Zákazníci mBank najčastejšie nakupujú na AliExpresse a holdujú hazardu

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease 11.12.2017 - 23:33

    Ono je to trochen skreslené. Ebay tam nefiguruje, lebo tam každý platí cez PayPal. Aliexpress to nepodporuje..

  • Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy12.12.2017 - 07:44 Trvalý odkaz

    davat cislo kreditky cinanovi?! ehm take rozumne ;)

    nobody12.12.2017 - 09:01 Trvalý odkaz

    Ono to bude asi tym, ze tuto "skvelu" banku ktora meni podmienky ako fuka vietor vacsina pouziva ako sekundarnu banku najma na to, ze davaju to cislo "kreditky" cinanovi :)

    oliver9912.12.2017 - 09:57 Trvalý odkaz

    K tej kreditke a cinan, mam tb a ich apku mobilepay, ked idem kupovat k cinanom, vygenerujem cez tu apku kartu, zaplatim s nou a po platbe ju zahodim, jednoduche a neriesim paypal atd

    Juraj11112.12.2017 - 10:14 Trvalý odkaz

    A nie je lepšie mať normálnu kartu kde nemusíš pri každej prkotine generovať kartu?
    Napr platby za TV (sharing) do zahraničia mesačne pravidelne (trvalý príkaz)- to by som akože mal generovať kartu každý mesiac? Takto máš účet kde máš minimum € aby si poprípade o ne neprišiel a všetko je jednoduchšie :-)

    oliver9912.12.2017 - 10:53 Trvalý odkaz

    Juraj,samozrejme ze mam normalnu kartu, a nie jednu, generujem kartu len ked platim online pri moznom riziku, 5sekundova zalezitost

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy12.12.2017 - 11:37 Trvalý odkaz

    oliver ak nahodou tovar nedorazi a cinan ti bude chciet refundovat peniaze tak kam ti ich posle ked mas generovanu kartu z TB?

    marek123412.12.2017 - 12:27 Trvalý odkaz

    Niekto sa tu škrabe pravou rukou za ľavým uchom. Nakupujem bežne cez Gearbest, Aliexpress, DX.com apod. A úplne najjednoduchšie a najbezpečnejšie je cez PayPal, nikdy nie kartu priamo číňanovy a nemusím nič riešiť. Je to za ten istý peniaz, bezpečné a PayPal rovnako vie riešiť reklamácie. Neviem si dobre predstaviť, ako sa budem dohadovať s čiňanom, že tovar nedorazil. Otvorím dispute na PayPal a peniaze sa pozastavia. Potom sa len číňan obracia, inak ťa má na háku.

    Matej12.12.2017 - 19:37 Trvalý odkaz

    ty vole, ty si vyhral zlateho bludistaka teraz.
    Zrovna dnes som chcel platit do Ciny, chcel som to riesit cez MobilePay a generovanim "docasnej" karty ako sa tu spomina, ale tento tvoj dotaz je fakt valid question. By ma zaujimalo ako to je, tusim napisem do TB.
    Asi to tiez vyriesim nahradnym uctom+kartou na taketo ucely, plus PayPal tam kde sa da

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy12.12.2017 - 19:50 Trvalý odkaz

    Ja to mám tak že kde sa nedá za tovar platiť PayPal-om tak tam nenakupujem.
    Cez mobilpay platím len za služby.

    viperman13.12.2017 - 09:51 Trvalý odkaz

    ja tu banku mam od jej vzniku, posledne roky uz je to moja primarna banka a spokojnost , ziadne poplatky ;) raz mi bola zneuzita karta cca 3 kila, tak som dal trestne oznamenie na neznameho pachatela (ziadala ma o to banka) , banka peniaze vratila, aj ked fizli nic nevysetrili.... ale vtedy som mal zbytocne vysoke limity na internetove platby, u mbank je vyhoda ze limity si vies cez mobilnu apku v priebehu par sekund zmenit a bezplatne co je super. a novu kreditnu kartu co mam uz je v cene karty aj poistenie zneuzitia karty ;) ale pre istotu mam tam nastavene male limity na net platby a ked je treba tak to zdvihnem a neskor zase znizim ;) pre mna najlepsia banka na SK.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease13.12.2017 - 11:38 Trvalý odkaz

    Ako fajn. ale to je pravda, že často menia pravidlá.
    Napr. výber z bankomatu 3x zdarma celá EÚ. Potom iba 1x mesačne, iba svk atď.. Ja bankomat veľmi nepoužívam možno 3x/rok. Ale niekedy sa inak nedá a vyberal som 50€ a hop -1,20€. Keby som vybral 70€ tak to mám zdarma.
    Len som o tom nevedel.
    Takže nové pravidlo je unlimited free cash EU over 70€.

    Tiež ich mám dávno. Dôvod bol nákupy na internete. Prvý poskytovali Embossed Debit zdarma. Za splnených podmienok aj Embossed Credit. Ale chcem disponovať vlastnými prostriedkami, takže radšej kvalitnú debetku.
    8 rokov späť som platil hotel v Nemecku a vytiahol som kartu čo najlepší idú za nimi. Takú neberú, našťastie som mal aj mBank a v pohode

    viperman13.12.2017 - 12:00 Trvalý odkaz

    najprv mali 3x zdarma, potom raz zdarma a zrejme mali velke vydavky, tak to spravili tak ze pocet vyberov zdarma sa ratal podla obratu na kartach, cim viac si zaplatil kartou mesacne potom ten dalsi mesiac si mal 1 az 3 vybery zdarma, obcas to bolo ale neprehladne (mne napr aj to info ohladom vyberov neskor prestalo chodit, zrejme nejaky bug). Teraz vitam ze je to teda uz neobmedzene a treba vybrat aspon 70, zrejme vela ludi vyberalo male sumy a to sa samozrejme neoplatilo.

    O tychto zmenach som vedel, chodilo to do mejlu, a aj v bankingu ako sprava, a bolo to aj ferovo napisane ze clovek nemusel studovat vsetky tie podmienky.