Dilema: Apple iPhone XR vs. iPhone XS

  • Tomas 02.12.2018 - 12:22

    Bez urazky, ale toto je dost nezmyselna dilema... Ak mas viac penazi, ber XS, ak menej, XR.

  • Peter02.12.2018 - 13:40 Trvalý odkaz

    Podľa mňa 128gb XR. Displej je pohoda. Každý hovorí, že HD+ je a je to malo na takú cenu. Ano je, ale displej je pekný a podľa mňa 99% ľuďom bude perfektný. K hrubým rámčekom sa vyjadrím len tak, že sú hrubšie ako by sa patrilo na telefón v tejto cenovej kategórii, ale vyzorovo to závisí na farbe ako pôsobia tie rámčeky. Na čiernej a červenej farbe nevyzerajú tak hrubo ako napr. pri bielej, žltej. Foťák je podľa mňa "lepší" ako na XS (MAX), keďže portrét viete robiť z väčšej vzdialenosti ako pri dvoch objektívoch (kde musí byť objekt dosť blízko), akurát, že zatiaľ pri XR spravíte portrét iba pri fotení človeka (ale kto a koľko krát si fotí jablčka na stole s rozostreným pozadím? :D viem viem, sú aj iné kompozície :)). (za pol roka s Xkom som spravil 2x fotku v tomto režime). Ešte sa vyjadrím k 3D touchu. Ja pri používaní iPhonu X som to nepoužíval skoro vôbec, dokonca mi to v niektorých situáciach vadilo, ale verím, že ak je niekto zvyknutý používať skratky tak mu to bude chýbať (ale nieje to nič hrozné, ak to nepoužívate, hlavne pre tých čo prejdu z androidu).

    Vyjadril som sa kladne k displeju a rámčekom, i keď som posledné roky mal mobily s menšími ramčekami a taktiež dosť vyšším rozlišením ako má XR (viď moje používané zariadenia nižšie). A určite ak by som šiel do iPhonu a šetrím na neho dlhšie (nemôžem si ho dovoliť z ušetrených peňazí z 1 možno 2 výplat) tak beriem XR 128gb (poprípade 64 ak mám zaplatený cloud). V rozlíšení displeja nevidím problém a ešte dupľom k tomu, že výdrž batérie je ževraj neskutočná (vychádzam z internetových recenzií a skúsenosti kamaráta). Po celovečernom hraní sa s XR sa mi displej (nehľadiac na rozlíšenie) páčil viac ako na Xku, lebo konečne tam bola biela (i ked s nádychom do modra) a nie zožltnutá biela.

    Teraz používam pol roka Samsung S9 a je pre mňa o dosť lepší (vyhovuje mi oveľa viac) ako iPhone X.

    Ale ako hovorí náš bývalý prezident: "sto ľudí, sto nádorov" :3

    Karol02.12.2018 - 13:58 Trvalý odkaz

    Kúp radšej iPhone X...neni veľký cenový rozdiel medzi X a XR...dákych 50 eur je rozdiel

    Železomej02.12.2018 - 20:34 Trvalý odkaz

    X (plusy): krajší displej, 3D touch, celkovo asi krajší pre väčšinu ľudí
    Xr (plusy): väčšia vydrž, novší procesor, novší foťák
    Plus za ušetrených pár desiatok EUR kúpiť Power Delivery rýchlonabíjačku...
    U mňa z týchto dvoch Xr

    FantomasMan04.12.2018 - 09:15 Trvalý odkaz

    Mám presne v tomto období túto dilemu. XR alebo XS ? Cena zariadení ma nezaujíma. Mám 7+ a už dosť pádla. Preto je IP XS Max out. Ale zároveň väčší displej a výdrž mobilu vždy poteší. 3D touch nepoužívam, a fotky robím len "technické" čo znamená, že maximálne riešim blesk.