Apple iPhone 5S - Napoleon z Cupertina

  • Han 25.01.2014 - 03:03

    Tak ak sa pozrieme na cisla, ked budete v telekome platit k happy pausalu 19€ mesacne za iphone 5s, a po tych dvoch rokoch 5sko, ak ho neznicite tak ho predate za 400€ pripadne viac na bazos.sk. Ktory telefon predate po dvoch rokoch za 400? Ak nenajdete ziadny tak asi to ma zmysel a tie nedostatky ako mass storage, je na nic zalohujete v cloude, radio je chrapot oproti mp3kam, informacna dioda, no ak viem tak blesk vie blikat v tichom rezime a niekedy neprijemne, subory posielat bluetoothom je v dnesnej dobe dat wifi uplna blbost a pomale, a ze nema nfc ved naco ked ibeacom je lepsi ako nfc. Jedine co mi vadi na iphone 5s je ze na moje prsty si tie pidi prepinace male, a dakedy mi to nechce zobrat, a bliskatko pri soferovani v noci moze byt dost neprijemne. A tiez musite ovladat nejake gesta, alebo skratky, napr.zrusenie hovoru je potrebne stlacit rychlo dvakrat za sebou tlacidlo zapinania iphonu, a potom je ios7 rychly a pruzny system, len chvilu to trva kym sa dostane ovladanie pod kozu.

  • habik1125.01.2014 - 08:35 Trvalý odkaz

    Zadná dióda sa dá využiť ako indikátor prichádzajúcej udalosti. Wifi vie automaticky zoskenovať siete v okolí a opýtať sa či sa k nejakej chcete pripojiť len to v nastavení treba povoliť. Aj automatický uploade do PC sa dá vyriešiť, treba si stiahnuť iCloud cez Apple stránku. Ja veľmi dobre nerozumiem na čo sú ľuďom tie skratky v notifikačnom centre. Dáta mám zapnuté neustále, wifi tiež a deň aktívneho využívania v pohode vydrží.

    RG25.01.2014 - 10:04 Trvalý odkaz

    Na jednej z fotiek vidno, ze gmail zobrazuje mail priamo na uzamknutom displayi, tak ako smsky...ako sa to da dosiahnut, lebo mne to akosi nezobrazuje, taktiez mi neukaze ani pocet prijatych mailov priamo na ikone gmailu. Mam otvorene 2 gmail ucty zaroven, tak neviem. Dakujem za odpoved.

    yankee090325.01.2014 - 11:20 Trvalý odkaz

    Ja pouzivam 5Sko uz 3 mesiac a az tak ruzovo to nevidim. Nemal som nikdy jailbreak na tom bo telefon sa samovolne restartoval zoparkrat ked som potreboval volat. Prehliadac Safari bezne padne aj hned po zapnuti hoci mam len 1 stranku na pozadi. Dalej mi vadi nemoznost vypnutia 3Gcka co chyba aj v recenzii. Ked som v oblasti kde je slabe pokrytie 3G sietou tak to baterku znici za 3/4 dna co je obrovske minus. Na modeloch bez LTE sa to prepnut da. Dalsia vec co mi vadi je velkost 1 minutoveho video zaznamu. Ine telefony napr. s Androidom to maju lepsie zmaknute - mensie vysledne subory zrovnatelnej kvality, navyse je moznost prepnut aj na 720p video. Dalsi nedostatok vidim v tom, ze dropbox nevie automaticky uploadovat fotky na pozadi, treba mat appku zapnutu a cakat aby nezhasol display. Pri zapnuti moznosti "osviezovanie aplikacii na pozadi" sa nic nezmenilo. Jednu z poslednych veci co by som spomenul je fakt ze biely a zlaty model su pekne pokial sa nedostane prach a pot z ruk do okolia displaya, potom to vyzera fakt otrasne a takmer sa to neda vycistit. A uplne posledna vec je len 12 mesacna zaruka od vyrobcu, zvysok musi predajca vykryt z vlastneho vrecka co sa im povacsinou nechce a teda ked nieco odide napr. display, tak odchadzate domov so smutkom pretoze vymena nebude lacna. Vyhovorka predajcu: vlhkost/oxidacia atd. Tie peniaze by som za to uz asi len tak nedal. Cakal som viac, ale reklama bola silnejsia ako zdravy rozum v mojom pripade.

    ondrakomous25.01.2014 - 12:26 Trvalý odkaz

    vyborna recenze a ted k alfovi, mel jsem iphone 3, 3gs, 4, 4s, 5, nikdy se mi zadny iphone nerestartoval! Pokud se vam telefon samovolne restartuje je to duvod k reklamaci, nejedna se o bezny stav. Safary mi spadlo snad jednou za 5let. Baterku iphony nezerou vubec, androidy obecne zerou daleko vic, pokud chcete usetrit baterku, tak si synchronizaci vypnete. Dropbox neni jediny uloziste, muzete klidne pouzit jiny. Nikdy se mi zadnej prach pod display nedostal, mozna tak u starsich modelu 3gs, 3, tam byla jina konstrukce displaye. Pozarucni servis vyrobku apple je obecne hodne drahej spas a tim nemyslim jen telefony, pokud se vam napriklad pokazi nejaka soucastka na macbooku je to konec, za opravu poradne zacalujete, proto je dobry rozmyslet si tyhle veci predem pred koupi. pokud koupite iphone napr. u operatora, tak dneska uz vam ho nevymeni(kus zakus), jak tomu bylo driv, kdyz si ho objednate primo u applu meni se kus za kus, pokud se nepletu, takze ten rok navic, ktery garantujou prodejci je v podstate rok u autorizovanyho servisu, kdy prodejce telefon posle do nejlevnejsiho servisu v republice, kde se potom prihlouplej servisak nakoupi soucastku u applu a tu potom jakoby odborne vymeni, pokud je zavada na desce, sevis vas slusne posle nekam, protoze deska vazenej pane stoji 60% ceny novyho mobilu plusminus, vycistit prach pod displayem taky neni zadna sranda, musite rozebrat celej mobil, abyste se k tomu sklu dostal, verte mi, ze to neni zadna sranda, tyhle lidi se jenom vymlouvaji, protoze je s tim strasne prace, nebo to fakt neumi,nikdo nechce servisovat iphony, pane. Pak sou jeste soucastky, ktery se v tom telefonu daji vymenit, jako jsou fotak, mikrofon atd., myslite si, ze tyhle soucastky se nakupuji v originalech? Potom si otevrete portaly jako sou aukro a bazos, kde sou mraky tehle neopravitelnych telefonu, ktery sikovni ceskoslovensti borci dokazali zazracne opravit.

    yankee090325.01.2014 - 12:59 Trvalý odkaz

    https://discussions.apple.com/message/24209361#24209361 - tu sa to riesi tiez, nebudem teda sam co ma problem s restartami.

    Baterku zerie slaba kvalita 3G siete, co neviem ovplyvnit, pomoze jedine prepnutie na 2G siet. Ked viete niekto ako vypnem 3G siet na iphone 5S, dajte mi vediet. Synchronizujem jedine cez "fetch" kazdu hodinu, push je vypnute.

    ondrakomous25.01.2014 - 13:20 Trvalý odkaz

    Problem, ktery je popsan v diskuzi souvisi s upgradem systemu, pokud vam to dela, udelejte downgrade, nevim, jestli je to mozne, lze prehrat oficialne software pres itunes, to by mel byt vas prvni krok, vratit telefon do tovarniho nastaveni, do stavu v jakem jste telefon koupil, vyloucite tim chybu softu. vy musite byt bez internetoveho pripojeni, treba i nekolik hodin, abyste usetril 20-30% baterky, uplne offline. Kdyz ste offline je uplne jedno, jestli je tam 3g/2g on na internet vubec nesaha, bere ze site jen signal. musi se proste vypnout vyhledavani vsech siti vcetne wifi, taky push vypnout u vseho, pak jenom volate a cajk. ja uz si nastaveni iphonu nepamatuju, sem ted na androidu.

    Martin Hrúzik25.01.2014 - 14:08 Trvalý odkaz

    Problemy s restartami su iba u 5S, ak si mal predosle, tak sa necuduj ze ta nestretli. Fix je softwarovy, takze reklamacia je zbytocna. Fix uz ma applenachystany v aktualizacii 7.1, ktora pride asi o mesiac, dva :D

    peter3425.01.2014 - 15:58 Trvalý odkaz

    Z recenzie:"Vyťukanie PIN kódu bude vhodnejším riešením aj v zimných mesiacoch. Veď kto by si už len dával dole rukavicu kvôli načítaniu odtlačku?" A ten PIN kód v rukaviciach vyťukám ako?

    yankee090325.01.2014 - 16:24 Trvalý odkaz

    2-3 mesiace cakat, super sprava. Asi aj ja skoncim s Androidom v telefone po tychto skusenostiach. Nexus 5 ma zaujimavu cenu. Uvidime...

    Matúš Riško25.01.2014 - 16:25 Trvalý odkaz

    Vdaka za pripomienku, nevyjadril som sa celkom presne. Mal som na mysli zimne rukavice, ktorymi sa da ovladat displej, len som to tam zabudol spomenut.

    Michal25.01.2014 - 19:27 Trvalý odkaz

    200€ za 48GB pamäte navyse? :-D to je snad vtip.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne27.01.2014 - 10:23 Trvalý odkaz

    Je to bezna politika Apple, od cias iPhone 3G (2009).

    aston14727.01.2014 - 15:13 Trvalý odkaz

    Ked sa pytas na cenu tak na to nemas. Este k tej aplikacii gmail, ktora je uplne tragicka. Najlepsie nastavit ucet normalne v mailovom klientovi. Jedina nevyhod tych telefonov, ze baterka dozije max rok, potom nevydrzi ani 12 hod. Od 7:00 mam teraz 27 %. A o tretej bude uz v aute v nabijacke s 0 % :). A mobil mam od septembra.

    jarpo28.01.2014 - 07:51 Trvalý odkaz

    ,,Ked sa pytas na cenu tak na to nemas."
    Tak toto je hlupučký názor... Niekto si môže z výplaty dovoliť kúpiť aj viac kusov, no napriek tomu si ho nekúpi. Je to otázka priorít ;-)

    Dejvo28.01.2014 - 11:00 Trvalý odkaz

    "Ked sa pytas na cenu tak na to nemas". To je pekná blbosť.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne28.01.2014 - 11:03 Trvalý odkaz

    To urcite nie. 3GS aj po 24 mesiacoch drzal stabilnu vydrz, co je snim teraz netusim, nedavno som mal na nejaky cas v rukach 4rku a tiez po takmer 3 rokoch baterka drzala v pohode

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn28.01.2014 - 11:04 Trvalý odkaz

    vyhody
    velkost (stale sa da ovladat jednou rukou)
    senzor otlackov prstov
    spracovanie

    nevyhody
    iOS7 (spodna lista je sice super ale je neprehladnejsi ako iOS6 a nie je to otazkou zvyku)
    slaba vydrz baterie
    cena (priority sa casom menia)

    Teraz mam galaxy s3 a stabilita systemu je porovnatelna s iOS. Ale mam aj HTC desire C a to je dovidenia. Vseobecne som nemal v ruke Android do 200 eur ktory by nerobil rozne problemy. od Huawei y300 az po galaxy ace 2, galaxy mini s3 atd. to bolo na ritualnu samovrazdu :D Skoda len ze galaxy s3 je velky ako lopata a pracuje sa mi s nim aj napriek velkemu displeju o rad horsie ako s iPhonom.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne28.01.2014 - 11:05 Trvalý odkaz

    Ako sa to vezme, ak by iPhony stali polovicu, ma ich kazdy. Ano, su to predrazene zariadenia, najma pri volnom nakupe bez operatora a viazanosti, ale zase ekosystem iTunes ponuka siroko daleko najviac pristupneho obsahu.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne28.01.2014 - 11:44 Trvalý odkaz

    Presne preto prisla Xperia Z1 Compact - nabuchany HW v rozumnom 4.3" formate, stale pohodlne obsluhovatelny jednou rukou. Pevne verim ze dalsi vyrobcovia budu SONY nasledovat.

    aston14728.01.2014 - 12:31 Trvalý odkaz

    Je to otazka slobodnej volby. Len narazam na to, ze v reakciach kazdy nadava ze to je drahe a ze sa porovnatelne zariadenie da kupit za polovicu atd. Ja neplatim za rozlisenie displeja, ale za to ze to funguje. Platim za odladeny funkcny system. A z tohoto pohladu to je vyrazne najlacnejsi produkt. A tym myslim aj tablety aj laptopy. A mat hasle free vec na pouzivanie je na nezaplatenie. Teda okrem tych co sa radi vzdelavaju po forach.

    Palo_G28.01.2014 - 12:47 Trvalý odkaz

    TO Wayne: no nesuhlasim s tebou telefon do 200 eur je MOTO G 16 GB za 199 a rychlost a plynulost systemu je perfektna iphone je predrazeny a poriadne ale je to v poriadku ked chce nietko machrovat s iphone 5S tak nak plati ale alternativa tu je a ASTON147 co je na tom ios 7 nedorobku tak odladene ci to vyjadrenie ze co nefunguje opravime zaplatou ale kupte si nas i srot za 700 eur :D

    Me_Gusta28.01.2014 - 13:16 Trvalý odkaz

    Ano, Moto G je velmi svizne zariadenie a este sa nestalo, ze by zamrzol, sekol a pod. cisty android robi svoje :) neodsudzujem apple, ale aj keby zarabam 2000€, tak 700€ nedam za telefon, pretoze nie som "i"diot. Samozrejme aj za tych 700€ sa predava viac nez dobre, tak na co znizovat cenu...

    aston14728.01.2014 - 14:00 Trvalý odkaz

    Uz par rokov som nedal za telefon viac ako euro, vratane sucastneho a prave preto mam presne taky aky potrebujem. Ale aspon vidno vekovy priemer diskutujucich, ked je ako benchmark super zarobku 2000€. Ja sa s tym kludne naucim zit a zmierim sa s tym ze som pouzivatel "i"diot, co ma telefon v hodnote 700€, ako niekto co si nahana ego argumentaciou, ze mu staci mobil za 200, ze to je vlastne to iste. Ked to parafrazujem, tak aj na Fabii sa da ist do Pariza a v porovnani s BMW stoji štvrtinu, ale preco by zo niekto robil, ked nemusi? V každom pripade pointa mojich prispevkov je, ze kupujte si co chcete, ale netvarte sa ako ste nad vecou ze Vam staci Moto G, ci ako, ale keby ste na to vsetci do jedneho mali, tak mate Samsung S16, alebo aky tento mesiac predavaju za 600, ale hlavne ze je to proti apple a mate nieco ine (okrem tych par milionov ludi co ten telefon ma). Pripadne zrazu by ste sli argumentovat, ze preco mate prave Apple.

    Dejvo28.01.2014 - 14:11 Trvalý odkaz

    Tak ešte raz. To čo píšeš Ty, nemá nič spoločné s tým, na čo som ja reagoval.

    Napísať, že keď sa niekto pýta na cenu, tak na to nemá, je skrátka hlúposť. Či už to zoberieš ohľadom mobilov alebo čohokoľvek iného.

    Skôr platí, že aj keď na to mám, stále ma zaujíma aj cena predsa.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne28.01.2014 - 15:29 Trvalý odkaz

    @Me_Gusta, preco by si mal byt idiot, ked chces do mobilu legalne z obchodu a ekosystemu stahovat hudbu, filmy, podcasty, castokrat lukrativne aplikacie a kvalitne hry pre deti aj dospelych? Predsudky vznikli len kvoli cene za zariadenie, ktore ma oproti lacnejsim Androidom "prilis malo GB RAM a prilis malo jadier" laicky povedane, na to aby si mohlo Apple pytat nehoraznu cenu... Nic viac v tom nie je, vsetko dalsie su len nabalovane bibliny..

    @Dejvo, ano je to hlupost :),reagoval som na to ze predsudky vznikaju len z ceny, ktora vyzera nadhodnotene pre hardverom dnes uz papierovo podpriemerne zariadenie:)

    janesbond128.01.2014 - 15:38 Trvalý odkaz

    za tu cenu len toto? vziadnom prípade!

    jarpo28.01.2014 - 17:24 Trvalý odkaz

    aston147: A kto napísal, že benchmark zárobku je 2000€? Tu sa napísalo 2000€ len ako príklad.
    A ako môžeš napísať takú kravinu, že všetci by sme mali najradšej samsung s16? S tohoto tvrdenia mi skôr príde, že to ty túžiš po drahom telefóne, ale nemôžeš si ho dovoliť...
    Veď tu nikto nokoho neodsudzuje za to, že si kúpi drahý telefón, akurát pre väčšinu sú to skrátka vyhodené peniaze, lebo naozaj ti tú istú službu spravia aj telefóny lacnejšie. Sám som dal kedysi viac ako 16000sk za Siemens S65 a to som zarábal podstatne menej ako dnes, ale teraz sa nad tým len pousmejem a už by som toľko za telefón skrátka nedal :)

    Dejvo28.01.2014 - 17:44 Trvalý odkaz

    Úplne základ je to, že pokiaľ ľudia výrobok (iPhone) s takou vysokou cenovkou kupujú, tak Apple nemá dôvod svoje výrobky predávať lacnejšie. A predaje to stále, už roky potvrdzujú.

    Je to všetko len o správaní spotrebiteľa, koľko je ochotný za výrobok zaplatiť.

    DJ Pepe29.01.2014 - 15:22 Trvalý odkaz

    rekacia na yankee0903:
    Nemal som nikdy jailbreak na tom bo telefon sa samovolne restartoval zoparkrat ked som potreboval volat

    Moze pomoct restore

    Dalej mi vadi nemoznost vypnutia 3Gcka co chyba aj v recenzii.

    Akoze nie? [img]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/t1/75903_628846387163338_…]

    A uplne posledna vec je len 12 mesacna zaruka od vyrobcu, zvysok musi predajca vykryt z vlastneho vrecka co sa im povacsinou nechce a teda ked nieco odide napr. display, tak odchadzate domov so smutkom pretoze vymena nebude lacna.

    Kamaratovi mal 1 mrtvy pixel na displeji na iP 5. Reklamoval dostal novy kus (orange). Bratrancovi odislo jeho mensim pricinenim sleep tlacitko (iP5). Reklamoval, dostal novy kus (telekom). Obidva uz mali viacej ako rok. iPhony maju najlepsi zarucny servis siroko daleko

    reakcia na aston147:
    Jedina nevyhod tych telefonov, ze baterka dozije max rok, potom nevydrzi ani 12 hod

    mam iP 4s ktory ma uz viac ako 2 roky, baterka pri plnom pouzivani vydrzi den (od 6:30 do 20:30) s prehladom a rezervou, kamarat s iP 4 co nepouziva 3G a data nabija kazdy treti den. Ja by som ho reklamoval.

    aston14729.01.2014 - 22:25 Trvalý odkaz

    Volam 50 hod + mesacne, po pol roku skape kazdy mobil (2x 4s, 1x5) najlepsie skusenosti som mal s BB, Bold vydrzal v pohode do vecera. Mne to osobne nevadi, ze to za pol roka nevydrzi, pisal som to ako postreh pre dalsich uzivatelov.
    Zarucne opravy mozem potvrdit, nereklamuju ale menia kus za kus. Sice za refurbished, ale aj tak to funguje super, narozdiel od Samsungu ked som na S4 cakal presne 30 dni.

    yankee090331.01.2014 - 15:27 Trvalý odkaz

    DJ Pepe: smiem sa spytat, ci ide o iPhone 5S s poslednym IOSom?

    yankee090331.01.2014 - 15:29 Trvalý odkaz

    Neviete poradit ako sem dam screenshot?

    DJ Pepe31.01.2014 - 20:59 Trvalý odkaz

    ano je to 5s, ale pozabudol som ze je v nom beta 7.1, na 4s to tam ale je normalne

    Obrázok vložíte pomocou [img]url[/img ]

    zune8502.02.2014 - 16:09 Trvalý odkaz

    Dj Pepe to je pekné že máš vypínač na 3G kde stále bol aj je
    ale ked ti operátor pošle nové nastavenia siete tak zmizne a je tam prepínač na LTE,mam to tak aj u T-debile CZ
    a kedže 7.1b4 neumožnuje zmeniť carrier settings tak tam mam LTE, ešte na b3 aj origo 7.0.4 to zmeniť ide

    Anton27.02.2014 - 13:47 Trvalý odkaz

    Dobrý den, uvažujem o kúpe tohto telefónu, ale potreboval by som k nemu aj externú batériu kedže byvam niekedy aj 2-3 dni mimo dosahu el. energie a neviem si nabiť mobil. našiel som takuto baterku http://goo.gl/uH5kpk
    cena je celkom fajn len neviem či mi ta baterka vydrži aspon2 dni. telefonujem tak 2-3 hodiny za den.

    ffffffffff27.03.2014 - 10:23 Trvalý odkaz

    Dobrý deň, chcem sa opýtať: na mojom iPhone 5s vždy keď ho dobijem svieti 100%, no keď ho odpojím z nabíjačky zasvieti mi 97% a pod. je to normálne ?

    Dodik29.03.2014 - 19:48 Trvalý odkaz

    Zdravím ľudia. Rozmýšľam nad kúpou tohto modelu alebo 5C. Priznám sa že v hotovosti to nekúpim a preto to chcem zobrať na paušál. Môžete mi prosím vás poradiť od ktorého operátora je to najvýhodnejšie? Nechcem platiť mastné faktúry tak niečo by ste mohli poradiť. Ďakujem

    Bajzik2630.03.2014 - 12:31 Trvalý odkaz

    Mať toptelefón, nedať zaň veľa peňazí, a mať k tomu aj lacný paušál ? ... no ták :)

    Dodik30.03.2014 - 16:48 Trvalý odkaz

    Neviem ako kupuješ mobily ty, ale ak si ochotný dať za telefón niečo cez 500 ečok ako cash tak ti tlieskam :) tými faktúrami som myslel menej ako 50 alebo 60€ mesačne.

    Ross_from_Frie…28.06.2014 - 11:13 Trvalý odkaz

    Osobne som zvolil iPhone 5S po vlastneni celkom peknej zbierky Androidov (SGS3, Huawei ascend p6, Nexus 5 a kopa inych kratsie ci dlhsie vlastnenych) a naozaj po dlhsej dobe pouzivania mozem povedat, ze nelutujem a ani raz som nezavahal, ci som urobil dobre rozhodnutie. Presne ako sa pise v clanku, clovek musi tieto zariadenia milovat aby bol pchotny za ne zaplatit aj ked vie, ze za tu cenu obetuje urcite vyhody androidov. Na druhej strane dostane naozaj precizne spracovane zariadenie ovladatelne jednou rukou, ktore ho nesklame, nech bude chciet s telefonom robit skoro cokolvek (ano skor, existuju obmedzenia, o ktorych vieme). Verim, ze toto bude jeden z tych telefonov, ktore ma neomrzia do konca viazanosti u operatora :D

    R S21.05.2015 - 04:02 Trvalý odkaz

    Mám tento Smartphone 1 rok a neviem si ho vynachváliť, brat má 4S a mame kupujem 5C. OS Android už nikdy viac a mal som ich dosť ... Predtým iPhone 3GS a 4.

    Scotty11.04.2016 - 16:22 Trvalý odkaz

    Zdravim vsetkych pouzivatelov iphonu 5s . Dal som sancu tomuto iphonu a preto mam na vas par otazok ako zefektivnit jeho pouzivanie.
    1. Ako vypnut otravne animacie ios pri zatvarani aplikaci a podobne...
    2. Da sa nastavit home buttom na prijmanie hovorov ? Popripade nejaka appka nato aby mi to umoznilo tuto funkciu
    3. Na zaver poprosim zaujimave aplikacie a hlavne widgety do hornej listy ako npr pocasie a podobne ktore mi zjednodusia pouzivanie iphonu . Za vsetky tipy a rady dakujem.

    Mashe11.04.2016 - 18:58 Trvalý odkaz

    Odpoviem ti len na prvú otázku, na dalšie neviem
    Nastavenia - všeobecne - prístupnosť - obmedziť pohyb a zapnúť to :)

    Scotty31.07.2016 - 22:55 Trvalý odkaz

    chcel som vytvoriť novú tému ale nejako sa mi to nepodarilo tak to napíšem sem možno mi niekto poradí. Mám na iphone 5s IOS 8.3 a chcel by som si ho aktualizovať no počul som že ked bol telefon servisovaný v nie original apple tak pri aktualizáci softvéru mi vyhodí error. No po novom som počul aj to na najnovšiom itunes by už nemal byť ten problém tak neviem čomu mám veriť.. máte niekto s tým skúsenosť či sa mám báť alebo nie ?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne31.07.2016 - 23:32 Trvalý odkaz

    uz to fixli aktualizaciou. nova verzia ti nic take nevyhodi. u mna to vyriesilo problemy s kablami, zazrazne vsetky idu zrazu a odkedy to opravili v 9.cosi, som nevidel ani raz hlasku ze pouzivam necertifikovany kabel (predtym mi ju obcas vyhodilo)...

    Scotty01.08.2016 - 00:56 Trvalý odkaz

    ešte som zabudol podotknuť ...že mám nefunčké touch ID ktorý bol najhlavnejším dovodom na error 53...tak preto sa hlavne bojím . ale fajn risknem to