Už je známy dátum a lokality, kde Telekom čoskoro vypne 3G sieť

Pred niekoľkými mesiacmi sme informovali o pláne Telekomu postupne vypínať na Slovensku 3G sieť. Dnes už je známe, v ktorých okresoch sa to všetko odštartuje. Vieme aj dátum.

Vývoj mobilných technológií napreduje, a tak kedysi prelomová sieť tretej generácie už bola dávnejšie nahradená vyspelejšími a rýchlejšími technológiami. V máji Telekom prezradil, že odstavenie 3G prebehne v niekoľkých vlnách počas štvrtého kvartálu 2023 a úplný koniec poskytovania tejto siete je naplánovaný na obdobie pred Vianocami 2023. 

Spozornieť by mali obyvatelia okresov Zlaté Moravce a Žarnovica. Tam operátor plánuje vypnúť 3G sieť od 3. októbra 2023. Ďalšie lokality bude upresňovať podľa ich určenia vopred. 

Pokiaľ máte SIM kartu a telefón, ktoré dokážu pracovať v 4G sieti, nič nemusíte robiť. No ak ste SIM kartu nemenili už dlhé roky, je možné, že bude potrebná jej výmena za novú. Na tejto stránke si to môžete skontrolovať a nájdete tam aj mapu vypínania. Stačí zadať, aký telefón a SIM kartu aktuálne používate. 4G sieťou pokrýva aktuálne Telekom takmer 95 % populácie Slovenska a najmodernejšia 5G sieť je dostupná pre 40 % obyvateľov

Zdroj: Telekom

Diskusia k článku:

Začať diskusiu