Dilema: iPhone XR vs. Galaxy S10e vs. Galaxy S10

  • K.M. 14.04.2019 - 13:20

    Jediné, čo tu hovorí v prospech iPhonu je iOS. Po ostatných stránkach je Samsung lepší. (vlastná skúsenosť) Čo sa toho One UI týka, tak v tom nejakú nevýhodu nevidím, ja som s ním spokojný (mám S10+). Ak ale pri vyberaní nerozhoduje suma, ja osobne by som šiel do klasickej S10. najlepší displej,veľmi dobré foťáky, čítačka v displeji, donedávna síce bol problém s čítačkou, no tuším,že včera prišla aktualizácia zameraná priamo na ňu. Ten rozdiel je obrovský :) už nemám problém odomknúť na prvýkrát a je aj rýchlejšia :)

  • david hulák14.04.2019 - 16:45 Trvalý odkaz

    Pri Iphone XR je výhodou jeho funkčnosť aj 4-5 rokov čo považujem za veľký vyhodu a stále bude rovnako ak nie viac a viac rýchli vďaka aktualizáciam . Sklamať môže Ynedostatočné rozlíšenie displeja. Pri Samsungu S10e je to naopak o 3 roky bude omnoho pomalší. Zase displej má krásne jemní. Záleží čo pán preferuje. Rozhodoval by som sa medzi displejom S10e alebo rýchlosťou XR.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy14.04.2019 - 21:33 Trvalý odkaz

    Toto su múdrosti... Iphone bude rýchlejší a rýchlejší Samsung bude stale pomalší. Ľuďom ktorym sa "spomaľuje" používaním telefón nepatrí do rúk. Iphone vám spomalí mozno aj samotný Apple.

    david hulák14.04.2019 - 23:06 Trvalý odkaz

    spomalí nespomalí nebudem sa vyjadrovst ale iphone XR má hrubý vý kon určite o dosť vyšší ako S10e. A ešte som zabudol spomenúť že Iphone XR má 120HZ displej ale iba čo sa týka odozvi na dotyk.

    ML15.04.2019 - 11:11 Trvalý odkaz

    Či je IOS lepší systém ,to je otázka preferencii, podľa mna ale nie je. Pracujem intenzívne s oboma a keď si čokoľvek zmyslím na Androide, dosiahnem to. Na iOS-e má vždy čaká kopec obmedzení , problémov a bádania. Jediné prednosti, ktoré má teraz napadajú, sú podpora aktualizácii a rýchla práca so spracovaním videa (iMovie).

    sysell15.04.2019 - 12:18 Trvalý odkaz

    Citujem "nebavilo ma istalovat custom rom tak som si kupil iphone" a kua to je pecka, tak si custom rom neinstaluj a mas pokoj. Otvor si slepe oko a chod von a zacni zit realny zivot kamarat. Okrem toho kupit si iphone s tym giiga vyrezom, co v podstate nema vyznam nakolko v tych rohoch vidios velke ho.. je dnes uz fakt od veci. To je akoze seriozne hanba.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne15.04.2019 - 13:51 Trvalý odkaz

    Jak niektorí ľudia dokážu hejtovať nejaký telefón toto ma nikdy neprestane prekvapovať...

    sysell15.04.2019 - 14:30 Trvalý odkaz

    A mne neperestane udivovat ako niekomu vymyju mozog ze zacne pouzivat slovo ako hejtovat ked ma niekto iny nazor. Ked poviem ze tie vyrez je mega - najvacsi zo vsetkych a sucasne modely maju vyrez niekolko nasobvne mesi ako apple tak hejtujem telefon? Su tu otlacku pdo displejom, mini vyrezy, rozne hzaujimave hardwerove veci a na druhej strane iphone ktory musi zo 2-3 roky ostat pri rovnakom dizajne, bez ohladu na vyvoj, To mi pride spiatocnoicke. Z hladiska moralneho zastaravanie pristroja, nakladov a pod je to pre firmu vyhoda, ale nie pre zakaznika co chce inopvacie.

    Železomej15.04.2019 - 15:11 Trvalý odkaz

    sysell, akože nie že by ten výrez nemohol byť menši.. no treba chápať, že tam nie je len foto senzor, ale aj daľšie senzory !

    sysell15.04.2019 - 18:09 Trvalý odkaz

    a co ked tam je? aj snimac otlackov bol dakedy dole potom vzadu a zrazu je v displeji, aj ked su snimace je to velke, a ked tam uz potrebuju tolko miesta na snimace tie rozky vyzeraju katastrofalne, to tam nemuselo byt radsej nic abolo by to lespie, to neni displej s vyrezom to je displej s rozkami

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne16.04.2019 - 01:32 Trvalý odkaz

    Ale tu nejde o nazor sysell, to ani nie je nazor, ale iba pocity, nazor by to bol ak by bol zalozeny na nejakom kontexte alebo informaciach ktore spracujes a z nich si vytvoris nazor. Ide o to s akym hnevom ten nazor prezentujes, lebo iphone. No a čo, stejne su to placky s čiernym displejom vpredu.. a nie je moja ani tvoja chyba ze spolocnosti prichadzaju s inovaciami, ktore musime akceptovat. Do istej miery, kupit si mozes co chces, mozes pouzivat co chces, a moze ti byt ukradnute co kto ma aky telefon a system, rovnako ako to moze byt fuk Deiwidovi.

    Pavol16.04.2019 - 03:16 Trvalý odkaz

    Chyba je uz hned na zaciatku.Nevieme na co bude najviac vyuzivany.Foto?Hry?Na pracu?Podla mna by tato tema mala mat uz v zaklade par otazok kde by sa vedelo na co clovek pouziva mobil.Potom sa moze radit a odporucat.Inak to bude vzdy iba vojna medzi IOS a Androidom.Ja odporucam redakcii vymysliet doplnujuce otazky na ktore bude treba odpovedat a az potom vypustit dilemu.

    Hydrant18.04.2019 - 09:47 Trvalý odkaz

    Walrock...moja rec,toto som uz davno pisal pod jednou "Dilemou" ze musi existovat nejaka zakladna tabulka ktoru musi vyplnit clovek co sa rozhoduje. Nieco podobne je na jednej CZ stranke zaoberajucej sa vyhradne Android zariadeniami lebo takto sa neda jednoznacne poradit. Kazdybl si haji svoje a kazdy vybera zariadenie podla seba. Ja to vidim tak ze ak chce telefon na rok max dva nech si vyberie Android ak viac ako dva roky ma lepsiu volbu ajfon.