Značka Call of Duty oslavuje 20 rokov. Pozrite si prehľad celej série od prvého dielu

Pamätáte si ešte na prvý diel série Call of Duty, ktorý vyšiel 29. októbra 2003? Stal sa silným základným kameňom série, ktorá tu s nami už čoskoro bude neuveriteľných 20 rokov.

Písal sa 29. október 2003 a svetlo sveta uzrela vojnová fps strieľačka pod názvom Call of Duty, ktorá dnes patrí medzi zlaté klasiky žánru. Mnohí hráči si určite pamätajú na legendárnu kampaň z 2. svetovej vojny, špičkovú hrateľnosť či kvalitné audiovizuálne spracovanie. Call of Duty si za to odnieslo množstvo ocenení a vďaka vydarenému multiplayeru bolo tiež súčasťou každej dobrej LAN párty. 

Je až neuveriteľné, že značka stále žije a o pár dní oslávi krásnych 20 rokov. Activision sa na toto výročie pozerá ako na obrovský míľnik. Ďakuje vývojárom aj samotným hráčom, bez ktorých by nič z toho nebolo možné. Zároveň ponúka vydarené video s prierezom celej série v necelých dvoch minútach.

Vydavateľ na svojom blogu venuje aj niekoľko viet každému dielu série a pozýva hráčov, aby si zaspomínali spolu s ním. Pre zaujímavosť, dnes na sérii pracujú stovky ľudí a jednu hru každý rok pripravuje Infinity Ward, po ňom Treyarch a následne Sledgehammer Games. Celkovo sa na vývoji každého pokračovania aktuálne podieľa až 11 štúdií a za značkou sa ukrýva obrovské množstvo práce. 

Tú si budete môcť vychutnať už budúci mesiac v najbližšom pokračovaní s názvom Call of Duty: Modern Warfare III. Activision totiž s Vanguard (recenzia) dal zbohom 2. svetovej vojne a najbližšie chce nadviazať na úspech minuloročného Modern Warfare II (recenzia).

Zdroj: callofduty.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu