Diskusia: Takto fotí Xiaomi Mi 9 SE

  • Roman05.07.2019 - 14:11 Trvalý odkaz

    XIaomi Mi 9 SE som v ruke ešte nemal ale jeho staršieho brata Mi9 áno. Ak Mi 9 SE dokáže vykúzliť aspoň 80% z toho čo Mi 9 tak podľa mňa jeden z najlepších výberov na trhu (samozrejme ak oželieme batériu) :) Napríklad taký Samsung A50 slušná výdrž, pekný displej ale na druhej strane širokouhlý fotoaparát už len za daždivejšieho dňa bez slnka takmer nepoužiteľný a večer ani nehovorím. Plus predná kamerka nemá automatické zaostrovanie iba pevné, takže selfie maniaci smola.

    LaRock05.07.2019 - 14:54 Trvalý odkaz

    In reply to by Roman

    ved praveze bateria a vydrz je tak trochu kamen urazu u Mi9 SE(aj ked to je v recenzii v plusoch) a navyse chybaju pamatovky, jack, co su dost minusy.. Mi CC9 je uz lepsi fon, tromfol ho po vsetkych strankach len musi prist v global verzii k nam, zatial nebola potvrdena.. a takisto MI9T tam to je bez debat best volba v pomere cena/vykon

    Roman05.07.2019 - 20:27 Trvalý odkaz

    S tým súhlasím tiež stále ešte čakám na nové zariadenie, ktoré si zaobstarám. Lenže ako to býva zvykom najskôr prišla Mi 9 zobral by som ju ihneď ale najskôr som chcel počkať na nejakú tú recenziu. Ďalej ju nikde nemali na sklade potom sa ohlásila Mi 9T, vraj skvelý výkon za dobrú cenu tak som sa zase nechal nachytať a čakal som a teraz vidím že cena nie je až taká super potom človek pokukoval po Zenfone 6 tetaz vychádzajú ďalšie novinky ako Mi CC9 čím človek viac čaká tým to je horšie ... Sám by som bral také niečo do 400€ bez DPH ale pri obyčajnej Mi 9T sa bojím že ten výkon nebude dostačujúci na dva roky a Mi 9T Pro zase bude podľa mňa vysoko nastavená cena to skôr klasické Mi 9, ktoré má lepšie fotoaparáty. Ale hlavne sa mi jedná aj o to, že pri novšom androide by mal byť podporovaný aj desktop režim a kvôli tomu chcem lepšiu mašinku aby som nemusel všade vláčiť notebook na pozeranie filmov, prácu atď ....

    LaRock05.07.2019 - 23:32 Trvalý odkaz

    In reply to by Roman

    potom jednoznacne ber klasicku Mi9 128gb global aktualne cena v akcii okolo 350eciek na gearbeste ju stale maju ,aj ja som odtial bral a spokojnost vcera som ho odomkol a nahodil tam vyvojarsku CZ-SK rom z miuios.cz, ten fon ide ako svajciarske hodinky ,musim poklepat ,navyse su uz nanho cela kopa dalsich alternativnych romiek staci si vybrat ak by clovek nebol s miui os spokojny ale mne maximalne vyhovuje, nestazujem si, pravidelne updaty na tyzdnovej su zarukou ze vzdy dostanem to najnovsie v oblasti rom... navyse s najnovsou google kamerou je to topka aj v oblasti vecernych snimok pri horsom svetle ,tiez som zvazoval nad redmi K20 pro ale keby som mal cakat na global verziu Mi9T pro ta sa mozno ani nedockam, vraj ma prist ale az koncom leta resp niekedy v auguste aj to este nebolo nastopto potvrdene a moze sa to zmenit a to tu uz bude o tom case pred dverami nadupany Mi Mix4 ,takze keby som mal takto stale cakat tak nikdy nic nekupim :-)

    Roman06.07.2019 - 08:10 Trvalý odkaz

    In reply to by LaRock

    Ja som mal možnosť byť s Mi 9 len 2 dni aj to nie nonstop a keď ju vlastníš môžem sa opýtať nevadí ti pri bežnom používaní ten vystupujúci foťák lebo mne to ako prvá vec sa zafixovala do hlavy možno by stačil len iný kryt nie ten čo je originál pribalený. A ešte ako je to s displejom lebo vzdy som sa skôr pozeral po telefonoch kt. majú IPS aj keď som už mal s amoledom S4 a nevídal som nejaké problémy s vypaľovaním alebo skôr vtedy ma ani nenapadlo sa na také niečo zameriavať :) Lebo kamarát má S9 už cca 8 mesiacov dosť cestuje takže navigáciu používa často a možno kvôli tomu ma v dolnom ľavom rohu také čudné obrysy nie vzdy ich vidno záleží od pozadia najmä na bielej alebo svetlejších farbách ... Tiež to ide dať asi na reklamáciu ak sa to zhorší. Lebo o S8 som čítal tiež veľmi veľa podobného a xiaomi mi 9 ma tiež tuším displej od samsungu preto sa pýtam.

    LaRock07.07.2019 - 01:23 Trvalý odkaz

    In reply to by Roman

    To Roman: ako som písal s Mi9 nič zle nespravis, k Tvojim otázkam , nie vystúpený zadný fotak mi neprekáža, keďže zakúpený zadný kryt(kúpil som na Aliexprese) mi ho krásne dorovná a mám aj flipove puzdro
    Praveze ja sa IPS displejom skôr vyhýbam sú príliš tmavé na mňa a na slnku majú čitateľnosť väčšinou biednu resp horšiu ako amoledy, s vypaľovaním nemám najmenší problém doteraz s amoledmi u mňa max spokojnosť ten jas, sýte farby, čierna čiernou a biela , navyše mám stále aktívne zapnutý tmavý režim a vyuzivam ho kde sa dá vrámci fonu dá sa aj takouto cestou ušetriť veľa% z batérie, osobne už dlhšie frcim aj na tmavej téme dark grid V10 nedám na ňu dopustiť

    sysell06.07.2019 - 15:35 Trvalý odkaz

    In reply to by Roman

    Prosim ta tak mi9t je novinka preto stoji viac, MI9 cc su len horisie odvodene modely, zenfone je zas o dost drahsi, neviem co mas problem s vykonom za 2 roky, to naco pouzivas telefon, ja mam 5 rokov stary a vykon v podstate problem nie je. Ten desktop mode potebuejs, klavesnicu, monitor - nehovor mi ze to tak strasne potrebujes na pracu. To mozes cakat na novy trelefon do smrtei. Kludne zober z tohomo MI9 je najlacnesjia a vykonna a nemas problem.

    Roman06.07.2019 - 18:10 Trvalý odkaz

    In reply to by sysell

    Nie desktop režim súrne nepotrebujem len odvtedy ako pred pár rokmi MS predstavil režim Continuum re Lumia telefóny tak som čakal kedy sa aj android trocha zobudí a spraví niečo podobné aby som nemusel zo sebou ťahať neustále notebook. TV máš všade stačí hdmi a myslím, že časom spraví niekto appku aby telefón slúžil klávesnica a myš zároveň :) A určite Mi 9, Mi 9T pro alebo Asus nech to má riadny procák ja som si tiež myslel že môj mobil mám ešte svižný a netreba mi nový (LG G5 už 2,5 roka) ale keď som chytil do rúk len obyčajnú A50, Redmi note 7 alebo Mi 9 tak rýchlosť prostredia, otváranie stránok, či už len GPS keď hľadám miesta reagovali o mnoho rýchlejšie u Mi 9 by som to zobral ale u Redmi a A50 ma to prekvapilo. Preto chcem vždy vyberám mobil radšej s riadnym procákom a nech vydrží aspoň toho 1,5 roka alebo aj 3 ak sa podarí :)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.07.2019 - 06:41 Trvalý odkaz

    In reply to by Roman

    Desktop rezim? Naco je to dobre? Je lepsie namiesto notebooku tahat so sebou klavesnicu , mys, HDMI kabel, ktory ti moze byt kratky, alebo budes v nepohodlnej polohe a spoliehat sa na zobrazovacie zariadenie v cielovej destinacii? Ak teda to chces vyuzit mimo kanclu a domova, co napriklad notebook mozes... Hej urcite Xiaomi alebo Asus s riadnym procakom, lebo procak je zaklad a na zvysku uz nezalezi. Tolko budes spekulovat az nakoniec oklames sam seba a kupis nejaky džad.