LG G7 ThinQ - ľahký širokáč

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne 30.07.2018 - 12:09

    Preco IPS? V 2018 na vlajkovej lodi? Pls... Instant turnoff, by som si mobil bez amoledu uz nekupil za viac ako za 250 eur...

  • Tomáš Brestovanský30.07.2018 - 13:12 Trvalý odkaz

    Súhlasím, tiež tomu nerozumiem. Hlavne keď LG robí OLED pre všetkých možných iných výrobcov, ale do svojej vlajkovej lode ho nedajú. Nelogické....

    Nightmare30.07.2018 - 17:15 Trvalý odkaz

    Jo ako na V30 aj...jednoducho topka :)

    Tomáš Brestovanský30.07.2018 - 17:44 Trvalý odkaz

    Nič iné ako odlíšenie od radu V mi nenapadá. Ako keby chceli aby OLED bol výhradne pre V-čka. Sami si tak ale pília konár pod radom G. Načo ho teda vôbec robia?

    Nightmare30.07.2018 - 18:13 Trvalý odkaz

    Tak V mi pride taka exotickejsia rada G je vlajka no

    Peter Križian30.07.2018 - 22:13 Trvalý odkaz

    Ja som vymenil V30 za G7 a nevidel by som to tragicky s tým displejom. Áno, IPS nedokáže ponúknuť takú čiernu ako Amoled, to je bez debaty, ale amoled zas nedokáže vyčarovať takú jasnú bielu ako tento IPS displej. na G7 sú podľa mňa farby prirodzenejšie a vernejšie realite... takže z mojho pohľadu IPS na G7 nijako nezaostáva za Amoledmi.... a podstatne lepšie sadne do ruky ako V30 :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease30.07.2018 - 22:37 Trvalý odkaz

    Ale tu nejde ani tak o vernosť farieb, ako o praktickú hodnotu (always on) a nižšiu energetickú náročnosť OLEDU.
    By ma zaujímal dôvod takejto výmeny.
    V30 je za ostatnú dobu jediné LG s dobrou výdržou.

    Peter Križian30.07.2018 - 22:54 Trvalý odkaz

    ja som z V30 bol velmi spokojny a nedam nan dopustit.. bol to skutocne genialny telefon... takze ten vrelo odporucam :) ale prečo som ho vymenil za G7? prvy dovod su rozmery, je uzsi a o dost lepsie sa drzi v ruke a ovlada jednou rukou potom ma lákal lepsí zvuk- boombox system a tiez práve ten displej... amoled bol dobry, hlavne cierna, len trochu mi vadila prave ta biela, ktoru amoled nevie celkom dobre zobrazit a fakt sa mi zda pri IPS na G7 tie farby vernejsie.. ked na nom pozeram fotky, ktore som mal aj na V30, tak na G7 sa mi pacia viac.. vyzera to viac reálne... a co sa tyka energetickej narocnosti, tym, ze tam su aj samostatne bieele pixely je ta narocnost o cosi nizsia ako pri klasickych LCD paneloch... ale pravdou zostava ze aj V30 je skvely fon, bez debaty... len teraz u mna vyhrava G7 :)

    jarpo01.08.2018 - 03:18 Trvalý odkaz

    Pretoze nie je o nic horsi ako amoled, dokonca vo viacerich ohladoch lepsi?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne01.08.2018 - 09:09 Trvalý odkaz

    To si myslia ludia, ktori nerozumeju technologiam. LG ma kapacity na vyrobu spickovych displejov.

    jarpo01.08.2018 - 11:41 Trvalý odkaz

    Ak si narazal na mna, tak si sa netrafil ;-) A zrovna LG teda v telefonoch moc spickove oledy nepredviedol...

    Peter Križian01.08.2018 - 11:46 Trvalý odkaz

    Mne sa lcd na G7 vážne páči viac ako Amoled.

    Richard Hombauer01.08.2018 - 11:54 Trvalý odkaz

    Hlásim sa k menšine. Je mi jedno, či LCD, alebo Amoled, nikdy mi Amoled nechýbal a Always on by som snáď zakaždým vypol. Potrebujem čítať, čo mi práve prišlo, nie pozerať ikonky. Každú minútu nejaký update, ikony sú nepodstatné. A na aktuálny čas mám hodinky. Sú síce smart, ale nonstop v letovom režime odpojene od telefónu. Oveľa skôr ocením rozsvietenie poklepaním (ale ešte viac zodvihnutím) a poriadny jas na slnku. a to dokážu aj IPS-ká. a tie fotky na IPS drahých telefónov vyzerajú podľa mňa tiež krajšie. na Amoled vždy sťahujem saturáciu.

    Peter Križian01.08.2018 - 11:57 Trvalý odkaz

    Richard plne súhlasím. :)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy01.08.2018 - 12:11 Trvalý odkaz

    momentalne top displeje su na tom uz velmi podobne, jedine kde clovek spozna rozdiel je cierna farba v noci.
    ak porovnam IPSka na aktualnych mobiloch co mam doma tak jeden je prijemne farebny a druhy studeny jak gronsko..
    .
    Richard aky mas dovod mat smartwatch nonstop v letovom rezime?

    Knoxville01.08.2018 - 13:46 Trvalý odkaz

    Na Samsungoch ma znervoznovalo ze tie hodiny a zmeskane hovory napr. svietia stale. Staci ked sa zobrazia po zodvihnuti ako u OnePlus alebo mavnutim nad displejom ako v pripade Motoroly. Btw. Nic ine ako amoled by som uz nechcel. Aj tam sa daju vsetky farby pekne prisposobit. Len stou citatelnostou na ozaj ostrom slnku by to v pripade OnePlus 5 mohlo byt troska lepsie. Ale ziadna tragedia to nie je.

    Tomas01.08.2018 - 15:36 Trvalý odkaz

    Ja zas poznam ludi, co by si telefon bez AO displeja uz ani nekupili. Nepotrebujem na telefon mavat ani nan klepat ani ho brat do ruky a zdvihat. Ked mi staci ockom pozriet a vidim, ci mam alebo nemam nejaku notifikaciu z konkretnej apky. Toto je snad jedine forum, kde ludia hejtuju AO displej :D Vsade inde si to ludia chvalia.

    A kupit si smartwatch a potom ich odpojit od telefonu a mat ich v letovim rezime... to by chcelo vysvetlenie.

    Tiez preferujem amoled.

    Lenka Ivančíková01.08.2018 - 16:25 Trvalý odkaz

    Merrick, hlasim sa do klubu. :D tiez mam rada AO displej. ako pises, kuknem a vidim. bez roznych pohybov navyse. :)) A smartwatch bez prepojenia s telefonom pre mna stracaju vyznam. Mam ich hlavne kvoli notifikaciam, ked nemam telefon pri sebe. Potrebujem byt "v obraze". Fitness funkcie nie su pre mna v hodinkach potrebne, notifikacie ano.

    Matej01.08.2018 - 17:26 Trvalý odkaz

    uf, tak tuna sa obhajuju otrasne, zelene, nekvalitne prevedene LG pOLED displeje, toto forum je fakt svetovy unikat :)
    Ja momentalne nad Amoledom (od Samsungu) rozmyslam prave len kvoli Always-On, inak stale u mna vedie kvalitne IPS LCD (ktore sa ale tazko hlada no). Hovorit o dokonalej ciernej, ale nespomenut otrasnu papierovu bielu, hovorit o nizsej spotrebe, ale nespomenut pri akom APL (silno pochybujem, ze pri APL80 a vyssich stale Amoled bude efektivny - pokial viem rumors hovoria ze poslednych par generacii sa moc efektivita nezvysuje a stale v tomto ohlade - biele webstranky - dominuje LCD. Ak ma niekto ODMERANE realne spotreby, nech sem postne, o toto sa uz dlho zaujimam). A inak s tou ciernou, black-clipping, teda zlievanie ciernej pri nizkom jase tiez nikomu nevadi? :D
    Takze tieto typicky slovenske zjednodusovania, ze jedno je lepsie nez druhe (lcd/amoled, benzin/diesel, liberali/konzervativci), to to bohuzial nefunguje, cisla nepustia ;)

    Btw., jediny, ozaj jediny Amoled ktory sa priblizuje k dokonalosti je pouzity v iPhone X (akokolvek tazko sa mi to pise...). Je o milove kroky lepsi nez Amoledy v S9/S9+

    Tomas01.08.2018 - 18:29 Trvalý odkaz

    O milove kroky... z kade si spadol? Este keby napises, ze je o tochu lepsi, tak by som ti aj uveril

    Matej01.08.2018 - 19:51 Trvalý odkaz

    O trochu lepsi je displej S9 vs. S8. To co Apple spravil, o tom sa inzinierom zo Samsungu asi ani nesniva. A pozor, nehovorim o tom ako ten displej vyzera, vyzeraju podobne. Hovorim o technologiach na pozadi, o detajloch. Co sa tyka kalibracie, ovladania (sub)pixelov.
    A hlavne test vypalovania pixelov - len ten pochadza z mne neznameho zdroja, tak by som k dokonalosti potreboval este viac referencii - ale ak nebol zmanipulovany, tak na iPX nastaval burn-in v ovela nizsej miere ako na S9/Note8. A to je pre mna jedno z najvaznejsich kriterii kvality OLED displeja

    Peter01.08.2018 - 20:23 Trvalý odkaz

    :DDDDDDDDDDDDDDd rofl .... posledna veta maxim v tvojom predposlednom prispevku :DDDDDD

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne01.08.2018 - 20:35 Trvalý odkaz

    oskar preco tak hejtujes ten iphone? je to telefon iba, ked sa ti nepaci tak ser nan, pouzivaj nieco co ti pasuje viac, chapeme ze to bolo drahe sklamanie, noa? nemusis sa preto zhadzovat detinskymi prispevkami.

    Tomas01.08.2018 - 21:00 Trvalý odkaz

    Maxim, suhlasim, iP X ma krasny displej, ale tvoje zvelicovanie je smiesne a vyrazy ako "milove kroky" a "ani nesniva" su uplne mimo. Samsung tie displeje vyraba a ak by sa inzinierom zo Samsungu ani nesnivalo, tak by sa Apple obhliadol po inej firme a dal si to vyrobit inde. Samsung amoledy vyraba a zdokonaluje xy rokov a ako dobre vyzera displej na iP X nie je nic ine ako vysledok roky trvajucej prace inzinierov zo Samsungu... ktorym sa podla teba ani nesniva:)

    Peter01.08.2018 - 21:12 Trvalý odkaz

    ja sa len smejem, lebo S8 ma podla mna krajší displej a biela je ako tak biela (radšej do modra ako žltú), ale na xku som bielu farbu ešte nevidel, ani s najmenším náznakom (s vypnutým truetone). A celkovo je podľa mňa displej na S8 a S9 krajší ako na Xku a nezaujíma ma koľko technológií je na pozadí či ako to bolo prezentované ... presne ako hovorí Merrick
    Ja nezhadzujem iPhone X, že je to zlý telefón, iba porovnávam s konkurenciou, ktorú vlastním (s polovičnou cenou)

    Matej02.08.2018 - 00:08 Trvalý odkaz

    Mam v okoli zopar ludi s Xkom, a nikto sa zatial nestazoval na displej. Na nejake zaseky, mrznutie, mozno, ale nikto na displej.
    Ak tu prva polovica diskutujucich mohla OLED vynasat do nebies aka to je prevratna technologia voci LCD, tak rovnakym zvelicenim mozem ja napisat ze Xko je v tomto dalej. nic viac nic menej.

    A ak niekoho nezaujimaju technologie, tak nech moj prispevok nekomentuje, lebo som explicitne napisal, ze hovorim o detailoch, ktore vsak na celkovom dojme spravia mozno zopar percentnu prevahu.
    Ak ma Samsung takych dokonalych inzinierov, preco este doteraz nedokazali ten displej nakalibrovat tak ako Apple na prvy krat? Mi prijde ze to fakt robia naschval.
    Problem s black-clipping a kalibraciou grayscale. Toto je napriklad problem uz od prveho Galaxy S, doteraz to nevyriesili (S8 na tom bola dokonca lepsie ako S9). Takisto "zapinanie" vypnutych pixelov (vybudenie),alebo "pohyb" tmaveho obrazca po displeji - u Samsungu vedie k fialovym "flakom" kvoli tomu, ze sa modre subpixely nestihaju vypnut dostatocne rychlo oproti G/R subpixelom.
    Tymto Xko netrpi, alebo trpi v ovela nizsej miere. A naopak, LG panely su na tom "milovymi krokmi" pozadu :) u nich v takychto pripadoch dochadza uz dokonca k HW limitom.

    Tak inzinieri Samsungu mozno o probleme vedia, kazdopadne ho roky vyriesit nevedia / ignoruju, a v podstate pri priamom porovnani s displejom na Xku mozme povedat ze displej na Galaxii nedosiahol svoj plny potencial, ci uz je to kvoli technologickym, vedomostnym, casovym, alebo financnym dovodom.

    DISCLAIMER : je mi jasne ze 99% konzumentom je to UPLNDE JEDNO, a ano, z pouzivatelskeho hladiska to do velkej miery jedno je. Z hladiska ENTUZIASTU su to obrovske rozdiely, preto som volil v prvom prispevku slova ake som volil

    ondrakomous03.08.2018 - 23:55 Trvalý odkaz

    jeste sem nevidel ips, ktery by se vyrovnalo kvalitou displayi na s9, dokonce tuctovy, prumerny amoledy jsou kvalitou lepsi jak ips ve vlajkovych lodich. nejlepsi display mel nexus 4, vsechno dalsi bylo ubohy... nexus 5, 5x, lg g6, jeste sem nevidel dobrej panel od LG patla se to, nesviti to, na slunci nic nevidis, fakt dost katastrofa, dotoho jim umiraji desky na kazdym druhym mobilu. lg je pro me nejproblemovejsi firma, zadny servis, zastoupeni. vubec se to neda srovnavat se samsungem, je to nebe a dudy.
    ano jedno opravdu kvalitni, vyborny IPS existuje na iphonu 8, tam je nejlepsi panel. je to o 10 levelu vejs jak vsechny vlajkovy lode s androidem a IPS panelem, myslim, ze stejnou technologii pouzivaji i na macbooku, nechavaj si za to zaplatit. LG nemuze vubec konkurovat applu, samsungu je to "mobilni trpajzlik",
    maxim se musim smat, jako iphone x lepsi display jak s9? to jako vazne?

    Knoxville04.08.2018 - 00:21 Trvalý odkaz

    Sorry za duplicitne prispevky. Ucim sa pridavat obrazky. Ale moc mi to nejde.

    Lenka Ivančíková04.08.2018 - 10:32 Trvalý odkaz

    ako sa pise pod oknom: Obrázok vložíte pomocou [img]url[/img]
    takze len namiesto url vlozis adresu obrazka. musi byt niekde uploadnuty.

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn04.08.2018 - 12:06 Trvalý odkaz

    Amoled je super az na to ze pri galaxy S8 mohol clovek natrafit na nacervenale alebo namodrale displeje :D Mam LG G6 s IPS a ma always on. Ze zerie viac baterky? No tak ci tak nabijam mobil kazdy vecer ci mam 30% alebo 20% je to sumak. Keby som mal kubit mobil s amoledom s farebnym nadychom za 900 eur tak by ma svaclo o zem. Pokial bude casom G7 za rozumnu cenu tak ok.

    ondrakomous04.08.2018 - 12:50 Trvalý odkaz

    v30 od lg je nejlepsi, protoze prave nema ips

    adamkofirda@gm…04.08.2018 - 13:07 Trvalý odkaz

    Mám prvý telefón s Amoled displejom (S8), predtým som mal IPS(Sony Z3+) takže môžem tiež porovnať :)... Sony IPS displej mal celkom pekné farby, nebol ani veľmi presaturovaný, taký akurát...biela bola biela, čierna bola skôr sivá...prekvapil ma ale jas tohto panelu, na slnku bol displej celkom dobre čitateľný... Amoled- tu by som povedal, že s týmto displejom som menej spokojný ako s IPS... hneď prvá vec po zapnutí ktorú som si všimol boli farebné deformácie u zaoblenia obrazovky--> do zelena, hlavne na bielom pozadí...samozrejme dalo sa to v nastaveniach vyvážiť, ale iba do teplejšej, červenej farby takže žiadna výhra :/...ďalšou vecou bol black crush, hlavne pri nižšom jase v tmavých scénach filmu sa strácali detaily v tieňoch a všetko bolo čierne...tretiu vec ktorú som si všimol bol image retention...keď prezerám niečo cez Chrome a vrátim sa na domovskú obrazovku ktorá má svetlejšiu tapetu, tak mi na chvíľu ostane "výpálená" stavová lišta...po cca pol minúte ale "vypálenie" zmizne...a posledná vec celkom podstatná- bolesti hlavy. Pri dlhšom používaní telefónu ma začne dosť bolieť hlava...Pri IPS paneli som sa s týmto problémom nestretol.

    ondrakomous04.08.2018 - 15:25 Trvalý odkaz

    nejhorsi je prave na oci IPS, koukni se nekdy na recenze notebooku, treba notebook od xiaomi to vůbec neresi, tam prichazi bolesti hlavy, unava, amoled u 8 je jeden z nejlepsich panelu,sunlightcontrast ratio 4768, By that standard, our S8 unit managed an average deltaE of 2 and a maximum one of 3.2, using the AMOLED Basic mode, zdroj gsm arena, koukni se nekdy kolik ma deltuE xperia Z3 plus, uplne ustřelenou. starsi xperie mají ještě horsi panely jak LG. sony taky neumi udelat poradny display, na Xz2 a xz2 compact se to poprvy nekam pohlo, ale porad to ještě není ono. jediny dobry iPS je na iphonu 8 technologie tru tone, barevny gamut P3,
    https://webkit.org/blog-files/color-gamut/

    jarpo05.08.2018 - 11:21 Trvalý odkaz

    kiosk123: Áno, presne toto sú problémy ktoré nikto nespomína. Bolesť hlavy kľudne môžeš mať, je to spôsobené blikaním amoledov pri nižšom jase displeja. Viacero ľudí s tým má problém, no len málokto zistí, že je to z displeja mobilu :-) Nič nie je čierne alebo biele. Ako tu napísal maxim, nedá sa povedať či je lepší dízel, alebo benzín, lebo každý je lepší v inom a tak isto je to s amoledom vs. lcd-ips. A že sa tu o tom vo fóre hádame ma neprekvapuje, ale čo ma zaráža je fakt, že sa často krát redaktori na takýchto stránkach vyjadrujú jednostranne vo význame, že amoled je lepší.
    PS: Sám teraz používam Note 8 s amoledom ;-)

    ondrakomous05.08.2018 - 14:56 Trvalý odkaz

    a IPS jako neblika nebo co? ste normalni tatari, u amoledu je to blikani viditelne pod nastaveni 50% jasu, od 50% vejs je to nepatrny, jestli nekoho boli oci z amoledu, tak je to jenom proto, ze ma nizky jas na displayi. ten test displaye se nesklada jen z blikani, jde o maximalni jas, minimalni jas, barevnou odchylku, displaye od LG, Sony mají deltuE uplne ustřelenou, tj, ze mají třeba nadych do modra. vůbec to nezobrazuje spravne, tak k cemu mi bude panel, který neblika a spatne zobrazuje barvy? když to huawei dokazal kalibrovat, tak proc to nedokazou udelat poradne SONY, LG. amoled u S8 je skoro nejlepe hodnoceny display, všechny zahranicni servery ho podrobne testovali, hosi prectete si nekdy ty recenze. všechny mobilni firmy, který chteli uspet presli na amoled technologii vcetne applu. Lg vyrabi panely amoled, ale mají trzni podíl maximalne 5%, celkovy podíl amoledu je přes 80% pro Samsung. nikdo jinej neumi udelat kvalitni display. to, ze si to apple dokázal nakalibrovat lepe a poresit vypalovani, tim, ze snizili jas, je pravda, jak pise maxim, ale porad ty displaye dodava Samsung.

    jarpo05.08.2018 - 15:45 Trvalý odkaz

    Nie, IPS neblikaju! Maju obnovovaciu frekvenciu obrazu, ale rozhodne neblikaju. Este som veru nepocul, ze by niekoho bolela hlava z IPS panela :D

    Tomas05.08.2018 - 17:36 Trvalý odkaz

    A obnovovacia frekvencia je co? Blikanie. 1 Hz = 1 dej (bliknutie v tomto pripade) za sekundu.

    jarpo05.08.2018 - 23:49 Trvalý odkaz

    Merrick: Ale je rozdiel obnovovanie obrazu a blikanie podsvietenia.
    Ondro: Mas pravdu, aj lcd panely maju riadenie jasu pulznou sirkou modulacie (neviem ci vsetky) ale pravdepodobne pracuju s vyssou frekvenciou ako amoled panely. Pretoze pri telefonoch som este nepocul o tomto probleme.

    ondrakomous06.08.2018 - 00:10 Trvalý odkaz

    na LG G7 je jinej problem, "LG promises a complete DCI-P3 color space support for the G7 display and we confirm the display covers all those colors. The reproduction is far from accurate though with an average DeltaE of 7.5 and maximum deviation of 13 at point white. There is a noticeable bluish tint over the white and grays, while the rest of the base hues look over-saturated," z toho jasne vyplyva, ze proste ten display není dobry.zdroj gsmarena. v ostatních specifikacích je dobry, ale barvy jsou nepresny, kvalitni IPS nesmí mit takovou barevnou odchylku, sam jsem podle toho vybiral notebook, IPS proste dneska v drtive vetsine jsou nepresny,nekalibrovany, pokud je IPS presny stoji sileny peníze. jedinej huawei dokaze delat dobry, presny display, jaky je třeba na honor 10, p20, atd., prijde mi, ze pro SONY, LG je to neprekonatelny problem, přitom to jsou pomalu největší vyrobci televizi, displayu, asi se jim jenom nechce, nebo setri na nespravnym miste, taky je pravda, ze třeba display na pixel 2, coz byl amoled se hodne nepovedl a na youtube jsou videa nastvanych amiku, ze to stoji strasny peníze a kazi se to. největší problem amoledu je proste zivotnost.takze docela chapu, ze ma někdo radsi klasicky IPS, který proste z hlediska zivotnosti bude lepsi. taky zminovanej Samsung s8 dost trpel na vypalovani, nadech do cervena. dokonce iphone X, ktery byl uvadeny jako bezchybny nekdy udela barevny pruh přes cely panel. to ukaze az cas, jestli to byl dobry krok od applu prejit na amoledy, jak budou X vypadat za dva, tri roky

    jarpo06.08.2018 - 09:35 Trvalý odkaz

    Konecne rozumny prispevok. Presne ako som pisal, nic nie je dokonale. Teoreticky amoled technologia z principu by mala byt lepsia, ale ma dost problemov a tak si nemyslim, ze by ips ako taky prekonala. S tym vernym podanim farieb mas pravdu, no na druhej strane, v telefone to skoro nikto neoceni. Ked sme pri tom, kolko amoledov ho tiez ma? Minimum. A pokial ho aj spravne nakalibrujes (napriklad tebou spominany iphone x), tak by som chcel vidiet ake ma ten displej parametre po roku pouzivania, kedze starnutie amoledov je dost rychle. Tipujem, ze farby budu uplne mimo.

    Mashe06.08.2018 - 10:28 Trvalý odkaz

    Nie sú tie amoledy nakoniec kvázi také kurvitka?

    Matej06.08.2018 - 14:27 Trvalý odkaz

    Ondro, ty si taky Edo Chmelar tohto fora :) Ohladom tej zivotnosti ti hovorim, ze podla jedneho testu co som videl, to ma vyzerat lepsie ako pri Samsungoch. Ono skusim zbehnut do Alzy a uvidim ako na tom je Xko, na S9 su uz hrozne prepaly.

    To "blikanie" u Amoled - uz som to tu pisal X-krat - sa nazyva Riadenie Jasu PWM modulaciou. Kedze nevieme pustit menej stavy do organickeho substratu a znizit jeho jas, tak pri znizeni jasu Amoledu len vypiname a zapiname "pixely" s urcitou frekvenciou, co sa nam javi ako nizsi jas. A ano, pod 50-60% jasu je ta frekvencia dost viditelna pre citlivejsich ludi a bolest hlavy je casty problem - na zahranicnych forach bezne, tuto samozrejme uplna novinka

    @kiosk123 - si prvy clovek na svk forach, kt. priznal citlivost na nizkofrekvencne blikanie Amoledu :) kedze mam rovnaky problem, chapem ako na prvy pohlad banalna vec dokaze ovplyvnit user experience.

    A co sa tyka LCD, IPSka mozu ale nemusia mat PWM. Hlavne starsie ntb s CCFL trubicami to myslim mali, dnes uz pri LED podsvieteni moze vyrobca pouzit regulator a lepsie LED, ktore vedia menit svietivost. Ale je to drahsie riesenie, preto vela vyrobcou pouzije jednoduchsiu PWM modulaciu.

    A obnovovaciu frekvenciu tu prosim vas neplette, to je zase uplne nieco ine. Ak sa tomu nerozumiete a len sa ohanate slovickami co ste niekedy poculi, tak si to pls dostudujte a nepiste bludy ... Obnovovacia frekvencia s frekvenciou podsvietenia NEMA nic spolocne

    Matej15.08.2018 - 20:15 Trvalý odkaz

    este obligatna otazka - nevideli ste niekde G7 vystavene v predajni? HTC asi pojde do sveta, pokukujem po nejakej dalsej predrazenej chobotine. A toto je asi jediny fon ktory ma aspon papierovo celkom dobry IPS displej, tak by som to chcel vidiet

    Peter Križian15.08.2018 - 20:30 Trvalý odkaz

    ten displej je nie len papierovo, ale aj realne fantastický :)

    Matej21.11.2018 - 19:40 Trvalý odkaz

    FYI oficialne zastupenie LG pre strednu Europu mi napisalo, ze G7+ nebude oficialne distribuovany pre tento trh.

    Je otazne ci sa bude dat doviezt nejaka azijska distribucia, podla mojich info su tam uz rozne vacsie-mensie zmeny vo firmveri, nekorespondujuce s EU firmverom. Takze velka skoda

    Matej22.11.2018 - 16:21 Trvalý odkaz

    no, tieto pokusy uz nie su pre mna. Ja radsej ofiko distribuciu.
    Inak, moze sa stat, ze nebude fungovat VoLTE alebo dalsie funkcie lebo v Indickom fw nebudu. A neviem nakolko je na LG mozne flashnut ofiko fw (myslim ze na Samsungu toto ide uplne bez problemov, aj preflashnut si brandovany fw na nebrandovany - rychlejsie aktualizacie).
    Ako je zaujimava takato moznost, ale pre mna je to viac prace naviac, nez pridana hodnota z G7+ :/