Dilema: Apple iPhone 8 vs. Samsung Galaxy S8

  • juryno 29.10.2017 - 12:08

    Ak ti nevadi o kusok vacsie telo ale zalezi ti skor na praktickosti tj vacsom a lepsom displeji,dizajne,cene a otvorenosti systemu tak samsung. Ja nemam rad dnesne velke mobily ale vsetci ich mame na net. A surfovat na 4,7" je trochu hardcore.na S8 mozes schovat softwarove tlacitka a surfovat cez ich prehliadac na 5,8".A to je sakra rozdiel..

  • fedinko29.10.2017 - 12:50 Trvalý odkaz

    Mna najviac pobavi ked majitelia iphonu pisu o mrznucich androidoch :-) android mi stale mrzol uz nikdy viac, nadavaju na tieto telefony ako keby od jakziva nemali nic ine ako apple :-) ja mam xperiu Z3 uz vyse 2 roky a ani raz mi nezamrzol, ani hociaky iny android co som pred tym mal. Xperia fachci jak delo, prepina aplikacie, multitasking, videa internet a v zivote som ho nezapiekol :-) LEN tolko

    Dusan29.10.2017 - 13:07 Trvalý odkaz

    Treba vždy porovnávať len vlajkové lode alebo fóny v rovnakej cenovej hladine. Aktuálne som prešiel z top androidu späť na IOS a jediným argumentom je top výkon v 4,7 palcoch.
    Riešil som dilemu Iphone 7/8 a vyhrala možnosť 7 (JettBlack je fakt pekný :)
    PS:treba si otvoriť bazoš a pozrieť koľko ľudí vymení samsung zaiphone +-doplatok a koľko naopak.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne29.10.2017 - 13:07 Trvalý odkaz

    Samusng S8 vyzera fantasticky. Lenze moralne rychlo zastara. Na jar je tu S9, na jesen Note 9 a zrazu je pouzivatel 2 modely pozadu a straca hardverove čačky novsich modelov. iPhone je konzistentny, obcas az nudny s nulovou prisposobitelnostou. Android ako operacny system funguje inac ako iOS. S 8.0 oreo by sa malo par veci zmenit - system je modularnejsi a dovoli vyrobcom jednoduchsie vydavat aktualizacie. Otazne je, co na to politika zavodov ako Samsung, ktore svoju pozornost na trhu buduju prave vydavanim mnozstva telefonov v mnohych seriach (J - 3 modely, A - 3 modely, S - 2 modely (3, ak aj active), Note - 1 model, potom som videl aj C-seriu, On-seriu, rozne Prime, Grand, Max modely a neviem co). Apple vydava tych modelov tiez viac, na jesen 3, na jar ma prist refresh SE.

    TL;DR: Ak sa ti paci S8, kup si S8, pocitaj s tym, ze "zastara" rychlejsie, v tvojej hlave aj v bazaroch. Ak sa ti paci iPhone 8, kup si ten, ma vyborny fotak, a stale je konzistentny a da sa nan spolahnut, ak uz mas aplikacie a pouzivas ich naslepo, nebude tomu inak ani po kupe osmicky.

    DJ Pepe29.10.2017 - 13:08 Trvalý odkaz

    jednoducha rychla otazka. preco by iphone 8 neohuril vydrzou? praveze ohuruje viac akoby som ocakaval
    btw nesekajuci android po 2 rokoch: a teraz tu o karkulke ;) poznam ludi co iphone nechcu, nepaci sa im, ale aspon si dokazu priznat ze po polroku droid uz nie je to co to byvalo

    Juraj 050629.10.2017 - 13:44 Trvalý odkaz

    Skrátka,keď chce smartfón,aby mu dlho vydržal a tiež mal dlhú podporu zo strany výrobcu,tak jednoznačne od Apple,ten spomínaný iPhone 8.Pri Androidoch (žiaľbohu,aj u vlakových lodí)je podpora zo strany výrobcu 2 roky a dovidenia...Výrobca sa sprava,ako-keby ten smartfón v živote nevyrobil,hoci stal,800€...

    Juraj 050629.10.2017 - 13:50 Trvalý odkaz

    Ja by som radšej kupoval verzie Plus,kvôli väčšiemu displeju ( prezeranie internetu).

    Patrik29.10.2017 - 14:02 Trvalý odkaz

    Vysvetlis to mojmu Redmi Note 3,kt mam rok a od zaciatku s Nitrogen OS, ze uz by malo pomaly spomalit, aby nebolo rovnako rychle ako v den, ked som tu ROM flashol? : -)

    A kto mi konecne vysvetli relevantne, preco by mal Android bez pouzivania antivirusov, battery saverov, ram cleanerov a podobnych veci na slusnom hw spomalovat po case? Klesne rychlost RAM? Klesne rychlost uloziska? Procesor ma niekde v kode nadefinovany podprogram, kt po romu znizi takty? Alebo? Samozrejme ked porovnavame hociktory iPhone s dajakym mediatekovym 4 rocnym telefonikom, tak ten skok tam musi byt... Logicky, ze jo

    David29.10.2017 - 14:12 Trvalý odkaz

    Z tychto dvoch by som nesiel ani do jedneho. Mal som S8 a nebral by som ho znovu ani za 400€ novy. Ip 8 ma malu obrazovku a slabu bateriu, ktora vydrzi len pol dna. Zato by som rozhodne siel do Ip 8+, aj ked ma velke telo, no bateria je ok, rychlost super a FullHD staci na 5,5.

    Scotty29.10.2017 - 14:14 Trvalý odkaz

    DJ Pepe ty si celá Karkulka...ale samozrejme sa musí vždy nájsť iovca ktorá si bude tvrdiť svoje ...nikto vám neberie že Iphone nieje rýchly ale to neznamená že dobrý Android bude po pol roku sekať...to sú také mýty podlozene užívateľmi 100 eurových low endov čo neplatí pre drahšie telefóny...a mimochodom každý telefón raz začas zastrajkuje či už som mal iphone alebo Android...no to už je vec aplikácii 3 strán že npr padne nejaká aplikácia... PEpe radšej nám povedz niečo o zapinani klirka na novom ios ty znalec

    deathwalker29.10.2017 - 14:33 Trvalý odkaz

    Iovce opäť mečia. Prečo stále sa najde niekto čo berie osobne naražky na svoj telefon, system. Je to iba vec, načo taky stres, pre Boha. Koho zaujíma, čo si mal, čo máš. Spomalený android je výsledok zhoršenia komunikácie medzi klávesnicou a stoličkou. Aj iphone ma crash logy, daju sa dokonca nájsť v telefóne. Sa tu hádate ako malé deti, vôbec nie ste nad vecou.

    Nightmare29.10.2017 - 15:49 Trvalý odkaz

    Niekto ma iPhone a uz si mysli ze je nadclovek uz som sa stretol s takym no comment

    Peter30.10.2017 - 00:13 Trvalý odkaz

    Neskutočne sa smejem. Lol
    Že aký je android fail a ios pecka. :D
    Keď vyšiel iP6 tak som ho po pár mesiacoch kúpil. Následne som kúpil Samsung s6. Používal som tieto telefony súbežne. A skúste uhádnuť, ktorý z nich teraz používam? Obe som používal cca 2 roky. Takže sa môžme baviť o spomaleniu po istom období. Teraz sa vrátim k otázke, aký používam? Samsung s6. Nechcem uraziť už dosť sklesnuté iovce, aby im nevyrastla ešte väčšia žilka na čele, ale ten iphone sa v porovnaní so samsungom nedal používať. Jasné, fungoval normálne, nebol to neviem aký problém ale v porovnaní s rovnako starým samsungom bol horší. No aby som nebol negatívny na iP, tak ž mojej skúseností iP6s funguje cca na rovnako so samsungom s6. Ale všetko predsa závisí od toho čo na tom telefóne robíme. Niesom fanda apple ani samsungu, obe firmy robia na čo majú i keď si myslím že samsung neukazuje na čo všetko ma, lebo nemusí popri tejto konkurencii (myslím ňou všetky firmy na trhu, ktoré vyrábajú smartfony) vyložiť všetky tromfy (ináč mám rád a skusal som rôzne značky, všetko ma nieco do seba, nechcem aby to vyzeralo, že som fanúšik samsungu, pozerám sa na to iba s nadhľadom).

    Este sa vyjadrim k senzoru odtlačku prsta na zadnej strane, ktorý je stále prezentovaný ako negatívum. Mám mobil s týmto senzorom v zadu, no jedno negatívum som nenašiel. Dalo by sa povedať že to môže byť negatívum keď je mobil položený na stole. Uveďme si priklad: zazvoní telefón, keď pride správa. Text správy si prečítam či je senzor v predu či v zadu. Keď chcem odpísať na správu, tak mobil zoberiem do ruky a automaticky viem kde je senzor a prst prilozim tam a odblokujem ho. Väčšina ľudí berie 5+ palcovy smartfon pri písaní do 2 rúk, takže senzor nahmataju (ja beriem do 1 a je to v pohode). Mám veľké ruky ale 5+ palcovy smartfon so senzorom v predu sa mi v 1 ruke zle odomyka, lepšie je to keď je senzor v zadu. Výhoda senzoru v predu je pri smartfonoch do cca 4.5 palca. Kde všetko spravis 1 rukou. Ináč ci je senzor v predu či v zadu je to jedno.

    Je to môj názor, môžeš sa s ním stotožniť alebo nie, no v tom pripade, ak ta môže poprosiť nereaguj útočne.

    Knoxville30.10.2017 - 01:22 Trvalý odkaz

    "Zasekany" android a obhajovanie citacky vzadu. Velice ftipnucke...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne30.10.2017 - 07:48 Trvalý odkaz

    oskar, ci sa da OS pouzivat alebo nie, je na preferenciach pouzivatela. A je to silne individualne. Ja pouzivam iPhony od 2009, androidy od 2012. pri vacsom mnozstve textu, browseni, zbierani noviniek z feedov je lepsi android, tak isto je nan vela aplikacii, co idu instalovat mimo obchodu, a nemyslim tym warez, lez napriklad pouzivatelske projekty z aplikacie XDA Labs. iPhone je tiez vyborne zariadenie. Pevna konstrukcia poslednych modelov, konzistentne spravanie, fotoaparat co nesklame, a hoci sumi viac ako androidy, sum ma prijemny charakter. Posledna aktualizacia Camera + (napriklad) vie aj TIFF aj RAW, na iPhone. iOS je otvorenejsi nez kedykolvek predtym.

    K tomu senzoru. Taktiez je dost neprijemny pri roznych inych cinnostiach ktore ty nevykonavas s telefonom, ako beh, navigacia, trebars aj bezdrotove nabijanie. vela modelov (vsetky iphony a samsungy po S7) mali dokonca nutnost tlacidlo stlacit, co vylucilo komfortne pouzivanie napr. v posteli :) Ludom ktori nemaju telefon iba na stole to nie velmi vyhovuje.

    dobre a uz dost k tomu fakt nebudem reagovat na dalsie nezmysly :)

    Peter Fejfar30.10.2017 - 11:24 Trvalý odkaz

    Oba telefóny sú čo sa týka spracovania top. Ja osobne by som sa rozhodol (aj reálne som sa rozhodol pri veľmi podobnom zvažovaní) pre S8. Rozhodli predovšetkým možnosti používania NFC, synchronizácia s hodinkami samsung gear 3, lepší displej, väčší displej v kompaktnom tele, krajší dizajn, pamäťové karty, odolnosť IP68, audio jack, DeX. Ostatné veci sú plus mínus rovnaké. Na čítačku odtlačkou som si zvykol. Používam ju s vhodným púzdrom, teda senzor nahmatám ihneď a zvyčajne len na identifikáciu do rôznych aplikácií. Pri používaní hodiniek mám mobil odomknutý, tak isto pri spárovaní mobilu so systémom v aute. Skener dúhoviek funguje výborne. Používanie operačného systému je u mňa skôr o zvyku. Na iPAD, ktorý používam nedám dopustiť, teda iOS nijako nehaním a ani nebudem (až na nedorobok menom iOS11), aj keď u androidu si cením možnosť prispôsobenia fungovania presne tak, ako to potrebujem (launchery, gestá). Kľúčové aplikácie v oboch systémoch sú rovnaké, resp. fungujú na rovnakom princípe. Pred cca mesiacom som fakt tuho zvažoval medzi S8, iPhone 7 a iPhone 8, resp. ich pluskovými verziami.

    Peter30.10.2017 - 11:56 Trvalý odkaz

    Knox, píšem o mojich skúsenostiach pri používaní týchto dvoch, resp. troch mobilných zariadení.

    Wayne, máš pravdu, všetko závisí od toho čo s tým mobilom robíš. Telefón používam aj ako navigaciu a nevadi mi senzor v zadu, navigaciu zapnem, dam na stojan a nepotrebujem viac senzor. No a bezdrotove nabijanie, čo ja viem, mám druhý telefón s touto ficurkou a ešte ani raz som to nevyužil, cez kábel nabijem rýchlejšie. Ako som vravel všetko závisí od preferencií spotrebiteľa. Niekomu to vyhovuje inému nie.

    DJ Pepe30.10.2017 - 13:24 Trvalý odkaz

    Whoa, ze iovca, pritom sa cele stado rozblacalo :D
    Chlapci co si beru nejake ovecky do ust, sup sup knizky do ruky, a zacat sa ucit citat s porozumenim. Nikde som nenapisal ze jablcko je len a len lepsie a nic ine ma nezaujima, kedze mi prislo mrte telefonov rukami, a vzdy dam niecomu sancu. Kedze mi pride smutne ze aj najnovsi iphone ma zasekane niektore prechody a uz to neni to co to kedysi byvalo. Ze uz to neni stabilita a bleskova rychlost iosu 6. Ale to nic, pohonte si este kusok ego s vasimi najlepsimi telefonmi na svete na ktore nemoct siahnut. A potom vyslovte slovo ovca este raz. Ono poznam ludi co su schopni tvrdit o uplnom low ende ze je raketa a ja som len ovca s jablckom preto to nevidim nejak tragicky :D
    Kazdopadne ma zaujimala ina vec ako tieto honicky ega kto ma aky dokonalouzastny telefon aj po x rokoch. Preco sa tvrdi o iPhone 8 ze ma mizernu vydrz? Pretoze mhz na papieri? Kedze mi vydzri asi tolko, kolko mi vydrzal Honor 8 plus ktory mal viac ako 2x vacsiu baterku pri beznom pouzivani. Ziadne vypinanie wifi dat nicoho. Redakcia mi neodpovedala ani na FB, ani tu. Ocividne este otestovany nebol, kedze tu nieje recenzia, tak preco tvrdit nieco co nie je odskusane?

    Richard Hombauer30.10.2017 - 14:58 Trvalý odkaz

    Ad citacka odtlackov v zadnej stene: telefon polozeny na stole, telefon v drziaku v aute, na bicykli, telefon v obale (vykrojenie = dalsie miesto pre prach)... :)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy30.10.2017 - 16:57 Trvalý odkaz

    Prestaňte čítačky používať a nemusíte sa dotahovat kde ma byt umiestnená :)

    Knoxville30.10.2017 - 22:56 Trvalý odkaz

    No aj tak sa da obist ta nevhodne umiestnena citacka na Samsungu...

    markos930.10.2017 - 23:31 Trvalý odkaz

    ked ma chlap 3 roky iPhone a je spokojny nech nejde do samsungu, uz si bude tazko zvykat na android, ja som tiez po 3 rokoch mal pokus prejst na galaxy s8 ale po dvoch tyzdnoch bojovania som to vzdal a vratil sa k iPhonu, ale vobec to nie je o tom ci je lepsi jeden alebo druhy ale zvyk a pohodlie v ekosysteme apple mi proste vyhovuje a nebudem uz spekulovat do buducna

    Patrik31.10.2017 - 01:43 Trvalý odkaz

    Nakoniec som si vybral to, čo za tých pár hodín mi vyšlo pre mňa praktickejšie. Aj keď bol to krátky čas na porovnanie a zistiť čo bude dobre fungovať aj o pár mesiacov. Na S8 sa mi páčil nový vzhľad, veľký displej, pre mňa nový/iný systém, iné používateľské prostredie. Páčili sa mi rýchle reakcie, obrovské možností prispôsobenia nastavení. Aj keď je snímač odtlačku prsta v zadu, dá sa nato zvyknúť. Ale ako napísal Richard, nieje to dobré miesto ak potrebujem si niečo zapnúť v aute (navigáciu, bluetooth, poslať rýchlu správu), v ktorom trávim dosť času. Má to síce skener dúhovky no na moje oči veľmi nereaguje, ževraj mám málo otvorené oči, ale keď som oči "vypučil" tak už to bolo lepšie, no v aute na zabitie :D Potom neviem či to bolo v zlom nastavení no riešenie za ten krátky čas som nenašiel, že keď som spároval cez bluetooth S8 s autom (aplikácia na polohu auta a všetkých info s palubného počítača, telefonovanie cez handsfree, počúvanie hudby cez bluetooth) tak pri hocijakom úkone na obrazovke v aute sa bluetooth zvykol odpojiť (napr. prepnutie ďalšej skladby). A posledná vec že aj keď je iba trochu väčší S8 od IP8, tak v zákrutách mal tendenciu vyskočiť z priehradky na mobil keď som ju nezavrel :D Ale mal som dobrý dojem s toho fónu, bola to zaujímavá skúsenosť, len škoda že len taká krátka.

    Potom prišiel na rad IPhone8. V mojich očiach parádne vytuningovaný IP6. Používateľské prostredie pre mňa už okukane, no aspoň som sa hneď orientoval. Reakcie taktiež veľmi rýchle, no nedalo si nevšimnúť extrémne rýchle nainštalovanie aplikácií (takmer okamžite po stiahnutí), aj tých dosť zložitých. Rýchle odomknutie obrazovky a pohodlná manipulácia aj v aute (možno aj kvôli zvyku s IP6). V priehradke na mobil sedel ako prilepený a nechcel mi z nej utiecť ako S8 aj keď je to univerzálna na všetky typy mobilov. A vtedy sa objavila jedna z najviac šokujúcich vlastností , v tej priehradke sa mi začal IP8 nabíjať. Prekvapenie to bolo lebo som netušil že mám auto s takou možnosťou aj keď je pomerne nové :D Potom som zistil že aj S8 by sa mi tam mohla nabíjať keby nechcela silou mocou ujsť. Pripojenie bolo stále a neodpájalo sa.

    Nechcem teraz tým povedať že S8 je zlý, ale mne stoho vyplynulo že IP8 je pre mňa praktickejšia voľba. Na druhej strane som strašne zvedavý ako bude vo svojej budúcnosti pokračovať Apple. Lebo touto politikou si myslím že stratí nejedného zákazníka, že po vydaní Samsungu Galaxy S8 s revolučným displejom na celú prednú plochu je odpoveď predstavenie o 400€ drahšieho smartfónu IPhone X. Čo aspoň na naše pomery je veľký rozdiel.

    ondrakomous30.10.2017 - 17:07 Trvalý odkaz

    sem celkem radikalni jablickar, takze docela objektivne muzu posoudit nove jabka, z vlastni zkusenosti rikam, ze novy iphone jsou desne zmrseny, vsechno co bylo "user friendly" apple nepochopitelne odstranil, prvni zasadni fail chybejici audiojack, telefon bez jacku nikdy. dalsi vec, kterou apple docela zmrsil je tlacitko, simulace tlacitka to proste nechces. dalsi velkej minus obrovsky ramecky kolem displaye, to se uz nejakej patek nenosi. dalsi velka chyba zadni kryt, ktery drzel naprosto fantasticky viz matnej kovovej povrch u iphonu 7 dali pryc a dali tam sklo, nejvetsi problem drahych androidu je prave sklo na zadni strane, muzes mit treba gorila 10 a stejne budes mit mikroskrabance z prachu v kapse od kalhot. ted k softwaru apple za posledni mesice vydal systemy s neuveritelnym mnozstvim bugu, pisou o tom skoro vsechny zahranicni servery, ktery se zameruji vyhradne na platformu apple. co dal vime, ze iphone 8 se neprodava, protoze proste iphone 7 je cenove privetivejsi a navic zadni kryt je opravdu odolny. u samsungu je to hodne podobne, samsung s8 prinesel sice novy display, ale bohuzel samsung nedokazal vyresit ctecku pod display, takze s8 je temer identicky pripad, kdy si myslim, ze starsi s7 je vic user friendly, co se tyka systemu android 7 vyse je vynikajici software, samsung nedela to co apple, pousti ven je opravdu odladeny software bez chyb. hodne zajimavy mobil je lg g6, je to temer ve vsem srovnatelny telefon se samsungem s8 jenom je podstatne levnejsi, nejvetsi rozdil je v pouzite technologii displaye.

    Patrik30.10.2017 - 18:45 Trvalý odkaz

    Hádate sa tu ako chorý ľudia! Práve preto nemá zmysel riešiť na internete také veci, pre nejakú pomyselnú vojnu medzi IOS a Android fanúšikmi. Ak niekto potrebuje fakt poradiť tak sa všade nájdu samozvaný odborníci typu: iovce, ishrot, zamrznúty androiďaci, Ťamťung. Omnoho viac by ste pomohli ak napíšete svoje vlastné skúsenosti napríklad:
    - S IOS skúsenosti nemám ale mám Samsung a som spokojný preto a preto a preto, možno mi trochu vadí toto.
    - mal som Samsung a prešiel som na IOS a som spokojný/nespokojný ...
    - atď.
    Takto by ste určite pomohli oveľa viac ako si tu navyšovať svoje ego zhadzovaním druhých len preto že sa im páči alebo vyhovuje niečo iné, a pritom sám nemá skúsenosti aby poradil.
    Našťastie som natrafil na predajcu ktorý keď videl že s kúpou to myslím vážne, tak na vyriešenie mojej dilemy mi požičal obe modeli, na vyskúšanie.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy30.10.2017 - 19:23 Trvalý odkaz

    chorí ludia, samozvaní odbornici, zamrznuti androidaci....
    vyskusal si oba :) ktory si si vybral a preco?

    Peter Fejfar30.10.2017 - 19:36 Trvalý odkaz

    Aktívne používam funkciu smart lock a tak mi je v podstate jedno, kde sa čítačka odtlačkov nachádza, nakoľko ju takto použijem len v nevyhnutných prípadoch. V podstate len ráno sa S8 odomkne prostredníctvom skeneru dúhovky. Následne smart lock udržuje telefon odomknutý, lebo je spojený s hodinkami. To isté automaticky mi funguje v aute. Zabezpečenie odomknutia je pre nepovolené osoby. Snímanie odtlačkov používam len vtedy, keď si to vyžaduje nejaká aplikácia, napríklad aplikácia VÚB alebo Enpass.

    Knoxville30.10.2017 - 20:24 Trvalý odkaz

    Ja neviem ale naco by som zapinal funkciu Smart Lock. Stlacat vypinacie tlacidlo a este swipnut po displeji aby sa mi fon odomkol ked mozem pohodlne prilozit prst na citacku a telefon je v momente rozsvieteny a odomknuty.
    Asi som divny ked si to nechcem komplikovat.Tolko k tomu...

    Peter Fejfar30.10.2017 - 22:34 Trvalý odkaz

    Na S8 len priložim palec v oblasti domovského tlačidla. Nemusím swipnúť, lebo displej je vďaka smart lock odomknutý.

    ondrakomous31.10.2017 - 12:13 Trvalý odkaz

    nechapu praktickejsi volbu ip8? je praktictejsi koupit telefon, o ktery neni zajem, ktery se hodne rychle propadne s cenou? je prakticky kupovat telefon se sklenenymi zady? je prakticky kupovat mobil bez audiojacku? je prakticky pouzivat jiny format souboru jako jpg? iphone X neni zadna odpoved, je to kopie mobilu lg g6, samsung s8, oba tyto modely se prodavaji dele jak pul roku. apple v podstate inovuje minimalne, pouze "streva" vnejsi obal zustava prakticky nezmeneny, kdyz pominu tesneni kolem displaye od verze 7 vys. IP8 je presne ten strop, kdy uz to zakazniky prestalo bavit, ze dvou prostych duvodu a/ je to ctyri roky porad dokola b/iphone X, c/ co se tyka tunningu, prave iphone 6-hlinikove zada odolne proti skrabancu, nizka hmotnost, audiojack, display neni na tvrdo spojeny s konstrukci, lze ho bez problemu uzivatelsky cely vyservisovat. chybi force touch, nizsi hmotnost. obcas se sam sebe ptam, jestli to mysli nekdo vazne, kdyz si koupi mobil jako iphone 7,8 jako bez audiojacku, jako fakt? clovek, kterej ma rad prakticky veci si koupi iphone 6s, 6s plus, protoze vylepseni iphonu 7,8 jsou minimalni/jenom nevyuzitelnej vykon. on vlastne bude vyuzitelnej az kdyz apple zvysi naroky na OS, jako kazdej rok.

    markos931.10.2017 - 13:16 Trvalý odkaz

    ten co mal dilemu ;) dobre si vybral, budes spokojny do buducna, samsung je ano precackany a taka zaujimava hracka, ale po praktickej stranke a ked je clovek zvyknuty na iOS tak neni co riesit, na iPhone som vzdy vsetko vedel spravit 2x rychlejsie ako na samsungu a tak intuitivne automaticky, ktovie co bude do buducna ale verime ze len fajn :)

    Patrik31.10.2017 - 13:40 Trvalý odkaz

    ondrakomous - už v prvej vete vidím že, absolútne nemáš poňatia o čom píšeš. Skúsim ti to vysvetliť z vlastných skúseností.

    telefón o ktorý podľa teba nieje záujem - v troch obchodných domoch je čakacia doba 2 až 3 týždne, všetky zásoby sú vypredané, a treba si ho dopredu rezervovať lebo rýchlo sa vypredajú. Zato S8 mali na sklade 18 kusov a za týždeň sa stav nezmenil, dokonca pribudla jedna reklamácia.

    telefón ktorý podľa teba sa rýchlo prepadne cena - IP6 kupovaný v roku 2014 som predal za 300€, skús predať trojročný samsung za 300€. A zatiaľ každý starší Iphone si drží o dosť vyššiu cenu ako hociktorý android s toho istého obdobia.

    nepraktická sklenená zadná strana - všetko vyriešila nalepovacia fólia. Hliníková zadná strana na IP6 sa mi znehodnotila aj napriek tomu že som stále používal plastový obal, dostal sa mi tam prach a smietka ktoré vedeli urobiť oderky a škrabančeky. Navyše poškriabané sklo viem vyleštiť do hladka, s hliníkom si neporadím.

    bez audiojacku - naposledy som ho použil asi ešte na diskmene :D Na mobile ho používam iba ako zbernú nádobku na prach. Ak počúvam hudbu tak cez bluetooth v aute alebo doma tiež cez bluetooth na HI-FI. Dokonca aj na mixážnom pulte používam bezdrôtové slúchadlá, lebo kábel mi posúva potenciometre na mixe.

    iný formát ako JPG - určite áno keďže kvalita je lepšia a doba ide dopredu takže čaká to každého.

    kópia LG G6 a Samsung S8 - tieto dva fóny sa na seba dosť podobajú, iphone X v ničom sa na nich nepodobá. Jedine že má displej na celú prednú stranu ako to začínajú robiť všetci výrobcovia. Inak má svoj vlastný softvér, iné technológie použil.

    Takže tieto nepodstatné veci ktoré ty vyzdvihuješ sú mne osobne na nič. Jedine v dizajne máš pravdu že IP8 je už opozeraný. No pri S8 som mal problém ho vôbec odomknúť, a problémy pri párovaní s inými zariadeniami mi pomohlo sa rozhodnúť takto.

    ondrakomous31.10.2017 - 15:49 Trvalý odkaz

    iphone 7 zakladni verze stoji 16490, iphone 8 stoji 20990, coz je dost podstatny rozdil na to, ze v mobilu je vylepseny pouze chipset, ze neni nikde skladem je zpusobeny tim, ze apple snizil vyrobu, proste nebyla poptavka. iphone 7 nema stejny povrch jako iphone 6, je pouzity daleko vic odolny kov a v matne barve telefon neklouze v ruce, folie na skle bude klouzat porad stejne, pri padu se kov nerozbije, maximalne se udela vryp, sklo praskne vzdy i se sebelepsi folii. apple zvolil jiny format kvuli kompresi, ne protoze by kvalita formatu byla lepsi. samsung s8 ma zatesneny audiojack, takze nehrozi, ze by se prach dostal dovnitr. iphone X se podoba na samsung, protoze display dodava samsung, nema cenu se bavit o tom, ze apple neco vymyslel, kdyz jim soucastky dadava jina firma, jabko je pouze na obale, montuje foxconn-made in china, Samsung a LG jsou Korejci. ceny Samsungu klesaji velice obdobne pokud vezmu priblizne stejne stary mobil, zvlast varianty edge si drzi cenu.

    juryno31.10.2017 - 16:41 Trvalý odkaz

    Klesanie ceny je len dobra vec. To ze si apple udrzuje stale vysoku cenu, je len tym ze sa najdu stale ludia verni applu a nevyznaju sa v istych veciach a su uz zvyknuty a spokojny. slusne povedane ;-) nespochybnujem apple ale otazka:nestahujete z netu, serialy,filmy,pesnicky,pecko atd?ja stahujem z youtubu. Stahujem neuveritelne kvanta.pracujem so subormi,kopirujem na usb mezi zariadeniami.z tohoto hladiska moze byt apple aj zo zlata.nemam pre mna hodnotu,tam nemozem stahovat nic.a ked je system uzavrety na tablete tak ten tablet je ako auto bez kolies.

    deathwalker01.11.2017 - 02:37 Trvalý odkaz

    to čo je za tragéda??? :D juryno mi nehovor že ho odoberáš :D :D :D Pozrite aj jeho AirPods unboxing, to je tiež dobré. Najmä tá časť čo ten jeho kámoš si musí odskočit, vole. Suterén of geek reviews. Takto to dopadne keď človek nepociťuje žiadnu tužbu robiť veci na vyššej urovni než dokaže. LOL.

    juryno a k tvojim hudbam a pečkam len toľkoto, že, my dospelí, čo už zarábame utratíme korunku dve za cédečka, alebo digitálnu kópiu albumu, alebo máme predplatený stream, chápeš. Nemáme ani toľko času na seriály, keď tak je tu netflix, hbo go, a film je najlepší v kine. No áno stojí to peniažky, preto si vyberáme tie, čo za to stoja a nie každú sračku. Systém nie je uzavretý, to len ty s ním nevieš pracovať a si lenivý sa to naučiť. Ja nemám problém dostať do tabletu čokoľvek. Hudbu nemusím kopírovať, na ostatné prenosy inteligentne použijem sieť medzi dvoma zariadeniami, lebo zarábam a mám aj peniažky na wifi router. Vieš?

    Ospravedlňujem sa, ale keď niekto nedokáže používať hlúpy iPad, občas ma to vytoči.

    deathwalker01.11.2017 - 02:41 Trvalý odkaz

    Najnovši iPhone nema zasekane nič. To po prvé. Po druhé. Ľudia čo odkazujú na "čítanie s porozumením" to sami nevedia poriadne aplikovať. Je to silne jednostranný a sebecký štýl. A vieme čítať s porozumením, to ty to nevieš, a nemáš ani zmysel pre humor, hoc by si mal i telefón čo vyzerá ako zlatá klobása. Á propos, keď veríš v "zasekaného droida", povedz veríš i v CHEMTRAILS?

    juryno01.11.2017 - 13:45 Trvalý odkaz

    Vy dospeli co zarabate :D si myslis ze iphone je prestiz? ja mam 37r a vsetky moje zariadenia android stoja vac jak najnovsi iphone a ipad dokopy . Rad pracujem so subormi dvoma tuknutiami kde nemusim lamat system. Na mojom ex ipade som to vzdal. Poznas uloz,pornfile,tubemate? Tam stahnes vsetko na svete. Naco budem platit ked to mam dvoma klikmi z gauca za par minut v tablete? A o minutu to prekopirujem na usb a kukam na tv napr.

    Nechcem bojovat s applistami,mne to je jedno. Okrem ineho poukazujem aj na to ze apple z vas robi dojnu kravu. Len z brucha: za tie peniaze mat len hd displej? Doplacat za rychlonabijacku? Atd. Diki radsej si kupim redmi note 4 za 160e a husty fotak za 500e a ostane minpar kil este. Alebo kupim pol rocnu vlajkovu lod za polovicu applu.

    ondrakomous02.11.2017 - 11:32 Trvalý odkaz

    ctecky prstu jsou ted velky tema, hlavne je trapas, ze novy iphone x neodemces oblicejem, kdyz ti do toho zasviti slunce, vyrobci se s tim dost trapi, co tvrdi oxy je hloupost, kazdy potrebuje telefon nejak zamknout a zadavat pri kazdem zapnuti pin je dost opruz.

    martian02.11.2017 - 16:54 Trvalý odkaz

    Na Note 8 mam nastavene odomykanie skenerom duhovky a ani po mesiaci som sa este poriadne nenaucil tu spravnu polohu na odomykanie. Obcas musim spravit swipe, aby sa mi ukazali navodne kruznice. Ale aj tak som z toho geekovsky nateseny. :)
    Castejsie odomykam odtlackom prsta, citacka z druhej strany pre mna, zatial, nebola prekazkou. Nie som lenivy zdvihnut telefon. :) A po rokoch zaznavania, mam opat integrovanu navigaciu v aute, takze navi v mobile a odomykanie neriesim. Doteraz som mal aj tak Note 3, pri spustenej navi sa displej neblokoval a ak sa aj zablokoval, odomykat som musel cez PIN. V tomto pripade len zmena k lepsiemu, ked hned odomknem cez odtlacok.
    A propos cakacia doba v obchode - na Note 8 som cakal u mimozemstana tiez 2 tyzdne. Bol vypredany a pritom to nie je taka masova zalezitost ako iPhone. :)

    markos902.11.2017 - 18:19 Trvalý odkaz

    ondrakomous mal som dva tyzdne galaxy s8 plus a ked slnko priamo na mna svietilo tak sa mi ho tiez nikdy nepodarilo odomknut a mohol som otvarat oci ako som chcel

    Sategi_8203.11.2017 - 14:19 Trvalý odkaz

    Ja som pouzival iPhony 7r a nedal som na nich dopustit a pred 5timi mesiacmi som si zaobstaral Samsung s8.
    Ak si zvyknuty na IOS budes to mat velmi tazke, prve tyzdne som doslova lutoval rozhodutie vziat Samsung. Casom som si vsak zvykol, nakonfiguroval tak ako na Iphone nedokazem a som velmi spokojny. K tvojmu rozhodovaniu, spominas ze chces ten telefon na 4r. V takom pripade isto ber Iphone. Ten Adroid velmi rychlo zastara (updaty, zostatkova cena...).

    Peter Čapkovič03.11.2017 - 19:03 Trvalý odkaz

    Ved už písal, že sa rozhodol pre iphone...

    Patrik09.11.2017 - 00:50 Trvalý odkaz

    usud to zariadil tak že sa ku mne dostal aj S8. Takže striedavo používam IP8 a S8. Aspoň môžem si sám vyskúšať a vyriešiť moju dilemu. S8 funguje perfektne, trochu pomalšie otvára/načítava aplikácie keď som mal už všetky aplikácie pootvarane na pozadí, ale to je zanedbatelne. Na odtlačok prsta sa dá v pohode zvyknúť aj keď je vzadu (v aute trochu problematicke). Skener dúhovky nepoužívam keďže dlho musím nastavovať a pučiť oči. Foťak je asi o trochu lepší, iné kontrasty farieb proste majú. Displej je super veľký, je to rozdiel oproti 4,7” displeji, aj keď by to možno chcelo menšie telo lebo S8 už nieje smartfón do jednej ruky. Niesom síce náročný používateľ, no takých rozdielikov som si všimol viac, v niečom mi vyhovuje IP8 a v niečom sa mi viac páči S8. No po pár dňoch používania som si uvedomil jedno. Aj keď sa nemôžem sťažovať na nedostatok peňazí , môžem byť rád že som za ani jeden nezaplatil plnú sumu. Môj názor je že 799€ je dosť peňazí a ani jeden znich zato nestojí. Nieje to žiadna pecka. Pokojne by som sa uspokojil zo starším a lacnejším smartfonom, a o veľa by som neprišiel. Možno iný to berú inak ako ja , ale som zatiaľ stym pocitom že som vyhodil peniaze.

    Nightmare09.11.2017 - 01:56 Trvalý odkaz

    dobre napisane a pravdive hlavne!

    janesbond109.11.2017 - 10:07 Trvalý odkaz

    Tiez suhlasim...... Mal som vela drahych znackovych mobilov vratanie iphonu.... Nedavno som si na rychlo kupil Lenovo k5 note fingerprint a musim uznat,ze vsetku robotu robi tak isto ako drahe znackove fony a niekedy mam dokonca pocit, ze este lepsie (napr. citacka odtlackou, spustanie fotaku atd) necakal som za tu cenu taky vykon a moznosti,priznam sa ...ak ma vydrzat co len rok, kupim ho za tu cenu potom znova a stale usetrim ako keby som mal dat dvoj troj,ci stvor nasobok za znackovy fon, ktory aj tak by som asi nemal dlhsie ako dva roky ...

    ML09.11.2017 - 16:19 Trvalý odkaz

    Zrejme fotak bude hlavne to, co odlisuje lacne a drahe mobily.

    janesbond109.11.2017 - 16:57 Trvalý odkaz

    Aj tam nevidim nejaky priepastny rozdiel...zato v cene je taky, ze za rozdiel by sa mozno dal kupit uz aj slusny fotak :-/

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease09.11.2017 - 17:08 Trvalý odkaz

    Majo L má pravdu. Foťáky high-mid-low triedy sú rozdielová vec.
    Iná pieseň je, keď (ne)vidím ten minimálny generačný progres foťákov u vlajok.
    Samozrejme niektoré weby sa snažia nahovoriť, že za 2 roky sa to zlepšilo o 20%, tri roky staré vlajky fotia o 30% horšie atď. S8 Vs S6, Detto G4 Vs G6. Ak preženiem niekde sa zlepšili aj o 5% (Apple, OnePlus, Huawei). Inde foťák 4 roky rovnaký (Sony). HTC je ako na húpačke +10~-2%...