V európskom laboratóriu Huawei majú bazén s protiprúdom i lyžiarsky simulátor

Vo fínskych Helsinkách otvorila spoločnosť Huawei nové laboratórium, ktoré slúži na testovanie a výskum v oblasti športu a fitnes. Cieľom je ponúknuť v nositeľných zariadeniach čo najpresnejšie výsledky analýzy.

Laboratórium Huawei Health Lab s rozlohou takmer 1000 metrov štvorcových je vybavené najmodernejším testovacím zariadením športového vybavenia a pokrýva viac než dve desiatky druhov športov. Algoritmy v aplikáciách budú testované scenármi v reálnom živote, s dôrazom na detekciu a overovanie vstupných údajov podľa najnovších výskumných štandardov.

Fínske laboratórium tvorí vedecko-výskumný tím zložený zo šiestich doktorandov a dvadsiatky expertov rozdelených do piatich hlavných oblastí: fyziológia, umelá inteligencia, strojové učenie, testovanie softvéru a softvérové inžinierstvo. 

Testovanie prebieha v reálnom športovom prostredí so simulovanými scenármi, kam patrí bazén s protiprúdom, lyžiarsky simulátor, multifunkčný bežecký pás, prístrojový bežecký pás a otvorená telocvičňa pozostávajúca z rôznych kardiovaskulárnych cvičení. Výkonnosť sa meria pomocou moderných strojov a najnovších nositeľných zariadení Huawei, napríklad Huawei Watch GT 4.

Bazén je vybavený dynamickými vodnými tryskami, ktoré dokážu vytvoriť regulovateľný prúd s prietokom až 350 m3/hod. a umožňujú aj úpravu teploty a kvality vody. Lyžiarsky trenažér s nastaviteľnou rýchlosťou, sklonom a interaktívnymi traťami a bránkami je vybavený snímačmi, ktoré monitorujú rýchlosť, polohu, uhol sklonu, sily a údaje o výkone používateľa. 

Multifunkčný trenažér dokáže testovať beh, cyklistiku, preteky na vozíku atď. s nastaviteľnou rýchlosťou do 50 km/h. Bežecký pás dokáže dokonca importovať údaje GPX zo zariadení GPS na simuláciu skutočných terénov a trás.

Huawei prinesie nositeľné zariadenia, ktoré dokážu 24 hodín denne kontrolovať funkcie, ako je fyzická aktivita, kvalita spánku, srdcová a dychová funkcia. To má v budúcnosti lekárom pomôcť pri liečbe chronických kardiovaskulárnych ochorení, pričom sa využijú nositeľné zariadenia Huawei na zlepšenie skríningu kardiovaskulárnych ochorení.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu