Porovnanie fotoaparátov: iPhone 6S vs. 7 vs. 7 Plus

  • Sategi_82 24.10.2016 - 16:16

    Toto je rozhodne sklamanie z fotiek IP7. Ako mojitel 6s Pluska bud ostanem pri starom alebo sa poobzeram po bazarovej s7.

  • Tomas24.10.2016 - 17:44 Trvalý odkaz

    Naco by si menil 6s plus za S7?

    Nightmare24.10.2016 - 18:22 Trvalý odkaz

    to som slepy alebo ten 6S foti z nich najlepsie ?

    ondrakomous24.10.2016 - 19:35 Trvalý odkaz

    jenze vem si, ze 6s foti hrozne resp. nejlepsi fotaky meli 4s a 5. iphone 5s, 6, 6s, SE katastrofa, ale iphone 5 zboznuju. stara dobra mashina. kazda dalsi generace snimacu je jeste horsi, kdyz sem videl fotky z xperie x compact, tak sem malem spadl ze zidle, jako to ma byt nejlepsi fotomobil.fakt nechapu, co sony cely ty roky vylepsuji.

    Martin Hrúzik24.10.2016 - 19:52 Trvalý odkaz

    Ja to az tak tragicky nevidim, iphone 6s ma podla mna trosku presaturovane farby ala Galaxy, takze pri i7 sa mi zdaju tie farby nie vyblednute ale skor realne. To jablko pochybujem ze realne bolo az tak cervene ako je to na 6s, skor sa mi zda realne to zo 7. Podobne kosacka, na 6s je zelena jak svina, taku podla mna nemas. A v neposlednom rade je dynamicky rozsah rozhodne lepsi na 7, to je vidno na viacerych fotkach, najma na tom zapade slnka, kde na 7 pekne vidno aj to co je v tom tmavom tieni, na 6s je to skoro vsetko cierne. A dalsi bod, keby si robil aj porovnanie videi, tak i7 v stabilizacii 6s valcuje jedna basen.
    PS To pisem ako majitel 6s, aby si niekto nemyslel ze 7cke nadrziavam, lebo ju mam.

    Martin Hrúzik24.10.2016 - 19:53 Trvalý odkaz

    Este doplnim, ze mam aj GS7 a ta strci do vrecka pri fotkach oba iphony, ale videa sa mi kvoli stabilizacii pacia viac z iphonov.

    ondrakomous24.10.2016 - 20:50 Trvalý odkaz

    mas 6s, fotil jsi s tim nekdy za sera, nebo v interieru za spatnyho svetla? ja porad a leze z toho kostickovana brecka, to neprehanim, s timto neduhem bojuju porad, protoze na akcich nikdo nesviti zarovkou, takze svetla je opravdu minimum, rikam to naprosto objektivne, ze motorola g3 foti v techto situacich lepe a to je smart za 20% ceny, nemluvim ani o tom, ze iphone v seru vubec nezaostri! to co pisu je naprosto objektivni, iphone je nepouzitelny v seru, pritmi, interieru, kde je malo svetla. iphone je totalne prumerny nekolik let skoro ve vetsine specifikaci, bohuzel to porad staci na to, aby to lidi kupovali.

    Richard Hombauer25.10.2016 - 02:19 Trvalý odkaz

    Martin Hrúzik, prisahám, že 6S na všetkých záberoch dosahuje reálne farby a iPhone 7 ich ma podsaturovane. Fakt. Pre mňa je to veľký problém. Na každej snímke zo sedmičky pridávam saturáciu +50%, aby to nejak vyzeralo. :) Dnamický rozsah 7 s HDR je asi naozaj najlepší / najväčší.
    Napísal si to presne ako ja: na fotenie by som kúpil Galaxy S7, na videá (ktoré točím veľmi často) si nechávam iPhone 7.
    Ondrakomous, sedmicka uz zacina byt v sere velmi pouzitelna. Neznamena to vsak, ze je to najlepsi fotomobil na svete. Ale je najuniverzalnejsi. Prostredie fotoaparatu iOS doteraz nema konkurenciu a zase sa o čosi zlepšilo. Len to prepínanie rozlíšenia videa cez nastavenia mobilu ma hnevá.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease25.10.2016 - 10:06 Trvalý odkaz

    To si naozaj taký indián (červenokožec)?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.10.2016 - 10:49 Trvalý odkaz

    To s videom ma celkom prekvapuje. Nebol by na videa lepsi 6S plus ? Ono oproti 7 to nie je velky rozdiel, vacsi displej a opticka stabilizacia je bonus. A ma jack pre externy mikrofon. Sice nie je spratny ako mala verzia... Ale ten mikrofon... S7 ma vo videu stereo zvuk s ovela vyssou kvalitou zaznamu, stabilizaciu ma mozno lepsiu ajfon, ale za ten rozdiel 200-300 eur sa uz da dokupit rucny stabilizator, ten pomoze podla mna ovela viac. Ci?

    Richard Hombauer25.10.2016 - 17:44 Trvalý odkaz

    Mental, zapad slnka. Taka farba naozaj bola.
    6S plus nezmestim do vacsiny drziakov na mobil, ktore mam. nie, plus je fakt zbytocne velke. navyse, potrebujem sikovny, nie nesikovny mobil. ak by mal iPhone 7 PLus rozmery Note 7, idem don. takto nie.
    Ano, prave realne vaham nad iPhone 6S + DJI Osmo Mobile alebo iPhone 7. oboje ma svoje pre a proti. A je ich viac, nez sa na prvy pohlad zda (napriklad ako v gimbale pouzijem kablovy mikrofon do mobilu?)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.10.2016 - 18:05 Trvalý odkaz

    A co S7 a gimbal? Tam je mikrofon super. Len taka uvaha, zial realne skusenosti nemam :(

    Marts25.10.2016 - 23:48 Trvalý odkaz

    Nejsou ty podsaturované barvy způsobeny tím, že iPhone 7 fotí do širšího barevného prostoru (DCI-P3) zatímco šestka fotí do klasického sRGB?
    V případě že se to pak zobrazuje v programu který nic netuší o DCI-P3 to může takto dopadnout.

    ondrakomous26.10.2016 - 04:50 Trvalý odkaz

    to o cem se bavite je vyvazeni bile. v tom ale neni obecne problem iphonu, barvy mi prijdou oka, barvy jsou ovlivneny barvou slunecnich paprsku v danou hodinu. nejvetsi vyhodu iphonu 7 vidim v plus modelu, ktery ma ten teleobjektiv, to mi prijde jako "nejvetsi vyhoda", tam mam pocit, ze to foti opravdu vynikajuco. kde je nejvetsi rozdil mezi obema telefony je v seru, v mistosti, v interieru, 6s tam ma priserny sum, podivejte se na fotku talire/vyrez, vidite ten sum? to presne delaji sony snimace v seru, ted se podivejte na stejny obrazek z iphonu 7, daleko mene sumu. u zapadu slunce mi nevadi barvy, vadi mi odlesk cocky fotaku, ktery je velice neprijemny a musi se retusovat, jinak se ho nezbavite, na 6s je minimalni, zatimco u 7 je brutalni, doporucuju se podivat na fotku zapadu slunce Apple iPhone 7 Plus 56 mm, tam vynikne obrovska sila toho objektivu, porovnejte si kresbu kratsich ohnisek, detaily stromu, hloubku ostrosti atd....tam je rozdil a velky! pak se podivejte na stejnou fotku ohrizku Apple iPhone 7 Plus 56 mm, priserny, je to noc a den. tam neni zadny bokeh, tam je na pozadi cosi rozmazanyho digitalniho cosi, je to podle me jak psal wayne, na GSM arene si jednu cocku prelepili cernou paskou, aby zjistili presne jak to funguje, ze iphone 7 plus si cocky prepina automaticky, tady v te recenz i se mi to take nezda.