Apple iPad Pro

  • rtg 10.09.2015 - 01:27

    takze skusaju napodobnovat Microsoft Surface...

  • Borland10.09.2015 - 16:06 Trvalý odkaz

    Presne toto mi napadlo. Zvláštne je, že v článkoch sa podobnosť nespomína. Ak by to bolo v opačnom garde (iPad pro by bol vydaný skôr ako Microsoft Surface), o kopírovaní by toho bolo napísaného veľa.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne10.09.2015 - 16:58 Trvalý odkaz

    Clanky sa este len objavuju, ked si vyguglis surface pro vs ipad pro, najde ti plny internet clankov. :) vsimli si to viaceri, ved to bije do oci priam :)

    Ivan Varmeda11.09.2015 - 12:23 Trvalý odkaz

    Od 970 eur(ratam aj klavesnicu) za vec na konzum medii a nepotrebneho bordelu? "this is madness". Keby som po niecom takom tuzil, tak to uz radsej ten surface, ten ma aspon normalny windows.

    zemiak11.09.2015 - 13:51 Trvalý odkaz

    Toto je pre ludi, ktori nieco tvoria. Vid pero a klavesnica.
    Normalny Windows samotny na tabletoch je OK, ale aplikacie tretich stran na to prisposobene nie su.

    Mimochodom, najnizsi Surface Pro 3 - 64GB zacina na $799.00 s perom bez klavesnice.

    iPad Pro 32GB je tiez za $799. Ceny su porovnatelne (lepsie parametre iPadu oproti vacsiemu storage Surface Pro)

    ondrakomous11.09.2015 - 16:27 Trvalý odkaz

    videl jsem, jak ipad prezentovali, kamo, za to tohle ti grafici, architekti, dizajneri urvou obe ruce. velkej display, pero, magneticka klavesnice, 4 reproduktory, brutalne jemny display cena za 32gb byla 800 dolacu, to mi prislo jako lidova cena vzhledem k v vybave. sam premyslim, ze si to koupim na praci místo notebooku. jednu dobu sem delal na macbooku, byla to parada, jenom se mi pokazila klavesnice a servis applu je strasne drahy, tak jsem notebook dal pryc, dobry je, ze tam je podpora microsoftu-office, na grafiku třeba adobe, atd. to dřív na applu nebyvalo.

    Ivan Varmeda11.09.2015 - 16:42 Trvalý odkaz

    Mne skor ide o IOS. Je to prilis jednoduchy system na to aby sa tam dalo nieco naozaj zmysluplne robit, a ked tak dost kontraproduktivne. Ten tabletovy office a aj tie veci od Adobe sa mi zdaju dost pofiderne. Skor by som si ten ipad pro vedel predstavit ako ovladac inteligentnej domacnosti, ine vyuzitie by u mna nemal, i ked niekto iny by ho vedel zuzitkovat aj inak. Hold kazdy ma ine zaujmy a priority

    zemiak11.09.2015 - 16:49 Trvalý odkaz

    Ako ovladac inteligentnej domacnosti ti staci Tesco tablet za 50 eur.
    Mne je tiez nanic, ale viem si predstavit, ze nejaky grafik po nom skoci.
    Nepodcenuj iOS :)

    Ivan Varmeda11.09.2015 - 17:04 Trvalý odkaz

    Android nie je pre mna moznost, nie som zastanca toho systemu a kedze blackberry nic take nerobi a windows nema dobru podporu aplikacii tretich stran tak ostava len IOS. Bolo by to velmi pohodlne si takto riesit domacnost a optimalizovat energie a podobne :) urcite sa najde vela ludi co si to kupi, ved oproti profi zozstave a periferiam k nej je to za drobne hoci s velkymi obmedzeniami, ale z mojej strany pohladu je to len predrazeny prehravac youtube :)

    ondrakomous11.09.2015 - 17:16 Trvalý odkaz

    jako myslis, ze na ios lidi nedelaji, neboco? si kup nekdy macbook, znam IT programátory, kteří na tom delaji praci, stejne tak třeba normalni ucetni, atd. co sem videl napr. ty novy office, na ty pezentaci, tak to zase tolik osekany není, to stejny graficky programy, ale mas pravdu v tom, ze ty apk nesmí byt osekany oproti desktopovym verzim, ten tablet ma slusnej vykon, naopak se da vyuzit rychlost systemu, nerikam, ze desitky jsou na desktopu nejak pomaly, když jsem se vracel na desktop z macu, tak jsem mel v prvním souboru EXE vir. to ti na macu nehrozi, ze to bude infikovany. spis lidi sou zaostali a zakrneli, vůbec nedokazou vyuzit potencional softwaru a hardwaru zarizeni. podle me tenhle tablet uz je vyuzitelnej na plnodnotnou praci, u tech předchozích to podle me neslo, vzhledem k velikosti displaye, tady když k tomu pripojis tu magnetickou klavesnici, mas regulerni notebook.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne11.09.2015 - 17:32 Trvalý odkaz

    co zmysluplne chces robit v systeme? system je len launcher pre aplikacie. iOS dovoluje ludom "rozbit" si toho menej, ale aplikacie ma kvalitnejsie. U nas mnoho z nich nevyuzijes, pretoze tu nie su take sluzby ako v USA napr. Android je tiez len system. Ma otvorenejsiu filozofiu a dovoli pouzivatelovi schedulovat viac roznych typov udalosti. Rootnuty Android a jailbreaknuty iPhone su oba plnohodnotne *nix telefony a s oboma ide dosiahnut rovnaky vysledok. Okrem widgetov, no jailbreak scenu nesledujem par rokov, mozno tam uz nieco je. iPhone nema tiez google sluzby len zopar app, aj preto moze byt jeho pouzivanie tazkopadnejsie. Najvacsia vyhoda ale je, ze ked si kupis aplikaciu, vzdy bude fungovat a kedze je v podstate "jeden" iphone (odhliadnuc od gigahertzov, RAM, rozlisenia), vyvojari nemusia pocitat s roznou mierou stiepenia hardveru/senzorov/vlastnosti... moze sa ti to javit ako youtube prehravac, ale este si asi nevidel iphone/ipad s kapacitou vacsnou ako 16GB a s kvalitnymi platenymi aplikaciami....

    ondrakomous11.09.2015 - 17:51 Trvalý odkaz

    android je nepouzitelny! nebyl jsem schopny na tabletu Samsung nakopírovat fotky na SD kartu, proste to neslo, prinesl mi to tady jeden clovek, pral bych vam vsem videt, jak vypada tablet s androidem u uzivatele, který androidu vůbec nerozumi, neskutecny bordel, nedokážete si to ani představit jakej bordel v tom tabletu mel, jinak tady je zajimava informace ohledne ipadu pro http://www.gsmarena.com/adobe_confirms_apple_ipad_pro_has_4gb_of_ram-ne…

    Ivan Varmeda11.09.2015 - 17:57 Trvalý odkaz

    ondrakomous: vravel som o IOS a nie o OS X.
    wayne: potrebujem MS SQL server studio, IIS manager, Radmin klient, Plnohodnotny office a podobne. Mna nezaujima bordel okolo, potrebujem plne funkcny rychly a spolahlivy system co androind nie je a IOS len zcasti.

    ondrakomous11.09.2015 - 18:03 Trvalý odkaz

    kup jolla tablet, ted ho mají v akci za za 270 euro, tam muzes programovat do strhani života

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne11.09.2015 - 18:10 Trvalý odkaz

    Ked to potrebujes, preco si to nezhanas a nepracujes, a namiesto toho si prisiel trollovat o ipadoch? Nuda v praci, nedali ti premie, alebo len mas boľačku ze o iphonoch a ipadoch sa vsade pise a o systeme, ktory pouzivas ty, nie? Je sice pekne, ze ty vies s mobilnym zariadenim pracovat, ale 99% ludi ho pouziva prave na konzum. Hudba, videa, foto, hry, net, az potom volania/spravy. Preto sa vyrabaju ako sa vyrabaju a aj preto sa predavaju. A ano. Viem, ze len krmim trolla pod mostom.

    Ivan Varmeda11.09.2015 - 18:12 Trvalý odkaz

    ale ja nechcem tablet. absolutne by som ho nevyuzil preto vravim ze by som radsej ten surface lebo ma aspon windows a preto vravim ze ten ipad je pre mna predrazeny prehravac youtube.

    ondrakomous11.09.2015 - 18:27 Trvalý odkaz

    ipad je pre mna predrazeny prehravac youtube, si asi nevidel prezentaci od applu, kamo ty tam delali takovy věci, ze se ti o tom nesnilo.

    Ivan Varmeda11.09.2015 - 18:38 Trvalý odkaz

    To ze mne je zbytocny, neznamena ze niekto druhy ho nemoze vyuzit lepsie.

    ondrakomous11.09.2015 - 18:53 Trvalý odkaz

    ty poradne nevis o cem mluvíš, na ten ipad pro se teprve zacinaji vyvíjet aplikace, který budou uplne jiny jak na klasicky ipad, bude tam plna podpora toho pera, prave adobe, microsft prezentovali jak to bude vypadat. v ty podobe, ve který to bylo prezentovany to nikdo nevidel, vi to maximalne vyvojari od microsoftu, rozhodne to nebude jenom hracka na youtube, byla tam udelana prezentace v powerpointu atd. plnohonotna podpora pera, atd. spoustu vyvojaru na tom teprve dela, je to budoucnost, ted pro tebe to třeba není pouzitelny, ale poradne si nevidel ani ios9, co ten system dokaze a uz to tady hanis.

    Ivan Varmeda11.09.2015 - 20:39 Trvalý odkaz

    nerozumieme sa. hodnotim to z mohjo pohladu pre mna. to ze tebe a dalsim ludom to pride skvele a dobre neberiem. kazdy ma rad nieco ine.

    ondrakomous11.09.2015 - 21:42 Trvalý odkaz

    my si ani rozumět nemůžeme, protože ty jenom trollis, ipad pro byl od zacatku prezentovanej firmou apple jako zarizeni pro praci, napr. grafiku. to o cem pises ty se vola ipad mini, ten je na konzumaci multimedialniho obsahu.