji 329e...tak sa ho skusam predat aspon za 200e, ale zatial odozva ziadna (a to k tomu ponukam aj samsung gear VR, nejake puzdra, folie, temp.sklo)...problem je ten, ze na bazosi sa predavaju S7e uz od 300-350e ...

    ondrakomous12.06.2017 - 00:09 Trvalý odkaz

    U samsungu, když to je sedivka šedý dovoz a je koupený třeba v zahraničí, tak ho posílají zase do zahraničí, jako prodejce, druhá varianta že to vyservisuje, ale kvalitních servisu je málo, třetí varianta klasika, že ti reklamaci zamitnou. Pro telefon z oficiální distribuce si přijede Samsung, nebo ho dáš do Samsung storu na reklamaci, ale musíš mi oficiální verzi pro Slovensko, pokud máš sedivku opraví ti to za peníze, pokud si na display nalepils shit fólií nebo sklo je tok ničemu, Samsung nabízí připojištění a fólií ti nalepi odborne na prodejně. Sám sem ty fólie testoval kuchyňským nožem nešlo to ani pro bodnutí ani zlomit, skla sou na prd sou moc krehka, kazdej trhovec nabízí skla a fólie z ebay shit kvality, to sou zkušenosti, takže na amoled koupím klidně shield za 20 éček, protože rozbitý amoled=konec, třeba máš jen rozbitý sklo a display je ok, jsou borci, co to dokážou opravit.

    Daor3212.06.2017 - 10:23 Trvalý odkaz

    Lacino88: píšeš že máš s7edge... Čo ťa núti vôbec meniť telefón?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne12.06.2017 - 10:39 Trvalý odkaz

    Mozno to, ze je rozbity a oprava ho stoji 329 eur.

    ondrakomous12.06.2017 - 10:58 Trvalý odkaz

    Edge je dobra frajerinka, na s7 stoji vymena displaye polovinu, na aukru mas opravu s7 edge za 125 euro, je to ale pouze vymena skla, display a dotyk musi fungovat.

    Daor3212.06.2017 - 11:01 Trvalý odkaz

    Aaaa, sorry, toto som prehliadol :-)