Xiaomi má dôvod na oslavu. Obmedzenia v USA boli oficiálne zrušené

Okresný súd USA pre okres Columbia vydal konečné nariadenie, ktorým sa zrušilo rozhodnutie Ministerstva obrany USA označovať firmu Xiaomi ako "čínsku komunistickú vojenskú spoločnosť" (CCMC), čím sa ocitla na čiernej listine.

V polovici januára prebehla svetom správa o zaradení čínskeho výrobcu na čiernu listinu pre údajné vojenské väzby. Akcie firmy sa ten deň kvôli kroku vlády USA rapídne prepadli o vyše 10 %. Podľa výkonného nariadenia, ktoré podpísal vtedajší prezident Trump v novembri minulého roka, mali americkí investori predať všetky svoje podiely v čínskych spoločnostiach, ktoré sú na čiernej listine, a to do novembra tohto roka. 

Xiaomi sa proti rozhodnutiu bránilo súdnym sporom, pričom prvé víťazstvo malo na svojom konte už v marci tohto roka, kedy súd DOD (Ministerstvo obrany USA) úradne zakázal označovať alebo presadzovať označovanie CCMC v súvislosti so spoločnosťou Xiaomi, a s okamžitou platnosťou zrušil obmedzenie vykonávacieho nariadenia.

Dnes spoločnosť v tlačovej správe oznámila, že Okresný súd USA pre okres Columbia vydal konečné nariadenie, ktorým sa zrušilo rozhodnutie Ministerstva obrany USA označovať firmu Xiaomi ako CCMC. Zrušením tohto označenia súd formálne zrušil aj všetky obmedzenia týkajúce sa možnosti osôb v USA kupovať alebo držať cenné papiere spoločnosti Xiaomi.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu