WhatsApp už podporuje nielen hlasové, ale aj krátke videosprávy

Svoj odkaz môžete druhej strane v konverzácii napísať ako text, nahrať hlasový záznam alebo najnovšie už pošlete aj okamžitú video správu.

Po testovaní v beta verzii aplikácie WhatsApp sa nová funkcia Okamžité videosprávy rozšíri aj k bežným používateľom. Novinka umožňuje poslať v konverzácii krátke video, s dĺžkou maximálne 60 sekúnd.

Videosprávu pošlete podobne ako hlasovú. Klepnutím na mikrofón prepnete na video, podržíte ikonu a nahráte video. Potiahnutím doľava sa nahrávaná správa zmaže, slajdnutím prstom nahor môžete nahrávanie uzamknúť a zaznamenať video aj bez pomoci rúk. Počas nahrávania sa dá prepínať medzi prednou kamerou a zadným fotoaparátom. Pred odoslaním máte možnosť video si ešte prehrať alebo aj zmazať. 

Zvuk vo videu sa spustí, iba ak na video klepnete. Videosprávy sú podľa spoločnosti chránené šifrovaním počas celého spojenia, no netreba zabúdať, že úplná bezpečnosť zaručená nie je. Ak nie ste beta testerom a zatiaľ novú funkciu Okamžité správy nemáte k dispozícii, obrňte sa trpezlivosťou. Príde v najbližších týždňoch.

Zdroj: blog.whatsapp.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu