Xiaomi Buds 4 - adaptívne ANC, dostupná cena

Najnovšia generácia úplne bezdrôtových slúchadiel ponúka pekný dizajn, podporu zvukového kodeku LHDC 5.0, aktívne potlačenie okolitých ruchov a pri dobíjaní z puzdra až 30-hodinovú výdrž.

Súčasťou predstavenia novej série Xiaomi 13 bolo uvedenia aj ďalších nových produktov. Medzi nimi nových inteligentných hodiniek Xiaomi Watch S2 a úplne bezdrôtových slúchadiel v štýlovom prevedení a s kvalitným zvukom - Xiaomi Buds 4

Základné parametre:

Rozmery 31 x 19 x 20 mm, hmotnosť 4,4 g, rozmery puzdra 58 x 51 x 27 mm, hmotnosť 38 g, Bluetooth 5.3, kodek AAC/SBC/LHDC, IP54, batéria v slúchadle 35 mAh, kapacita batérie puzdra 480 mAh, výdrž na jedno nabitie 6 hodín (bez ANC), doba nabíjania slúchadiel 1 hodina, nabíjanie puzdra 2,5 hodiny, nabíjanie cez USB-C alebo bezdrôtovo (Qi).

Slúchadlá získali certifikáciu LHDC 5.0 a Hi-Res Audio Wireless, čo by malo byť zárukou kvalitného zvuk prehrávaného vo vysokom rozlíšení a s nízkym skreslením. Nabíjacie puzdro, v ktorom je dvojica slúchadiel uložená, má podľa výrobcu dizajn vesmírnej kapsuly a kombinuje matné i lesklé materiály. 

Napriek otvorenej konštrukcii prinášajú Xiaomi Buds 4 funkciu aktívneho potlačenia okolitých ruchov (ANC) s adaptívnym prispôsobením. Vďaka ergonomickému zakriveniu by mali dobre sedieť v ušiach, a to bez nepríjemného tlaku v uchu počas dlhodobého nosenia. 

Priestorový zvuk sa prispôsobuje pohybom hlavy. Tri mikrofóny a spolupráca s umelou inteligenciou zabezpečia redukciu šumu počas telefonovania aj vo veternom počasí. Dokážu odolať hluku vetra s rýchlosťou až 32,4 km/h. 

Certifikácia IP54 zaručí, že slúchadlá zvládnu ošplechnutie vodou, napríklad jemný dážď a nevadí im ani pot. Dokážu sa prepájať medzi dvomi zariadeniami, napríklad telefónom a tabletom. Výdrž na jedno nabitie je pri vypnutom ANC a hlasitosti 50 % približne 6 hodín, pri dobíjaní z puzdra sa výdrž predĺži až na 30 hodín. bezdrôtové nabíjanie chýba. 

Xiaomi Buds 4 sa predávajú v domácej Číne za 699 CNY, čo je približne 95 eur. Prípadná európska cenovka bude navýšená o DPH, clo, dovoz  a iné poplatky. Slúchadlá sú na výber v čiernej, bielej a zelenej farbe. 

Zdroj: mi.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu