D-Link Home Monitor HD a Home Monitor 360

  • Manobb 21.05.2017 - 16:15

    Nad zabezpečením domu momentálne uvažujem aj ja. Tiež som skôr zástancom použitia statických kamier s detekciou pohybu (interné kamerky) oproti povedzme vonkajším otočným kamerám.

    Ak je to otáčanie fakt tak pomalé, význam otočnej kamery sa vytráca /funkcia je zbytočná/. Hoci vonkajšie kamerky môžu pôsobiť preventívne (voči bežným zlodejíčkom tak skutočne aj pôsobia), na druhej strane už ich existencia poukazuje na skutočnosť, že vo vnútri nájde "profi zlodej" niečo zaujímavé. ;-)

    Preto som skôr za skrytú ochranu s okamžitým signálom po narušení (napr. už samotná detekcia pohybu za oknom a pod.) Vtedy je aj väčšia šanca zlodeja "prichytiť pri čine". ;-)

    P.S.: Nehovoriac o tom, že vonkajšie použitie kamier naráža aj na konflikt záujmov v ochrane osobných údajov susedov, čo môže a častokrát aj naruší susedské vzťahy.

  • Richard Hombauer21.05.2017 - 18:10 Trvalý odkaz

    Výborný postreh. Senzor pohybu vonku / v predsieni a kamera vnutri, to je fajn napad. Pripadne jedna kamera Creative v predsieni a druha v pracovni. Tam mi vsak chyba jednoduche deaktivovanie poplachu v ramci appky. Ked sme tie kamery mali v kancelarii, rad by som ich cez den vypol a pri odchode z prace zase zapol. A neviem, ako to co najjednoduchsie spravit. To si priam pyta vyuzitie 3D touch na appke v iPhone. Takze aj ked je rok 2017, stale je co zlepsovat. A pritom ide o uplne malickosti.

    Manobb21.05.2017 - 19:43 Trvalý odkaz

    Rišo, myslel som to inak, i keď ani Tvoj systém kombinácie nemusí byť zlý, keďže eliminuje zmenu obrazu vytvorenú tieňmi z ulice (svetlo prechádzajúceho auta a pod.)

    Ja som skôr myslel nasmerovanie internej IP kamerky na stavebný otvor (okno, dvere) tak, aby bol "na obraze" aj človek, ak je tesne pred oknom/dverami (cez sklo to bude vidieť aj v prípade záclony/žaluzií, ak nie sú žalúzie nastavené na úplné zatemnenie). Ešte som to síce neodskúšal, ako sa kamerka vyrovná s protisvetlom, ale zámer je zachytiť "zmenu obrazu" pred oknom, aby kamerka točila a upozornila ma v predstihu, že sa možno niečo "zlé chystá". Nemám záujem "šmírovať vnútro domu" ... to je už neskoro, keď je zlodej už vo vnútri.

    My sme si dali do okien a dverí vo výrobe nainštalovať origoš snímače (po-)otvorenia okien/dverí, ktoré potom pozapájame do EZS, t.j. perimeter domu bude strážený aj v noci. Uvidíme, či bude možné použiť vetračky (aspoň štrbinové vetranie) alebo budú musieť byť okná v noci zavreté. Ale stále lepšie, ako dorábať bezdrôtové okenné magnetické kontakty na baterky alebo ich lepiť zvonka (dizajn otras).

    Pokukujem po 180*-stupňových IP kamerkách, ktoré by mohli byť 2v1, t.j. zachytiť pohyb pri protiľahlých oknách (nebude treba mať 2 kamerky v jedne miestnosti).

    Ak si už vyskúšal viacero IP kameriek, smelo daj vedieť postrehy ... ja zatiaľ len vyberám tie správne - neviem sa zatiaľ rozhodnúť.

    steve21.05.2017 - 22:22 Trvalý odkaz

    Ja sa chystam na dialku sledovat a regulovat cinnost plynoveho kotla cez termostat ProSmart BBOIL za 73€ a dvere kamerou D-Link DCS-930L /aj so zabudovanym pohybovym senzorom/ za 25€. Vsetko cez router TP-Link. Montaz a skusobna prevadzka do 1.11.

    oliver9922.05.2017 - 01:19 Trvalý odkaz

    ked ujo zloduch da off 220V, ako to budete mat poriesene, lebo to je zaklad

    steve22.05.2017 - 09:41 Trvalý odkaz

    Nijak, ide mi ciste o istotu, ze mi slape kotol, resp. ze 8 hod. pred prichodom dokazem zvysit rezim kotla z temperovania /mam 12 stupnov/ na 22. Kamera bude mat v zabere displej kotla aj dvere, inak, ked si ma znaly kmin vytipuje, nepomoze mi ani Jablotron system za 500€ ci viac.

    Silvo23.05.2017 - 11:20 Trvalý odkaz

    od d-link mam dva pohybové čísla, fungujú ako sa im chce... ak sú zapnuté notifikácie, tak ako tak... ale istejšie je ich vybrať zo zásuvky a pri odchode znova zapojit... ale stane sa, ze sa niekrori neprihlási... alarm nemám, notifikácie chodia na mobil... ak fungujú tak aj tieto kamery, tak ďakujem...