Aky novy tel si kupit? Blackberry alebo nieco ine?

  • 12 príspevkov
  • maki45 30.08.2011 - 14:34

    Ahojky

    rozhodujem sa nad novym tel a do uvahy koli praci s mailami prichadza BlackBerry. Nikdy som to nemal, ale vsetci co nejake Blackberry maju to zatial chvalili. To, ze si musim zaplatit to BIS nejako prezijem, hlavne ked budem spokojny.

    Kedze tel nebudem brat na akciu, ale normalne z obchodu, tak je dolezita aj cena. Do 400 Eur sa da zohnat napr BB Bold 9780. Je to dobry telefon?

    Moj cenovy limit je cca 500 Eur, telefon chcem novy.

    Kriteria by mal splnat:
    dobra praca s mailami (aspon 5 roznych mailov), kvalitny kalendar, dobra synchronizacia kontaktov (gmail, outlook), dobra vydrz baterky, kvalitne spracovanie, plnohodnotna klavesnica potesi, dotykovy displej nie je podmienkou ak bude klavesnica

    Co sa tyka OS, tak rad by som sa vyhol symbianu (cize Nokia je out) a iOS (frajerka to ma a mne ten Iphone 4 vobec nesedi)

    Poradi mi niekto?

  • Peter Makai30.08.2011 - 14:50 Trvalý odkaz

    Kamarat, ved ty nepotrebujes radit, v poziadavkach si uplne presne popisal BB 9780 :-)
    Moze to mat ale jeden hacik - ak tam chces pouzivat firemne maily (Exchange, Lotus, ap.) musis mat integrovanu podporu pre BB priamo na mailovom servri a sluzbu BES. Pokial viem, BES ti aktivuju operatori iba ak mas ICO - cize si pravnicka osoba.

    Peter Makai30.08.2011 - 15:19 Trvalý odkaz

    BES je spoplatnene, ale pokial mas hostovane servery, asi ho nebudes potrebovat.
    Vela BB som nemal, ale 9780 je velmi dobry telefon. Ten novy bold (9900) je este lepsi, ale v principe tam ide len o kozmeticke upravy + dotykovy displej + novsiu verziu OS.
    Maily su super preto, lebo su komprimovane, co setri data, na zariadenie ti pridu takmer okamzite, mas velmi dobre moznosti na spravovanie mailov - filtrovanie, vyhladavanie atd. Ako funguje synch. s Gmailom ti povedat neviem, lebo nepouzivam kontakty ani kalendar na Gmail, ale predpokladam ze to bude OK. Napriklad s nasim firemnym Exchange to funguje vynikajuco.
    S tym odpocuvanim neviem, ale spravy su komprimovane a kryptovane, takze si ich neprecita len tak hocikto.

    maki4530.08.2011 - 15:45 Trvalý odkaz

    kto mi potvrdi tie hostovane servery, ze to BES nepotrebujem? Operator? aby som si nekupil nieco co mi potom bude len robit sediny na hlave :)

    Peter Makai30.08.2011 - 20:34 Trvalý odkaz

    Najskor ti to potvrdi administrator tych servrov.

    gudy30.08.2011 - 21:48 Trvalý odkaz

    v najhorsom pripade zober to desire z zaplat datovy balik a mas. Osobne si myslim ze ponukne viac ako BB ale co ma mailo tyka tak BB urcite super

    fulminatrix30.08.2011 - 22:16 Trvalý odkaz

    S BB moc skusenosti nemam. Mal ho chvilu kamarat ako nahradu ze E71, bral si ho tiez koli mailom a organizacnym funkciam, ale pomerne rychlo ho vymenil za iP4 a je ovela spokojnejsi.

    Pises ze nemas zaujem o Symbian. Co Ti na nom vadi? Pokial by sa jednalo o multimedialny telefon tak by som to chapal, aj ked osobne povazujem E7 s vynimkou fotaku bez AF za jeden z najlepsich multimedialnych mobilov, napriek jeho pracovnemu zameraniu.

    Kedze ale zvazujes BB, tak by som si na Tvojom mieste aspon vyskusal Nokiu E6. Ja som ho nezobral koli 2,6" displeju, ktory je uz jednoducho po skusenosti s 4" prilis maly, ale inak ma ten telefon v kazdom ohlade velmi milo prekvapil. Pokial nepotrebujes nutne fotit kazdy den mobilom makro, tak tomu telefonu v ramci svojej triedy prakticky nie je co vytknut a je to vyvazenejsia a este aj lacnejsia volba nez ekvivalentne BB.

    maki4531.08.2011 - 01:28 Trvalý odkaz

    ja som symbian mal a nebol som s tym uplne happy, chvilku som mal android a s tym som bol spokojny. Teraz som si vravel, ze by som vyskusal nieco nove. Vela ludi BB chvali.

    To desire Z by som kludne bral, ale nikde ho nemaju kedze ako som si vsimol, tak brutalne zlacnelo.

    Nokia E7 ma genialnu konstrukciu, ale uz aj predajca v Tmobile na mna krutil hlavou, ze nebrat :)

    edit: este sa k Blackberry opytam . Ako to je spracou s dokumentami v BB zariadeniach?

    aston14708.09.2011 - 16:24 Trvalý odkaz

    Odkedy je nejaka nokia lepsia alternativa k BB? To je fakt joke. Vidno, ze si okolo BB presiel maximalne v obchode. Ked som minule vzal omylom :) E72 do ruky, tak som myslel, ze to je pokazene a nebolo :D. Sam som mal predtym E71, ale po BB sa meni pohlad na vec. Kto potrebuje tel na pracu, tak lepsie zariadenie neexistuje.
    @BES stoji 30E mesacne a neviem ci to nejak zvlast budes potrebovat. Ked bezi hosting bez entr. servra staci aj BIS.
    @dokumenty - plnohodnotna uprava, citanie vsetkeho samozrejme.

    s9per09.09.2011 - 14:05 Trvalý odkaz

    Moja skusenost s BB 9700:
    kupoval som ho asi pred 4 mesiacmi. Spracovanie mailov vynikajuce, rychlost este lepsia, baterka vydrzi cca 1,5 az 2 dni (pri dietnejsom pouzivani). na klavesnicke sa pise na jednotku. Opticky touch pad (ci ako sa to vola) super reaguje. Nie je to mobil na hranie ale na pracu hlavne s mailami
    Ten kto chce v mobile stahovanie mailov- iba BlackBerry !!! Jedine aplikacii je pomenej (free verzii) ako v HTCcku ale to co treba na pracu bohate az nad mieru postacuju !!!
    Iba odporucam.
    Moj zaver: Keby som si kupoval mobil s ktorym potrebujem mat prehlad v mailoch, byt online stale a vsade, a nemam zaujem o hranie hier a mobil je na pracu uz asi nikdy by som nezobral do ruk nieco ine ..... :)

    maki4509.09.2011 - 15:35 Trvalý odkaz

    ja som nakoniec skoncil v HTC desire Z, dostal som mega mega dobru cemu, android mu vyhovuje, BB ale urcite zostava v mojom hladaciku a ked si budem najblizsie vyberat, tak sa budem rozhodovat medzi Androidom a BB. Pri mojom vybere okrem ceny tel zavazil aj postoj Tmobile ked pri tom pocte tel co tam vo firme mame neboli ochotni mi dat BIS zdarma alebo za zvyhodnenu cenu. Uz takto platim zakladny pausal za moj tel nieco pod 60 Eur co je pomerne dost.