Ulož.to zásadne mení podmienky. Sťahovanie cudzích súborov končí

Známe a obľúbené online úložisko, ktoré bolo často využívané na zdieľanie a (nelegálne) sťahovanie filmov, hudby a iných súborov, od decembra v pôvodnej podobe končí.

Ak ste hľadali nejaký film, seriál, knihy a podobne, zrejme ste ho skúsili vyhľadať na úložisko Ulož.to. Bezplatne ste sa tak mohli dostať k súborom, ktoré tam nahrali cudzí ľudia práve z dôvou zdieľania s ostatnými. Treba povedať, že často išlo o nelegálne, tzv. pirátske nahrávky bez licencií na zdieľanie. 

Na nové podmienky, ktoré sú reakciou na európsku legislatívu DSA, upozorňuje spoločnosť na svojom webe: "1. 12. 2023 dojde k výrazným změnám ve fungování cloudového úložiště Ulož.to Disk a PINKfile.cz. Změny jsou vynucenou reakcí na přicházející evropskou legislativu označovanou jako DSA. Služby cloudového úložiště budou od pátku 1. 12. 2023 přístupné pouze registrovaným uživatelům. Ti budou moci nově nakládat pouze se soubory, které na úložiště sami nahráli. Soubory nebude možné veřejně sdílet, a to ani adresně prostřednictvím odkazu."

Od 1. decembra tak môžete sťahovať iba vlastné súbory, ktoré ste na úložisko nahrali. Nebude možné ich zdieľať ani prostredníctvom odkazu, ako je to pri iných cloudových službách. Ak momentálne využívate na Ulož.to niektorý dátový balíšek alebo predplatné, môžete požiadať o vrátenie ekvivalentnej čiastky. 

Podrobné informácie o novom fungovaní služby sa dočítate na stránke ulozto.sk.

Zdroj: ulozto.sk

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu