Biometricka kontrola pasazierov

  • 4 príspevky
  • Richard Hombauer 06.07.2005 - 15:05

    Lufthansa a Siemens Business Services testuju biometricky sposob kontroly pasazierov

    Zamestnanci leteckej spolocnosti Lufthansa na letisku vo Frankfurte zacali testovat vstupnu kontrolu pasazierov na zaklade odtlackov prstov. Kedze takyto sposob kontroly je omnoho rychlejsi, bezpecnejsi a efektivnejsi, zacala nemecka letecka spolocnost skusat tento inovativny pristup v praxi. Riesenie vyvinul a implementoval IT partner spolocnosti, Siemens Business Services, s podporou softverovej pobocky Siemens PSE. V druhom stadiu uvedenia v roku 2006, bude projekt Trusted Traveller zavedeny do realneho procesu na letisku. Pilotne letiska ho zo zaciatku vyuziju na principe dobrovolnosti pre casto cestujucich pasazierov.

    System funguje tak, ze pasazierom bude pri vstupnej kontrole na terminali naskenovany odtlacok prsta a ulozi sa do databazy. Spolu so vstupnou informaciou je odtlacok prsta vytlaceny v kodovanom formate ako ciarovy kod na palubnom listku. Pocas nastupu na palubu lietadla je kod na listku skontrolovany s aktualnym odtlackom prsta. Pokial sa zhoduju, pasazier moze nastupit na palubu lietadla. V sucasnosti su biometricke procesy v ramci leteckej prevadzky dobrovolne, ale v buducnosti mozu byt nariadene prikazom EU.

  • Ing. FijoK06.07.2005 - 15:26 Trvalý odkaz

    kua tak to sa pojdem pozriet na letisko, ze co je to za halusku ;)

    Richard Hombauer06.07.2005 - 18:00 Trvalý odkaz

    a potom zreferuj! :)

    aquila07.07.2005 - 03:06 Trvalý odkaz

    orwel by sa potesil. neviem nepaci sa mi to, tieto biometricke merania, grc.

    ale toto je stale "OK", pokial nemusite na kazdy sek ktory dostanete vyplateny dat svoj otlacok prstu => v USA nutnost ak chces dostat prachy