Xiaomi Mi Bedside Lamp 2 - smart svietidlo na každú príležitosť

Inteligentné svietidlo vhodné aj pri zaspávaní dokáže zobraziť 16 miliónov farieb. Ovládate ho aj cez mobilnú aplikáciu, kde si nastavíte intenzitu, farbu aj čas zapnutia či vypnutia.

Súčasťou inteligentnej domácnosti môže byť aj svietidlo. Xiaomi Mi Bedside Lamp 2 ponúka minimalistický dizajn vhodný do akejkoľvek miestnosti, svojím vzhľadom nikde neruší. Prekážať môže snáď iba jeho veľkosť (254 x 152 x 152 mm), na nočný stolík alebo detskej izby by sa hodila aj menšia verzia. 

Po zapojení do elektrickej siete môžete svietidlo spárovať s mobilnou aplikáciou Xiaomi Home, vďaka čomu získate prístup k nastaveniu rôznych odtieňov farieb, ovládaniu na diaľku a pridať môžete rôzne automatizácie, a zapínanie a vypínanie v určenom čase. 

Dotykové ovládanie je presné a bezproblémové. V aplikácii si prispôsobite farby, ktoré sa budú po dotyku meniť, intenzitu odtieňa a čas, kedy sa má lampa automaticky vypnúť. V sekcii Obľúbené máte k dispozícii odporúčané nastavenie svetla podľa príležitosti, napríklad pozeranie filmu, večerné rande, blikanie plameňa sviečky, narodeninová oslava a podobne.

V aplikácii je množstvo rôznych nastavení režimu osvetlenia, odporúčam prejsť každú jednu položku a nič nevynechať. Nechýba hlasové ovládanie cez Google asistenta, Alexu od Amazonu a Mi Bedside Lamp 2 spolupracuje aj s Apple Homekit. 

Jas sa dá nastaviť na minimálne 2 lumeny, čo je vhodné pri zaspávaní, napríklad do detskej izby. Maximálny jas 400 lumenov je zasa dostatočný pre bežné osvetlenie miestnosti. Biele a žlté svetlo oceníte pri večernom čítaní. 

Vypnutie svietidla viete načasovať v aplikácii Mi Home. Ďalšia možnosť je podržaním dotykového vypínača po dobu dvoch sekúnd, vtedy sa automaticky lampa po 15-tich minútach vypne. Xiaomi Mi Bedside Lamp 2 je kompatibilné s operačným systémom Android 4 a vyšším a iOS od verzie 9. 

Odporúčaná cena, za ktorú svietidlo kúpite v internetovom obchode mi-store.sk alebo kamenných predajniach Xiaomi, je 44,90 eur. Aktuálne platí  s kódom 15XIAOMI 15 % zľava na celý sortiment. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu