Zobrazuje sa vám hlásenie Google sa opakovane zastavuje? Poznáme riešenie

Možno ste sa aj vy stretli s hlásením na obrazovke zariadenia s Androidom o opakovanom zastavení aplikácie Google. Problémom sú posledné aktualizácie.

Návod na vyriešenie problému nám poslal čitateľ Patrik, ktorý pracuje ako technik zariadení. Podľa všetkého je príčinou problému s aplikáciou posledná aktualizácia, ktorá spôsobuje pády v systéme. Máme overené, že hlásenia sa objavujú na zariadeniach značky Xiaomi, Lenovo a Samsung. 

Zatiaľ jediným riešením je dočasné odinštalovanie aktualizácie. Ako na to? Prvý návod je pre zariadenia Xiaomi, druhý všeobecný pre ostatné značky.

V menu s aplikáciami vyhľadajte ikonu Google a podržte na nej prst. V zobrazenej ponuke vyberte Informácie o aplikácii a dostanete sa do podrobností o apke. Celkom dole zvolte možnosť Odinštalovať aktualizácie a stlačte Ok. 

Pokiaľ vám hláška vyskakuje na tablete Lenovo, vojdite do menu s aplikáciami a choďte do Nastavení -> Aplikácie. Tam vyhľadajte Google a zobrazia sa vám informácie o aplikácii. Na paneli hore ťuknite na tri bodky a zvoľte Odinštalovať aktualizácie. Tento spôsob cez tri bodky v lište by mal fungovať aj na iných značkách s Androidom. 

Za čiateľský tip ďakujeme Patrikovi. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu