Zariadenia s USB 4 zrejme uvidíme už budúci rok

Technické špecifikácie pre nový štandard sú už dokončené. Ďalej poputujú k výrobcom, ktorí postupne začnú s výrobou a implementáciou. Prvé zariadenia s USB 4 by sme tak mali vidieť už budúci rok.

Organizácia USB Implementers Forum (USB-IF) oznámila, že dokončila technické špecifikácie pre štandard USB4. Už čoskoro sa dostanú k dizajnérom, technikom a výrobcom. To znamená, že implementáciu v prvých zariadeniach by sme mohli vidieť už na budúci rok. Hlavným zlepšením oproti aktuálnemu USB 3.2 bude zrýchlenie. Téme sme sa venovali v článku USB 4: dvojnásobná rýchlosť a vlastnosti Thunderboltu 3

Nový štandard bude mať rovnaký tvar ako USB-C a samozrejmosťou je aj spätná kompatibilita s USB 3.2, USB 2.0 a Thunderbolt 3. Môžete tak používať akékoľvek zariadenie vybavené C konektorom. Novinka v podstate spojí výhody USB a Thunderbolt 3. Očakáva sa, že by sa mohla stať jednotným riešením na rôznych zariadeniach a platformách. 

Prenosová rýchlosť 40 Gbps umožní lepší výkon pri editáci videa, animovaní, modelovaní a samozrejme kopírovaní súborov. Vďaka svojim vlastnostiam umožní vznik nových výrobkov ako napríkad externých grafických kariet, pri ktorých sa operatívny čas rapídne zvýši. 

Zdroj: usb.org


 

Diskusia k článku:

Pauli05.09.2019 - 13:31 Trvalý odkaz

Co som sa docital, tak by sa malo pouzivat spravne oznacenie USB4 bez medzery a nie USB 4 ;)

Celá diskusia 1 príspevok