Apple iPhone 5 po roku intenzívneho používania

  • michal 03.05.2014 - 13:33

    Sam som sa chystal uz dlhsi cas podobny clanok napisat. Na ip5 som presiel zo samsungu galaxy s3, co povazujem za poslednu dobru vec od tejto kopirovacej sluzby. Nejaky cas sa mi podarilo pracovat v servise "mobilov" vseobecne. Zazitok ? 3x za den prisiel niekto s rozbitym iphonom. Ci to bola 4, 4s, 5, 5s ... bez vynimky a vsetci s rozbitym prednym sklom. Vsetkym vsak sla nahradna atrapa, boli o tom uzrejmeny - suhlasili. Kto by aj nie, ked proti originalu je to polovicna cena dielu. A praca ? Zbytok premennych v rovnici. Cim sa neviem prekusat je, ako hovoris jeho vydrz. Mam verziu na ktorej sa neda vypnut rezim 3G. Jednak mi skace signal pri telefonovani v super pokrytom hlavnom meste, a co to robi s baterkou ani nehovorim. A data miznu ako huby po dazdi. Divne. Ked sa na telefon za den iba pozriem kolko je hodin, vydrzi mi vecer na 90%. To si na iphone cenim najviac. Ak s nim vsak ako kazdy robim uplne vsetko, vecer so stastim pridem domov. (pozn. pouzivam ho sotva pol roka) Nebudem si kupovat externy zdroj, ked chcem chodit s lopatou, lezi mi na policke SGS3. Neviem na ten telefon povedat kriveho slova, no keby sa ma niekto spytal preco by sa mal rozhodnut pre iphone5, asi by som tiez toho vela nenahovoril. S clankom suhlasim, ukazuje nezaujatost a podla mna celkom objektivne hodnotenie krabicky s vysokohorskou prirazkou. Mam iPad 2, a skombinovat ich ? Najjednoduchsie cez dropbox, cize je uplne jedno ake zariadenie mate. iPad by som nevymenil ani za nic, iphone asi ano.

  • Dejvo03.05.2014 - 14:47 Trvalý odkaz

    Mne osobne môj 4S vydrží takmer cely deň a to ho vôbec nešetril. Oproti poslednému mobilu co som používal (Optimus L9) je to určite rozdiely, v prospech iPhonu.

    ondrakomous03.05.2014 - 17:08 Trvalý odkaz

    Lenovo nic neresi. Nebudes nabijet kazdej den ale obden, takze zase o nicem, iphone je navic kvalitou uplne nekde jinde, aktualne vyuzivam samsung s4 mini a je to nejlepsi smart, co sem letos testoval, je top 1 smart, pri cene 250euro nema konkurenci a vydrzi opravdu dost, duvod proc ho pouzivam, ve dne za dobryho pocasi foti neskutecne. Nalepis kvalitni bezpecnostni folii na display a vic nemusis resit, zpracovani je naprosto spickovy,plastovy zada sou bezva, nerozbiji se. Musim rict, ze je to top1 smart naprosto zaslouzene. Lopata to taky neni, 4,3 palce a pritom je uplne malickej a lehouckej jak pirko ma jen 110gramu. Vykon ma skvelej, tedkonc dostane novej kitkat a to bude pecka.

    Martin Hrúzik03.05.2014 - 18:53 Trvalý odkaz

    Iphone ma vseobecne super vydrz v standby rezime. Android sa k tomu pomaly priblizuje, ale iP je stale najlepsi. Na hovory je vsak tragicky. Poznam viac ludi co vela volaju a kazdy nadava na slabu vydrz. Tam proste kapacitu baterky neoklames. 1500mah baterky sa davali pre 5 rokmi. Ak ti velkost iP vyhovuje, ale chces lepsiu vydrz, ja by som ti odporucil xperiu z1 compact. Nema sice nejaku obrovsku baterku, ale vdaka mensiemu a hlavne "iba" 720p displeju ma perfektnu vydrz. Pri zapnutom stamina mode vydrzi aj 2 dni.

    Miro03.05.2014 - 19:10 Trvalý odkaz

    svoj prvy iP4 som predal, vadilo mi na nom vsetko - pisal som o tom v Skusenostiach... Skusal som to so Samsungom S4mini - dal som ho dcere...S4mini jej vydrzi od rana do vecera len tak-tak a to ho cez vyucovanie samozrejme nepouziva a vola max 1-2 hovory denne...

    pouzivam Prestigio Multi PAP5044 DualSim - ak vypinam wi-fi a gps, mam displej jas na AUTO a volam 1-2 hovory denne + par mailov vydrz=2 dni...ak ho pouzivam normalne, vydrzi 1 den (inak super telefon)...

    opät som teda kupil iP4 (iny od kolegu), vypinam wi-fi aj 3G (kvoli debilnemu pokrytiu - na 3G mi padaju hovory presne v byte kde pracujem pri PC)... v takomto rezime vydrzi iPhone 2 dni...ak volam (5-10 hovorov + Viber nonstop +obcas mail)tak vydrz vyse 24 hodin...iPhone ma 3 roky a nabijany bol kadejako...

    este praskanie displeja - nemozem pochopit, ako moze iP4 vydrzat vsetky tie pady, ktore som s nim mal...odstiepene malicko z kazdeho rozka, ale displej bez skrabanca! boli to uplne prve kusy, ktore mal T-mobile - mozno boli lepsie vyrobene :-)

    moj znamy - automechanik - iP4 vzdy pady na betone, vzdy od oleja, dodnes funkcny...iP5 po 4 mesiacoch vyzera ako po vojne, displej na srot po prvom pade...

    Miro03.05.2014 - 19:13 Trvalý odkaz

    ak ma niekto tip na dobry fon velkostou do S4mini, super fotakom a gps a vydrzou aspon 48h, tak sem s nim!!

    inak som absolutne nespokojny s fotkami na iP4 (na oboch), ale aj na S4mini (a na tom Prestigiu takisto)...stara Nokia N95 fotila naozaj lepsie!

    Miro03.05.2014 - 19:17 Trvalý odkaz

    a este jedna vec - pouzivam iPad mini (wi-fi verzia), to je takmer dokonaly pristroj - vydrz, displej, funkcnost...snad len wi-fi prijem by mohol byt trochu lepsi...od Apple asi to naj co som mal (iMac 27 som po roku predal ako nepouzitelnu imidzovu pip-ovinu a vratil sa ku PC- potrebujem pracovat a nie neustale hladat nahradne softy pre iOS a nahradne riesenia pre prenos medzi platformami iOS-WIN)

    ondrakomous03.05.2014 - 19:20 Trvalý odkaz

    Nedavno sem tady psal, ze iphone 5 nic nevydrzi, malem me tady jablickari ukamenovali, dejte malemu decku jabko jako hracku, za par dnu je po mobilu. To kolik telefon vydrzi a jak vypada zalezi hodne na uzivateli, jak se k tomu chova. Pokud si na iphpne nalepis kvalitni folii a nosis ho v kvalitnim pouzdre, za dva roky ho vytahnes a je jak novy. Moje s4mini ma baterku 1900,pri hodne tezky zatezi vydrzi den, rychle se nabiji, lenovo 770 vydrzelo malicko vic,ale nabijelo se furu hodin.

    michal03.05.2014 - 23:47 Trvalý odkaz

    To kolko sa nabija robi nabijacka. Co mam origos adapter k s3 pisu 1Amper a nabija ho 2dni (neprehanam). Svoj ip5 som vyzbrojil lacnym flip coverom a foliou preistotu. Aspon ked tresne, vydrzi to a nemusim ist do banky vybrat 2 stovky na opravu. Skoda ze je potom jedno ci mate telefon z uranu alebo z pvc, ked ho zabalite do gumy aby prezil.

    Alexander04.05.2014 - 10:37 Trvalý odkaz

    Ahojte,
    iphone 5 a novšie majú totiž displeje vyrábané technológiou incell, tj. displej + sklíčko v jednom tele. Tým je možno krehkejšie. Je to ale určite relatívne. Mal som aj 3gs, 4s a 5s a nikdy mi displej nepraskol. Na 4s som mal hore iba menší škrabanček. Skôr sa oškre roh alebo hlinník, ktorý je mäkší ako sklo. Inak okrem nevýhod má táto technológia integrácie displeja v skle početné výhody. Tiež ale poznám ľudí, ktorí vlastnia iphone spiderman edition, ale presne naopak, skôr tých so 4s. Jednoduchá pomoc je nalepiť si invisible shield aj z predu/ zo zadu. Ja osobne používam kryt ozaki, ktorý je mrte tenký a má "slot" na jednu kreditku. V balení je tiež predná fólia, podotýkam dosť kvalitná. Tiež nerozumiem tomu, ak má niekto tendenciu rozmlátiť displej, prečo si tam nenalepí ochrannú fóliu za 3€? Alebo potom už kvalitnú za 20 z obochstrán a stále je to menej, ako meniť displej či vyberať triesky z ucha. Inak k výdrži by som tiež rád niečo napísal. Na iphone 5s používam celý deň mail, sms, občas internet, množstvo telefonátov a nikdy som ho nevymlátil za 1 deň. Ráno odpojím z nabíjačky a večer mám 40%. Časom som zistil, že najväčší žrút je 3G resp. mobilné internetové pripojenie. Podstatne rýchlejšie sa iphone vybije ak ste od vysielača vzdialenejší a podobne. Inak raz som mal problém s výdržou ako popisujú chlapci vyššie, ale našťastie pomohol upgrade ios-u. Rozhodne iphone nepatrí k rekordmanom ale ani k podpriemeru. Baterka je nižšej kapacity, ako u androidovej konkurencie, ale je tomu tak správne a opodstatnene. IOS je podstatne vyladenejší a menej energeticky náročný. Stačí sa pozrieť na posledné symbianové telefóny. Ani jeden nemal silnejšiu baterku ako 1200mAh. Mal som nokiu e7 s qwerty a 4" displejom a tiež vydržal celý deň. Ono na takých šunkách je to vždy s dlhou výdržou, lebo aj keby ste tú baterku chceli vymlátiť tak hold nie je veľmi ani ako :)

    ondrakomous04.05.2014 - 18:24 Trvalý odkaz

    blbost, neni to jenom o nabijecce, je to taky o kapacite baterky. pokud bych kupoval telefon na beterku, koupil bych nokii 515, pac smart s velkou vydrzi neexistuje, i ty nejvykonnejsi smarty vybijes za par hodin.

    Dan Ivan05.05.2014 - 10:03 Trvalý odkaz

    Ak by niekto napisal skusenosti s Moto G (alebo X).. ;) btw .. velmi triezvy(chap- nezaujaty) clanok ..super

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta05.05.2014 - 11:58 Trvalý odkaz

    ondro, už toľko nezavádzaj o smartoch a ich veľkých baterkách, už som Ti to niekde písal, ako rýchlo sa mi nabije s origo nabíjačkou ten môj šrot s 4000 mAh baterkou...

    mivro05.05.2014 - 12:41 Trvalý odkaz

    frajerke som asi pred tyzdnom objednal Moto G, 8GB verzia z amazonu uk, za 150 aj s dopravou. na clanok sa necitim, ale ak ma niekto otazky rad odpoviem. v sktratke: displej paradny, aj velkost jej sadla, cisty kitkat je rychy ako das, po starte cca 450mb volnej ram, screen on time zatial po 3 nabitiach na auto jase okolo 4-4,5 hodiny, slow-mo video je sranda, minusy: ani neviem, asi nevyberatelna bateria, mozno slabsi fotak, ale tazko posudit, volne miesto pre usera asi 5GB (nic moc ale jej staci)

    ondrakomous05.05.2014 - 13:55 Trvalý odkaz

    Rosto, sam dobre vis, ze smartfone s dlouhou vydrzi neexistuje, vetsi kapacita baterie je pouze krizovy reseni "z blata do louze", neni to reseni, je to pouze oddaleni problemu, cili sem uzivateli doporucil kup obyc nokii, to povazuju za jediny spravny reseni, o velkokapacitnich bateriich jsme toho napsali dost, ale zaroven je potreba k tomu a/ rict I b/, tys rekl nabiji se stejne rychle, to je prece nesmysl. Ma vetsi kapacitu, cili se nabiji dele, logicky. Navic s narustajici kapacitou roste I hmotnost zarizeni, cili to si dotycny muze rovnou koupit nahradni zdroj. Dyt iphone porad zvysuje vykon a rozliseni a baterku nechava porad stejnou, cili do budoucna se muze stat, ze se lidi zacnou vracet k hloupym telefonum, je to krasny mit obyc telefon, ted 14 dnu sem takhle fungoval,parada.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta05.05.2014 - 14:18 Trvalý odkaz

    Funguj ako chceš, keď potrebuješ smart funkcie, nebudeš nosiť kvôli tomu dva telefóny, alebo telefón + tablet.
    Ja dokonca nechcem nosiť dva telefóny, pracovný a súkromný, preto mám P780, ktorý je dual a má veľkú baterku. Ak by som mal v ňom len jednu kartu, určite by vydržal ešte o niečo viac.
    Nezmysel... to si hovor niekomu doma, ak Ti to tolerujú.
    Nabíjačka k P780 má nabíjací prúd 2A a originálny kábel, ktorý som k nemu mal v balení, je taký hrubý a relatívne krátky, že som taký v obchodoch nevidel.
    Nabíja sa s ním naozaj rýchlo. Váha je prijateľná (180g), vzhľadom k rozmerom a výdrži, ktorú potrebujem.

    ondrakomous05.05.2014 - 14:47 Trvalý odkaz

    Pod dve hodiny se s nabijenim nedostanes, pro tebe je to malo a pro me hodne. Nemam dve hodiny na nabijeni.

    ondrakomous05.05.2014 - 16:10 Trvalý odkaz

    Neprehanim, na odbornym blogu se 780 s origo nabijeckou nabiji na 100procent 4 hodiny, pisou tam dal, ze 15procent baterky se vybije pri 90 minutovym hrani her, prehravani hudby a sledovani filmu, vse soucastne, hranim hry 10procent baterky minus, presne to sem tady psal, nema to zadnej smysl. Nevim, cim nabijis ty, 770 lenovo sem osobne nabijel k 3 hodinam!!!s 4mini 1900baterku nabiju kolem 1hodiny, to sou realny cisla, zadny vymysly.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta05.05.2014 - 21:48 Trvalý odkaz

    P770 mala 1A nabijacku, to neriešime... Ja hovorím o P780, tá má 2A, pozri si, akú má tá Tvoja s4 nabíjačku a porovnaj si to. ďalej... používam telefóny normálne, netestujem ich, ako si to tu popísal... popri tom aj normálne žijem, skús to aj Ty ;)

    yankee090306.05.2014 - 09:21 Trvalý odkaz

    Konecne normalna diskusia bez hadok/urazania. Ludia pisu svoje skusenosti a tak to ma byt. Davam na to like :) a snad sa to nezvrhne...

    DJ Pepe06.05.2014 - 14:13 Trvalý odkaz

    musim poklopat, ale este sa mi iphone rozbit nepodarilo :)

    ondrakomous06.05.2014 - 15:20 Trvalý odkaz

    Lenovo nedela ani nabijecky podle standardu, mel sem u 770 kus cehosi nasazenyho na dalsim kusu cehosi, vubec to nema nic spolecnyho s nabijeckou, bejt obchodni inspekce, tak ty lenova ani nepustim do obehu, pac atestovana nabijecka podle smernice vypada uplne jinak a hlavne stoji trojnasobne vic, konkretne u lenova mi nabijeci kabel prestal fungovat po tejdnu, cisla ktery sem uvadel, cili 4 hodiny do uplneho nabiti 780 jsou realna, vubec nevim s cim se lenovo prodava na slovesku, protoze vsude k tomu davaji jiny nabijecky viz to, co popisuju vyse. Neprehanim to. Pokud tady nekdo vychvaluje akumulatory lenova do nebes, tak zamerne lze, vydrzi vic, to je cely, ale vybijes ho jako kazdy jiny smart. Jestli smart vydrzi den nebo dva, tak to je totiz uplne to stejny....jak sem psal z blata do louze, proto sem rikal, ok vem obyc nokii a s tim jedes tyden, smart je vlastne na nic. Nikdo nemluvil o noseni dvou telefonu, proste se vratis ke starymu dobrymu krapovskymu mobilu, ale s extremni vydrzi. Rikam, ze nekdy v budoucnu se treba lidi zacnou vracet k vobyc mobilum.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta06.05.2014 - 17:17 Trvalý odkaz

    Zámerne... tu akurát zavádzaš zámerne...
    viem čím a koľko nabíjam moju P780
    na slovensku sa lenovo oficiálne nepredáva, tak ten kus "čohosi" je EU adaptér na kuse "čohosi", čo je nabíjačka... 2A... už si to porovnal s tou Tvojou k s4 mini a 1900 mAh baterke??? ktorá sa Ti nabije do hodiny?

    ondrakomous06.05.2014 - 17:33 Trvalý odkaz

    Ty celou dobu uvadis polopravdy od zacatku, nabiti lenova 780 trva 4 hodiny, je to prevzaty z webu, ktery testuje mobily, nabijecka podle standardu eu nemuze byt slozena ze dvou kusu, ktery se na sebe nasadi....za prvy je to nebezpecny, za druhy nema to co delat v baleni na uzemi eu, znovu opakuju neni to normalni nabijecka, muj samsung ma certifikaci, nabijecka u lenova nema certifikaci. Kdyz tady porad vychvalujes 780, tak tem lidem taky rekni, ze neexistuje oficialni rom a nabijecka je slozena ze dvou dilecku, na kterych vznika prepeti. Rikam je to bordel, ze tohle nekdo vubec pusti do prodeje. Videl si nekdy treba nabijecky a kabely od nokie a ty lenovacky, ty kabliky sou tenky,ze na jednou slapnes a je to nich. Nemusis byt elektrikar, abys pochopil, ze neco je u lenova spatne. Ona ta nokia totiz narozdil od lenova nesidi lidi a dava poctivy prislusenstvi, zacina to obycejnyma kablikama a konci to soucastkama uvnitr, proste je to vizitka vyrobce. Pokud se lenovo eficialne neprodava v eu, tal to tady nema co delat.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta06.05.2014 - 23:12 Trvalý odkaz

    nechce sa mi s tebou doťahovať... preberaj si čo chceš, odkiaľ chceš a ja si budem nabíjať s tou nebezpečnou nabijačkou, ale bude to trvať menej ako štyri hodiny, ja totiž žijem v inej realite, tu je všetko rýchlejšie...

    somarinka10.05.2014 - 13:45 Trvalý odkaz

    Nielen Jozefovi, ale aj ostatnym, ktory riesia dlhodobo zmenu svojej oblubenej znacky a os, odpocuram jednoznacne Sony Xperia Z1 Compact. Uz z nazvu je jasne, ze mobil ma fakt kompaktne rozmery, neznasam tehly, ktore zapracu vrecka a obmedzuju v pohybe. Bol som fakt ortodoxnym uzivatelom znacky Nokia, hlavne premiove triedy, vlastnil som E7 so symbian Belle a nielen, ze sa zdalo,no myslim, ze bol nadzcasovy, nielen dizajn, ale i software ako taky. ten mobil mi vydrzal naozaj dlho, Zial, po dlhom trapeni znacky Nokia a naozaj neprijemnom pade ( nie prvom) sa mi uz nechcelo riesit a doprosovat sa k oprave a tak som i ja po rokoch musel menit mobil a rohodnutie nebolo lahke. Spominany model Sony, ma po vetkych strankach zaujal, vlastnim ho sice velmi kratko, ale som naozaj rad, ze ten dlhy a tazky vyber stal za to. Niesom prvy krat uzvivatelom androidu, dokonca mi vobec nebol po chuti ( vlastnim firemnym tablet s androidom, aj mobil), ale je pravda, ze Sony ma ( mozno aj HTC) asi najvyladenejsi os so svojimy ''crevami''. Som dost narocny uzivatel a po sice kratkom case, mam pocit, ze pri Sony ostanem a nemusim riesit skusanie zas niekolkych znaciek dookola. Odporucam Sony Xperia Z1 Compact. Ak budete mat otazky, kludne mi piste na EmailDelta@gmail.com

    risiak12.05.2014 - 14:10 Trvalý odkaz

    Ahojte, podelim sa aj ja o svoje skusenosti s iPhone 5 v bielej farbe. Telefon som dostal, takze ma nestal ani cent, preto ho viem nezaujato zhodnotit. (inak mam aj iPad mini a mal som aj Mac, takze nie som novacik v Apple svete)

    Horne tlacitko na zamykanie mi nefunguje. Raz ide a potom 10x nejde. Pisalo sa na nete okolo nejakej zvolavacky, kde to zadarmo vymenia, ale pri mojom stasti s reklamaciami telefonov to radsej neriesim. Navyse rovnaky problem mam aj s tlacitkom "-" hlasitosti.

    Slaba vydrz, az trapna. Je to proste na smiech ak pouzivate wifi alebo data.

    Pri prepinani 3G a Edge sieti sa mu pravidelne stane, ze sa nan potom neda dovolat. 3G sa uz neda vypnut ako to bolo v starom os.

    Takze telefon uz pouzivam len ako telefon, sms a fotak. Data mam vypnute, tym padom sa mi da dovolat a vydrz 4-6 dni (zapnuty aj v noci).

    Inak je to perfektny telefon, super mp3 prehravac (s pre mna uzasnym zvukom co sa tyka prilozenych sluchatiek) a kvalitny fotak v jednom.

    Ci by som ho odporucal? Ak by som si ho mal kupit, tak za maximalne polovicnu az tretinovu cenu z retailovej, inak nie.

    Osobne si myslim, ze historia sa bude opakovat. Tak ako v minulosti Apple isiel ku dnu az kym neprisiel Jobs, nieco podobne ho caka aj v blizkej buducnosti. Obzvlast ak sa naplnia vsetky ocakavania, ktore sa kladu napriklad do One Plus One. Navyse konkurencia uz davno kope inu ligu co sa tyka parametrov a moznosti vyberu.