Sony Xperia XZ2 Premium - 4K displej do mocných rúk

  • Ondro 30.01.2019 - 12:36

    Je to viacmenej ot ale neviem to nikde nájsť. Mám xz3 a keď zapnem pri nahrávaní videa hdr a prehram to následne či už priamo v mobile alebo v hdr televízore tak je to vyblednuté a škaredé. Pritom keď pustím hdr video na xz3 napríklad z YouTube tak sú tie farby neskutočné. Ak by ste mali s tým niekto skúsenosť, bol by som rád keby ste vedeli poradiť, kľudne pošlem aj videá na porovnanie, ide o to že neviem či mám niečo zle nastavené, alebo to to tak má byť. Nastavenia som preluskal možno aj stokrát hore aj dole

  • adamkofirda@gm…01.02.2019 - 14:30 Trvalý odkaz

    Aj TV musí podporovať HDR.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease01.02.2019 - 17:40 Trvalý odkaz

    Veď píše, že má HDR televizu.
    Divné celkom..

    newmind03.02.2019 - 15:37 Trvalý odkaz

    Sony nevie robiť smartfóny. Mám služobnú xz2 a je to "vlajková loď" plná kompromisov. Hmotnosť, neuveriteľne klzké telo, relatívne slabý dispkej, absencia 3,5 mm jacku, najväčší fail je absencia optickej stabilizácie. A to Sony dodáva fotoaparáty kadekomu. HDR sa reálne dá využiť pri netflixe, ale kto dnes pozerá filmy na mobile? A tato premium verzua je presne taký istý fail ako XZ2.

    Richard Hombauer05.02.2019 - 11:16 Trvalý odkaz

    Ondro, to je zvláštne. Nastavenia displeja mobilu - nejaký farebný režim, vylepšovanie obrazu pri videu máš zapnuté? YouTube to už spracuje očividne samé. Aká značka TV? Inak, neprekvapuje ma táto nekonzistentnosť Sony. HDR video je fajn myšlienka, ale realizácia biedna. Spracovanie videa po zázname malo prebehnúť priamo v mobile pri ukladaní súboru.

    Ondro05.02.2019 - 21:07 Trvalý odkaz

    Televízor je Samsung, neviem z hlavy presne typ, vylepšenia videa mám na mobile zapnuté. Veď toto ma práve mätie že aj na displeji je to také, ono už vlastne je to na displeji také už pred natáčaním, ihneď ako zapnem hdr.

    Ondro06.02.2019 - 03:36 Trvalý odkaz

    Možno som robil zbytočne paniku, doteraz som natáčal hdr videa pri slabšom svetle, vtedy to bolo oproti normálnemu režimu ozaj výrazne horšie.
    Keď som ešte viac pogooglil, tak som zistil že tie videa nie sú zlé, aj keď sa mi zdali farby šedivé proti normálnemu režimu ktorý je dosť prefarbičkovaný ako asi na každom mobile, a vyzerá to dobre, ale keď si hdr video porovnám priamo oproti skutočnosti, tak to vyzerá prakticky identický so skutočnosťou, tie farby sú prirodzené aj keď nie sú tak pekne farebné a ešte samozrejme pekne vidno detaily na pre a pod exponovaných častiach záberov. Tie videá na YouTube zrejme budú špeciálne úpravené, opravte ma ak sa mýlim.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease06.02.2019 - 13:35 Trvalý odkaz

    Hlavný problém je, že pletieš dve rôzne technológie. Samotné rovnaké označenie je mätúce, nie tvojou vinou.
    HDR v kamerách a fotoaparátoch nemá nič spoločné s technológiou HDR na displejoch.
    HDR pre kamery je proces snímania. Tu sa kombinujú viaceré fotografie s rôznymi expozíciami, vytvárajú efekt, ktorý môže vyzerat viac (alebo menej) realisticky ako jedna expozícia.
    Preexponované a podexponované pasáže sa dorovnajú a vynára sa viac detailov. Roszah kontrastu sa tým logicky zmenšuje.
    [img]https://www.qualcomm.com/sites/ember/files/styles/optimize/public/blog/…]
    (L) No HDR, (C) HDR, (R) ghost-free HDR

    [img]https://www.fonepaw.com/images/solution/at-night-hdr-mode-on-off.jpg[/i…]

    [img]https://cdn.alza.sk/Foto/ImgGalery/Image/HDR%20video%20ukazka.jpg[/img]

    HDR na zobrazovačoch (displeje, monitory, TV) sa používajú rôzne štandardy: HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Technicolor, HLG (Hybrid Log-Gamma). Posledný menovaný sa používa napr. Google vo svojom kodeku VP9 na YouTube. Je vhodný aj na televízne vysielanie. Združenie Ultra HD Forum sa snaží o jeden jednotný HDR formát, ale zrejme je to nemožné. Najvyššie OLED modely od LG podporujú takmer všetky okrem HDR10+, ktorú vytvorili 20th Century Fox, Panasonic a Samsung. Ten naopak "ignoruje" vyskokvalitné Dolby Vision a Advanced HDR by Technicolor.
    Predpoklad na zobrazenie HDR obsahu je, že panel musí podporovať 10-bitovú hĺbku, farebné zobrazenie BT.2020 a 4: 2: 0 podvzorkovanie.

    HDR "cinema" má naopak väčší kontrast, jas aj farebnosť.
    [img]https://www.monitornerds.com/wp-content/uploads/2017/10/HDR-specs.jpg[/…]
    [img]https://cdn.vizio.com/images/product-pages/Eseries/2017/e-series_sdr_hd…]

    Ondro07.02.2019 - 18:09 Trvalý odkaz

    Vďaka za objasnenie.
    Dosť som o tom googlil, ale takto polopate som to nenašiel

    Lenka Ivančíková07.02.2019 - 22:46 Trvalý odkaz

    Myslim, ze mentalovo vysvetlenie pomohlo pochopit fungovanie HDR viacerym. :) Dakujeme.

    Miloš10.02.2019 - 21:41 Trvalý odkaz

    Sony ma výborne zvládnutú elek.stabilizáciu a funguje lepšie ako iných výrobcov optická. stačí pozriet porovnaváčky na yootube.

    ferineveri12.02.2019 - 21:21 Trvalý odkaz

    Veď to tím japoncom musí vyzliekať saká takýto ťažký mobil :).