Apple iPhone 7

  • Nightmare 08.09.2016 - 00:53

    rychle ani bezdratove nabijanie nic?mala baterka zas...v tomto taky Samsung je dalej

  • ondrakomous08.09.2016 - 01:07 Trvalý odkaz

    mas ip67, sluchatka s lighting koncovkou, bezdratova sluchatka, vylepseny fotak predni-zadni, procak je prave spesl upraveny na setreni baterie, novy domovsky tlacitko, tolik inovaci apple dlouho neukazal. jako jet black vyzera naozaj bohovsky. samsung note 7 ma asi problem, nez opravi zavady, tak se zacne prodavat jabko, takze ta ztrata samsungu bude asi astronomicka. hlavne za sebe jsem stastnej, ze konecne zmizi jack nejhorsi soucastka v dejinach elektroniky.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy08.09.2016 - 01:11 Trvalý odkaz

    Hmm a HD rozlisenie..
    2013 roku malo htc pri rovnakej uhlopriecke fullhd.
    HD som ochotný tolerovat fonu do 200€

    ondrakomous08.09.2016 - 01:14 Trvalý odkaz

    ten display bude mit jiny prednosti verny podani barev, 3d touch, rozliseni neni jediny parametr displaye.

    Nightmare08.09.2016 - 01:16 Trvalý odkaz

    spominam Galaxy S7/S7 Edge nie tvoj Note 7 :D

    Knoxville08.09.2016 - 01:17 Trvalý odkaz

    Je to kovovy telefon ake bezdrotove nabijanie by si chcel? Iphone 6s Plus sa nabije za cca. 90 min. Pocitam ze tu to bude rovnake ak tam je 2910 mAH baterka... Toto malo byt asi ku 7plus,sorry. Ak sa bude tento nabijat ako 6s cez dve hodiny tak to je celkom fail to mas pravdu.

    Nightmare08.09.2016 - 01:20 Trvalý odkaz

    nejaky sa zas musel obut och...co ides kupit Iphone 7?v tomto je 1.960

    Tomas08.09.2016 - 01:25 Trvalý odkaz

    Takze iPhone 7 je teraz cierny... tak ako Galaxy 7. Je vodotesny... tak ako Galaxy 7. Ma vylepsenu kameru s dorazom na fotenie v horsich svetelnych podmienkach... tak ako Galaxy 7. 32GB pamat... ako Galaxy 7. Udajne lepsiu vydrz... tak ako Galaxy 7. Dizajn takmer nezmeneny... tak ako Galaxy 7. No a novy procesor, ktory otvori aplikaciu o destinu sekundy skor ako ten stary... skutocna revolucia :D Neberte ma zle, stale si myslim, ze iP 7 je dobry fon, ale tie inovacie su len dotiahnutim sa na (pol)rok staru konkurenciu. Jedinou vyhodou Applu ostava jeho rychlost, co aspon pre mna nie je najdolezitejsie.

    Knoxville08.09.2016 - 01:28 Trvalý odkaz

    Iphone kupovat nejdem a prispevok som upravil. Suhlasim s tym ze konkurencia to vie rychlejsie a tu by to tiez nebolo na skodu pri tych cenach.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.09.2016 - 01:53 Trvalý odkaz

    mne sa paci ten mensi. Plus je udajne pocitovo ovela lahsi, nez tie 4gramy od 6S+... Chce to skusku, a potom dam jednemu z nich sancu. Myslim si ale ze ten mensi by bol lepsi.. a urcite v ciernej.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease08.09.2016 - 02:21 Trvalý odkaz

    "konecne zmizi jack nejhorsi soucastka v dejinach elektroniky"

    Na jeden z najlepších konektorov všetkých čias toto napísať?!

    viperman08.09.2016 - 02:23 Trvalý odkaz

    to je nejaky tazky trolling asi, inak si to neviem vysvetlit...

    ondrakomous08.09.2016 - 03:42 Trvalý odkaz

    pral bych ti videt uctenky za nefunkcni jack konektory u sluchatek, u me miliardy euro. prumerna zivotnost 3 mesice, 99% sluchatek nefunkcni jack konektor, lightning bude festovni drzak. do dneska nemel nikdo koule to zrusit, vzpominam si, ze nokia mela kdysi na telefonech vlastni konektor na sluchatka nejaky druh usb kabelu, ale nebyla dost silna, aby dokazala zmenit celej trh, apple tohle dokaze. stejne jako klasicky micro usb na androidech se zacalo predelavat ve chvili, kdy me mel apple oboustranny konektor.

    Richard Hombauer08.09.2016 - 04:13 Trvalý odkaz

    Tocim videa na 6S. Do jacku dam mikrofon a do lightningu redukciu na HDMI + nabijanie. na iPhone 7 budem potrebovat rozdvojku na dva lightningy, z nej dalsiu redukciu na HDMI + nabijanie a druhu redukciu na jack / mikrofon. Fakt parada. Alebo k telke pripojim Apple TV (200 eur navyse) a teraz potrebujem uz len audio jack (mikrofon) + nabijanie. Dobre, ze? Uz som si zacal odkladat peniaze na iPhone 7 256 GB, ale toto ma fakt odradza.

    Michal08.09.2016 - 08:25 Trvalý odkaz

    Neviem si tu kabelaz ani predstavit...a to uz mame rok 2016..

    Tomas08.09.2016 - 09:04 Trvalý odkaz

    Btw, neviete kde je ta inovacia, bez ktorej nemozeme zit?

    ondrakomous08.09.2016 - 09:37 Trvalý odkaz

    ona je mozna chyba v tom, ze to delas zbytecne slozite. prislusenstvi bude podle me velice rychle. oni zatracene dobre vi, proc ten jack zrusili, asi uz to ma svoje limity a lightning prinese nove moznosti.

    Vlastimil08.09.2016 - 09:48 Trvalý odkaz

    co sa tyka toho ze niekto nevie narabat s kablom od sluchatiek, tak nech si kupi BT sluchatka. ja mam sennheisery a yamahy sluchatka a nemam problem s lamanim konektoru.
    a niekedy si spominam ze viacery vyrobcovia mali nejaky univerzalny port na vsetko.
    co sa tyka noveho usb, ten bol planovany dlhsie, len apple ho pouzil ako prvy skrz datumu vydania usb a iphonu

    ondrakomous08.09.2016 - 09:57 Trvalý odkaz

    to neni o zarabani s kabelem, ale telefon nosis v kapse, kdyz poslouchas muziku, cili jack jako takovy je vzdycky extreme namahany. kdyz poslouchas denne hodiny muziky a strkas kabel nekolikrat za den ven z kapsy, tak velice casto prestane fungovat. bluetooth nechci protoze jsou ztratova.

    Marek08.09.2016 - 10:19 Trvalý odkaz

    Ondro,lenze nemas to jedno ci bude v kapse namahany jack alebo lightning?Ta odolnost je otazna.Ja mam priemerne za den sluchatka v praci 4-5h a potom este hodinu pri behani alebo bicyklovani.Casto mobil pritom nabijan a zaroven pocuvam hudbu.este sa mi nestalo aby sa mi pokazil jack,zato par kablov s lightning som uz menil.Teraz si neviem predstavit ako sa bude dat mobil nabijat a zaroven pocuvat hudba,ci to maju nejak poriesene.Tie bezdratove sluchatka niesu odpoved,lebo na sebe viem ako casto pri nejakej aktivite maju tendenciu vypadavat z usi.

    Richard Hombauer08.09.2016 - 10:33 Trvalý odkaz

    Ondro, vynechat 3,5 mm audio je proste volovina. Budu redukcie, sam pouzivam uz len Bluetooth hf, ale kopec ludi ma nejake navyky a toto ich bude stat dalsie peniaze navyse. Apple ma neuveritelnu schopnost menit spravanie ludi. Ja ja sam uz uvazujem, ze na nahravanie videa (ako mikrofon) pouzijem nove Bluetooth HF od Applu ear pod, ale vsetko su to oproti aktualnemu rieseniu dalsie peniaze navyse a dalsia hracka, ktoru treba nabijat.

    ondrakomous08.09.2016 - 10:46 Trvalý odkaz

    ten kabel a konektor bude uplne jiny, cili nebude stejne namahany, navic apple to nevyhazoval kvuli opotrebeni, ale kvuli tomu, ze tam sou zvukovy limity. takhle si zvuk naboostuji, jak budou potrebovat. nekomu se to nemusi libit, za sebe rikam, ze to beru jako plus, protoze jack byla vzdycky prvni soucastka, ktera se mi u sluchatek pokazila, u nekterych i po tydnu! jo Riso, tak si holt nakoupis novy prislusenstvi a za rok, dva ho muzes zase vyhodit, ostatne apple to neudelal prvne. clovek se s tim musi smirit. vzdycky je moznost jit jinam, jenze apple ma tak velkou zakladnu, ze uz si prakticky muze delat co se mu zlibi. android ho bude tupe nasledovat, takze jack je vcerejsim dnem definitivne pohrbeny. apple potrebuje vydelavat na vlastnich patentech.

    jardo.suster@g…08.09.2016 - 11:01 Trvalý odkaz

    Zasadne inovacie nie su ziadne, na poli smartphonov je to podla mna dost velka nuda, ved co uz inovujes na placke s displejom? Samozrejme, HW komponenty sa inovuju, ale vo vysledku mame stale nudnu placku s displejom :) Aj ten najkrajsi skleneny/kovovy dizajn sa max do par mesiacov okuka.. Posledna zmysluplna inovacia bola pre mna naozaj funkcna citacka na iP 5s v 2013, jej princip prebrali takmer vsetci vyrobcovia.. VR je podla mna (zatial) vystrelok pre chvilkovy wow efekt, modularita detto, zaujimavo sa javi Tango od Googlu, som zvedavy na final verziu, mozno inovovat tymto smerom je cesta..

    Dalej je za ciastocnu inovaciu mozne povazovat stylus v Note, ale ten sa tak nerozsiril napriec vyrobcami, sam som zvedavy kolko % vlastnikov Notu ho vytahne aspon raz denne alebo tyzdenne, jeho uplatnenie vidim skor v speficickych povolaniach, a aj ti radsej siahnu na zmysluplnu pracu po niecom vacsom :) Ktosi raz povedal, ze jediny stylus ktory potrebujes na ovladanie mobilu je tvoj prst, s tym sa da suhlasit :)
    Alfa a omega uspechu je spolahlivost, rychlost, vizual a ponuka appiek, celkova "konzistentnost" a pouzivatelsky zazitok a dovolim si tvrdit ze tu je stale Apple lider..

    7 sa mi pozdava, zrejme opat ako spravna iOvca neodolam :)

    PS: Zeby sme sa vcera zaroven dozvedeli aj "inovacie", kt. ponukne Galaxy S8?: stereo repro, "neklikacie" home tlacidlo, dual fotak a ziadny 3,5mm jack? ;)

    PS2: Nazory vyssie nie su ziaden hejt, myslite a pouzivajte si co chcete a majte pekny den :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease08.09.2016 - 11:04 Trvalý odkaz

    Ale už dosť, demagógie.
    Denne pájkujem (aj jack) konektory. Možno raz sa mi stalo, že by bol ulomený priamo konektor. Chyba je vždy až za, čiže kde začína kábel - a na vine je 90% užívateľ. USB type C ani lightnig port neboli tvorené na potrable namáhanie. Ich vonkajši časť je väčšia ako 3.5 jack, takže bude na ne pôsobiť väčšia páka. Navyše sú oválne. Jack je kruhový a existuje uhlová varianta kde sa namahanie eliminuje otáčaním.

    [img]https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/GQ4Qi6eSYFM3ZcJ5.standard[/img]

    Ten telefon je na chlp rovnaký ako 6s. Neverím, že ide o dáke šetrenie miesta. Trápny business.

    Vlastimil08.09.2016 - 11:55 Trvalý odkaz

    "ten kabel a konektor bude uplne jiny, cili nebude stejne namahany, navic apple to nevyhazoval kvuli opotrebeni, ale kvuli tomu, ze tam sou zvukovy limity."

    ako sorry, ale to si napisal riadnu blbost. keby apple vedel prehrat trebars flac 24bit + prislusne D/A prevodníky tak este to moze byt pravda. ale takto urcite nie.
    co sa tyka zakladne co si pominal ze si moze robyt co chce, tak ked reklama je lepsia ako samotne produkty a ludia su trupky a kupuju tie produkty tak :D a spominany eko system kde nemozes z applu poslat foto v plnej kvalite nikam, no nekup to :D

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.09.2016 - 12:09 Trvalý odkaz

    Preco by si nemohol? Mozes si ho ulozit na onedrive, google photos, icloud, v plnej kvalite. Ked posles niekomu linku na fotku z google photos, nezatazis ani mail server. Samozrejme, foto budes mat nezmazatelne na nete, otazne vsak je, ci by ti lokalnu postu, alebo tvoj mailovy ucet bol schopny niekto odchytit. Tak ci tak, sukromne foto, ktore nemaju ist na net, zrejme zostanu doma niekde v zalohe a nebudu sa posielat ani mailom.... Tie predsudky stale pretrvavaju, pritom su tak z roku 2008, ked sa u nas zacal predavat iPhone 3G a ludia boli zvyknuti vsetko posielat cez BT. Moznosti ako dostat foto zo zariadenia do ineho, je niekolko. A dozadovat sa kratkodosahoveho pasma na niekolko metrov a tlacit cez to megabajty obrazkov, pride mne archaicke.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease08.09.2016 - 12:10 Trvalý odkaz

    Neviem o akých zvukových limitoch píšeš, ale slúchadlá aj tak potrebujú na činnosť analógový signál. Takže DA prevodník a zosilňovač musia obsahovať slúchadlá. Aj tá pribalená redukcia na 3 a polku Jack. Takže nielenže sa DAC a zos. externe vysunie von, ale sa zdupluje pretože aj reproduktory v telefóne potrebujú to isté. Namiesto toho by sa dal osadiť do mobilu jeden kvalitnejší čo aj dokazujú top modely LG, Sony, HTC.
    Ano lepším externým prevodníkom a zosíkom si môžeš polepšiť. ale to sa dalo aj doteraz bez nutnosti vyoperovať Jack.

    A TOP slúchadlá Audeze robia už skoro rok model EL-8 Ti s Lightning konektorom (cca 800€)

    https://www.youtube.com/watch?v=_52Tw02RD88&feature=youtu.be

    Lacnejší model Audeze Sine za 600€ mám tu v robote na stole. Môžeš prísť s ajFonom na posluch..

    Vlastimil08.09.2016 - 12:38 Trvalý odkaz

    Wayne: si niekde vonku, cvaknes sa so znamimy, ako im posles foto bez vyuzitia internetu? a teda moznosti narusenia sukromia cez net.
    z iphonu som si posielal foto na moj mal, mobil bol kamoskyn, a prislo mi foto tak s max. 5MPix ale fotene bolo vo vyssom rozliseni.
    to ze apple ma svoj svet beriem, ale vela ludi co malo pred iphonom android, tak dost su zdeseny

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.09.2016 - 13:21 Trvalý odkaz

    Neposles. Cvaknite sa androidom, aj tak ma vacsina lepsie predne kamerky ako ajfon... alebo si na foto pockaju. Zdeseni mozu byt ludia, ktori naletia na reklamu a nemaju ziadne technicke znalosti - preto by mali byt na tieto fakty pred kupou ajfonu upozorneni - idealne ak predavac, alebo znamy, s nimi konzultuje tieto body a schemu pouzivania mobilu. Ak si niekto objedna cez net jablkovy fon, bez hlbsieho zamyslenia sa, a potom hejtuje, tak to je jeho vina a problem.

    ondrakomous08.09.2016 - 13:35 Trvalý odkaz

    nikdo z VAS NEVIDEL SLUCHATKA s lightning konektorem, nikdo z vas nevi jaky je zvuk z IPHONU 7, jak je technicky reseny zvukovy vystup na iphonu 7, nikdo z vas nevi, co apple planuje do budocnosti, ale behem pul dne jste to dokazeli shodit, ze nemate prislusenstvi, tak si koupite, paneboze, tak vyhodite dalsi 2000euro za prislusenstvi, noa?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.09.2016 - 14:09 Trvalý odkaz

    ondro ja som si uz predobjednal a co ty? len tu prudis a ani ziaden epl kupit nevies... trapne...

    Vajda08.09.2016 - 14:28 Trvalý odkaz

    ondrakomous - fakt nechápem o čom to hovoríš. Si normálny? Ja mám napríklad doma iPod shuffle, čo je podľa mňa najpraktickejší mp3 prehrávač ktorý sa vyrába (kiež by mal väčšiu kapacitu). Ale káble ktoré k nemu boli - hnus. Za svoj život som vyskúšal neskutočné množstvo slúchadiel. Od najlacnejších čínskych ktoré som dostal vo vlaku ku filmu až po najzvučnejšie mená v audiopriemysle. Len jedny sa mi doslova rozpadli po roku, neprestali fungovať, ale fyzicky sa kábel rozpadol - apple. Rovnako ako ich nabíjací kábel k ipodu. Kúpil som si potom čínsku kópiu na ebayi za 80 centov a dodnes drží.

    Pokiaľ viem, čo sa týka káblov, tak to je fakt slabšia strana apple.

    Ku kvalite. Ako môžu mať nejaké generic apple slúchadlá s bezdrátovým prenosom, porovnateľnú kvalitu s nejakým serióznym výrobcom a káblom. Ja si to fakt neviem predstaviť. Nehovoriac napríklad o tom ako budú pri športe vypadávať alebo ako bude človek potrebovať ku každému zariadeniu iné slúchadlá.

    Mal si niekedy možnosť vyskúšať kvalitné slúchadlá(seriózny výrobca nad 150dolárov, žiadne skullcandy a podobne)?

    Apple nikdy nebude robiť tak kvalitné slúchadlá ako konkurencia z audio techniky to si dovoliť nemôže a tak budú po novom ľudia odkázaní na:
    1) nekvalitné apple slúchadlá
    2) kvalitnejšie slúchadlá od nejakého iného výrobcu, ale nepoužiteľné pri inej príležitosti, a odkázané batérie a bezdrôtový prenos.
    3) slúchadlá cez lightning konektor buď redukciou (ako v roku 2000 keď mali redukcie z 2,5mm na 3,5mm) alebo sa spoliehať na to že výrobcovia budú vyrábať priamo rady s koncovkami pre lightning konektor (a určite sa na to nedajú všetci výrobcovia a na všetky slúchadlá), ktoré budú na 1000% viac náchylné na poškodenie ako 3,5mm jack. Takže ak teraz ti nevydržal 3,5mm jack, ako si môžeš myslieť že ti lightning vydrží keď je neporovnateľne krehkejší?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.09.2016 - 14:35 Trvalý odkaz

    ale no Vajda, z lacnych malych do usi, su jablkove earpods jedny z najlepsich... aspon tie s 3.5mm jackom...

    Vajda08.09.2016 - 14:51 Trvalý odkaz

    tie nové earpods som nemal, lebo som bol znechutený tými predošlými čo som dostal k iPodu. A tie boli doslova oveľa horšie ako sony ktoré som mal za 13e.

    A nechce sa mi veriť že earpody sú lepšie ako nejaká kvalitnejšia alternatíva (teraz nemám na mysli headsety pribalené k telefónu, tam by som veril že môžu byť najlepšie zo všetkých výrobcov)

    Inak také Xiaomi Piston 3 stoja v súčasnosti 16 dolárov. A bol by som prekvapený, keby apple hralo lepšie. (nie, nepracujem pre xiaomi, ani nie som až taký ich fanúšik ako sa javí :D)

    Richard Hombauer08.09.2016 - 15:03 Trvalý odkaz

    apple ear pods su najkvalitnejsie sluchadla pribalovane k telefonom. tym to uzavrime. ;)

    Knoxville08.09.2016 - 15:20 Trvalý odkaz

    1000 eur ci dolarov ci co to je za menu. Wtf? Sak za to mam feliciu a niekto pokakane sluchadla. A stavim sa ze 90% ludi nerozozna rozdiel od nejakych 50 dolarovych. Kam ten svet speje...

    Vajda08.09.2016 - 15:21 Trvalý odkaz

    @mental.disease

    Pardón richard, môj posledný príspevok. Nedá mi to.

    " Piston 3.0's are actually priced at $15 within Asia (expect it to cost a few extra dollars if buying it from a reseller). For the price, they're absolutely amazing. They easily outperform anything under $100"

    https://www.neowin.net/news/review-of-the-xiaomi-piston-30-headphones-u…

    @Knoxville

    Tie slúchadlá očividne nie sú pre 90% ľudí ktorí nerozoznajú rozdiel

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease08.09.2016 - 15:39 Trvalý odkaz

    Knox: nie kam speje. JHaudio je firma s 25 ročnou tradíciou z toho IN EAR slúchadlá robia 15.
    chápem, že to nie je pre bežných ludí. všetky modely sa robia kustomizované na konkrétnu osobu podla odliatku ucha. najvyšší model obsahuje 12 meničov (repro) so 4-pásmovou výhybkou.

    PS felicia nie je auto

    Marek08.09.2016 - 15:42 Trvalý odkaz

    Tak ja nemam moc hudobny sluch,ale poskusal som len za tento rok sluchadla od Huawei,Samsung,Apple.A najviac sa mi pacia ako hraju tie od Apple.Aj ked pouzivam xperiu z5 compact alebo huawei p9 tak si k nim beriem stuple od apple.Sice ak ich mam pripojene k sony a huawei tak nejde ovladat hlasitost ale ten zvuk je super.Dokonca na sony hraju pre mna lepsie ako na iphone.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.09.2016 - 15:50 Trvalý odkaz

    mental si urazil moju feliciu, idem si ju pohladit, nech neplace :(

    Muculik u mna rovnako, pouzivam ich s oneplus3 a som velmi, velmi spokojny.

    Vajda, tieto cinske popisy vyrobkov... Ved si ich kludne vyskusaj, mal som piston2, bol to zazitok rozbalovat, vonali po cokolade :)

    ondrakomous08.09.2016 - 16:14 Trvalý odkaz

    chlapci stale len cista teoria, ze je iphone 7 nejlepsi telefon je realita. Johny Ive nechtel jack, protoze proste kazda "dirka" navic przni dizajn. apple earpods jsou nejlepsi sluchatka pribalena k mobilu, pod to se klidne podepisu, ale obyc KOSS SPARK PLUG je srci do kapsy, mimochodem, ty strci do kapsy vsechny sluchatka vcetne tech od one plus, xiaomi, sony, navic dozivotni zaruka, cena za hubicku, ty pouzivam.

    rtg08.09.2016 - 16:23 Trvalý odkaz

    Zas sa tu robia ramená naprieč celou diskusiou :)

    Ivan Varmeda08.09.2016 - 16:27 Trvalý odkaz

    OMG, Vsetci tu nadavaju, ale clovek co vyvali 750eur a viac za telefon by nemal mat problem vyvalit dalsie kilo dve na prislusenstvo k nemu. Ked s tym problem ma, tak sa mal rozhladnut v lacnejsom segmente. Tiez si nekupis mercedes za 100 litrov a potom nadavas ze ma drahu udrzbu a servis.

    ondrakomous08.09.2016 - 18:56 Trvalý odkaz

    presne, to je stejny, jak kdyz si koupis mercedes a nemas na autoradio. mental, kdybych o tobe nevedel, ze si klasicky "iphone hater", tak te beru nekdy vazne.

    Anonym (bez overenia)08.09.2016 - 19:03 Trvalý odkaz

    riso uz si kup poriadnu kameru,nech vidime aj ostre detaily a nie machule obcas,uz je rok 2016 :D

    ondrakomous08.09.2016 - 19:12 Trvalý odkaz

    Maxpayne, presne tenhle web by si zaslouzil minimalne Panasonic HC-X1000.

    Me_Gusta08.09.2016 - 20:10 Trvalý odkaz

    Nemate v popise chybu alebo ma ten telefon naozaj HD displej?