Zo série Huawei P30 sa predalo už 10 miliónov smartfónov

Modely zo série P30 oslávili 10 miliónov predaných kusov. Huaweiu tak kauza okolo zákazu spolupráce so západnými firmami zrejme príliš neuškodila.

Huawei nemal práve najšťastnejšie obdobie a kauza okolo americko-čínskej obchodnej vojny či zákazu spolupráce so samotným Googlom mu určite nepomohla. Zákazníci boli nervózni a aj vy ste sa nás často pýtali, či kúpa neprinesie riziká alebo absentujúce aktualizácie na nové verzie Androidu. 

Pri pohľade na počet predaných kusov zo série P30, teda vrátane modelov P30 Pro a P30 Lite, ale čínska spoločnosť určite smútiť nemusí. Počas prvých 85 dní totiž Huawei predal až 10 miliónov zariadení

Len na porovnanie, staršia séria P20 potrebovala na dosiahnutie tohto míľniku až o dva mesiace viac. Darí sa aj ostatním smartfónom výrobcu (a noviniek naozaj nebolo málo). Na konci mája 2019 totiž výrobca ohlásil 100 miliónov predaných telefónov. 

Najvybavenejšie smartfóny Huaweiu lákajú najmä na dlhú výdrž a silné batérie či kvalitné fotoaparáty. Mohli by sme polemizovať o tom, či je prvé miesto a 112 bodov v rankingu fotomobilov DxOMark zaslúženém niekomu totiž môžu pomerne výrazne presaturované snímky oproti realite prekážať.

P30-tke a P30 Pro ale nemožno uprieť výborné výsledky pri fotografovaní v noci a v prípade drahšieho kúsku aj revolučnú konštrukciu teleobjektívu s až 5-násobným optickým zoomom. Často tiež pripomíname, že širokouhlé fotoaparáty v týchto telefónoch zaostrujú, čo sa o Samsungu, LG, Sony a iných povedať nedá.  

Zdroj: Androidbeat.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu