Dilema: Apple iPhone 5S vs. iPhone 6

  • Manobb 27.08.2017 - 13:21

    Oplatí sa mu (pozn. iP6) dať prednosť pred doteraz najlacnejším modelom iPSE?

    Jednoznačne neoplatí !!!, pretože slabší procesor a hlavne - polovičná RAM !!!

    Ak si chce robiť aktualizácie iOS, tak by som už do 1GB RAM nešiel, keďže už sa očakáva iP8 s 3GB RAM, t.j. postupne aj iOS bude náročnejší, čo bude staršie MT spomaľovať. .... takto som si postupne "odpálil" iP4s i iPad.

    Od tejto skúsenosti už na nových iPhonoch a iPadoch zásadne iOS neaktualizujem, hoci Apple ma spamuje s otázkami, či tak urobiť chcem. No nechcem. ;-), pretože si chcem zachovať rýchlosť telefónu na úrovni, ako bol v deň kúpy.

    P.S.: Teória postupného zastarávania podľa mňa nie je teóriou ani u Apple produktoch, kde cez "náročnosť" iOS postupne odpisujú staršie prístroje, ktoré im rýchlostne už nestíhajú. A zákazník Apple nemá rád pomalé prístroje, t.j. kúpi si nový - modernejší, aj keď inak by ho nepotreboval, keby mu ho výrobca nespomaľoval.

  • Tomas27.08.2017 - 14:15 Trvalý odkaz

    Kup iP SE. Päťka je uz prilis stara, nad tou by som vobec neuvazoval.

    ondrakomous27.08.2017 - 14:36 Trvalý odkaz

    Manobb: podle me je teda lepsi iphone 6, vetsi display, lepsi vydrz. iphone 6 je pomalejsi, ale zy by byl nejak extreme pomaly, tak to ani nahodou, porad je to "zatracene dobrej mobil", kdyby nebyl zajem, tak by apple nevratil do prodeje iphone 6-32gb. Iphone SE bych rozhodne nekoupil, strasne se cenove propadl, kdyz apple zacal prodavat stejnou 32gb verzi za cenu 16gb verze, bazarovy uz se da koupit kolem 250 niz. 6 ma dalsi vyhody, neni na nem force touch, takze v pripade rozbiti displaye sezenes relativne levny nahradni dily, na 6s je force touch, displaye jsou strasidelne drahy. U iphonu je nejdulezitejsi display,vsechno ostatni se da prezit. cim vetsi display tim lepsi a drazsi. pokud mobil pouzivas na "vsechno", tak 4 palce nejsou zrovna dvakrat prijemny, dost rychle si znicis zrak. kolem 5 palcu je idealka. na digimanii je odborna recenze iphonu se, co tyka kamery, nedopadlo to zrovna dobre, od 400 iso vejs totalni sumitko. taky sem fanda applu, ale dneska za stejne penize koupis honor 8,9, ktery jsou ve vsem lepsi. honor 8 se mi dokonce libil vic jak iphone 7. huawei p10, samsung s7, lg g6, vsechno o tridu lepsi telefony jak iphone 6, iphone SE. navic ted je nejmin vhodny obdobi na nakup iphonu, proze az predstavi iphone 8 upravi i ceniky a vse slevni o stovky euro, delaji to kazdy rok.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne27.08.2017 - 19:32 Trvalý odkaz

    Ak maly iPhone, tiez som za SE, cokolvek starsie, je uz pristare.

    Ak vacsi iPhone, 6 je najtensi z tych 4.7" doteraz, aj najlahsi, no aj sa najlahsie ohne. Radsej by som si doplatil za 6S, je pevnejsi, 3D touch ma vyuzitie, ked si nan zvyknes...

    Ak 5S vs 6, tak 6.
    Ak SE vs 6, tak SE.
    Inac 6S.

    Peter Fejfar28.08.2017 - 10:42 Trvalý odkaz

    Ja neviem. Pre mňa je už čokoľvek s displejom pod 5 palcov dosť malé. SE je už veľmi malý prístroj. Na prečítanie novín pri káve alebo na časté písanie čohokoľvek to už musí byť utrpenie. Má ho mama, je super, nesťažuje sa, ale keď ho vezmem do ruky, je to už také divné. Šestka je zase už slabá. Len kvôli iOS by som do nej nešiel. Ak iPhone, tak len verzie od 6s.

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn28.08.2017 - 10:59 Trvalý odkaz

    Bol som zaryty zastanca mensich displejov ked som mal iP4. Teraz mam 5,5 palcovy displej a uz mensi nechcem. Zena ma 4,5 palcovy telefon a uz ani na ten nemam nerv. Pokial si zvyknuty na vacsi displej tak do mensieho nechod.

    david hulák07.09.2017 - 11:56 Trvalý odkaz

    Kedže som v maji vyreklamoval xperiu z3 rozhodol som sa isť do apple .Vtedy to bolo 367eur 32 gb iphone SE ,419eur za iphone 6 64GB najlacnejsie shopy na heureke iphoe 6 32gb verzia nebola.Iphone 6 mal 2 vyhody Displej a pamäť.SE zase výhodi cena,batéria,Hardwér,fotoaparát a updaty IOS systému.Aj keby boli obidve v 32GB za rovnakú cenu aj tak idem asi do SE.Možno keby som vedel okolo je ten fotak a hw horši tak ptm ivazujem nad 6.Baterku slabsiu v 6 dobijes ale v iphone SE displej neroztiahneš.Neviem či som z SE urobil dobe,ale keď porovnam maly a velky fon velky sluzi viac ako PC malý viac ako mobil.Pozrem na nom youtube ale na viac ako 2 hodky v kuse nie chcem hrať hru rašej PC a taaak.Ak sú tu preklepy tak ano 4" sa prejavili.