Ukončí Apple éru vreckových konzol? iPhone 15 Pro zvládne spúštať aj moderné PC hry

Výkon nového iPhonu 15 Pro je taký vysoký, že zvládne aj moderné hry z PC a konzol. Apple to hodlá naplno využiť a na mobilné vydanie už chystá Death Stranding, Resident Evil Village a ďalšie veľké hry.

Apple predstavil iPhone 15 s Dynamic Island výrezom či USB-C a titánový iPhone 15 Pro s akčným tlačidlom. Myslel však pritom aj na hráčov, kde odporúča hlavne lepšie vybavený iPhone 15 Pro. Ten sa môže pochváliť výkonným čipom A17 Pro, ktorý mu otvára nové možnosti. Je vraj trikrát výkonnejší než konkurencia a dopĺňa ho Pro Class GPU o 20 % rýchlejšie než minulá generácia. Toto všetko robí podľa výrobcu z iPhonu 15 Pro najlepší smartfón na hranie hier. 

Nie sú to však len suché frázy, ale výkon novinky umožnil Applu implementovať funkciu Ray Tracingu, ktorá je známa z počítačov a herných konzol. iPhone 15 Pro vďaka tomu dokáže vykresľovať 3D grafiku s pokročilým vyobrazením svetiel a odleskov v reálnom čase. V praxi to ocenia najmä hráči, ktorí dostanú kvalitnejší vizuál hier. Nie však hocijakých, ale rovno tých veľkých, známych z PC a konzol. Apple výkon svojej novinky totiž rovno odprezentoval na niekoľkých moderných hrách z veľkých platforiem. 

Zároveň sľúbil, že na iPhone 15 Pro prinesie Death Stranding Director’s Cut, Resident Evil 4 Remake či Resident Evil Village. Je to vôbec prvýkrát, čo na mobil prídu aktuálne hry takejto veľkosti. Ani tým to však nekončí a Apple sľúbil, že sa o podporu hráčov postará aj budúci rok. Na zozname je tam už napríklad prichádzajúca novinka Assassin's Creed Mirage, ktorý vyjde v októbri na PC a konzoly. Majitelia nových iPhonov sa teda majú načo tešiť. O hranie navyše nebudú mať núdzu ani tento mesiac, kedy exkluzívne na iOS vychádza nová herná bondovka 007 Cypher.

Zdroj: Apple Event


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu