Apple Iphone SE

  • 14 príspevkov
  • tomoe 21.08.2018 - 23:27

    Ahojte Chcela by som vas poprosim o radu. Som uplny novacik co sa tyka dotykoveho phone. Kupila som si Apple Iphone SE a pouzivam ho len jeden den. V priebehu jedneho dna sa mi znizil kredit na karte o viac ako 100 €. Isla som cez nastavenie do nakupov a tam mi svieti nula. Kontaktovala som Telekom, kde mi povedali, ze to mam zo stahovania, ale jedine co som stiahla boli cca 4 CD a nic viac. Je mozne, aby bola spoplatnena az taka suma? Hladala som kontakt aj na Apple no ziadny som nenasla. Teda co sa tyka slovensky hovoriacej pomoci. Internet som si zablokovala v Telekome no kredit stale klesa. Co mi ho este moze znizovat okrem hovorov a sms, ktore som skoro vobec nepouzivala? Vopred dakujem za kazdy tip.

  • Lenka Ivančíková22.08.2018 - 00:04 Trvalý odkaz

    Ked na stahovanie multimedii pouzivas data, kludne mozes minut aj 100 eur. zalezi od toho, aky program pouzivas, ci mas nejaky datovy balik. Pokial nemas neobmedzene data, treba v nastaveniach zakazat aktualizacie a pripjanaie aplikacii cez data operatora, ale povolit iba Wi-Fi. Apple s tymto nic nema. Zbytocne by si im pisala. Toto je vec pouzivatela. Kedze si v tomto zaciatocnik, mala by si v okoli poprosit niekoho skuseneho, kto ta nauci zakladom pouzivania.

    tomoe22.08.2018 - 00:48 Trvalý odkaz

    Podla toho co mi dnes povedali v Telekome som mala na starom telefone internet a velmi male obmedzene data. To sa mi prenieslo na novy. Stiahla som si cca 4 CD a 100€ v haji a vidim, ze mi kredit stale klesa. Vypla som si mobilne data. V nastaveniach nic take ako aktualizacie nevidim. V nastaveniach mam Operator Telekom "automaticky vyber" a neda sa mi to vypnut.
    Nez niekoho v okoli najdem kredit bude na nule.

    tomoe22.08.2018 - 01:06 Trvalý odkaz

    Lenka: Ak si myslela automaticke stahovanie tak to mam vsetko vypnute. Hudba, Apky, Knihy a Audioknihy aj Aktualizacie.

    Lenka Ivančíková22.08.2018 - 01:24 Trvalý odkaz

    ked mas vypnute data aj aktualizacie, nie je dovod, preco by ti klesal kredit. nedobieha tam nieco s oneskorenim? myslim douctovanie za data.

    tomoe22.08.2018 - 01:41 Trvalý odkaz

    Lenka: Mozno mas pravdu.
    Inak "zdielanie internetu" v nastaveniach mam vypnute. Keby som si spat zapala v nastaveniach "mobilne data" mohol by sa mi za nieco stahovat kredit aj napriek tomu, ze mam vypate "zdielanie internetu"? Tomuto moc nerozumiem.

    _Ero_22.08.2018 - 09:11 Trvalý odkaz

    Zdieľanie internetu, funguje len pri zapnutom internete. Rozdiel je v tom, že zdieľanie internetu umožňuje pripojiť sa ostatným zariadeniam (telefónom,..) na tvoj internet, zatiaľ čo samotné dáta využívaš len ty. Samozrejme, len cez heslo/povolenie. Ak sa vrátim k otázke, áno, môže sa sťahovať pri zapnutých dátach a vypnutom zdieľaní. Ja som mal podobný problém, keď mi stiahlo ale "iba" 12e za internet v mobile v priebehu možno dňa-dvoch. No to bola chyba Telekomu vtedy pretože menili tuším služby na easy kartách. Vtedy sa na to sťažovalo veľa ľudí, že im tiež stiahlo od 5 do 100e, vlastne všetko čo mali :D

    tomoe23.08.2018 - 09:32 Trvalý odkaz

    No tak to potesi. :o(
    Dakujem za odpoved.

    ondrakomous24.08.2018 - 09:53 Trvalý odkaz

    nastaveni/ mobilni data vypnout. zde mas nastaveni pro jednotlive apk, vidis i celkovy pocet prenesenych dat, pozor na icloud a asistent wifi, hlavne pokud se je zapnuta zaloha iphonu do icloudu muze to sezrat obrovsky mnozstvi dat,kazdy iphone ma tuto zalohu do icloudu zaplou defaultne, na bezny pouzivani iphonu bez omezeni potrebujes cca 5 gb minimalne/mesic , dokupovanim dat to nevyresis silene to preplatis a vubec nepouzivam facebook v mobilu ten zere nejvic baterku i data

    tomoe25.08.2018 - 18:16 Trvalý odkaz

    Dakujem za radu. A ako vypnem asistent wifi a icloud?

    Lenka Ivančíková25.08.2018 - 18:41 Trvalý odkaz

    Chod do predajne Telekomu, tam ti pomozu s nastavenim telefonu tak, aby ti nezralo data, pripadne poradia adekvatny datovy balik. Podla toho co pises, si upny zaciatocnik a potrebujes vsetko do detailov vysvetlit.

    ondrakomous26.08.2018 - 10:45 Trvalý odkaz

    nastaveni/ mobilni data je to uplne dole záložka icloud a asistent wifi, iphone se automaticky zalohuje do icloudu, kompletne cely, pokud je v mobilních datech tato položka zaskrtla prenasi se přes mobilni data, je to dost velky objem dat.
    asistent wifi je funkce, kdy při slabem signalu wifi se automaticky prepina na mobilni data.

    tomoe28.08.2018 - 00:00 Trvalý odkaz

    Mala som to oboje aktivne a uz nie je. Dakujem :o)