Apple vydal aktualizáciu iOS 11.1.2. Opravuje chybu displeja

  • Nightmare 19.11.2017 - 03:39

    nejak vela chyb to ma nezda sa vam?

  • Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy19.11.2017 - 09:01 Trvalý odkaz

    Tie chyby tam boli vždy, len sa viac "tabuizovali" ako dnes.

    funboy19.11.2017 - 09:10 Trvalý odkaz

    Veľa bude až pri aktualizácii iOS 11.9.9 - to už bude musieť prísť iOS 12.0.0 :-)

    Peter Harasti19.11.2017 - 14:48 Trvalý odkaz

    Uz ani neviem co povedat k tolkym update ... a stale to nie je tip top ako kedysi ...

    David19.11.2017 - 16:01 Trvalý odkaz

    Hlavne že aktualizácie sú. Na Androide som nedostával žiadne niekedy aj 3 mesiace a pritom som mal rôzne bugy v systéme kvôli nadstavbe výrobcu a to boli flagships od 700€. Na tablete mediapad m2 od Huawei som nedostal jedinú aktualizáciu, bežím stále na Lolipop a už ho mám vyše roka. Na IOS som nepostrehol žiadne vážne problémy aj displej mi normálne reaguje, no live photos som vôbec nerobil, takže neviem posúdiť.

    Tomas19.11.2017 - 16:49 Trvalý odkaz

    Ano, chapeme Dawis, mas ajfon, najskvelejsi :D

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy19.11.2017 - 17:26 Trvalý odkaz

    Dawis máš skratka objektívny pohľad na vec :)

    deathwalker19.11.2017 - 18:11 Trvalý odkaz

    Chlapci, nože ho nahajte, veď má pravdu. To vy dvaja tu skáčete ani sťa trolovia spod mosta. Čo je na Tom srandovné šikanovať ľudí na internete?

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy19.11.2017 - 19:29 Trvalý odkaz

    kto ho prosim ta sikanuje? tasim sa snim z jeho X-ka ale nech zasa nepise hluposti ;)

    David19.11.2017 - 19:57 Trvalý odkaz

    Neviem kto tu píše hlúposti. Na S8 a S8+ /Note8 som včera čítal článok ako sa ľudia sťažujú že majú len augustovú bezpečnostnú záplatu. Zato Apple vydáva aktualizácie každý týždeň a opravuje všetko čo sa dá. A u Huaweiu nejdem ani komentovať radšej, na tablet som za vyše roka používania nedostal jedinú aktualizáciu. Tu je diskusia k článku https://www.mojandroid.sk/samsung-galaxy-a5-2017-novembrova-bezpecnostn…

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy19.11.2017 - 20:20 Trvalý odkaz

    Mne je jedno co čítaš, mam doma DTEK60 a za rok dostal 10 update, LG G6 ktorý má každý mesiac update. Pokiaľ viem Sony rovnako update každý mesiac...

    Tomas19.11.2017 - 22:23 Trvalý odkaz

    Ja zas mozem napisat, ze vydaju novu verziu iOS a potm 10 opravnych verzii. A tradicne u Apple, kazda obsahuje nejaky lock screen bypass. A to nevravim o vsetkych tych betaverziach pred tym. To sa mi na Androide este nestalo. Kazda platorma ma pre a proti. Len sa mi zda, ze Fony.sk sa menia na iFony.sk
    Ale ano, uznavam, co sa tyka updatov, je na tom Apple lepsie:)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy19.11.2017 - 23:04 Trvalý odkaz

    Môj android dokáže emulovat aj win 10 :D

    Peter Harasti20.11.2017 - 00:42 Trvalý odkaz

    Hosi vo finale by som uz len point, ze za tie peniaze co platime za tie jablka ci ine “sladkosti” by mohli konecne nas spotrebitelov zasobovat kvalitnejsim servisom v podobne kvalitneho softwaru ci uz je to ios alebo android :)

    martian20.11.2017 - 15:24 Trvalý odkaz

    Je to ozaj skoda, ze nie len Google, ale aj vyrobcovia Android telefonov aktualizacie dost zanedbavaju. Ze na 1-2 roky stare telefony, aj z najvyssich radov, casto nie su aktualizacie, alebo novsie verzie Androidu, to je dost smutne. Nastastie je tu dost vela custom ROM dokazujucich, ze aj starsi HW utiahne novsie verzie Androidu.
    Na druhu stranu, Apple, s takym malym portfoliom zariadeni, by mohlo vydavat ovela lepsie odladene a optimalizovane verzie iOS.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne20.11.2017 - 18:35 Trvalý odkaz

    Micro SD keď už, nie SD. Čo s ňou? Kedykoľvek si zvolim väčšie úložisko na úkor slotu na pamäťovku. Ja mám doma wifi a NAS, ani nekradnem hudbu, či filmy, ani aplikácie. Okrem toho šanca zlyhania SD karty, ako úložiska je mnohonásobne vyššia ako šanca zlyhania vnútorného úložiska zariadenia. :)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy20.11.2017 - 21:44 Trvalý odkaz

    Pamatovku k životu nepotrebujem, prenos údajov cez wifi je už dostatočne rýchly.

    martian21.11.2017 - 00:01 Trvalý odkaz

    Wayne, sorry, moja chyba. Samozrejme to ma byt microSD. ;)
    Netreba nic kradnut a pritom miesta moze byt malo. Istotne sa to stavalo najma pri Apple produktoch s mensim uloziskom. Android mal (vacsinou) elegatne riesenie v podobe microSD (uz si davam pozor) slotu. Nie je to ani az tak davno, ked pocas vyletu na dovolenke bolo jednoduchsie vybrat z mobilu microSD kartu a stiahnut z nej fotky do photobanky. Nebolo treba ziaden kabel, ziaden pc, ziadnu wifi, ziaden BT. S iP by som bol ... vies kde. ;)
    Za cca. 10 rokov pouzivania mi zlyhala presne 1 microSD karta. Lacna, noname. Moja chyba. A aj "stare" microSD karty uspesne recyklujem cez adaptery na usb kluce. A tie novsie ako zalohu k akcnej kamere.
    Ale uznavam. Integrovane ulozisko je lepsie, nez microSD. Napriek tomu to je velmi sikovna alternativa, ako si
    rozsirit moznosti.
    No poznam (zial) aj jedno individuum s iP 6+ v 128GB verzii s neustale plnym uloziskom. Je to primitiv, takze jeho chyba.
    Doteraz sa mi stalo hadam len raz mimo civilizacie, ked som minul na foto a video celu volnu kapacitu uloziska. Ale to bolo este Evo 3D a 16GB karta.
    No a dnesne 4K videa su uz pomerne objemne.
    Otazka som ale pochopil v zmysle "co dokaze Android viac, nez iPhone?"
    Samozrejme, na vsetko sa da "argumentovat": "ja to nepotrebujem". :D
    Napr. 3,5mm jack. Ano, viem, zbytocnost, kedze ho iP nema. ;) BT sluchadla su fajn pri nejakej aktivite, ale pokial mi ich netreba, pouzijem radsej sluchadla s kablom. Uz len kvoli lepsej zvukovej reprodukcii. A nemusim si davat pozor na ich nabitie.
    Takze dalsia zalezitost, co (moj) Android dokaze.
    Moj Android dokaze pouzit S Pen. Dalej moj Android dokaze spustit 2 aplikacie v 2 oknach. Vedel to uz pred 3 rokmi, resp. 4, kedze Note 3 bol vtedy uz rok na trhu. Ano, som specificky a nie som cielova skupina pre iP. ;)
    Moj Android dokaze quickcharge s pribalenou nabijackou.
    Moj Android moze mat wireless nabijacku od "svojho" vyrobcu. :D Ja viem, kravina, ale trocha zvlastne, ze Apple "objavi Ameriku" v podobe wireless- a quick-charge, no iFans si musia dokupit nabijacku z MacBooku, alebo nonApple nabijacku.
    Android pay vraj vie vyuzit aj bezne rozsirene terminaly. Apple pay vraj len specialne/konkretne terminaly.
    iP pouziva NFC aj na nieco viac, ako Apple pay? Android to vie.
    A opat kravina, je to vecou vkusu, ale keby som to nezazil, tak neuverim - vie iOS uz posuvat ikony/widgety lubovolne po ploche? Kolega sa raz stazoval, ako mu manzelka vytykala, ze preco na ich spolocnej fotke na ploche je on vidiet, ale ona ma tvar zakrytu nejakou ikonou...?!? Nedokazal ju presvedcit, ze to na iP nejde, ked na jej Samsungu to predsa ide... Fotku som mu zrkadlovo otocil, takze ikonka zakryvala jeho a manzelku bolo vidno. Ale aj tak mal par dni tichu domacnost. :D

    David26.11.2017 - 18:52 Trvalý odkaz

    Martian, Na iP nemáš vysoký nočný odber energie, alebo odber keď s ním nerobíš, pre mňa je toto podstatná vlastnosť. 3,5mm Jack riešiť na iP je blbosť, keďže máš redukciu v balení - už aj posledné top modely Androidu prechádzajú na toto riešenie. Mne osobne je jedno či sa mi mobil dobije za 100 minút alebo 160 minút to k tej rýchlonabíjačke v balení. Pre mňa je dôležité aby mobil vydržal celý náročný deň. Hovoriť niečo o ApplePay a AndroidPay asi ani nemá zmysel, keďže tieto služby na Slovensku momentálne nefungujú. Keď to človek potrebuje, stále sú tu banky, ktoré to podporujú priamo v ich aplikáciách. S Pen je pre bežného človeka úplna kravina, ak potrebujem raz za mesiac pero k mobilu kľudne si ho môžem kúpiť a raz mesačne zobrať so sebou, nepotrebujem ho mať integrované. IOS je rozhodne plynulejší systém, intuitívnejší a rýchlejší než Android, teraz myslím na prácu. Včera večer som vytiahol z nabíjačky P10 kde mám asi 15 doinštalovaných aplikácií a Iphone kde mám 101 doinštalovaných aplikácií. Dnes som sa mobilom vôbec nevenoval a koľko myslíš že majú zostávajúcu kapacitu batérie? P10 so silnejšou batériou 81% a Iphone so slabšou batériou 94% a keď som mal S8 bolo to veľmi podobné Huaweiu. Pre mňa je aj takýto detail dôležitý. Nie je všetko len o Quickcharge v balení a počte mAh. Ďalej IOS dokáže mať integrovaný adblock priamo v Safari, integrovaný Chrome v Androide toto nedokáže a musíš si inštalovať ďalšiu appku na web kvôli bloku reklám. V IOS si vieš nastaviť v povoleniach aby appky mali prístup k GPS len počas používania aplikácie, dokáže toto aj Android? Nie, a preto tá mega spotreba pri nečinnosti, keď Android púšťa samé kraviny v pozadí. IP majú posledné roky kvalitné zvukuvé výstupy o ktorých sa veľmi nehovorí, konkurencia s Androidom má väčšinou otrasný zvukový výstup, z ktorého pri dlhšom počúvaní bolí hlava. Je tu xyz vecí, ktoré má jeden model lepšie než druhý, no vždy to záleží na voľbe, čo si môžem dovoliť a čo konkrétne potrebujem. Ak niekomu stačí tlačidlový mobil, nech si ho kúpi, no nadávať niekomu za jeho voľbu je primitívne. Každý systém má svoje pre a proti, nedá sa hovoriť jednoznačne či je lepší Android alebo IOS.

    martian26.11.2017 - 21:00 Trvalý odkaz

    Dawis, nikdy som netvrdil, ze je niektory system lepsi, alebo horsi. Reagoval som na otazku "a co dokaze tvoj android". ;-)
    Mam aj iPad, takze som mohol porovnat iOS vs. Android. No viac mi vyhovuje Android. Na iOS ma najviac obmedzovala nizka upravitelnost prostredia a iTunes.
    Telefon menim tak raz za 3 roky, potom sa zacali objavovat hw tazkosti.
    Odstranenie 3,5mm jacku je skor otazkou vkusu, ci filozofie. Tazko posudit, ci to v pripade iPhonu bola taka nutnost, no niektori android vyrobcovia sa zacali po nich opicit.
    S nocnou spotrebou som mal problem len raz, ked mi cosi nekorektne zostalo bezat na pozadi.
    S quickcharge sa mi nepaci politika Apple, ze to vyzdvihnu ako novinku (objav), no treba k tomu nieco viac, nez co je v zaklade v baleni. Ale zasa je to otazka chuti. Mna rozhodne potesi, ze bez dalsich vydavkov mi pol hodina cesty autom prida pol dna vydrze telefonu.
    Samsung Internet, nativny prehliadac od Samsungu ma tiez integrovany blokovac reklam. Moze tam bezat tusim az 5 roznych blokovacov naraz, na vyber ich bolo aspon tucet.
    GPS nemam nonstop spustene, pri poslednych verziach Androidu sa ma pri prvom spusteni kazda aplikacia pyta na povolenia. Teraz som to extra pozrel a pri kazdej aplikacii mozem dodatocne vypnut opravnenia, napr. aj na polohu.
    Ano, iOS ma vraj lepsi manazment pamate. Na Android existuje vela aplikacii na manazment pamate. Tiez som pouzival.
    Kvalitny zvukovy prevodnik v telefone sa vyuzije len pri kablovych sluchadlach. Cez bluetooth treba mat kvalitny prevodnik v sluchadlach. Ale nech ma audiofilovia opravia...
    Note seria a S-Pen je pre specificku cielovu skupinu, ja som sa tam nasiel. :) Vyhovuje mi ako Note, tak aj Android.
    Zhodneme sa zjavne, ze pre niekoho je lepsie jedno, pre ineho zasa druhe. :)
    Na inom serveri mi iOS user za kazdu cenu objahoval, ze Android ma zbytocnu funkciu prenosu suborov cez bluetooth. Vraj len na prenos kradnutych pesniciek. :) Nuz, minule som pocas vyletu v aute takto poslal svokrovi asi 500MB fotiek a videi z galerie. Na moj dotaz, ako by sa to dalo riesit v iOS, uz nereagoval...

    Tomas26.11.2017 - 23:16 Trvalý odkaz

    Cez wifi direct by si to odoslal x-krat rychlejsie:)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne26.11.2017 - 23:31 Trvalý odkaz

    Preboha. Niektorí ľudia a zmysel pre humor kamaráti nie sú.

    David26.11.2017 - 23:45 Trvalý odkaz

    IOS má zabudovaný airdrop, čiže wifi direct službu. Môžeš označiť xyz vecí a poslať do iného telefónu bezproblémovo. Android nemá povolenie typu : povoliť len počas používania danej aplikácie, má možnosť len povoliť a vypnúť, ak povolíš tak daná aplikácia využíva GPS aj pri behu na pozadí, v IOS vieš povolenie počas behu na pozadí vypnúť. Tá pomalá nabíjačka v balení je určite fail, no má to aj výhodu že sa telefón vôbec nezahrieva. Samsung Internet browser je ale nadstavba od Samsungu, myslel som konkrétne riešenie integrované v Androide a tým je Google Chrome, ktorý adblock z pre mňa nepochopiteľného dôvodu nepodporuje. Nechcem očierňovať Android, no k mojej P10 som si kúpil iPhone X a odvtedy mám v ruke len Xko. Proste mne tento systém vyhovuje viac a pomocou giest s ním dokážem oveľa rýchlejšie pracovať než s P10, ktorú mám už 5 mesiacov cca a poznám ju od a do z. Dosť mi prekáža na P10 neohrabané skrolovanie počas prezerania webu + v aplikáciách strašne veľa reklamných bannerov.

    martian27.11.2017 - 12:16 Trvalý odkaz

    Merrick, som rad, ze svokor dokazal vo svojom telefone zapnut aspon bluetooth. Kym by nasiel wifi direct, tak by som mu to poslal aj 2x. :D

    Dawis vdaka za info, takto si predstavujem konstruktivnu diskusiu. :)
    Na tom druhom fore mi mladenec uz neodpovedal, tak mozno o airdrop-e ani nevedel. Tazko posudit.
    Pred mesiacom ma Android nastval nahlou zravostou na data. Ingress mi podozrivo stupol asi o 100-200%, ale aj nejake procesy Google Play si veselo posielali desiatky MB na pozadi. Nieco tam, zial, beha stale, aj po obmedzeni dat na pozadi. Skusim pozriet nejaku aplikaciu, co by to dokazala odsledovat + tu GPS. Na to by som bol celkom zvedavy.
    Celkom ma prekvapilo, ako sa Note 8 malo zahrieva. Pri nabijani to prakticky necitim, no quickcharge ma podmienene vypnutym displejom. Mierne zahriatie som citil pri skusani VR. Asi mu to dalo celkom zabrat. :)

    Btw za tuto noc pokles baterie z 41% na 37%. Celkom fajn.

    martian27.11.2017 - 12:30 Trvalý odkaz

    Wayne, neber to tak tragicky, aspon sa tu rozbehla debata. Dokonca inteligentna ;-)

    David27.11.2017 - 17:02 Trvalý odkaz

    A ešte dodám k tomu 3,5 mm jacku. Ono to nie je vôbec tragédia ak chýba a veľa výrobcov prechádza na toto riešenie najmä kvôli jednoduchšej integrácii vodeodolnosti. V podstate Apple a iní výrobcovia dodávajú v balení väčšinou základný konvertor usbC=>3,5, lightning=>3,5 a pre ľudí, ktorí potrebujú niekde na cestách súčasne dobíjať mobil a počúvať hudbu cez kábel existuje tiež dvojitý konvertor, len ten už si žiaľ treba extra dokúpiť. S týmto dvojitým konvertorom má človek takisto dva kábliky pripojené k mobilu, takže v tomto nevidím žiaden problém. Ľudia vždy frfľú na všetko nové, takisto keď bol novinkou usbC konektor sa to mnohým nepáčilo, no človek si na to rýchlo zvykne. Bluetooth slúchadlá neriešim nakoľko zatiaľ nemajú taký kvalitný zvuk ako káblové a vydržia hrať len niekoľko hodín.

    martian27.11.2017 - 17:44 Trvalý odkaz

    Dawis, suhlasim, ze je to len vec zvyku a ludska neochota ku zmenam. Ale vyhovorka na setrenie miesta mi zda hlupa.
    Cudujem sa, ze este nezacali pouzivat nieco na sposob magnetickych konektorov.

    Matej27.11.2017 - 18:24 Trvalý odkaz

    Dawis ty si ukazkovy crApple konzument. To Jobs a teraz Cook vas sikovne naucili tieto argumenty, kedze velka vacsina ajFon userov to pravidelne dokolecka opakuje.
    "Tá pomalá nabíjačka v balení je určite fail, no má to aj výhodu že sa telefón vôbec nezahrieva." WHAT THE FUCK? takze super pokrokovy telefon za liter, futuristicka quickcharge nabijacka (ktoru konkurencia uz ma roky), a ty povies, ze je vlastne vyhoda, ze nie je v baleni?
    "ktorí potrebujú niekde na cestách súčasne dobíjať mobil a počúvať hudbu cez kábel existuje tiež dvojitý konvertor, len ten už si žiaľ treba extra dokúpiť" - preco by som si ku*wa mal nieco dokupovat, ked samotny zakladny produkt stoji o 50% viac nez konkurencia, ale ma 1/10 prislusenstva? Ta rychla nabijacka ani redukcia nie su vobec tak drahe polozky, aby to CrApple nemohlo pribalit k telefenu, ale kedze ovecky treba podojit, tak sa to predava zvlast a za nehorazne ceny.
    Ja by som aj Apple chcel skusit, ale toto dojenie na sebe nenecham praktizovat. Aby som dostal zakladnu funkcionalitu (slubovanu), tak okrem produktu platim aj dalej. Nie dakujem

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne27.11.2017 - 18:55 Trvalý odkaz

    Dawis, dva týždne máš ajfon a už je z teba Apple egzpert.

    martian, inteligentná, čo ja viem. Keď myslíš.

    ondrakomous27.11.2017 - 20:46 Trvalý odkaz

    jestli si dobre vzpominam, tak vsichni vyrobci androidu quickcharge nabijecky nedavali.

    Matej27.11.2017 - 23:59 Trvalý odkaz

    1+, Samsung pri S7, HTC 10, Motorola tiez ano. Takze Your argument is invalid.
    Nehovorim ze musi kazdy vyrobca pribalit, ale ked predavas najdrahsie zariadenie na trhu a nedas to, je to smutne.
    Takisto redukcia na 3,5mm+lightning port. Tak spravim zariadenie, zoberem mu jack, pribalim akurat pseudo redukciu, ked si niekto chce nabijat a pocuvat cez sluchadla (co bolo predtym UPLNE normalne), tak teraz si za to vypytam 40$. musi yebaaac

    btw, precitajte si recenzie :)
    https://www.apple.com/shop/product/MMX62AM/A/lightning-to-35-mm-headpho…
    toto je ten pokrok

    ondrakomous28.11.2017 - 08:37 Trvalý odkaz

    Maxim ty si čistý pohádkar,kazdy druhý video na fony SK začínalo rychlonabijacku v baleni nenajdete,je to čistě věc applu.kdyz si koupíš dráhy auto. Taky priplacis za vybavu

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy28.11.2017 - 09:01 Trvalý odkaz

    Ondro ktorý telefón s podporou qc nemá rýchlonabíjačku v baleni?
    Neviem len sa pýtam.
    Jediny o ktorom viem bol moto x play z roku 2015

    markos928.11.2017 - 09:15 Trvalý odkaz

    co stale mate s tymi nabijackami, pokial vam prilozena k mobilu nestaci, tak si kupte velku z iPadu, na mp3.sk stoji momentalne 15.99eur a myslim ze ked si kupim mobil v takej sume tak 16eur na prislusenstvo este najdem, tiez som cakal v baleni X napriklad airpods, ale asi by sme chceli vela, ked ten mobil chcem tak si ho kupim a nebudem tu riesit hluposti, apple bol vzdy predrazeny ale ostatny vyrobcovia ho cenou uspesne dobiehaju, proste sme pre vsetkych len penazenky, tak funguje svet

    martian28.11.2017 - 12:14 Trvalý odkaz

    Wayne, nuz, jedna z mala diskusii bez osobnych vypadov. Do teraz. :D

    markos9, jedna sa, zial, o bezny marketingovy tah, ked za vysoku cenu nieco kupis, zvycajne nemas problem k tomu dokupit dalsie drobnosti. Casto predrazene, ktore si neskor uvedomis, ze vzhladom na cenu "hlavneho" produktu mohli dat aj zadarmo. Ked uz zaplatis 1000€ za telefon, dalsich 100-200€ ani nepostrehnes. :) Tiez, ked som bral Note 8, prihodil som si puzdro, pamatovu kartu, usb-c kabel a redukcie, ... hned dalsich 120€ navyse. :)
    U Apple uplne bezne, cinania na to este celkom neprisli a davaju bohatu vybavu. :)
    Minule aj pri kupe obleku som narazil na sikovnu predavacku, ktora mi potom zacala nukat opasok, sal, plast, koselu, kravatu, ... hned by sa mi to vysplhalo na dalsich skoro 500€. :D
    Je to nekala predajna praktika, ale uspesna.

    David28.11.2017 - 13:06 Trvalý odkaz

    Mňa to už netrápi. Ak ti je nabíjačka za 15€ veľa tak si ju nekupuj. Ak ti je 1150€ za Apple veľa, kúp si "lacný" Samsung za 1000€. Ja keď si kupujem mobil, automaticky rátam že minimálne ďalších 200€ dám za príslušenstvo. Či už značkové kryty, kvalitné sklo, pam. kartu atď .... nič z tohto nie je v balení ani u Samsungu. Už aj pri S8 ma príslušenstvo stálo cca 250€ (keyboard kryt, karta 128GB, ďalšie originálne kryty...) Nie som typ čo má hlboko do vrecka, proste idem do obchodu s mobilmi a kúpim si originálne príslušenstvo. Takže napodobneniny z čínskych stránok neriešim. A to je drahé či už u Samsungu alebo Apple... Edit: Ešte dodám, že výrobcovia Android modelov takisto ponúkajú microSD slot, bez karty v balení, no tu zázrakom sa nikto doteraz nesťažoval, že si musí dokupovať kartu.

    Matej28.11.2017 - 15:14 Trvalý odkaz

    Starky, ty mas v hlave nasrane. AD1 co sa tyka karty, je to volitelne prislusenstvo (to nie je, ze na krabici napisu, ze zariadenie ma 64GB, ale v skutocnosti ma len 16GB a ostatne si mas doplnit kartami). Vlastne ani neviem naco ti to vysvetlujem, ked to podla tvojej logiky je ok.
    A k cenam nabijaciek, ty mental, pozri si ORIGINAL ceny na apple stranke:
    kable :
    https://www.apple.com/shop/product/MK0X2AM/A/usb-c-to-lightning-cable-1…
    https://www.apple.com/shop/product/MKQ42AM/A/usb-c-to-lightning-cable-2…
    charger:
    https://www.apple.com/shop/product/MJ262LL/A/29w-usb%E2%80%91c-power-ad…

    nejaky tvoj nonsens za 15eur pouzivat charger k iPadu alebo k comu, ktory sice nabija rychlejsie nez default, ale stale to nie je Quick Charge, tak ako to je proklamovane v specsheet. Tak tu nikoho prosim ta nezavadzaj

    David28.11.2017 - 15:18 Trvalý odkaz

    Maxim v hlave nasraté máš ty, preto je úložná kapacita tvojho mozgu len 16GB. Nikde nie je uvádzané že iPhone má rýchlu nabíjačku v balení, uvádza sa že podporuje rýchle nabíjanie, tak tu netroluj. Jeden krát si tú nabíjačku kúpim a vydrží mi veľa rokov aj s inými zariadeniami od Apple, kapišto? Ak pre teba 1150€ predstavuje 23 tvojích úbohých platov z ktorých si dokážeš odložiť 50€ mesačne, tak Apple nie je pre teba. Kapišto? Čo vlastne robíš v diskusii o Apple keď si s týmito produktmi tak nespokojný? Choď radšej trolovať do xiaomi diskusií.

    Tomas28.11.2017 - 16:43 Trvalý odkaz

    Dawis ty si pako. Este mas ajfon len 2 tyzdne a uz si strateny... Ano, obhajuj tuto chudobnu malu firmicku, akou je Apple, lebo si nemoze dovolit pribalit rychlonabijacku do balenia. Tu nejde o to, co si kto moze dovolit, ale o to, ze Apple vas doji ako kravy a vy ste taki vymleti, ze s tym dokonca este suhlasite a pritakavate, ze je to vporiadku :D

    David28.11.2017 - 17:14 Trvalý odkaz

    Tak milý Merrick, pako si ty. Nikto mi tu nebude nadávať, keď sa niekto nedokáže chovať slušne tak dostane aj rovnakú odpoveď. S urážkami začal maxim tak si to over. Každý si má právo kúpiť čo chce a povedať si svoj názor slušne, čo som aj urobil, no nenechám si tu nadávať. Mne je to vpodstate jedno, čo si kto kupuje, ja som len vyjadril svoj názor a slušne, tak nechápem tie odpovede s nadávkami na moju osobu. Keď niekto vyslovene neznáša Apple produkty tak čo prosím robí v diskusii o Apple? Odpoveď: troluje.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy28.11.2017 - 17:17 Trvalý odkaz

    Aký je rozdiel vo výrobnej cene klasickej a quick change nabíjačky? 1€? Každopádne je to okrádanie zákazníka ak výrobca núti zákazníka dokúpiť "lepšiu" nabíjačku aby mohol využívať nativnu funkciu telefónu. Nech to predávajú bez nabíjačky a nechajú zakaznika vybrať si ktorá je preňho lepšia :) (to by ale zasa toľko nezarobili)

    ondrakomous28.11.2017 - 17:45 Trvalý odkaz

    nabijecka asi fakt nebude problem u iphonu x, protoze iphone X neni masovka, je to pro uzkou skupinu lidi, kteri na to fakt budou mit a predpokladam, ze takovyho zakaznika nebude trapit vysolit klidne dalsich 500, co mi neskutecne vadi jsou novinarsky srovnani, ze one plus 5t je na stejny urovni a stoji jenom 500euro, nechapu jak to vubec nekdo muze srovnavat, jsou to uplne jiny telefony. za prislusenstvi k applu se vzdycky platilo hodne , at to byly sluchatka, redukce, nabijecky, apple z toho profituje, stejne jako profituje appstoru, je to prece svobodna volba kazdyho, jestli si takovy mobil koupi, ale s nazorem, ze bych chtel audiojack a kvalitni sluchatkovy vystup se naprosto ztotoznuji. kdyz apple prestal delal klasicky audiojack, tak se po nich kazdej jenom "opicil" a to stejny se muze stat i s nabijeckama. holt proste nekdo je lepsi obchodnik a nekdo horsi. kazdej mame jiny priority, me zase jako zakaznikovi zadny vyrobce androidu nezajisti dlouhodobou podporu jako na apple zarizenich a to je moje priorita, abych mel aktualni software, abych mel napr. opravenou chybu z wifi, kterou 90% uzivatelu androidu do dneska nema opravenou.

    Scotty28.11.2017 - 18:35 Trvalý odkaz

    a čo ti vadí na porovnaní oneplus 5t s iphonom 10 ? to porovnanie je uplne oprávnené lebo aj ty ak máš aspon trochu rozumu musíš uznať že technologicky hardverovo a celkovo vyspelosť telefonov je na podobnej úrovni ...to že si za iphone X vypýtali také peniaze je ich vec chceli byť niečim odlišný....ale vlasnosťami ten telefon nevyčieva z radu...ak máš iný názor rád to stebou prediskutujem....lebo či sa pozriem na porovnanie fotoaparátov , rýchlosti systému , kvality spracovania , displej a neviem čo by si chcel porovnávať tak ten oneplus je fakt právom porovnávaný s iphonom X a dokonca v niektorých veciach ho aj prevýši...ale som zvedavý na tvoj názor

    David28.11.2017 - 19:00 Trvalý odkaz

    Porovnanie fotoaprátov https://www.dxomark.com/ iPhone X 97 bodov, Note 8 94 bodov, OnePlus 5 87 bodov. Podľa mňa rozdiel je. Porovnanie Antutu: iPhone X 229 tisíc bodov, OnePlus5T 176 000, note8 179 000. To je len hardvérový rozdiel vo výkone. Rozdiel rýchlosti pri editovaní videí je aj dvojnásobný v prospech iPhonu. Mňa by zaujímalo v čom okrem dvojnásobnej ramky prevýši OnePlus 5t Iphone X :DDD Navyše OnePlus majú tiež každým rokom vyššiu cenu.

    Scotty28.11.2017 - 19:15 Trvalý odkaz

    Dawis tebe fakt neprospel ten iphone...z teba sa stal typický zaslepený používatel iphonu...ok pome ale pekne po poriadku...dxomark body vobec niesu smerodajné v porovnaní...sú to iba čísla pome sa pozrieť na realitu...https://www.youtube.com/watch?v=jwBHv3v0CfU tu máš kamera porovnanie
    tu máš https://www.youtube.com/watch?v=E1besnW-Oww speed test mimochodom od apple sprostredkovatela.... a pozor....nikde netvrdím že oneplus je npr vo foťáku alebo v rýchlosti lepší...ale nehovor mi že sa nemože porovnávať... alebo ho mám porovnávať so samsungom J3 ? iphone X patrí určite k špicke čo sa týka smartphonov nikto otom nepochybuje...ale je vela dobrých smartphonov takže trošku triezveho pohladu na vec by neuškodilo...ten výsmech si teda nechaj pre niekoho iného lebo takýmto štýlom budeš na smiech celému forú...

    Scotty28.11.2017 - 19:22 Trvalý odkaz

    a ešte doplním čo som npr mal namysli v čom je lepší...tak npr rýchlo nabíjanie je naozaj rýchlo nabíjanie nie ako rýchlo nabíjanie v podaní apple čo je rýchle asi ako štandardné nabíjanie u iných výrobcov

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy28.11.2017 - 19:38 Trvalý odkaz

    Vies si na tom krame aspon ikony upratat podla svojich predsrav? Nie nevies, jedine ze by bola tvoja predstava rovnaka ako je predstava apple. 10 rokov rovnako zapraskana plocha ikonami :) to dokaze kazdy iny telefon, iphone stale nie.

    David28.11.2017 - 20:56 Trvalý odkaz

    :-DDD ok, ďalej už myslím nemá zmysel pokračovať. OnePlus a Android the best :-D Vy dvaja máte pravdu, ja mám kľud :)