Diskusia: LG G8S ThinQ - nedocenený makač

  • branuloo02.09.2019 - 21:23 Trvalý odkaz

    Na LG mi chýbajú len tieto veci po skúsenostiach s LG V30+
    - SW podpora výrobcu je slabá
    - režim podobný SAMSUNG Knox

    Matej02.09.2019 - 23:09 Trvalý odkaz

    Na G7 mi prisla bezp. aktualizacia nedavno, zabezpecenie mam z 1. jula. Ja viem, nic svetoborne, ani tie aktualizacie nechodia pravidelnejsie (skor kumulativne raz za viac mesiacov), co ale musim dodat je, ze nadstavba od LG je jedna z naj co som kedy mal.

    Takze ja by som tuto G8s jedine odporucil, dokonca je aj dual-sim, co mi asi na G7 chyba najviac. Vela veci G8s este oproti G7 vylepsuje, jedine 2 veci co mi celkom vadia - siroky notch (nevidno ikony prijatych notifikacii), a FullHD rozlisenie. Nie su to uplne zasadne chyby, kdezto tych vylepseni je fakt vela oproti tomu, tak ja len dufam, ze predajnost bude lepsia.

    Este poznamka k nastaveniam - mamke som nastavoval jej novy Huawei P30 Lite, no to rozvrhnutie nastaveni tam je jeden chaos. Normalne som bol dopleteny. LG to ma ovela uzivatelsky privetivejsie a prehladnejsie

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn06.09.2019 - 01:35 Trvalý odkaz

    G8s je zastaraly dizajnom, oproti G8 ponuka horsie fotaky, slabsi displej. Podpora je u nas taka chaba, ze aj zaruka z Aliexpressu je lepsia. Cena 600 eur je prestrelena aj ked sa da ocakavat pokles. Po G4 a G6 uz bohuzial nema LG co ponuknut.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease07.09.2019 - 15:07 Trvalý odkaz

    Pokles?
    Za 399€ sa dá kúpiť už dnes a na svk.
    Čiže mínus 300€ za 2 mesiace.
    Myslím, že dobre.

    Lubo08.10.2019 - 05:48 Trvalý odkaz

    Ahojte,
    Rad by som sa opytal na vas nazor. Odporucili by ste mi tento telefon? Da sa uz kupit u nas za cca 390€, celkom fajn cena. Uvazujem nad nim uz nejaku dobu, LG som sice nikdy nemal. Rozmyslam este nad Xiaomi MI 9 SE, pre jeho velkost. Vi skor zobrat Mi 9 SE alebo tento LG, cenovy rozdiel je 90€ co nie je az tak vela. Akurat pri tom LG by mi mohol vadit ten notch a aj jeho velkost. Po SW stranke co ja viem ci by som si zvykol, je to rovnake aj pri Xiaomi aj pri LG, Samsung, s tymi ich nadstavbami. Momentalne mam Mi A2 a je to super mobil, cisty android ma svoje vyhody, no nikdy som nemal nejaky drahsi, lepsi mobil, tkz. "vlajku" Na LG sa este obavam buducej aktualizacie, kedy dojde a ci sa aj oni prebudia a ztrosku prekopu prostredie.
    Aky mate na to nazor vy, brat LG, ci skor Mi 9 SE, ci radsej preskocit oba mobily?
    Dakujem, Lubo

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease08.10.2019 - 10:03 Trvalý odkaz

    Prekopu prostredie?
    LG má jednu z najlepších nadstavieb. Aktualizácie príliš nečakaj. Maximálne Android 10.
    Inak ty musíš vedieť čo požaduješ. Lebo je to dosť nerovný výber. LG hodne lepší chipset, batéria, odolnosť (IP68, MIL-STD-810G, GG 5/6), microSD karty, dual reproduktory tuned by Meridian audio, FM rádio, 3.5mm Jack - 32 bit HiFi DAC. USB 3.1, pravdepodobne foťák, pre niekoho wireless charging.
    Mi 9SE pre niekoho menšie rozmery, infraport, čítačka vpredu.

    Tomas08.10.2019 - 10:54 Trvalý odkaz

    Z tychto 2 urcite LG. Je to o triedu lepsi telefon.

    scotty08.10.2019 - 11:28 Trvalý odkaz

    Rád by som videl nevýhodu : výrazne vykrojenie displeja spomenutú aj pri iphonoch

    A jednoznačne brat toto LG oproti Xiaomi, veľmi podarený model

    Lubo08.10.2019 - 11:50 Trvalý odkaz

    Dakujem za odporucania, viem ze LG je ina trieda, ale cena je teraz velmi priazniva, ked sa da zohnat pod 400€. Ide mi aj o rozmery telefonu, bude trochu mensi ako terajsia A2, no chcel som mensi mobil. Kazdy ho chvali, recenzie na nemeckom Amazone su fajn, dokocna aj Richard chvalil v recenzii :D
    Vzdy som chcel nieco lepsie, no stale som skoncil s mobilom za cca 160 - 180€ a menil som ho kazdy rok, stary som predal a kupil novy, rocna investicia cca 100€
    Zrejme trosku rozmar, ale ked sa na to pozriem z hladiska nakladov, nie som na tom az tak zle, osobne si neviem predstavit vysolit za mobil viac ako 700€.
    Prvotne som chcel novy OP 7T ale ked unikli specifikacie, vedel som ze do 6.5" mobilu nejdem, sice vyzera fajn a ma aj nejake ficurky, no pomer stran a velkost ma nepresvedcila.
    Po SW stranke snad bude ten LG fajn, ked bude update na 10 to ma potesi, resp aj keby bol este jeden velky update, bol by som spokojny.
    Inac taka otazka este, niekde pisu, ze ma DAC, niekde pisu ze nema, ako je to vlastne. Ze uz ma len nejak "softwaerovo" upraveny zvuk, neviem ci som sa dobre vyjadril, ze zvuk nie je taky kvalitny ako napr pri V30

    Lubo08.10.2019 - 12:00 Trvalý odkaz

    Inac som light user, ktory len nieco surfne, denne trochu viber, YT a hudba - to je podstane. A2 ma zly vystup cez usb C, hraje to dost biedne. Stereo repro tiez potesi, a aj lepsie fotaky. Sice vela nefotim, ani od toho LG necakam zazraky, nech foti lepsie ako terajsie A2, s ktorym som v celku spoko, ale to zrejme len preto, ze som nemal nikdy kvalitny fotomobil :D Nikdy som nemal drahy mobil, s takym WOOW faktorom :D a da sa teraz kupit za fajn peniaz. Len zase na druhej strane, ci to bude dobra investicia.
    Inac dakujem za postrehy a dobre rady.
    Este jedna vec, nestretli ste sa s tym, ze nejake z novsich LG nemaju dobry signal, dost mi vytykali v rexenziach, ze nedrzi dobre signal. Otazne ale je, ake je pokrytie v cudzine, a ake u nas, u nas by sa mozno nikto nestazoval.
    Ok, dakujem este raz, ked ho zaobstaram, napisem tu nejake skusenosti

    XiaomiManiac08.10.2019 - 19:03 Trvalý odkaz

    In reply to by Lubo

    Ked 90 € nie je pre teba velky rozdiel, tak mas zbytocnu dilemu :) Lepsie si je vyberat na zaklade toho, co od telefonu ocakavam. Za seba (rovnako light usera pisem), ze taka Mi9 konfiguracia je pre mna osobne "prestrelena". Vtedy som nemal na vyber, ale dnes by som siel asi do Mi9 Lite. Za 270 € mas AMOLED (podla mna priorita no.1), nie az tak zly CPU, NFC, 48 mpix a ultrawide cameru (nic z toho a na ziadnom telefone nefoti lepsie ako bezzrkadlo), 4030 mAh bateriu, odtlacok v displayi, "mikro" notch a celkovo je len o 1 mm vecsi ako take G8s. Ako hraje neviem napisat, ale ja aj tak uz niekolko rokov pouzivam BT sluchadla. Ale ked vidis, ze vyuzijes potencial G8s a nevadi ti ani o cca 130 € vyssia cena, tak nie zly telefon...

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease08.10.2019 - 15:40 Trvalý odkaz

    Prevodník tam samozrejme je. Akurát nešpecifikovaný "32-bit HiFi DAC".
    Quad DAC je mobilná verzia špičkových Sabre prevodníkov od fy. ESS.
    Full G8 ho obsahuje. Nechápem jeho absenciu vG8s, keďže je aj v LG G7 Fit za 200€.
    A jo, LG V30(+) je stále vynikajúca kúpa za 300-350€, žial na Slovensku už nedostupný a V40 stojí o 100€ viac.

    Lubo10.10.2019 - 16:00 Trvalý odkaz

    Zdravim,
    Este taka otazka, spominal som to vyssie. Neviete niekto ako je na tom tento LG so stabilitou a aj silou signalu? Uz v dvoch recenziach som sa stretol, ze ma slaby signal.
    Ma niekto z vas skuaenosti z tymto modelom? V recenzii to nie je spomenute, ako je na tom so signalom a kvalitou hovoru.
    Dakujem

    Peter14.05.2020 - 14:30 Trvalý odkaz

    Obzeram sa po telefone pre seba, nejaky slusny dualsim. G8s spadlo cenou k 400€, aj to bezdrotove nabijanie by som vyuzil, aj jack, takze zatial same pozitiva a socialne istoty. Len som trochu vystraseny tou podporou od vyrobcu. Takze ako kupit/nekupit, co odporucate? Ako dalsiu alternativu by som videl P30, ale Cinu by som radsej obisiel, ak by sa dalo.

    Lubo14.05.2020 - 17:03 Trvalý odkaz

    In reply to by Peter

    Ahoj, ja som ho mal a predal som ho. Prestalo mi fungovat AOD, potom nesiel odtlavok prsta, 2x factory reset ak tak nepomohlo. Updaty nechodili vobec, neviem ci vobec Lg vydalo android 10 pre tento model. Displej mal sice FHD ale mal pentile maticu, horsie rozlisenie bolo vidno na texte, oproti napr MI9T ktore ma sestra. Ja by som siel do Galaxy s10 lite, Xiaomi MI9 alebo Oneplus 7T. Su sice drahsie ale mas SW podporu. LG ale vyhotovenim posobilo velmi kvalitne, ako nejaky šperk, aj celkom fajn fotilo, video malo tiez super, stabilizacia ok, zvuk tiez ok. Stereorepro hralo uzasne. No nepacila sa mi ich nadstavba no najviac ma stvalo, ze neboli updaty.

    Hydrant15.05.2020 - 07:22 Trvalý odkaz

    In reply to by Lubo

    Osobne mam rok LG G7 a som max spokojny. Fungujem na nom nonstop ako som ho vytiahol z krabice. Nikdy som Updaty vobec neriesil ci chodia alebo nie lebo je odladeny uplne v pohode. Jedine co ma poslabsie je fotak ale iba v auto rezime...na manual je na jednicku :). Kamarat ma G8s a je tak isto nadmieru spokojny a nema ziaden problem co popisujes ty. Nejdem ta presviedcat o kvalitach LG ale fungujem na nich uz par rokov a nemal som nikdy problem a nikdy som neriesil ci mam najnovsie updaty alebo nie. Niekedy uz ludia riesia totalne sprostosti ale chapem pre niekoho je priorita mat najnovsi soft aby bol spokojny. Pre mna urcite nie...ja potrebujem fungujuci telefon za dobrucenu a to mi LG vzdy dalo aj ked uz je to asi posledny telefon od nich lebo momentalne neponukaju nic normalne. Viem nemozem ho porovnavat z G8s ale vobec by som sa nebal ist do neho. Mna odradza ako prve mensie rozlisenie oproti G7 ...porovnaval som si to a nepresiel by som uz ked raz mam vyzsie rozlizenie dole nejdes. Novy Velvec od LG sa mi vobec nepaci takze ak nepridu z niecim normalnym tak prechadzam k inej znacke. Bud nieco od Samsungu (co som sa sice zaprisahal ze uz v zivote nie) alebo oneplus asi vyskusam ale niesom presvesceny stale . Tento rok este nebol predstaveny ziaden telefon pri ktorom by som si povedal ze vau tak ten si asi kupim. Takze ostavam pri G7 ktora mi stale vyhovuje a to ho vyuzivam na plno pre svoju pracu a denne. Obcas som pokukoval po OP7T ale stale som vahal....prve co ma odradzalo bolo opat rozlisenie a neviem ako to je s fotakom ci nepojdem do minusu oproti G7.
    Pekny den a drzte sa ;)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease15.05.2020 - 11:08 Trvalý odkaz

    A čo tak LG V40 ThinQ má QHD displej, o chlp lepšie foťáky aj cenu 🙂

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease15.05.2020 - 20:23 Trvalý odkaz

    In reply to by Peter

    Ano a?
    Alebo ísť do G8X.
    Nie kvôli druhému displeju, ale výrazne lepšej výdrži a fingerprintu v displeji
    Na amazon de klesla cena pod 600€
    Bol už aj za 499.