V roku 2020 by iPhony mohli dostať flexibilný OLED displej

O ich dodávku by sa malo postarať LG, ktoré je pre Apple momentálne sekudnárnym dodávateľom klasických OLED displejov. Ak všetko pôjde dobre, výroba by mala začať už v treťom štvrťroku.

LG má v pláne tento rok spustiť výrobu flexibilných OLED displejov. Objavili sa zatiaľ nepotvrdené informácie, že o ne má záujem Apple. V súvislosti s tým sa očakáva, že by sme sa v roku 2020 mohli dočkať iPhonov práve s flexibilnou OLED obrazovkou. Pre Apple je momentálne hlavným dodávateľom displejov Samsung. LG využíva sekundárne, v prípade núdze.

  

Dohoda oboch firiem na rozšírení zmluvy by znížila závislosť Applu od Samsungu, ktorý momentálne trhu OLED displejov dominuje. Okrem toho je na druhej strane vnímaný ako veľkým konkurentom iPhonov a dlhoročným rivalom cupertinskej spoločnosti v patentových súdnych sporoch. 

Okolo výroby flexibilných OLED displejov sú v prípade LG ešte určité nejasnosti. Je pravdepodobné, že výrobca ešte musí vyriešiť niekoľko výrobných problémov. Po ich odstránení sa spustenie výroby očakáva v 3. štvrťroku. Na oficiálne informácie si radi počkáme. 

Zdroj: etnews.com


 

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok